aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Добро јутро радни и нерадни народе! @БанеЛ је баш лепо објаснио случај за 50 килограма и могућност стављања тегова на оба таса, значи степени броја 3!!! А што се тиче Фибоначијевог проблема са 30 килограма и могућношћу стављања тегова само на један тас ваге, ту нам треба 5 тегова од 1, 2, 4, 8 и 16 килограма, значи степени броја 2. Да, баш занимљиво. А, сада - ево задатка и за данашњи дан: познат и популаран проблем о 12 куглица. На тој гомили има 11 куглица једнаких маса и 1 која је другачије масе од осталих. Како можемо, помоћу теразија са два таса и са само три вагања, да одредимо која је то куглица и да ли она има мању или већу масу од осталих?! Ајд сад прво на Литургију, па да причамо после и о овој главоломки... БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Хајде људи, није тешко! aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 1 hour ago, БанеЛ рече Хајде људи, није тешко! Па добро сад, није баш ни лако... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 46 minutes ago, aстрофизичaр рече Па добро сад, није баш ни лако... Ma lako je, ukucaš "12 balls problem" u Google i dobiješ rešenje. aстрофизичaр, АлександраВ, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Ako nije bauk, što mene boli glava od nje? aстрофизичaр and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 17 minutes ago, Иван ♪♫ рече Ako nije bauk, što mene boli glava od nje? Зато што немаш доброг учитеља... Иван ♪♫ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 5 hours ago, Ниџока 1.1 рече Ma lako je, ukucaš "12 balls problem" u Google i dobiješ rešenje. Аааааааааааа - нема лажи, нема преваре... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 11 hours ago, aстрофизичaр рече популаран проблем о 12 куглица. Ja nisam u svom zivotu imao 12 kuglica od kojih je jedna malo drugacija. Nisam imao nicega u 11 identicnih kopija, a da je 12. kopija nepoznato drugacija. Takvih sam problema imao samo u zadacima koji su sami sebi generisali probleme i resenja. Ima li neki nacin da se zivotni problemi iskazu matematicki, a onda sa tri Gedanken merenja da se dodje do resenja? АлександраВ, aстрофизичaр and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Проблем 12 куглица: Мериш три пута: 1. пут 6 на једној страни, 6 на другој страни. Лакша страна иде на даљу обраду, јер је у њој лакша куглица и онда креће мерење број 2. Од "лакше стране", ставимо 3 куглице на један тас, три на други. Она страна која је лакша у овом другом мерењу иде на мерење број 3. Од три преостале куглице ставиш по једну на сваки тас, трећу са стране, и видиш резултат. Могућа су два резултата: 1) Ако је једна лакша од друге, онда је проблем решен, једна од те две је најлакша. 2) Ако су једнаке тежине и не претегне ниједна, онда је најлакша она трећа коју смо ставили са стране, која једина има различиту масу. Шта добијам што сам оволко паметан? aстрофизичaр and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 11 hours ago, aстрофизичaр рече @БанеЛ А, сада - ево задатка и за данашњи дан: познат и популаран проблем о 12 куглица. На тој гомили има 11 куглица једнаких маса и 1 која је другачије масе од осталих. Како можемо, помоћу теразија са два таса и са само три вагања, да одредимо која је то куглица и да ли она има мању или већу масу од осталих?! Poredjam svih 12 kuglica na ivicu stola, uzmem mobilni uklkucim ga da snima, ukadriram astal i patos, nagnem astal da sve padnu odjedared, pregledam snimak da vidim koja je razlicito odskocila. Terazije prodam, sta ce mi kad se kvare nakon tri vaganja. RYLAH, Јанко, АлександраВ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 48 minutes ago, RYLAH рече Проблем 12 куглица: Мериш три пута: 1. пут 6 на једној страни, 6 на другој страни. Лакша страна иде на даљу обраду, јер је у њој лакша куглица и онда креће мерење број 2. Од "лакше стране", ставимо 3 куглице на један тас, три на други. Она страна која је лакша у овом другом мерењу иде на мерење број 3. Од три преостале куглице ставиш по једну на сваки тас, трећу са стране, и видиш резултат. Могућа су два резултата: 1) Ако је једна лакша од друге, онда је проблем решен, једна од те две је најлакша. 2) Ако су једнаке тежине и не претегне ниједна, онда је најлакша она трећа коју смо ставили са стране, која једина има различиту масу. Шта добијам што сам оволко паметан? А шта ако је 12. куглица била тежа, или боље речено веће масе? Пази - ми у старту не знамо да ли је 12. лакша или тежа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 41 minutes ago, drvce рече Poredjam svih 12 kuglica na ivicu stola, uzmem mobilni uklkucim ga da snima, ukadriram astal i patos, nagnem astal da sve padnu odjedared, pregledam snimak da vidim koja je razlicito odskocila. Terazije prodam, sta ce mi kad se kvare nakon tri vaganja. Нема ту да се ради са неки марифетлуци!! А јок!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 1 hour ago, drvce рече Ja nisam u svom zivotu imao 12 kuglica od kojih je jedna malo drugacija. Nisam imao nicega u 11 identicnih kopija, a da je 12. kopija nepoznato drugacija. Takvih sam problema imao samo u zadacima koji su sami sebi generisali probleme i resenja. Ima li neki nacin da se zivotni problemi iskazu matematicki, a onda sa tri Gedanken merenja da se dodje do resenja? Нема! Ц! АлександраВ and drvce је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 45 minutes ago, Снежана рече Џиле фром мунзе... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука