Jump to content

БЕСЕДА ABBE АРТЕМИЈА НА ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК У МАH. ФЕНЕК

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Стојим иза својих реч ма како их Ви интерпретирали и разумели. Ни ја као ни Ви не желим никоме ништа лоше али говорим оно што мислим. Јер и ја могу, хвала Богу, мислити и осећати и не желим баш сваком све слепо да верујем. Макар он био и клирик. Макар то били и Ви о.Агапије. О томе се ради. А осећај ми говори да данас требамо бити здраво (не и параноично) опрезни од кога и шта учимо. На срећу Бог нам је подарио Свете Оце и Свето Предање па се њима увек можемо окренути када нисмо сигурни. Мир свој браћи. То што се Вама овај поздрав чини лицемерним то је заиста Ваш проблем. Ја мислим да је поздрав веома хришћански а од срца је.

А шта мислите има ли оних свештеника који се пред свако причешће исповедају. Ја мислим да итекако има. Зашто се онда не би на њих угледали?

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Зато, обрати пажњу на ове две ствари : СВЕШТЕНИЦИ СЕ УОПШТЕ НЕ ИСПОВЕДАЈУ ПРЕД ПРИЧЕШЋЕ, И ЛИЦЕМЕРНО ЈЕ ДА ТЕ ТЕРАЈУ ДА СЕ ИСПОВЕДАШ КАДА СЕ НИ ОНИ САМИ НЕ ИСПОВЕДАЈУ !  Питај их да видиш шта ће ти рећи. Али да знаш да код Бога не пролази то да ли је неко са мантијом или није ! Сви су ЈЕДНАКИ пред св. Путиром и никога одело не чини "чистијим и достојнијим" !!!

Oče,rekoh već na drugoj temi,zar ovo nije: Svako pravilo ima izuzetke,ali izuzeci ne čine pravilo.

Баш тако.

Подели на овим сајтовима

овај подсетник је благи ужас као и сви такве врсте јер је и стигао од  језуита па онда преко РК фратара у православље.

Има на нету неки од 1024 ставке 0104_cheesy.

Хвала Богу па га је све мање на улазима У Цркву.

Па реци који то од та 1024 побројана греха свако од нас није бар једном учинио. За мене није никакво заплашивање и не видим у томе проблем ако ми се стално скреће пажња на моју грешност и грехове које неминовно носим и чиним. Зашто би то некоме био проблем, питам се нешто?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Стојим иза својих реч ма како их Ви интерпретирали и разумели. Ни ја као ни Ви не желим никоме ништа лоше али говорим оно што мислим. Јер и ја могу, хвала Богу, мислити и осећати и не желим баш сваком све слепо да верујем. Макар он био и клирик. Макар то били и Ви о.Агапије. О томе се ради. А осећај ми говори да данас требамо бити здраво (не и параноично) опрезни од кога и шта учимо. На срећу Бог нам је подарио Свете Оце и Свето Предање па се њима увек можемо окренути када нисмо сигурни. Мир свој браћи. То што Вама овај поздрав чини лицемерним то је заиста Ваш проблем. Ја мислим да је поздрав веома у духу хришћанства а од срца је.

А шта мислите има ли оних свештеника који се пред свако причешће исповедају. Ја мислим да итекако има. Зашто се онда не би на њих угледали?

Брате, нико ти не брани да останеш при својих речи и да испитујеш (али са поштовањем) све што ти се пружа и нуду. Само указујем на то да није фино да са онаквим пресудама завршаваш постове....

Морамо брате да се поштујемо и уважавамо и волимо, то нам је завет оставио сам наш Господ. Јер ако немамо разумевања, љубави и поштовања , али не и сервилног обхођења, према неистомишљеницима, онда су нам узалудни постови, молитве, метаније и исповести. Ђаба смо кречили, што би неки рекли.

Ово, за причешћивање ти опет кажем са братском искреношћу.... Питај се онда, зашто се онда , ако смо сви верници, не захтева и од свештеника да се исповедају и да посте пред свако причешће. Зар и они нису људи, зар и они нису верници, зар и они нису грешници (врло често и већи од самих верника!) ?!

Све је то зато што брате мој драги и мили у нашој Цркви не постоји хришћанска једнакост и равноправност него један крут клирикализам.

И молим те размисли зашто ја све ово пишем, због себе ? Па је се сваке Литургије причешћујем. Брате, могу и ја као многи свештеници да ћутим и да проводим лепе тренутке са породицом и пријатељима. то је најбоље....ћутиш и нико те не дира. Ово што радим и пишем на форуму је само зато што желим да поделим искуство и радост у Христу са свима, такође брате и са тобом.

Подели на овим сајтовима

8354895. Прогутала сам остатке меса између зуба, у сатима кад је почео пост.

Поука: идући пут користити конац, добро је за телесно а и духовно здравље како не би кршила пост!
Подели на овим сајтовима

1101. Вриснула сам када је Новак победио.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2869.msg143851.html#msg143851

0202_238  admin mozart dodao link

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Зато, обрати пажњу на ове две ствари : СВЕШТЕНИЦИ СЕ УОПШТЕ НЕ ИСПОВЕДАЈУ ПРЕД ПРИЧЕШЋЕ, И ЛИЦЕМЕРНО ЈЕ ДА ТЕ ТЕРАЈУ ДА СЕ ИСПОВЕДАШ КАДА СЕ НИ ОНИ САМИ НЕ ИСПОВЕДАЈУ !  Питај их да видиш шта ће ти рећи. Али да знаш да код Бога не пролази то да ли је неко са мантијом или није ! Сви су ЈЕДНАКИ пред св. Путиром и никога одело не чини "чистијим и достојнијим" !!!

Oče,rekoh već na drugoj temi,zar ovo nije: Svako pravilo ima izuzetke,ali izuzeci ne čine pravilo.

У реду.

Како онда за свештенике постоје изузеци и за исповест и за пост пред свето Причешће, а за све "остале грешнике" не важе изузеци и постоји опште "правило" : строго на води и исповест пред св. Причешћем ?

Подели на овим сајтовима

Зато, обрати пажњу на ове две ствари : СВЕШТЕНИЦИ СЕ УОПШТЕ НЕ ИСПОВЕДАЈУ ПРЕД ПРИЧЕШЋЕ, И ЛИЦЕМЕРНО ЈЕ ДА ТЕ ТЕРАЈУ ДА СЕ ИСПОВЕДАШ КАДА СЕ НИ ОНИ САМИ НЕ ИСПОВЕДАЈУ ! Питај их да видиш шта ће ти рећи. Али да знаш да код Бога не пролази то да ли је неко са мантијом или није ! Сви су ЈЕДНАКИ пред св. Путиром и никога одело не чини "чистијим и достојнијим" !!!

У реду.

Како онда за свештенике постоје изузеци и за исповест и за пост пред свето Причешће, а за све "остале грешнике" не важе изузеци и постоји опште "правило" : строго на води и исповест пред св. Причешћем ?

Pa,ja upravo kažem da nijesu svi sveštenici takvi da traže nešto "posebno" pred pričešće.

Evo ja se recimo rukovodim time,da u čiju "kuću"(čitaj - stanovi su mnogi) dođem,ta pravila poštujem,pa bilo mi drago ili ne.Pod tim naravno mislim,da je u domenu stvari koje se mogu ispoštovati.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ја сам навео неке своје шале. Али када бих навео шта стварно стоји у ''подсетнику за исповест'' не бисте веровали. 0202_238

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Зато, обрати пажњу на ове две ствари : СВЕШТЕНИЦИ СЕ УОПШТЕ НЕ ИСПОВЕДАЈУ ПРЕД ПРИЧЕШЋЕ, И ЛИЦЕМЕРНО ЈЕ ДА ТЕ ТЕРАЈУ ДА СЕ ИСПОВЕДАШ КАДА СЕ НИ ОНИ САМИ НЕ ИСПОВЕДАЈУ ! Питај их да видиш шта ће ти рећи. Али да знаш да код Бога не пролази то да ли је неко са мантијом или није ! Сви су ЈЕДНАКИ пред св. Путиром и никога одело не чини "чистијим и достојнијим" !!!

У реду.

Pa,ja upravo kažem da nijesu svi sveštenici takvi da traže nešto "posebno" pred pričešće.

Evo ja se recimo rukovodim time,da u čiju "kuću"(čitaj - stanovi su mnogi) dođem,ta pravila poštujem,pa bilo mi drago ili ne.Pod tim naravno mislim,da je u domenu stvari koje se mogu ispoštovati.

У потпуности се слажем(о).    0202_238

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...