Jump to content

Надбискуп Хочевар: Очекујемо долазак папе у Србију; КЦ се није мјешала у канонизацију Николаја Велимировића

Оцени ову тему

Препоручена порука

4 minutes ago, Zayron рече

Tamo je poslao pismo i Predrag Ilić pa ga je papa Francisko lično pročitao.

E vidiš, ja sam avu malo drugačije razumeo...mada, kad malo bolje razmislim mogao bi ava tu malo da se iscima. Recimo napišem pismo, on ga prevede na italijanski, formalno prođe komisiju, ako baš mora i ode do pape. Evo, ovim putem ga pozivam da se uključi, ukoliko želi.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 927
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

2 minutes ago, Zayron рече

A jeste li kanonizovali bar jednu žrtvu kapitalističkog, ekstremno desničarskog divljanja Pinočeovog režima ili nekih drugih vojnih hunti u Južnoj Americi? 

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Ivan Marković рече

E vidiš, ja sam avu malo drugačije razumeo...mada, kad malo bolje razmislim mogao bi ava tu malo da se iscima. Recimo napišem pismo, on ga prevede na italijanski, formalno prođe komisiju, ako baš mora i ode do pape. Evo, ovim putem ga pozivam da se uključi, ukoliko želi.

Pa da, još vas ja moram poganjat da nešto uradite. Ako barem tako nešto ne napravite i ne smognete se na tako nešto kao rezultat cijelog ovog forumašenja onda forum bolje zatvorite kad vam već nije k ničemu ozbiljnijem, samo za postavljanje You Tube videa, sličica i za chatovanje.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Zayron рече

Samo u Albaniji ih imamo 38 mučenika, martira komunističkog režima, beatifikovani jučer 5. novembra 2016.:

http://www.e-communio.ro/stire5307-albania-beatificati-38-de-martiri-pentru-cristos-din-timpul-dictaturii-comuniste

Jesu li i oni blagosiljali ubijanje Srba i kon. logore?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ivan Marković рече

A jeste li kanonizovali bar jednu žrtvu kapitalističkog, ekstremno desničarskog divljanja Pinočeovog režima ili nekih drugih vojnih hunti u Južnoj Americi? 

Jok, oni su dobri katolici

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Zayron рече

Pa da, još vas ja moram poganjat da nešto uradite. Ako barem tako nešto ne napravite kao rezultat cijelog ovog forumašenja onda forum bolje zatvorite kad vam već nije k ničemu ozbiljnijem, samo za postavljanje You Tube videa i sličica i chatovanje.

A ne, Zairone, i ti imaš veze, bar tako kažeš, ali odbijaš da se uključiš. Nadam se da ta vajna komisija ima neki mejl. Mada ne vidim svrhu ako se i ti i ava i svi oni koji možda imaju neke relevantne kontakte naprave Toše, jer će onda to moje pismo da završi u džanku ili spamu. Pa nije to Ilićevo pismo tek tako otišlo papi na lepe oči. No dobro, ako vama nije stalo, što bi se ja tangirao. Vi ćete svakako uraditi šta ste naumili.  Kao što i sam ponavljaš kroz mnoštvo postova. 

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ivan Marković рече

https://www.ncronline.org/blogs/faith-and-justice/oscar-romero-martyr-faith

https://cs.wikipedia.org/wiki/Óscar_Romero

A proglasio ga je blaženim isto kao i Stepinca baš papa Jovan Pavle II, onaj tvoj omiljeni continentalni liberator.

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Zayron рече

Inače imamo mi tih mučenika i svetitelja iz doba komunizma svuda, Stepinac je samo jedan medju stotinama čije su kauze u toku ili su završene:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tit_Liviu_Chinezu

http://bit.ly/2eAvag4

A o Stepincu se kaže da je

Najhrabriji evropski biskup iz doba komunizma

NEJSTATEČNĚJŠÍ EVROPSKÝ BISKUP Z DOBY KOMUNISMU

A ima li medju tim stotinama i jednog koji je bio verski vodja fasisticke drzave ? I jednog koji je blagoslovio konc. logore i istrebljivanje jedng naroda ?  Mislim , ako imate jos kojeg takvog da ga odma' za svetog proglasite . I mislim da imate spanske konkvistadore i katolicke popove iz srednjeg veka koji su pobili milione indijanaca u ime pape , njih obavezno sve da proizvedete u svece , naradili se ljudi , zasluzili su. Pa onda inkvizitore , sve do jedog , nije bre laka ta sluzba , spaljivanje zena , i oni da se posvete. Ono kad ste vec krenuli tim putem ...

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Ivan Marković рече

A ne, Zairone, i ti imaš veze, bar tako kažeš, ali odbijaš da se uključiš. Nadam se da ta vajna komisija ima neki mejl. Mada ne vidim svrhu ako se i ti i ava i svi oni koji možda imaju neke relevantne kontakte naprave Toše, jer će onda to moje pismo da završi u džanku ili spamu. Pa nije to Ilićevo pismo tek tako otišlo papi na lepe oči. No dobro, ako vama nije stalo, što bi se ja tangirao. Vi ćete svakako uraditi šta ste naumili.  Kao što i sam ponavljaš kroz mnoštvo postova. 

Nije valjda da nemaš povjerenja u episkope SPC, sve što trebaš da uradiš je da im pošalješ email ili klasično pismo i ako imaš neke objemnije doikaze, knjige, arhivalije, kino filmove, fotografije onda i paket a oni sve to imaju iznijeti tamo na komisiji i o svemu tome poraspravljati sa hrvatskom stranom.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Ivan Marković рече

Žuti care, stvarno si car12:smeha:

Bila ona izreka za vreme komunizma "on je govno od coveka ali je odlican komunista " ,katolici su to podigli na visi nivo 

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Zayron рече

I kakve veze sad to ima ponovo sa vojnim vikaroim ili viojnim ordinariojom koji je čisto crkvena funkcija isto kao iguman ili matka představená, opatica nekog ženskog klaštera, manastira ili biskup/episkop?

Javno je pozivao vernike da stanu uz ustase, prikljuce im se i podrze ih u svakom pogledu. Dakle covek je bio masina za mobilizaciju u ustase.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

Nije valjda da nemaš povjerenja u episkope SPC, sve što trebaš da uradiš je da im pošalješ email ili klasično pismo i ako imaš newke objemnije doikaze, knjige, arhivalije, kinofilmove, fotografije onda i paket a oni sve to imaju iznijeti tamo na komisiji i o svemu tome poraspravljati sa hrvatskom stranom.

Имам апсолутно поверење у моје архијереје, али је проблем што они ово што сам ја рекао већ знају, али немају никакав утицај на процес канонизације. А то што помињеш хрватску страну схватићу као лошу шалу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...