Ignjatije Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 u Turskoj se gradi dzamija koja ce nositi ima Isusa Hriata takva dzamija vec postoji u Siriji ili Jordanu Ooooooooo MASHALAH !!! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Da samo što ona ne nosi ime džamija Isusa hrista nego Džamija Isaa -alejhi selam- što se čudite tome.Mi volimo Isaa.On je poslan od Boga. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Da samo što ona ne nosi ime džamija Isusa hrista nego Džamija Isaa -alejhi selam- što se čudite tome.Mi volimo Isaa.On je poslan od Boga. niko je ne cudi je Isus je Isaa na arapskom naravno da ce biti i ime na arapskom Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
xpictianoc Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Ko je Isa? Jel' stvarno se radi o Isusu? Imam jako puno prijatelja na Bliskom Istoku, uglavnom su to Maroniti i oni kažu Jesu'a. Na arapskom Isus Hrist je Jesu'a al Masih Ime Isus koje istupa u Novom Zavetu jeste grčka transkripcija ((Ιησούς)) hebrejskog imena Jehošu'a (ישוע = jod + he + šin + vav + ‘ain). Kraćeno ime je Ješu'a (ישו = jod + šin+ vav +'ain). Pojavljajuće se u Kuranu ime je pak 'Isa (عيسى = 'ain +ja + sin + ja). Vidimo da je to potpuno drugo ime, arapska i hebrejska azbuka unatoč razlicima u izgovoru je jako slična. Arapi koju su hrišćani (Bilo je i Arapa Hrišćana pre nego se pojavio Islam) korišće ime Jesu’a (يسوع) koje se zapisuje sledeće: to Ja + sin + vav + ain pogledajmo kako to izgleda u kombinaciji: heb.puno ime = Jod + He +šin + VaV + ‘Ain (ישוע) heb. kraćeno = Jod + šin + VaV + ‘Ain (ישו) Hriš. = Ja + Sin + VaV + ‘Ain (يسوع) muslim. = ‘Ain + Ja + Sin + Ja(عيسى) Nije moguće da iz hebrejskog imena Johoši'a napraviti kuraničnu verziju imena "Isa, zatim moraću posvetiti još malo vremena i razmatrimo odkud dolazi korišćeno preko muslimane ime 'Isa. Sve ukazuje da 'Isa je u stvari Ezav (heb. עשו= 'ain + šin+ vav). Na arapskom ime Ezav se piše tako: عيسو znači ‘Ain + Ja + Sin + VaV, ajde da uporedimo onda ime Isa iz Kurana i sa arapskom verzijom imena Ezav: 'Isa = ‘Ain + Ja + Sin + Ja (عيسى) Ezav = ‘Ain + Ja + Sin + VaV (عيسو ) Ja i VaV su polusuglasnici koji na kraju reči smeju se menjati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 12, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2012 Ko je Isa? Jel' stvarno se radi o Isusu? Imam jako puno prijatelja na Bliskom Istoku, uglavnom su to Maroniti i oni kažu Jesu'a. Na arapskom Isus Hrist je Jesu'a al Masih Ime Isus koje istupa u Novom Zavetu jeste grčka transkripcija ((Ιησούς)) hebrejskog imena Jehošu'a (ישוע = jod + he + šin + vav + ‘ain). Kraćeno ime je Ješu'a (ישו = jod + šin+ vav +'ain). Pojavljajuće se u Kuranu ime je pak 'Isa (عيسى = 'ain +ja + sin + ja). Vidimo da je to potpuno drugo ime, arapska i hebrejska azbuka unatoč razlicima u izgovoru je jako slična. Arapi koju su hrišćani (Bilo je i Arapa Hrišćana pre nego se pojavio Islam) korišće ime Jesu’a (يسوع) koje se zapisuje sledeće: to Ja + sin + vav + ain pogledajmo kako to izgleda u kombinaciji: heb.puno ime = Jod + He +šin + VaV + ‘Ain (ישוע) heb. kraćeno = Jod + šin + VaV + ‘Ain (ישו) Hriš. = Ja + Sin + VaV + ‘Ain (يسوع) muslim. = ‘Ain + Ja + Sin + Ja(عيسى) Nije moguće da iz hebrejskog imena Johoši'a napraviti kuraničnu verziju imena "Isa, zatim moraću posvetiti još malo vremena i razmatrimo odkud dolazi korišćeno preko muslimane ime 'Isa. Sve ukazuje da 'Isa je u stvari Ezav (heb. עשו= 'ain + šin+ vav). Na arapskom ime Ezav se piše tako: عيسو znači ‘Ain + Ja + Sin + VaV, ajde da uporedimo onda ime Isa iz Kurana i sa arapskom verzijom imena Ezav: 'Isa = ‘Ain + Ja + Sin + Ja (عيسى) Ezav = ‘Ain + Ja + Sin + VaV (عيسو ) Ja i VaV su polusuglasnici koji na kraju reči smeju se menjati. Ovo što si napisao je dokaz o totalnom nepoznavanju arapskog jezika. Svaki harf-slovo u arapskom jeziku mijenja značenje.Ništa nije bez razloga u riječi (ni jedno slovo) Gore kada si spomenuo jesua a.s. zaboravio si staviti slovo "l".Tako da nije "Jesu"Nego Eljesu. Dok harf ja ili vav određuju da li je kraj riječi sa dugo a ili dugo u.Tako da nikako nemože se čitati iz imena isa a.s. da je on Isu niti se može ime"Jesu čitati sa Jesa.Tako da ovo što si napisao nikako nemože stajati niti gramatički a niti u bilo kojoj drugoj formi. Greške koje si napisao: 1)Jesu ispravno je eljesu 2)nemože se vav i ja mijenjati na kraju ličnog imena. Isto je i sa drugim primjerom kojeg si naveo.Znači besmisleno i potpuno netačno. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
xpictianoc Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Hvala na odgovoru, Moram reći da nisi u pravu, prvo jeste da ime Jesu'a al Masih se tačno tako izgovara i ne ma tamo nikakvog "L", ako mi ne veruješ pogledaj ovaj klip sa televizije nour sat (nour ako sigurno znaš znači na arapskom svetlo) to je livanska maronitska televizija. mislim da znaš prepoznati onu hrišćansku molitvu "es salemu alejki ja Merjem" (Zdravo Marijo). Odlično se čuje kako se izgovara ime našeg Gospoda Isusa Hrista.Svrha moje posljedne poruke beše da ukažem da islamsko ime 'Isa i hrišćansko Jesu'a su potpuno različni. Evropljani ne znaju slova 'ain i za nas to zvuči jednom kao "a", drugom kao "i" ali to je posebno slovo u svim semitskim jezicima i unatoč tome što čujemo Isa u stvari prvo slovo nije I nego 'ain i ako se ne varam to je izgovara više kao "aaisa". Na primer reč ARAB (عرب) kao vidite se zapisuje tako "ain+ra+ba) nema tamo "alif". Naime mi čujemo "a" ali u stvari tamo ne postoji "alif" nego "ain". Ista stvar je u vezi sa imenom 'Isa. Kada zapišem ono ime sledeće - AISA (عيسى)vidi se da sa imenom Jesua ima to jako malo sličnog. Zato takođe ime Jesu'a يسوع se zapisuje JESU'A ono poslednje A u stvari je ain . nadam se da sad ti je malo jasnije. s poštovanjem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 14, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2012 Obzirom da nemam tastature na arapskom ne mogu ti dočarati u potpunosti ovo što si napisao.Jasnije je dosta. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
alen Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Pa vi ionako tvrdite da je Kuransejtansko djelo A Ajeti koji govore o Isaa a.s. su oni koi mnoge mnoge krscane navode da uzmu Islam jer im nije bilo jasno u Krscanstvu o cemu se radi. Pa vasih 90 % vjernika ne razumije Sveto Trojstvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dusan Mancic Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 ``Pa vasih 90 % vjernika ne razumije Sveto Trojstvo.`` ovo nije tacno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 ``Pa vasih 90 % vjernika ne razumije Sveto Trojstvo.`` ovo nije tacno... U pravu si , nerazumije 91 % tu problematiku... gringrin I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 da, to je tačno... mnogi pravoslavni ne razumeju trojičnost Boga ili Svetu TROJICU... ne trojstvo. na žalost, nisam sreo ni jednog muslimana koji razume odnose unutar Svete Trojice tako da ni ti nisi kompetentan da o tome pričaš... a o odnosu prirode i ličnosti neću ni da započinjem... to su tek španska sela... a ljubav... možeš li da mi definišeš ljubav u islamu... evo ja ću ti dati definiciju svetog maksima ispovednika ljubav je savršen OBLIK ODNOSA DVE SLOBODNE I RAZUMNE LIČNOSTI Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ако вјерују да је Ријеч Божја, онда требају признати да је Бог. Лијепо је то Св. Јован Дамаскин размотрио: "[...]Ми им опет кажемо: Пошто ви говорите да је Христ Реч Божја и Дух, како нас онда клеветате да смо двобошци, јер је Слово, и Дух, неразлучан од Њега у коме јесте? Ако је, дакле, у Богу као Његова Реч – јасно је да је Бог, а ако је изван Бога, по вашој речи Бог је без разума и без живота. Нисте ли Га, дакле, бежећи од другог Бога, пресекли? Боље би вам било да говорите да имате другог неголи да Га пресецате и као камен или дрво или нешто од нечулних [бића] уводите. Док ви, дакле, лажно клевећући, нас називате двобошцима, ми вас пресекатељима Бога именујемо.[...]" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 veruju i da je bezgrešan i rođen od device...ako može samo da bude bezgrešan? zna se greengrin Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 "Neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio, i na dan kada budem umro, i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!" Kur’an - Marijam: 33. Ovaj stih (ajet) je par excellence u duhu hrišćanske vere. Uveren sam da je naslednik Muhamedov, njegov tast i tastovi poslušnici, uneo kasnije u sklop Kur´ana osporavanje Hristove smrti i vaskrsenja (da bi mogli udariti na hrišćanske zemlje kao na nevernike), stavom da nije bilo ni smrti ni vaskrsenja, već je Bog poturio drugoga čoveka kome je estetski izmenio lik da izgleda kao Isus, a pravog Isusa uzeo sebi na nebo: ,,Nisu ga ni ubili ni raspeli, to im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili, o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali, a sigurno je da ga nisu ubili, njega je Allah uzdigao Sebi. Allah je silan i mudar! I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati! A na Sudnjem danu on (Isaa a.s.) će protiv njih svjedočiti!” Kur’an - En-Nisa: 155 - 159. Интегра је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука