selkoba Написано Април 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2010 То су идеализоване историјске чињенице, таман ко и оне наше о Краљевичу Марку. Мени је довољна чињеница да је имао харем жена и најдражу од 6 година, па да посумњам у његово "посланство". Но, то смо већ рапсравили, да се не понављамо. Pa kako onda da o tome i razgovaramo? A zelis da razgovaramo.Kad ti pomenem biografiju neces da je prihvatis. Na kojoj osnovi da pricamo? Nego da li si citao Kuran?Ili da i tu samo parafraziramo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 То су идеализоване историјске чињенице, таман ко и оне наше о Краљевичу Марку. Мени је довољна чињеница да је имао харем жена и најдражу од 6 година, па да посумњам у његово "посланство". Но, то смо већ рапсравили, да се не понављамо. Pa kako onda da o tome i razgovaramo? A zelis da razgovaramo.Kad ti pomenem biografiju neces da je prihvatis. Na kojoj osnovi da pricamo? Nego da li si citao Kuran?Ili da i tu samo parafraziramo Читао сам неке делове. Наставићу чим нађем времена. Обећо ми "само дијалог" да ми пошаље један превод, да не бечим очи на рачунару. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 То су идеализоване историјске чињенице, таман ко и оне наше о Краљевичу Марку. Мени је довољна чињеница да је имао харем жена и најдражу од 6 година, па да посумњам у његово "посланство". Но, то смо већ рапсравили, да се не понављамо. Pa kako onda da o tome i razgovaramo? A zelis da razgovaramo.Kad ti pomenem biografiju neces da je prihvatis. Na kojoj osnovi da pricamo? Nego da li si citao Kuran?Ili da i tu samo parafraziramo Читао сам неке делове. Наставићу чим нађем времена. Обећо ми "само дијалог" да ми пошаље један превод, да не бечим очи на рачунару. :smiley: Jesam i pripremio sam prevod Kurana možda sutra čak da pošaljem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 То су идеализоване историјске чињенице, таман ко и оне наше о Краљевичу Марку. Мени је довољна чињеница да је имао харем жена и најдражу од 6 година, па да посумњам у његово "посланство". Но, то смо већ рапсравили, да се не понављамо. Pa kako onda da o tome i razgovaramo? A zelis da razgovaramo.Kad ti pomenem biografiju neces da je prihvatis. Na kojoj osnovi da pricamo? Nego da li si citao Kuran?Ili da i tu samo parafraziramo Читао сам неке делове. Наставићу чим нађем времена. Обећо ми "само дијалог" да ми пошаље један превод, да не бечим очи на рачунару. :smiley: Jesam i pripremio sam prevod Kurana možda sutra čak da pošaljem! :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 pogledamo li u Kur’an, vidjet ćemo da se to nije tako desilo: ”I zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili (katelna) Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga oni ubili (ma katelehu) ni raspeli (ma salebehu), već im se pričinilo (Ŗubbihe). Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili (ma katelehu).” (En-Nisa’,157) U nastavku navedenog ajeta, za Isaovu, a.s., smrt se kaže slijedeće: „Već ga je Allah uzdigao (refea) Sebi. – A Allah je silan i mudar.” (En-Nisa’, 158). Да ли можете прецизније да ми опишете ове догађаје, 1. Где је био Јуда у том тренутку? 2. Где су били други Исини ученицу и Исина мајка у том тренутку? 3. Колико дана је прошло од тренутка да су људи помислими да је Иса умро до тренутка када су схватили да им се причинило? 4. Да ли постоје докази у курану да сам Иса каже да је цео тај догађај привид? 5. Колико дана је прошло од привида до тренутка када га је алах узео себи? Разлог што сам поставио ова питања је да ја мало боље упознам тај догађај у курану. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба заборавља да је један од апостола, Јпован, са Богородицом био сведок распећа Христовог. То што ислам исповеда јесте ништа друго до мешавина древних докетских јереси. Дакле, опет ништа ново. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба заборавља да је један од апостола, Јпован, са Богородицом био сведок распећа Христовог. То што ислам исповеда јесте ништа друго до мешавина древних докетских јереси. Дакле, опет ништа ново.Jovan nije bio prisutanNavedi stihove koji to potvrdjuju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба заборавља да је један од апостола, Јпован, са Богородицом био сведок распећа Христовог. То што ислам исповеда јесте ништа друго до мешавина древних докетских јереси. Дакле, опет ништа ново.Jovan nije bio prisutanNavedi stihove koji to potvrdjuju. Јеванђеље по Јовану 19. Шибање Исуса. Трнов вијенац. Пилатова осуда Исуса. Распеће. Подјела хаљина Исусових. Старање Христово о Мајци. Посљедње ријечи и смрт. Јосиф и Никодим. Погреб. 25. А стајаху код Исусова крста мати његова, и сестра матере његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина. 26. А Исус видјевши матер и ученика кога љубљаше гдје стоји поред ње, рече матери својој: Жено, ето ти сина! 27. Потом рече ученику: Ево ти мајке! И од онога часа узе је ученик к себи. Да ли би могао да ми одговориш на он питања горе? Јер ме занима да би се боље разумели. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба заборавља да је један од апостола, Јпован, са Богородицом био сведок распећа Христовог. То што ислам исповеда јесте ништа друго до мешавина древних докетских јереси. Дакле, опет ништа ново.Jovan nije bio prisutanNavedi stihove koji to potvrdjuju. Јеванђеље по Јовану 19. Шибање Исуса. Трнов вијенац. Пилатова осуда Исуса. Распеће. Подјела хаљина Исусових. Старање Христово о Мајци. Посљедње ријечи и смрт. Јосиф и Никодим. Погреб. 25. А стајаху код Исусова крста мати његова, и сестра матере његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина. 26. А Исус видјевши матер и ученика кога љубљаше гдје стоји поред ње, рече матери својој: Жено, ето ти сина! 27. Потом рече ученику: Ево ти мајке! И од онога часа узе је ученик к себи. Да ли би могао да ми одговориш на он питања горе? Јер ме занима да би се боље разумели. Znao sam da ces uzeti ove stihove jer drugih i nema O kojem uceniku se radi? Gdje stoji da je to Jovan? Moze biti bilo koji ucenik. A bio je jedan drugi. Samo eto reci mi gdje stoji da je taj ucenik Jovan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба заборавља да је један од апостола, Јпован, са Богородицом био сведок распећа Христовог. То што ислам исповеда јесте ништа друго до мешавина древних докетских јереси. Дакле, опет ништа ново.Jovan nije bio prisutanNavedi stihove koji to potvrdjuju. Јеванђеље по Јовану 19. Шибање Исуса. Трнов вијенац. Пилатова осуда Исуса. Распеће. Подјела хаљина Исусових. Старање Христово о Мајци. Посљедње ријечи и смрт. Јосиф и Никодим. Погреб. 25. А стајаху код Исусова крста мати његова, и сестра матере његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина. 26. А Исус видјевши матер и ученика кога љубљаше гдје стоји поред ње, рече матери својој: Жено, ето ти сина! 27. Потом рече ученику: Ево ти мајке! И од онога часа узе је ученик к себи. Да ли би могао да ми одговориш на он питања горе? Јер ме занима да би се боље разумели. Znao sam da ces uzeti ove stihove jer drugih i nema O kojem uceniku se radi? Gdje stoji da je to Jovan? Moze biti bilo koji ucenik. A bio je jedan drugi. Samo eto reci mi gdje stoji da je taj ucenik Jovan Селкоба, то јеванђеље је писао сам Јован. Можда ти из филма јасније буде The Seven Last Words of Jesus Christ ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Ево и једне иконе ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Селкоба заборавља да је један од апостола, Јпован, са Богородицом био сведок распећа Христовог. То што ислам исповеда јесте ништа друго до мешавина древних докетских јереси. Дакле, опет ништа ново.Jovan nije bio prisutanNavedi stihove koji to potvrdjuju. Јеванђеље по Јовану 19. Шибање Исуса. Трнов вијенац. Пилатова осуда Исуса. Распеће. Подјела хаљина Исусових. Старање Христово о Мајци. Посљедње ријечи и смрт. Јосиф и Никодим. Погреб. 25. А стајаху код Исусова крста мати његова, и сестра матере његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина. 26. А Исус видјевши матер и ученика кога љубљаше гдје стоји поред ње, рече матери својој: Жено, ето ти сина! 27. Потом рече ученику: Ево ти мајке! И од онога часа узе је ученик к себи. Да ли би могао да ми одговориш на он питања горе? Јер ме занима да би се боље разумели. Znao sam da ces uzeti ove stihove jer drugih i nema O kojem uceniku se radi? Gdje stoji da je to Jovan? Moze biti bilo koji ucenik. A bio je jedan drugi. Samo eto reci mi gdje stoji da je taj ucenik Jovan Селкоба, то јеванђеље је писао сам Јован. Можда ти из филма јасније буде The Seven Last Words of Jesus Christ Ovako Prvo ostavi Holivud i zabavne filmove na stranu.To nema nikakve veze sa religijom 0409_feel Zatim gdje stoji objasnjenje za tog ucenika da je to bio JOvan? Stoji samo ucenik A ako je Jovan sam pisao znaci pisao bi ja sam stajao a ne ucenik je stajao. Pokazi jasno koji stihovi ukazuju da je taj ucenik JOvan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 По Јовану глава 19. 26. А Исус видјевши матер и ученика кога љубљаше гдје стоји поред ње, рече матери својој: Жено, ето ти сина! А ево ти сведочанства да је Јован љубљени ученик Исусов, пошто су ово стихови и његовог јеванђеља где он сведочи за себе. По Јовану глава 21. 20. А Петар осврнувши се видје гдје за њима иде ученик кога Исус љубљаше, који се и на вечери наслони на прса његова и рече: Господе, ко је тај који ће те издати? 21. Видјевши Петар овога, рече Исусу: Господе, а шта ће овај? 22. Исус му рече: Ако хоћу да он остане док не дођем, шта је теби до тога? Ти хајде за мном. 23. Онда изиђе ова ријеч међу браћом да онај ученик неће умријети; али Исус му не рече да неће умријети, него: Ако хоћу да он остане док не дођем, шта је теби до тога? 24. Ово је онај ученик који свједочи о овоме, и написа ово, и знамо да је истинито свједочанство његово. 25. А има и много друго што учини Исус, које кад би се редом написало, ни у сами свијет, мислим, не би стале написане књиге. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Секолба, да ли из ове стихове можеш да прихватиш да је приликом распећа било сведока? И замолио бих те, ако можеш да ми одговориш на она питања, да бих те лакше разумео? Kажеш да је био неки други ученик, кажи ми који, потврди цитатима из Курана и доказима да су мајка Исусова и сестра мајке његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина то потврдиле. Иринеј је реаговао/ла на ово 1 ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Јован јасно говори у горе наведеним стиховима да је он љубљени ученик и ту нема места стављати другог ученика Иринеј је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука