Искушеник Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Која ноторна глупост прелешћених вегетаријанаца,па то је страшно! Баш се питам,одакле им храбрости да оволико глупости напишу на једном месту. Ово њихово подучавање Патријарха је горе од најгорег протестантизма. Још кад би разумели шта значи све оно што су из Писма цитирали,било би одлично. Али када је у питању болесна "љубав" према животињама,нема ту много помоћи. Јесу ово они што треба да буду искључени из цркве? Напокон нађосмо о чему си говорио blessyou Када би се канони примењивали онако како су написани,онда испада тако. Мада пошто је другачија ситуација у Цркви,постоји снихсхођење. Али Црква ипак мора да лечи заблуделу децу. Јер робовати прелестима,јересима није ништа наивније,него пребивати у блуду,прељуби итд. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 podsetite građane Srbije pored ostalog i da je Isus zabranjivao krvne žrtve, i da nije dozvolio klanje jagnjeta, te da je pashalnu večeru sa svojima slavio sa beskvasnim hlebom umesto jagnjeta, koga je Juda kupio za tu priliku. Takođe, da je govorio: „Kad biste znali šta znači: “Milosrđe hoću a ne žrtve“ - ne biste osudili nevinog i na Njegove reči: “Po tome će vas svi poznati da ste učenici moji, ako ljubite jedni druge i milosrđe pokazujete spram svih stvorenja Božjih, a spram slabih i potlačenih i koji nevini pate posebno.“ Још када би ови мученици разумели шта су овде написали,било би супер. Стварно ми их је жао. Првенствено би требали знати да је Христос ЈЕО Пасхално јагње и да није био болесни вегетаријанац и борац за заштиту права животиња. Нека их тај исти Христос просвети! Јеванђеље по Марку (14,12-17) 12. И у први дан бесквасних хљебова, када жртвоваху пасхално јагње, рекоше му ученици његови: Гдје ћеш да идемо да ти уготовимо Пасху да једеш? 13. И посла двојицу од ученика својих и рече им: Идите у град, и срешће вас човјек који носи крчаг воде, идите за њим, 14. И гдје уђе кажите домаћину куће: Учитељ вели: гдје је моја одаја гдје ћу јести Пасху са ученицима својим? 15. И он ће вам показати готову велику горњу одају, застрту и припремљену: ондје нам зготовите. 16. И изиђоше ученици његови, и дођоше у град, и нађоше као што им каза, и уготовише Пасху. 17. И кад би вече, дође са Дванаесторицом. Јеванђеље по Луки (22, 7-14) 7. А дође дан бесквасних хљебова у који требаше клати пасхално јагње. 8. И посла Петра и Јована рекавши: Идите и уготовите нам Пасху да једемо. 9. А они му рекоше: Гдје хоћеш да уготовимо? 10. А он им рече: Ето, кад уђете у град, срешће вас човјек који носи крчаг воде; идите за њим у кућу у коју он уђе. 11. И реците домаћину куће: Учитељ ти вели: гдје је одаја гдје ћу јести Пасху са ученицима својим? 12. И он ће вам показати велику застрту горњу собу; ондје уготовите. 13. И они отидоше и нађоше као што им је казао; и уготовише Пасху. 14. И када дође час, сједе за трпезу, и дванаест апостола с њим. Takođe, da je govorio: „Kad biste znali šta znači: “Milosrđe hoću a ne žrtve“ - ne biste osudili nevinog i na Njegove reči: “Po tome će vas svi poznati da ste učenici moji, ako ljubite jedni druge i milosrđe pokazujete spram svih stvorenja Božjih, a spram slabih i potlačenih i koji nevini pate posebno.“ Када би само знали и разумели шта су овде написали,не би било проблема. Христос нигде није говорио у контексту у каквом то њихов ум прихвата и разуме,нити је Христос мислио на створења Божија животиње - већ Људе! (Матеј 9. 9-13) 9. И одлазећи Исус оданде видје човјека гдје сједи на царини, по имену Матеја, и рече му: Хајде за мном. И уставши отиде за њим. 10. И кад јеђаше у кући, гле, многи цариници и грјешници дођоше и јеђаху са Исусом и са ученицима његовим. 11. И видјевши то, фарисеји рекоше ученицима његовим: Зашто са цариницима и грјешницима учитељ ваш једе и пије? 12. А Исус чувши рече им: Не требају здрави љекара него болесни. 13. Него идите и научите се шта значи: Милост хоћу, а не жртвоприношење. Јер нисам дошао да зовем праведнике но грјешнике на покајање. Стварно је дошло време када се Свето Јеванђеље и сам Господ Христос изврће најгорем руглу, чак и ради животиња. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Bas me zanima da li ce pisati predstavnicima drugih verskih zajednica kada kren epokolj jagnjadi i teladi...Cime se sve ljudi bave,kao da smo mesozderi ne znam kakvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Izvinite da li je ovo pismo shala? nije sala bila al moje pismo nije cak ako primjecujete nikoga osudilio ni nikome bilo kakve zlobe mislima djelima rijecima osude donijelo ma kako uvijek nestomi isto nije jasno zasto ste tako brzi da u svojima rijecima odma iskljucujete iz crkve narod sto nemisli istim mislima o svemu,nemora da znaci da nije razumljeno sta u svetom pismu pise i bibliji odma nemogu da zamislim da Bog nece i nebi svima otkrivao istinu vec samo pojedinima isto mi nekako zabrinjava skoro zaprepascuje zar ne , prastajte ako sam vas povrijedila i ako sam mozda nekako pitanja postavila ne po vasem misljenju kako bi trebao covjek da misli ,sto ljudi sto cudi isto bise moglo reci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Izvinite da li je ovo pismo shala? Нажалост није... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Која ноторна глупост прелешћених вегетаријанаца,па то је страшно! Баш се питам,одакле им храбрости да оволико глупости напишу на једном месту. Ово њихово подучавање Патријарха је горе од најгорег протестантизма. Још кад би разумели шта значи све оно што су из Писма цитирали,било би одлично. Али када је у питању болесна "љубав" према животињама,нема ту много помоћи. Мозгови сасвим искривљени... и не размишљају шта би било као резултат њихове жеље... да не постоје домаће животиње, или да се држе у ограниченом броју, само ради добара које могу дати... па опет се ту неко мора убити... не разумем Не видим да може бити нешто између... или се држе животиње и живе колико живе, или да се истребе. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Hrišćanin voli, i treba da voli životinje. I Hrišćanin je za zaštitu životinja. Ali Hrišćanin nije za prava životinja. Jer prava su za svesna bića; naime, imati prava znači jednako da se preuzima i odgovornost, i životinje ovo ne mogu. Zaštita da, ali ne prava. Ili recimo ovako: pravo životinja, koje im je Bog darovao, jeste zaštita. Za ovo je čovek i stvoren, da se, među drugim, stara o tvorevini Božijoj; čovek je ratar u bašti Božijoj. Jer ti ako si pastir i čuvaš kneževu kravu, te udariš nepotrebno na kravu i povrediš je, šta će knez da ti učini? Ovo je, dakle, naša odgovornost prema prirodi i prema životinjama. Ali životinja nije naš idol. Mi se ne klanjamo životinjama, i kako mi služimo životinjama radi njihove zaštite, tako i životinje služe nama za naše životne potrebe. U ovome se podrazumeva i hrana. I sada, ko može sa hranom bez životinja, dobro mu je. Ali ko ne može sa hranom bez životinja, isto mu je dobro i da se ne osuđuje. Za osudu su zverstvo, brutalnost prema životinjama, te nepotrebno ubijanje itd. Mislim, mi možemo na primer da žalimo pse lutalice, ali zabluda je ako se dajemo nekakvoj romantičnoj slici o njima, jer isti psi mogu da budu i te kako opasnost po život i zdravlje svih nas. Ako neko može da pouhvati pse lutalice, da ih zatvori i tu izdržava, onda je lepo. Ali ako se ne može, onda mora da se ima alternativa... Све се слажем. Мада ово питање луталица је у Србији веома проблематично... Немају их где, а опет греота да се сви побију (мада многи буду побијени на разне начине: пушкама, у гасним коморама, еутаназијом, а да спомињем саобраћајке). Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Стварно је дошло време када се Свето Јеванђеље и сам Господ Христос изврће најгорем руглу, чак и ради животиња. Не раде они то намерно, него само све глеадју из свог угла... Та жена која је то писала можда се нешто мало и занима за цркву... али није довољно ушла у проблематику, а већ се дрзнула да пише патријарху апеле. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Bas me zanima da li ce pisati predstavnicima drugih verskih zajednica kada kren epokolj jagnjadi i teladi...Cime se sve ljudi bave,kao da smo mesozderi ne znam kakvi. Многе је затровао филм Earthlings http://www.earthlings.com/ У њему се приказује како се животиње гаје у простору великом таман колико заузима њихово тело, како их припадници неких вера онесвесте и исеку врат и не убију до краја док не исцури сва крв... како се пилићима секу кљунови да не би повређивали једни друге јер их има превише на једном месту итд. Грозан филм. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Успут, погледајте шта сам нашла... Welcome to: COMPASSIONATE INTERNET CHRISTIAN CHURCH MINISTRY Directory of Vegetarian/Vegan Pastors and Churches Who Are Animal Friendly http://www.all-creatures.org/church/churchdir.html Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Стварно је дошло време када се Свето Јеванђеље и сам Господ Христос изврће најгорем руглу, чак и ради животиња. Не раде они то намерно, него само све глеадју из свог угла... Та жена која је то писала можда се нешто мало и занима за цркву... али није довољно ушла у проблематику, а већ се дрзнула да пише патријарху апеле. Мада могуће је да је суботарка. Знам да не раде намерно,као и многи протестанти,секташи и остали који робују разним сатанским заблудама. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 како их припадници неких вера онесвесте и исеку врат и не убију до краја док не исцури сва крв... Мислим да су у питању Јевреји. То се код њих зове Кошер храна. Ваљда,безболно убијање животиња и припремање хране. Све је то ритуално,наравно. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Odgovor za Suza, Meni srpski nije maternji jezik,pa sam pomislila da je to humor,pisati Patrijahu. Ja sam od rodjenja vegetarijanac,moji roditelji ne jedu meso,pa tako niko od nas djece ne jede. Moj Otac,je Srbin,veliki vjernik od rodjenja,mada odje prochita da je prelest,vade se nepostojechi kanoni etc. On se je kao mladich zakleo da neche okusiti meso,ako mu Sveti Vasilije Ostroshki spasi zivot i da da ima puno djeca. Meni ne smeta ko jede meso,ide na slanijade,kobasicijade i dje vech. Nije mi namjera bila ruganje nikome ili dijelenje lekcija,to obichno imaju zaduzeni,dezurni. Svako dobro Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Да ли ми се чини, или ова госпођа подучава Његову Светост цитирајући му делове Светог Писма? joooj http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Odgovor za Suza, Meni srpski nije maternji jezik,pa sam pomislila da je to humor,pisati Patrijahu. Ja sam od rodjenja vegetarijanac,moji roditelji ne jedu meso,pa tako niko od nas djece ne jede. Moj Otac,je Srbin,veliki vjernik od rodjenja,mada odje prochita da je prelest,vade se nepostojechi kanoni etc. On se je kao mladich zakleo da neche okusiti meso,ako mu Sveti Vasilije Ostroshki spasi zivot i da da ima puno djeca. Meni ne smeta ko jede meso,ide na slanijade,kobasicijade i dje vech. Nije mi namjera bila ruganje nikome ili dijelenje lekcija,to obichno imaju zaduzeni,dezurni. Svako dobro sve u redu je nisam tako bas preozbiljno mislila al vec kadsmo kod takozvani vegetarijanaca valjda ima razlicitih isto ,negdje neznam ako se sjetim svoga djetinjstva da nisam mogla meso primirisati ,iako su me tjerali da jedem snalazilasam se u toj situaciji sam ispljuvala ,ubacivala drugim pored mene u tanjir al mise gadilo meso tako akosam morala progutati povratila sam ga prvom prilikom , negdje sam bila vec odrasla kad sam prvi put meso jela i nije nist drugo bilo kod te porodice gdjesam stanovala sem mnogo mesa sto jaca sve akose jede,sada dal sam negdje za sta znam sta bila svo to vrijeme do tada ako nisam mesa jela jelme trebalo mozda odstraniti od crkve i tako dalje to mi nije jasno kako neki ovdje pisu,ali svese u zivotu treba isto nauciti pa dace Bog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука