Дијана. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 On 9/16/2016 at 15:33, Juan рече О томе стално размишљам. Колико је добро што имамо један глобални језик, толико је и лоше, па онда мало људи зна за Влатка Стефановског, а сви знају за Хендрикса. А усудићу се да упоредим и Тому и Боба Дилана на пример. On 9/16/2016 at 9:14, RYLAH рече Види животе холивудских глумаца, па ћеш да видиш колико су срећни, макар они највећи. По мени, Мерил Стрип је изврсна и талентована глумица, и одличан професионалац, али није то о чему сам ја причао. Није Мерил Стрип тај сентимент Соње Савић или ових из ЕКВ или других из те талентоване генерације. Рецимо Џек Николсон или покојни Хит Леџер су тај калибар, само што је Џек некако научио да живи у овом свету. Покојници из америчких шездесетих и седамдесетих су та генерација, онда и неки који су научили да живе и буду функционални. Рецимо, ја музику ЕКВ или Азре уопште не сматрам мање вредном од музике Пинк Флојда, само што су стварали у различитим меридијанима и на различитим језицима. Не знам како то да опишем до краја, ваљда је ствар осећаја, али мислим да је између Мерил Стрип и Соње Савић разлика огромна (ово се не односи на глумачки таленат него на тај "осећај за свет"). MI takve pjevače imamo, neki su se i proslavili u svijetu, ili bar Evropi, kao Olivera Katarina, Djordje Marjanović, i da, EKV i Azra nisu manje vrijedni od Pink Flojda, odlično poređenje. Pa naši glumci, to Holivud nema, Šerbedžija je došo do tamo, ali nije mu dato mjesto koje mu pripada. Pa Bata, Dragan Nikolić, Petar Božović, Laušević, Glogovac, Sonja... to su svjetski kalibri. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 4 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече Samo sam hteo da kazem da ne treba ici u krajnost i podsmevati se ljudima koji od zemlje zive. Pa ovde u kosovskim selima smo skoro svi alkoholicari Vi ste nadljudski hrabri što ste tamo, neka, to je ono što ti u prethodnom odgovor i rekoh. Mora muka da nađe ventil! Naravno da je vrijedan komšija tvoj, naročito ako je čestit čovjek. A veliki molitvenici su najvredniji, vredniji i od genija i od 'zvijezda' palog svijeta. pa jedan takav genije je izabrao pustinju i da bude monah radije nego da radi za NASA. Sad je grčki episkop, i profesor teologije i fizike, jer Bog ne voli da talanti propadnu... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 (ово се не односи на глумачки таленат него на тај "осећај за свет"). а видиш, мени се чини да они јесу, свакако, имали осећај за свет (мислим на Соњу, ЕКВ...). али само за онај, најтамнији, најмрачнији део света, ваљда зато што су њиме и били преплављени, но, 87/89 сам била у СКЦ-у на концерту Ријечког Фит-а (солидна рок група, врло популарна тих година). на пар корака од мене Милан, прати концерт, скоро отворених уста, па и са дозом љубоморе у погледу, слушајући заиста доброг певача, зашто??? Зато што је певач имао нешто што ЕКВ, нити он као певач никада нису имали...чисту енергију, и спознају о оној другој страни света. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Kao svaki posteni paranojik duboko verujem da je Sonja Savic jedna od zrtava planskog unistenja te generacije koja je svojim slobodarskim idejama postala opasna pretnja tadasnjem komunjarskom rezimu. Zato je DB po unapred osmisljenom planu doneo heroin i "pustio ga" (ispocetka cak besplatno) na mestima i zurkama koje su bile seciste okupljanja tih mladih ljudi zeljnih slobode i promene. Nisam bila prisutna pa moze da se javi neko od starijih ako jeste, da isprica nesto vise, ali to su objasnjenja koja sam cula od ljudi kojima verujem. -Владимир- and Nina 777 је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 8 hours ago, Снежана рече а видиш, мени се чини да они јесу, свакако, имали осећај за свет (мислим на Соњу, ЕКВ...). али само за онај, најтамнији, најмрачнији део света, ваљда зато што су њиме и били преплављени, но, 87/89 сам била у СКЦ-у на концерту Ријечког Фит-а (солидна рок група, врло популарна тих година). на пар корака од мене Милан, прати концерт, скоро отворених уста, па и са дозом љубоморе у погледу, слушајући заиста доброг певача, зашто??? Зато што је певач имао нешто што ЕКВ, нити он као певач никада нису имали...чисту енергију, и спознају о оној другој страни света. Vetar dise gde hoce i glas njegov cujem odakle je ne znam ni gde mu je kraj tvoj dah kuda ide dal' meni se javlja, ko zna *Duh Sveti.. Treba mi svet otvoren za poglede otvoren za trcanje treba mi soba da primi pet hiljada ljudi sa dignutim casama Lomi se kristal, svetlucaju staklene iskre pod nasim nogama kao potpuni stranci sa staklom u ocima sa staklom u srcima, na licima Ref. Budi sam na ulici, budi sam *Ceznja za Telom Hristovim....Samoca tihovanja, pustinja spasenja Ljudi odlaze i odlaze i odlaze ovde je dosadno svi su pobegli na neko zabavnije mesto Daleko je daleko je Amerika I ako sam negde stigao bilo je iznutra u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja i gore, i dole, i levo, i desno u meni u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja Tamo je cilj, tamo je put tamo je znak *Bog se otkriva ljudksom srcu (na zalost taj organ je i djavolja najmilija meta) Bistar dan kao planinska reka Kao pusten sa lanca, kao laksi od vode Pruzam ruke, dodirujem stvari, To je poseban obred i postajem siguran da To je stvaran svet oko mene… *Percepcija, svesnost, prolaznost...ni kamen na kmenu ostati nece Novac u rukama Lepljiv od znoja i masan od krvi ...Novac u rukama Voli ne voli me voli ne voli me ….Novac u rukama Kupi me, prodaj me Kupi me, prodaj me …..Novac u rukama Necu da kopam po djubristu srece ne bih da zaprljam ruke moc pociva negde iza debelih vrata ja bih hteo da vladam Zaboravicu potrebe i unutrasnje glasove samo jedan je put koji vodi do trona Ja cu mrzeti ledeno hladno srcem sa sedam kora ja cu pucati pravo u ledja ja sam rodjen da vladam *izoblicavanje strasti prema novcu, vlasti..i dokle je covek spreman da ide u ime svoje gramzivosti Ovo je noc koja kupa se u svetlu na podlozi tamnoj blistaju nase oci ovo je noc koja mirise na istinu kada kazem kako sam bio naivan Ref. Zabranjujem sve one zamke vase podlosti zabranjujem da dodir zavisti i bolesti bude kraj ovo ne sme biti kraj ovo ne sme biti kraj *Pa opiranje zlu Tekstovi su im, kao da citam svete oce.. O moj Boze, kako nisu imali cistu energiju..i spoznaju Boga Milan gledao u pevaca Fita sa zaviscu??Uh Ne zameri Snezana, poslusaj posvecenije i ostale njihove pesme, ako zelis..i videces da nije tako.. Kao sto tamo napisah, Bog se otkriva ljudksom srcu, ali je na zalost taj organ i djavolja najmilija meta. Njihovo srce je bilo otvoreno do neba, poveli su nas svojim stvaralastvom u nemerljiva prostranstva duha. Zavrsili su kako su zavrsili...Magi se na kraju zivota pricescivala, a sigurna sam da bi i ostali da su preziveli ove strasne poroke...ali da se sada svi oni u nebeskom carstvu nasladjuju Onim, za kojim im je dusa sve vreme izgarala. Istina je voda duboka.. Ko plice plive, manju tamu i tugu nalazi, ali mu je i pozitivnost plica..sreca povrsnija Ko dublje roni, veci mrak srece i bol je neizdrziva, ali mu je i svetlost obilnija...radost dublja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 Nikad nisam podnosio domacu muziku perioda osemdesetih godina. I film mi je težak. A volim da čitam o životim atih ljudi koji su stvarali tu muziku i film. Verujem da su nesvesno čeznuli za Hristom. Poštujem ih jer su u tom nesrećnom vremenu bili spremni da budu drugačiji i da tragaju pa makar i lutajući po pogrešnim putevima. Nina 777, Данче* and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука