Милица Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Apel Patrijarhu SPC za smanjenje patnje životinja povodom Uskrsa Patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve gospodinu Irineju Gavriloviću Poštovani gospodine Irinej, Udruženje Sloboda za životinje Vas moli da svojim autoritetom i velikim uticajem posredujete poruke koje će uticati na smanjenje klanja životinja, posebno jagnjadi za Uskršnje praznike. Molimo vas da pri čitanju Vaskršnje poslanice Srpske Pravoslavne Crkve na Veliki četvrtak ili na Uskrs podsetite građane Srbije pored ostalog i da je Isus zabranjivao krvne žrtve, i da nije dozvolio klanje jagnjeta, te da je pashalnu večeru sa svojima slavio sa beskvasnim hlebom umesto jagnjeta, koga je Juda kupio za tu priliku. Takođe, da je govorio: „Kad biste znali šta znači: “Milosrđe hoću a ne žrtve“ - ne biste osudili nevinog i na Njegove reči: “Po tome će vas svi poznati da ste učenici moji, ako ljubite jedni druge i milosrđe pokazujete spram svih stvorenja Božjih, a spram slabih i potlačenih i koji nevini pate posebno.“ Molimo Vas da podsetite naše građane da su pored Isusa i proroci Starog Zaveta bili protiv žrtvovanja životinja, da je i kroz proroka Isajiju govorio Bog: „ Ja ne uživam u krvi bikova, jaganjca i jarića – spaljivanje mi je odvratno.“ (Isajija 1,11,13) Kroz Osiju Bog je govorio: „Meni je milost mila a ne žrtva, poznavanje Boga većma nego žrtva paljenica.“ (Osije 6,6). Kroz proroka Jeremiju : „Jer ne govorih ocima vašim, niti im zapovedih, kad ih izvedoh iz zemlje Misirske, za žrtve paljenice ni za prinose. Nego im zapovedih govoreći:Slušajte glas moj i biću vam Bog i vi ćete mi biti narod i idite putevima koje vam zapovedih da bi vam dobro bilo.“ (Jeremija 7,21-23). Kroz proroka Amosa: „ Ako mi prinosite žrtve paljenice i prinose svoje neću ih primiti... niti ću pogledati na zahvalne žrtve od ugojene stoke vaše.“(Amos 5, 21-23). Kroz Mojsija: „Evo dao sam vam sve bilje što nosi seme po svoj zemlji i sva drveta rodna koja nose seme, to će vam biti za hranu. A svemu zverinju zemaljskom i svema pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu.“(Mojsije 1,29-31) Verujemo da ćete svojim uticajem smanjiti patnju životinja koja je mnogostruko povećana u vreme Uskršnjeg praznovanja, a i patnja životinja u svim područjima i znatno doprineti očuvanju životne sredine. Sa poštovanjem, U Beogradu, dana 30.3.2010.godine Udruženje za zaštitu i prava životinja Sloboda za životinje Predsednica Snežana Milovanović Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 bu bu crossrc isus-sinai vaistinu http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2010 То сам и покушала да објасним на једном форуму... да неко ко је то писао нема појма о православљу... колико год да наведе цитата, суштина им није уопште јасна... Сад ће вероватно да ме нападну. Јој чиме се све баве људи... Замислите како је реаговао неко ко је то прочитао ... :-) хихии Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Već se neko drugi pobrinuo da reši taj problem. Narod bez posla, bez para, beda i jad i odakle da kupe živuljke za ražanj? Počeće da jedemo ko Kinezi, sve što ima četiri noge, naravno osim kreveta, gde posle da prilegnemo. http://www.e-novine.com/files.php?file=photo/entertainment/frikovi/kontejner_320_a_129229123.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2010 за јело је довољно и да има 2 ноге. Само да не пређемо на папагаје, толико ваљда неће пропаднемо :-))) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 А Зоки Бруки? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 ЊЊЊЊЊЊЊЊЊЊЊЊЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈААААААААМММММММММММММ sHa_sarcasticlol whackado http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 А Зоки Бруки? Она је ВИП њој немогу ништа sHa_sarcasticlol http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 за јело је довољно и да има 2 ноге. Само да не пређемо на папагаје, толико ваљда неће пропаднемо :-))) Hmmm, a jel bas mora da ima noge?... ja to obicno jedem bez nogu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Само чекам кад ће заштитари да уложе жалбу на извесну госпођу Брунцлик :-) Ако већ нису :-))) Па, има ноге док хода... Јооој. Сад и мени постаје превише морбидно. Јадне мале јаге. Јесу слатке. Али оне се гаје за то, иначе не би ни постојале... па ваљда им боље да живе колико толико, него да се не роде уопште. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 te da je pashalnu večeru sa svojima slavio sa beskvasnim hlebom umesto jagnjeta, koga je Juda kupio za tu priliku. e sad da li je bio beskvasan ili kvasan hleb???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Kroz Mojsija: „Evo dao sam vam sve bilje što nosi seme po svoj zemlji i sva drveta rodna koja nose seme, to će vam biti za hranu. A svemu zverinju zemaljskom i svema pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu.“(Mojsije 1,29-31) nekako kad je ovo pisano dal su ljudi tada jeli meso svi ,staje gresnije beskvasno kvasno ili krv jesti ,mozda stvarno pretjerano se nisti dabi samo profitirao covjek,jel i dali tako Bog misli ili stvarno sve voli isto nas kao i zivotinje ,dali mi ljudi na zemlji imamo respekta prema tome il makar malo zabrinutosti sto bezmjerno se niste zivotinje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Izvinite da li je ovo pismo shala? blessyou Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Која ноторна глупост прелешћених вегетаријанаца,па то је страшно! Баш се питам,одакле им храбрости да оволико глупости напишу на једном месту. Ово њихово подучавање Патријарха је горе од најгорег протестантизма. Још кад би разумели шта значи све оно што су из Писма цитирали,било би одлично. Али када је у питању болесна "љубав" према животињама,нема ту много помоћи. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Која ноторна глупост прелешћених вегетаријанаца,па то је страшно! Баш се питам,одакле им храбрости да оволико глупости напишу на једном месту. Ово њихово подучавање Патријарха је горе од најгорег протестантизма. Још кад би разумели шта значи све оно што су из Писма цитирали,било би одлично. Али када је у питању болесна "љубав" према животињама,нема ту много помоћи. Јесу ово они што треба да буду искључени из цркве? Напокон нађосмо о чему си говорио blessyou Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука