Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Управо сада, Arsenija рече Pa valjda zato što ih mrzi ... Ko će ga znati...njihov problem. Ako je samo to razlog, onda i nisu za bolje. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Dosadni ste Nek idu na selo oni koji su tamo ostavili roditelje, bake i deke, polupismene, bez struje i vode, sa nekom koricom hleba i kojibse stide svog porekla. Vi koji ste ih napustili tragajucim,za boljim poslom il zivotom. Dosta demagogije. Ima nas koji smo kravu videli na tv-u i koji nemamo nikog na selu i zasto bi bilo ko mmeni naturao price o selu, jes kako da ne. Nego pobegli trbuhom,za kruhom i pricaju o lepoti sela. Izvolite, ja nemam dedovinu tamo, moji preci ciji se grob zna su sahranjeni na novom groblju. To sto vas kojo pljujete grad i velicate selo uvek i svagda boli je krivica, vasa i vasih roditelja. Ja, iz grada, bez dana seoskog iskustva mogu samo da se slikam na selu. Odakle bre? Imanje, kuca, basta, mehanizacija, na selo sad mogu tako da odu samo ljudi koji imaju poprilicno para, obican,covek koji nema tamo nikog ne bi preziveo tamo, da se nw lazemo. A romantika ide svakog vikenda do oktobra sa glavne zeleznicke stanice u bg pa izvolte provozajte se Светислав Павловић, Danijela, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 3 minutes ago, Јелена011 рече Dosadni ste Nek idu na selo oni koji su tamo ostavili roditelje, bake i deke, polupismene, bez struje i vode, sa nekom koricom hleba i kojibse stide svog porekla. Vi koji ste ih napustili tragajucim,za boljim poslom il zivotom. Dosta demagogije. Ima nas koji smo kravu videli na tv-u i koji nemamo nikog na selu i zasto bi bilo ko mmeni naturao price o selu, jes kako da ne. Nego pobegli trbuhom,za kruhom i pricaju o lepoti sela. Izvolite, ja nemam dedovinu tamo, moji preci ciji se grob zna su sahranjeni na novom groblju. To sto vas kojo pljujete grad i velicate selo uvek i svagda boli je krivica, vasa i vasih roditelja. Ja, iz grada, bez dana seoskog iskustva mogu samo da se slikam na selu. Odakle bre? Imanje, kuca, basta, mehanizacija, na selo sad mogu tako da odu samo ljudi koji imaju poprilicno para, obican,covek koji nema tamo nikog ne bi preziveo tamo, da se nw lazemo. A romantika ide svakog vikenda do oktobra sa glavne zeleznicke stanice u bg pa izvolte provozajte se Ti si snob. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 23 minutes ago, Natasa. рече Ti si snob. Jesam da mi je to najmanji greh prosle godine prvi put u zivotu videla malo prase Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Видела си га и раније, само не цело... АлександраВ, -Владимир-, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 ljudi ja jos nisam konja vidio na selu, u gradu jesam... niej ni selo sta je bilo АлександраВ, Neša_ and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 6 minutes ago, Јелена011 рече Jesam da mi je to najmanji greh prosle godine prvi put u zivotu videla malo prase http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 4 minutes ago, kordun рече ljudi ja jos nisam konja vidio na selu, u gradu jesam... niej ni selo sta je bilo U Mirijevu postoji mala ergela, a po nekim parkovima vlasnik šeta konja i naplaćuje jahanje . Hipodrom ne računam, to je poznato mesto gde mogu da se vide konji po Bg-u. Cigani sa konjima su posebna atrakcija . kordun је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 Pozdrav Vladimire, pozdrav i svima drugima, znanima i neznanim Posle jedno godinu dana sam otvorila da citam teme na forumu i iscitam ovu o parama i onu o sexu, prirodno-neprirodno u braku, polnost u eshatonu da ili ne? Dve najatraktivnije teme uvek i oduvek, novac i sex. I reko samo cu citati i uzivati u pameti i duhovitosti forumasa, i tek u sebi se misaono nadovezivati, jer nisam nesto otvorena za diskusiju, vec duze vremena. I jesam uzivala, al ipak pozeleh da napisem neku rec na ovoj temi ako bi mogla biti korisna. Htela sam da kazem bratu Vladimiru, posto je postavio svoju nedoumicu, o tome kolika je vaznost novca u zivotu coveka, supruznika, da li je neophodan preduslov za brak, i da li je pravedno „gubio“ na polju ljubavi jer se nije probudio za vece materijalno sticanje. Novac nam je svakako vazan i neophodan da bi smo ziveli, samo sto neko ima skromnije porebe, neko zeli komotniji zivot, a neko lusuzno i hedonisticki da zivi u jednom mater.blagostanju poput vestackog raja, a neko I da bude milioner . Mislim, ipak da nista od toga nije tako lose, ako covek ima poriv i dar da stvori pare, i ako ih pravilno koristi, kao i svaki drugi dar...Probelm je ako mu je to mater.sticanje iz gramzivosti, i zamena za duhovno napredovanje i preobrazavanje, i kada mu je to nacin da se gordi nad drugima. Neki cak idu dotle da sticu novac radi novca, postajuci gore skrtice i stedise od onih sa mnogo manjim primanjima, te je iako realno imucan, njihov zivot siromasan i skucen. A opet, naravno da svako zeli minimum skromno da zivi i niko ne zeli da bude siromasan. I svakako da je potrebno biti I stedljiv I ekonomican, ne rasipati, ne bludeti novcem. Znaci, ima istine u tome o cemu govoris, postoje zene koje imaju luksuzne prohteve, i mozda i same rade na sticanju vecih para i zele da nadju sebi slicnog, ali je i to kalkulacija, jer onda vide brak kao nacin da se umnozi kes, a to nije smisao braka. One event.mogu u svom izabraniku da pobude tu ambicijuili ili da prosto budu srecene da dobiju podrsku od njega za svoj san. A jos su gore sponzoruse, koje u muskarcu vide zlatnu koku za njihove apetite, pri cemu same ne rade na tom svom snu. Ali one znaju da im nadju slabu tacku kojom manipulisu. U svom pisanju pominjes da muskarci ocekuju da im zena bude avion ( to zapravo ti ocekujes), napravio si idol od fizicke atraktivnosti, i nisi jedini , vecina muskaraca je na to slaba, samo sto oni malo svesniji ne daju dusu, da budu na tu foru izmanipulisani. I onda kad ti hoces avion, a ne prvenstveno zenu zbog ljubavi, onda I ona hoce I avion I kamion. I takve zene, ukolko su prirodno obdarene, a i ne moraju biti, prosto ce svu svoju energiju, vreme, novac ulagati da dobro izgledaju i zacaraju muskarca koji na to pada, da bi potom kroz njega unovcile svoj trud. Ne treba naglasavati pri tom, da nece sve lepe zene, prirodno ili kroz ulaganje u sebe, svoju lepotu prodavati, a samim tim ni dusu, ali kad covek nesto idolatrijski hoce, to mu se se obicno ne daje u zivot, mislim lepa, a skromna E sad, svako prica iz svog iskusva i projektuje zakljucke na citav svet, i sigurna sam da govoris istinu kada su u pitanju tvoja iskustva. Ali moras da se zapitas zasto su tvoja iskustva bas takva, i samim tim uvernje koje te stalno vodi kroz nove i nove promasaje. Ne kazem da treba pristati na zenu koja ti nije lepa (svi imamo estetku potrebu), ali treba upitati svoju dusu, mozda su njeni kriterijumi lepote sasvim drugaciji, mozda je u sustini tvog bica tebi lepa, ona koja je sasvim obicna, neprimetna za vecinu . Pored ,takve koja je prava za tebe/tvoju dusu, neces morati da radis kao crnac, mozes da radis normalno i da zivis skromno ili komotnije, kako se vec vas dvoje dogovorite i rasporedite sta ce ko da radi ili na koji nacin ce da doprinese vasem domu, vasoj zajednici. Mozete da se dogovorite da ti radisi u kuci i basti i vocnjaku npr, ili nesto neobavezno, a ona da bude zaposlena, ne mora tradicionalno.To je samo vas dogovor. A kasnije kroz zivot, mozete i da pomerate granice, nadalje razvijate svoje materijalno stanje( pa cak i ako je u tom smislu ambiciozan samo jedan supruznik,drugi ce ga iz ljubavi minimum podrzati, ako se I sam nece toliko pokrenuti) , ali poalako i u miru i radosti, ne bolesno ambicoozno. I videces koliko je lep osecaj kada si voljen i vredan ljubavi zene, koja nece mozda odgovoriti na potrebe,koje dolze iz tvojih strasti i sujete, ali hoce na nasusnu potrebu tvog srca, ali treba misli drugacije usmeriti.. i videti gde ti tu gresis kada stalno naleces na takve devojke, i na potvrde kod autoriteta, duhovnika i sl..da drugog izlaza nema( u sta verujem da natrcavas, jer se za nasa pogresna urenja stalno lepe pootvrde istih, da bi se zacementirali jos vise u pogresom. I tu nas onda samo posledice tih pogresnih stavova izoblice) Da zakljucim, da ulazak u brak da bi se umnozio mater.status ili da bi se stekao kroz sponzora nije brak iz pravih motiva (namerno ne kazem iz ljubavi,jer ne postoji brak iz ljubavi. Postoji brak iz teznje za ljubavlju i ona se razvija i proverava tek kroz realni bracni odnos). U brak bi trebalo uci zbog zelje da naucis jezik ljubavi, zivis u atmosferi ljubavi i kroz potpuno duhovno-telesno jedinstvo sa supruznikom postanes deo jedinstva sa Hristom i ostatkom sveta. Postoje ljudi koji gadjaju ovaj cilj, iako ga nisu skroz svesni ili nisi Hriscani, prosto njihov brak je srecan I pun ljubavi I otvara ih jos vise druge. Deca su takodje deo ove price. Kruna ljubavi. Sanja Т., kordun, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 I mala sugestija da mi ne zameris, kad sam se vec toliko razvezala,ono na cemu bi jos mogao da poradis jeste, bolja prezentacija sebe...predstavio si se kao neko ko je stalno sutiran, i eto otisle su kod sposobnijih, iz tog tvog nekog pogresnog uverenja, ali kad tako predstavis stvari, ljudi dobiju poriv i da te i oni sutnu, vidim reakcije na forumu, tako je i sa novim devojakma koje upoznajes, pretpostavljam. Citam tvoje predstavljanje i vidim da si covek, koji je puno trazio, iskusio...trebao bi to da cenis, pa i ako ne nudis veliki novac ,sigurno imas da ponudis nesto sto bi zeni imponovalo i da je sarmiras. Isto tako sa ovakvim izrazavanjem u drustvenim odnosima, tesko ces se pozicionirati….Vidi se da nemas lukavsta, i da nisi ni u kom slucaju trol, ali tolika iskrenost i ovorenost stvara paranoju, moras nekako da zavijes, nadjes neki, stos, neki stil, neku zastitnu masku, kad su drustveni odnsoi u pitanju, pa i zene(dok se ne upoznate), pa evo i forum (nema tu puno razike u odn na bilo koji drustveni kolektiv)...to je svet u kom zivimo i realnost koju ako odbijes kao takvu, samo ces se sam zadaviti u njoj. Hristu si takav najmiliji, ali i on savetuje golubovima, da budu mudri kao zmije Pozdrav i od srca ti zelim kao i svima nama, da izadjes iz mentalnih okova i nadjes svoj put do ljubavi.. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 21 minutes ago, Grizzly Adams рече Видела си га и раније, само не цело... E Zvone, Zvone, ja ne smem pile da istranziram, to savrseno radi mojj dragi i to ono iz prodavnice. Sve sto vise gledam kako se uzasno ophodimo prema zivotinjama, nekako sve mi je teze da ih jedwm. A nisam neki vegi tip zaista ni po gabaritu Al kad vidim pile tako i sad ja treba da ga seckam men bude muka. Ovo su bili prasici bukvalno pola dana stari, daj Boze da su po 1kg imali, bebe bre. Kad sam bila klinka, moja majka da me odusevi napravila je tortu jagnje, uzela tad popularne modle i jagnje je na zelenom slagu od trave stajalo savrseno ukraseno kao zivo. Ja sam pocela da ridam i nisam htela ni da ga liznem, bez obzira sto ne odbijam,cokoladne torte. I tu sliku jagnjeta ne zaboravljam ni dan danas i kad vidim da neko jede jagnjetinu mene dusa zaboli. Ja bih na selu precrkla nisam za to i kvit. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 @Natasa Malinovic Natasaaaaaa To sam ja...Sanja šššš Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 16 minutes ago, Јелена011 рече . Ovo su bili prasici bukvalno pola dana stari, daj Boze da su po 1kg imali, bebe bre. Ih ti su najslađi Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 5 minutes ago, Kratos рече Ih ti su najslađi ti se u tegle stavljaju ko krastavcici, nemaju ove nase zene danas pojma o spremanju rane, a oce sve da se zene Снежана, АлександраВ, Кратос and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 18 minutes ago, Јелена011 рече ja ne smem pile da istranziram, to savrseno radi mojj dragi i to ono iz prodavnice. јуче сам прасе од 20 кила истранжирала... моја мајка иначе има тако луде идеје, па је купила прасе и кад је скапирала да има 81 годину и да нема ни снаге, а ни знања да га истранжира, него га само мрцвари као тупом кашиком да га сече, ували га мени, сва срећа па нисам гадљива а и знам мало анатомије. Кратос, Natasa., kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука