Ivan Marković Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 14:05, Срђан Шијакињић рече On 10. 10. 2016. at 14:05, Срђан Шијакињић рече Ниједан не гарантује, али само да поменем пример, из мог искуства, нико од људи који су завршили програмирање (а знам их солидно пошто играм фудбал са програмерима ) није имао проблема да нађе посао, практично одмах после завршетка факса, и то добро плаћен посао. Кажу да би било места чак и када би се више људи школовало за информатику... Не бих да спамујем тему, нисам сигуран да ли то тако треба да буде, али чини ми се да би људи требало да схвате да имају јако ограничену слободу при избору професије, ако не желе да дођу у ситуацију или да не могу да се издражавају или да раде нешто што нема никакве везе са оним за шта су се спремали. У овој друог варијанти, студирање онда дође као некакав луксуз у времену и новцу. Expand Мислим да и ту полако долази до засићења. У ИТ фирми где ради мој кум, програмери долазе преко познанстава. Наравно, цела ова ситуација није последица неког нормалног економског развоја, већ бруталне окупације, у којој је улогу стрељања и конц логора заменило укидање индустрије, пољопривреде, рударства, науке, културе и свега где би човек могао радити. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 14:14, Ivan Marković рече Мислим да и ту полако долази до засићења. У ИТ фирми где ради мој кум, програмери долазе преко познанстава. Наравно, цела ова ситуација није последица неког нормалног економског развоја, већ бруталне окупације, у којој је улогу стрељања и конц логора заменило укидање индустрије, пољопривреде, рударства, науке, културе и свега где би човек могао радити. Expand Ne dolazi do zasicenja i nece jos dugo zato sto su ljudi generalno veoma lenji i ne mogu da uce programiranje, ili IT generalno, kojom brzinom sami IT poslovi stvaraju potrebu za novim programerima i novim vidovima programiranja. Sto je najtuznije za programiranje a ni za IT generalno ne treba niakakv faks. Najvise sto treba su mozda sertifikati a mimo administracije i arhitekture mreza i baza podataka ne treba cak ni to. Treba samo jaka volja i strpljenje da se uci, vezba, da se potom love klijenti, da se pregovara, pogadja i naravno disciplinovano dostavlja posao na vreme. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 9. 10. 2016. at 14:14, Дејан рече U pisujte fakultet koji stavljaju hranu na sto Expand Hranu na sto / bar onu kvalitetniju / ne stavljaju fakulteti, već čalnstvo nekoj partiji . PredragVId and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:03, Рапсоди рече Hranu na sto / bar onu kvalitetniju / ne stavljaju fakulteti, već čalnstvo nekoj partiji . Expand A partija često stavlja i diplome i doktorate . PredragVId and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 15:58, Aquilius Cratus рече Sto je najtuznije za programiranje a ni za IT generalno ne treba niakakv faks. Najvise sto treba su mozda sertifikati a mimo administracije i arhitekture mreza i baza podataka ne treba cak ni to. Expand A za data science i oblasti koje se vrte oko toga? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 13:50, Ivan Marković рече Под окупацијом подразумевам кад ти НАТО и ЕУ укину сву привреду, затворе све фабрике, кроје буџет и одређују величину војске...такође и кад одређују ко ће бити на власти. Expand Знаш како, ако хоћеш професионално да се бавиш спортом а нећеш да узимаш стероиде, то значи да си глуп. Ако хоћеш да опстанеш на историијској сцени, а притом хоћеш да уринираш насупрот ветру и не играш по правилима великих сила, то такође значи да си глуп. Закључујем да нисмо небески, већ смо глупи. Док има оваца треба их шишати, није вук крив што ти је појео овцу, криви си ти који их није адекватно заштитио. Боље да нам европа кроји капу, бар нам дају неке паре па чувају социјални мир, ако сами будемо водили рачуна о себи, поцркаћемо од глади као керови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:04, Рапсоди рече A partija često stavlja i diplome i doktorate . Expand и звање редовног професора Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:04, Deja Vu рече A za data science i oblasti koje se vrte oko toga? Expand Pa isto, zapravo jos gore. Jos se teze ljudi teraju da nauce to. Ne samo to nego imaju ogroman problem da uklavire da nisu oni rodjeni za ovo ili ono pa da drzava treba kako zna i ume da im obezbedi platu za taj posao. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 9. 10. 2016. at 13:51, Ivan Marković рече Aha, ja sam upisao master na filozofiji, e da bi pokazao jednom profesoru, čija me je knjiga iznervirala, da imamo dovoljno razloga (mimo otkrovenja i evharistije) iz oblasti filozofije i matematike da možemo tvrditi da postoji Tvorac univerzuma, koji je ličan. Iako on tu mogućnost u principu nije negirao, pokušavao je da je oslabi raznim (pre svega Hjumovim) otrcanim argumentima...na kraju je jednostavno diplomatski odbio temu koju sam mu predložio (o argumentima za postojanje Boga, izgovarajući se time da to nije tema za master). Na kraju sam završio bez većih problema, prosek 9,5. Ja mislim da problem koji je izneo Bokan nije toliko do izbegavanja analitičke filozofije da se bavi problemom Boga, koliko do udara koji je kolega napravio na njihovu veličinu, Kanta. Inače, mogu reći da je analitička filozofija od svojih krajnje sterilnih i ružnih početaka (Rasel, Vitgenštajn, logički pozitivisti) evoluirala preko konstruktivnih i poluzanimljivih daveža (Kvajn, Ostin) do zaista sjajnih Sola Kripkea, Sidni Šumejkera, Dejvida Luisa, M.Džubiena...savremena analitička filozofija ne beži od klasičnih metafizičkih pitanja (problem univerzalija, filozofska kosmologija, Bog) i otvara neka nova (multiverzum, fikcije...) Expand Pored tolikih nominalista i fikcionalista on se uhvatio za Hjuma??? Koja je to knjiga na koju si pisao tu repliku? Sta je teza te knjige ako ne zelis objavljivati autora/izdanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 15:58, Aquilius Cratus рече Treba samo jaka volja i strpljenje da se uci, vezba, da se potom love klijenti, da se pregovara, pogadja i naravno disciplinovano dostavlja posao na vreme. Expand Pa vidiš, u tome je problem. Ja ne želim da lovim klijente, da pregovaram i da se pogađam, jer je to posao trgovca i komercijaliste, a ne programera. Potpuno je meni jasno šta hoćeš da kažeš, ali to o čemu ti pričaš zahteva posedovanje svoje firme, a za to, dozvolićeš, nije dovoljno biti SAMO programer. Što se tiče klasičnih programera koji rade po it firmama, njih je već odavno dovoljno, jer ovo i više nego bedno tržište nema nedostatak programera već IT firmi. E sad, ja nisam lud da prodam celu svoju imovinu da bih pokrenuo svoj biznis. Ne pada mi napamet. Kada to budu uradili Vučić i cela njegova ekipa, zatim SVI ZAPOSLENI U VLADINIM INSTITUCIJAMA, NA BIROU ZA ZAPOŠLJAVANJE I CELA KVINSLINŠKA PARAZITSKA STRUKTURA KOJA NAM ISTRESA ZADNJI DINAR IZ DŽEPA I PREDAJE GA OKUPATORU, ONDA BIH I JA MOGAO TAKO DA POSTUPIM. Pa nije mi valjda pola pradeda izginulo na Solunskom frontu i u Drugom ratu, da bi ja sad prodavao ono što su mi oni ostavili i otvarao firmu, odakle će se cediti porez koji će ići u džepove Nemaca i MMF-a? Treba isključiti RTS i uključiti mozak (i Pouke). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:19, Ivan Marković рече Pa vidiš, u tome je problem. Ja ne želim da lovim klijente, da pregovaram i da se pogađam, jer je to posao trgovca i komercijaliste, a ne programera. Potpuno je meni jasno šta hoćeš da kažeš, ali to o čemu ti pričaš zahteva posedovanje svoje firme, a za to, dozvolićeš, nije dovoljno biti SAMO programer. Što se tiče klasičnih programera koji rade po it firmama, njih je već odavno dovoljno, jer ovo i više nego bedno tržište nema nedostatak programera već IT firmi. E sad, ja nisam lud da prodam celu svoju imovinu da bih pokrenuo svoj biznis. Ne pada mi napamet. Kada to budu uradili Vučić i cela njegova ekipa, zatim SVI ZAPOSLENI U VLADINIM INSTITUCIJAMA, NA BIROU ZA ZAPOŠLJAVANJE I CELA KVINSLINŠKA PARAZITSKA STRUKTURA KOJA NAM ISTRESA ZADNJI DINAR IZ DŽEPA I PREDAJE GA OKUPATORU, ONDA BIH I JA MOGAO TAKO DA POSTUPIM. Pa nije mi valjda pola pradeda izginulo na Solunskom frontu i u Drugom ratu, da bi ja sad prodavao ono što su mi oni ostavili i otvarao firmu, odakle će se cediti porez koji će ići u džepove Nemaca i MMF-a? Treba isključiti RTS i uključiti mozak (i Pouke). Expand E pa nije tako. To sto ti ne zelis da radis nesto samo zato sto si poverovao u komunjarsku glupost o tome sta je posao ovoga a sta onoga, mozda je tu delom odgovoran i sam RTS na cije iskljucivanje opravdano pozivas, govori o tvojim stavovima a ne o tome sta zaista treba da bude. Ne treba da otvaras firmu samo trebas imati snage, volje i strpljenaj da budes najamnik (strani placenik ) i da poslove preuzimas preko interneta. Sam tako radim vec skoro 10 godina kao i jos hiljade u IT-u i moze da se zaradi veom lepo. Ostalo je sve ili nerazumevanj ili izgovori. Inace cak i kad bi pokretao svoj IT biznis tako velik novac ti uopste ne treba. Zapravo vecina stvari vezanih za IT je low/zero capital investment. Velika ulaganja idu kad uzme zamaha i ne mozes sam sa partnerimada se isfinasiras pa onda pokreces akcionarsko drustvo. Sa druge strane pokreatati IT ili bilo kakav biznis u Srbiji nikako ne preporucujem vec to treba negde u inostranstvu. Po mogucstrvu gde je IT vec dovoljno razvijen kao na primer silicijumska dolina. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:11, Aquilius Cratus рече Pa isto, zapravo jos gore. Jos se teze ljudi teraju da nauce to. Ne samo to nego imaju ogroman problem da uklavire da nisu oni rodjeni za ovo ili ono pa da drzava treba kako zna i ume da im obezbedi platu za taj posao. Expand Pitao sam za sebe Jer negde u budućnosti planiram da se upustim u to, pa pitam za te sertifikate i fakultete u vezi toga, jer možda upišem master u vezi primene computer science u social science, pa da onda odatle sebe lansiram u data science. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:34, Deja Vu рече Pitao sam za sebe Jer negde u budućnosti planiram da se upustim u to, pa pitam za te sertifikate i fakultete u vezi toga, jer možda upišem master u vezi primene computer science u social science, pa da onda odatle sebe lansiram u data science. Expand A pa moze upisi ali za zaradu u vezi bilo kakvog programiranja pa i big data analysis ti ne treba fakultet. Treba ti praksa to jest znanje koje ces potencijalnim klijentima/poslodavcima prezentovati. Deja Vu, Џуманџи and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:31, Aquilius Cratus рече E pa nije tako. To sto ti ne zelis da radis nesto samo zato sto si poverovao u komunjarsku glupost o tome sta je posao ovoga a sta onoga, mozda je tu delom odgovoran i sam RTS na cije iskljucivanje opravdano pozivas, govori o tvojim stavovima a ne o tome sta zaista treba da bude. Expand Podela rada nema veze sa komunizmom, ona kao ekonomski pojam postoji od Adama Smita, a kao praksa još od mlađeg kamenog doba. Ako si programer, nisi fudbaler i nisi komercijalista/trgovac/reklamni stručnjak, sekretarica....RTS nam uporavo priča suprotnu, neoliberalnu priču i to tako već petnaest godina...Šta treba da bude, to vidi u zaista nezavisnim zemljama koje imaju svoje industrije. I ne spominji komunizam, njega odavno nema ni u naznakama. On 10. 10. 2016. at 16:31, Aquilius Cratus рече Ne treba da otvaras firmu samo trebas imati snage, volje i strpljenaj da budes najamnik (strani placenik ) i da poslove preuzimas preko interneta. Expand Ne znam zašto bih to radio. Radim u dobroj firmi za pristojnu platu. Nije IT. Inače, ovo što si naveo zahteva određene veštine koje nisu čisto programerske. Što se mene tiče, ostajem pri principu podele rada i ne zanimaju me Vučićeve (kao i onih prethodnih) budalaštine koje veze sda ekonomijom nemaju, ali imaju sa okupacijom. On 10. 10. 2016. at 16:31, Aquilius Cratus рече Sam tako radim vec skoro 10 godina kao i jos hiljade u IT-u i moze da se zaradi veom lepo. Ostalo je sve ili nerazumevanj ili izgovori. Expand Pa dobro, dođu sluge okupatora, zatvore fabriku u kojoj si radio trideset i dve tri godine (recimo). Ti imaš 55-60 godina (recimo). Da nećeš možda da učiš PHP i MySQL? On 10. 10. 2016. at 16:31, Aquilius Cratus рече Inace cak i kad bi pokretao svoj IT biznis tako velik novac ti uopste ne treba. Zapravo vecina stvari vezanih za IT je low/zero capital investment. Expand Vrlo diskutabilno. Ako želiš da radiš iz svoje spavaće i/ili dneven sobe, onda si skroz u pravu. Ali ja to ne želim. U spavaćoj sobi vodim ljubav sa ženom i spavam. U dnevnoj jedem. Apsolutno mew ne zanima da mi unutrašnjost gajbe gleda neki Indus ili Amer. Čisto stvar principa. Ned priznajem rad od kuće. Ne zanima me... On 10. 10. 2016. at 16:31, Aquilius Cratus рече Sa druge strane pokreatati IT ili bilo kakav biznis u Srbiji nikako ne preporucujem vec to treba negde u inostranstvu. Po mogucstrvu gde je IT vec dovoljno razvijen kao na primer silicijumska dolina. Expand Dobro, ovde se slažemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 10, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2016 On 10. 10. 2016. at 16:52, Ivan Marković рече Podela rada nema veze sa komunizmom, ona kao ekonomski pojam postoji od Adama Smita, a kao praksa još od mlađeg kamenog doba. Ako si programer, nisi fudbaler i nisi komercijalista/trgovac/reklamni stručnjak, sekretarica....RTS nam uporavo priča suprotnu, neoliberalnu priču i to tako već petnaest godina...Šta treba da bude, to vidi u zaista nezavisnim zemljama koje imaju svoje industrije. I ne spominji komunizam, njega odavno nema ni u naznakama. Expand Ako laze koza ne laze rog. Neko ko je citao i shvatio Adama Smita trebalo bi da zna da podela rada ne podrazumeva samo jednu usko specifikovanu vestinu nego fokusa na jednu oblast cija specifikacije moze da varira od slucaja do slucaja. A to da voza kamiona nikako ne sme da pomaze istovarivaciam jer je on vozac na ovim prostorima jeste prosipano od strane komunjara. Takodje neko ko je citao Adama Smita i ostale ozbiljne ekonomiste trebalo bi da zna da je rec neoliberalizam rec bez znacenja izmisljena od leftista raznih nijansi u propagande svrhe. 7 minutes ago, Ivan Marković рече Ne znam zašto bih to radio. Radim u dobroj firmi za pristojnu platu. Nije IT. Inače, ovo što si naveo zahteva određene veštine koje nisu čisto programerske. Što se mene tiče, ostajem pri principu podele rada i ne zanimaju me Vučićeve (kao i onih prethodnih) budalaštine koje veze sda ekonomijom nemaju, ali imaju sa okupacijom. Expand Ovde nije rec o tebi posto ti nisi centar sveta, nego o opstim principima a tebe sam samo spomenuo kao primer inace vazi za sve. Srecom pa mnogo kompetetniji od mene i tebe nemaju takvo shvatanje podele rade kao ti i komunisti. 7 minutes ago, Ivan Marković рече Pa dobro, dođu sluge okupatora, zatvore fabriku u kojoj si radio trideset i dve tri godine (recimo). Ti imaš 55-60 godina (recimo). Da nećeš možda da učiš PHP i MySQL? Expand Ako nece to moze nesto drugo. Ako nece programiranej moze neku drugu oblast. Ako nece nista nema prava ni da kuka. Prosto ko pasulj. 7 minutes ago, Ivan Marković рече Vrlo diskutabilno. Ako želiš da radiš iz svoje spavaće i/ili dneven sobe, onda si skroz u pravu. Ali ja to ne želim. U spavaćoj sobi vodim ljubav sa ženom i spavam. U dnevnoj jedem. Apsolutno mew ne zanima da mi unutrašnjost gajbe gleda neki Indus ili Amer. Čisto stvar principa. Ned priznajem rad od kuće. Ne zanima me... Expand Ovde je vec previse ocito da trolujes kao i na ostalim topicima po forumu ali prethodni delovi posta su ipak sadrzali nesto sto je vredelo adresirati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука