Juanito Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Ниједан од ових скоријих ратова није био неизбежан и није почео тако што је неко неког из чиста мира напао, већ су сви без изузетка били плански и постепено изазвани од стране политичара. Људи треба да се васпитавају тако да препознају ратно хушкање политичарских смрадова и у самом почетку им кажу не. Погледај баш ових дана, људи који су били у ратовима из деведесетих шаљу банду у три лепе, ратовали би само напаљени клинци који су рат видели само у игрицама. Не кажем, има свакако случајева у којима је неко нападнут без разлога и у којима има смисла дати живот за одбрану. Ниједан од претходних ратова и ниједан који би хипотетички могао да снађе ове просторе у овом тренутку не спада у ту категорију, тако да нико не треба да се одазове политичарима. Нико. Ратови на балкану нису ратови људи којима је стало до њихове земље, већ ратови политичара у којима они жртвују друге људе. GeniusAtWork, drvce, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Зосима рече Па зар треба то уопште постављати као питање, не може ова Србија да састави 20-ак година мира,а да разне белосветске битанге не дођу овде са бомбама... Једна обука од 3-6 месеци не би ништа шкодила... Па треба, јер се не може имати све, јер немамо бесконачно финансија да имамо свеопшти обавезни војни рок, па можда чак ни неки половични систем. Мени је далеко убједљивији аргумент да је боља војска састављена од војника којима је то професија и који су способнији извршити своје задатке од обичне регрутне војске ( то јест говорим за страну у расправи која се противи професионалној војсци ), а овако неки мјешовити систем ми звучи сасвим добро. Но питање је да ли има потребе за обавезним војним роком сада? Не бих знао процијенити, нисам паметан за те ствари, али мени се чини да тренутно нема и да професионална војска је сасвим дорасла својим задацима. А кад крену ови са "Војска учи правим вриједностима!", то је већ млаћење празне сламе. А и ако ће нас регрутовати, радије бих да нас заиста регрутују а не да то буде половично као што је стављено као једна од могућности. Чуј служиш војни рок и спаваш кући. Јест, на ратиште ћу понијети свој кревет, јастук, јорган, лаптоп и сав остали комфор. И спомињу Швајцраску у тексту као примјер за то. Швајцарска је посебан историјски случај и није у истом положају као Србија, још је и другачије устројена. Регрутуј ме, али ми леђа огули да ме направиш у каквог-таквог војника. 1 hour ago, Џуманџи рече Има ли важније лекције од тога како бити прави и истински патриота?! Ово за вечеру, топли кревет - па, да, што они да ти плаћају оброке, воду и остало? Има - бити војник који слуша и извршава, а не регрут који броји дане кад ће се вратити кући. Прави подстицај моралу Но, регрутна, тј. народна војска има једну огромну предност - има непресушну снагу када смо неправедно нападнути. Но доба тоталних ратова је завршено. Сада се воде "секташки" лажни ратови разних центара моћи и ријетко је који толико чист ( као Први и Други свјетски рат ) па је тај потенцијал тешко примјенљив. АлександраВ, JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Ideja nije loša. Ej, ajde da napravimo peticiju na poukama za služenje vojnog roka? Pa posle da izađemo u demonstracije..., delimo sendviče... , pišemo parole, spavamo ispred skupštine? Ko hoće? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Жене воле официре Зато... Није луда моја мала, што је мене изабрала кад сам био на редовном одсуству, јер једино тад сам био румен, стално смо били напољу у војсци, ал кад сам се вратио--маске су пале Бледило се вратило ХАха Добра је војска, али ипак немамо ми те финансије да то буде како треба, плус још доста тога ту мора да функционира Ћириличар, -Владимир- and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Мислим да садашње решење тренутно стање није тако лоше. Ко хоће може да служи војску. Реално, имали смо обавазан војни рок и од свега тога није било ништа. Држава се распала, ратови изгубљени, а снажна војска (ЈНА то јесте била) није имала никаквог суштинског значаја. Одлучивало се негде другде, а не на бојном пољу. За малу државу какава је наша више значи имати јаког савезника него јаку и велику војску. Јаке и велике војске су за велике силе. Џуманџи, JESSY and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 A nešto u fazonu Berli grils? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Ja sam za . Mi ne zivimo u idealnom svetu . Poslednji rat na nasim prostorima je bio pre 17 godina . Tako kratak vremenski interval ne moze da bude garancija mira . Svaki covek mora da bude spreman na mnoge stvari koje mogu da se dese . Mi ne mozemo da predvidimo buducnost . Pomalo je naivno ukinuti obavezno sluzenje vojnog roka . Posebno onda ako znamo da neprijatelj napada i bez najave ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 9 minutes ago, Arsenija рече Mi ne mozemo da predvidimo buducnost . Ko ti kaže? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Arsenija рече Pomalo je naivno ukinuti obavezno sluzenje vojnog roka . Posebno onda ako znamo da neprijatelj napada i bez najave ... Па имамо професионалце Ово ме подсјети на један клип: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 58 minutes ago, Зосима рече Једна обука од 3-6 месеци не би ништа шкодила... A tek kako ne bi škodila jedna obuka od 3-6 meseci trenutno najtraženijih zanimanja u svetu. Al nema nikog da se toga seti... cloudking and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Meni bi dobro došle jedne nove cokule. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 minutes ago, PredragVId рече Meni bi dobro došle jedne nove cokule. Daj broj ... Nikad se ne zna . Mozda ti i stignu neke ... brzom postom . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 hours ago, JESSY рече ne mislim da mladi treba da se edukuju za vodjenje ratova...ima mnogo pametnijih stvari u zivotu... То се гледа са (најмање) две стране - позитивно је: Парадоксално је здравствени знак, више људи буде ментално болесни као војници из ратних зона. Њихово војно едуковање и васпитање чини да су у форми и здрави, али то се мрви, када су страхоте рата. Негативно се може изразити краће: Рат презире живот и деструктиван је за ментално здраве особе. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 minute ago, Arsenija рече Daj broj ... Nikad se ne zna . Mozda ti i stignu neke ... brzom postom . Joooj!! Ubih se tražeći dobrog šustera. Bele strane! Bele strane!! Ako nađeš dobre patike 42 javi mi. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Ћириличар рече А притом свако вече те чека топла вечера коју је мама спремила и топао кревет и сав комфор дома. Војнички, јашта Но добро, ово су све за сада шпекулације. Но сви ти аргументи како ваља ићи у војск јер се момци уче правим вриједностима, науче нешто о животу... па добро мајку му је ли војска постоји за одбрану или за животне лекције? Не кажем да није истина то што се говори, али то није никакав разлог за увођење обавезног војног рока. Гдје су војни аргументи, безбједоносни? Па зар нису научити нешто о животу и о правим вредностима војно-безбједносни аргументи? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука