Нифада Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 On 5.9.2016. at 18:58, Рапсоди рече Хаха, Дијана не могу да верујем , е нисам очекивала од једне фине културне жене за коју те сматрам , један овако улични израз / надрндани / Но шалим се наравно, " е сад си човек дај руку " / што рече, у једном чини ми се тв дуелу владика Атанасије Јефтић неком тамо са ким је дуелисао / Људи само полемишу,тема је таква,па се чини Дијана. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2016 Гуруизација Православне Цркве у Србији почела је тамо 90-тих кад смо онако неуки и затупљени нагрнули масовно у Цркву. Било је тад добрих попова, да не заборавимо, и то пуно. Ал` што рече неко, они раде свој посао и не дижу много буку, не привлаче пажњу. Имао сам срећу тада да налетим на баш таквог доброг проту који ме верованто спасио ко зна чега све. Али било је неколико, како то наш народ каже, "attention whores", само што ми на крај памети тад није било да ће они задобити толику пажњу. Гледали смо их тад као неке чудаке, па мислили "свако чудо за три дана" како то опет каже наш народ. Али ево прође скоро триес` година и чудо још траје и траје... Још кад је дошо овај интернет... Ја лично, мада никог није брига за мене лично (што је супер), сам одавно огуглао и не занима ме уопште. Да поново цитирам мудрог кума - ко их .... Седим и гледам, некад се насмејем, некад само подигнем обрве. И уживам кад наиђе Столе па их овако рашчеречи. Јбг. ми смо давно превазишли фазу преподобљавања. Знамо да смо грешни. Псујемо, волимо рокенрол, секс и све што воле млади... А сад смо и превише матори да би се фолирали. Јер једино директно и отворено може са тим чудацима. Ако се претвараш и упреподобљаваш на њиховом си терену и разбиће те као звечку. Драшко, Срђан Шијакињић, Justin Waters and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 па после кажите да нису Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 не знам да ли сам нешто пропустио али изгледа ми да су овде коментари само на постављени текст који критикује горе поменути став. невидех ниједан постављени видео на ту тему. мало ухватих времена па нађох да има више снимака о Рафаила на ту тему.неки ми делују као скраћена верзија и извучени из контекста .сви дискутују о снимцима а није ислључено да се дискутује о различитим.колко видим изворни манастирски снимци имају заштитни знак Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 ајмо мало испитивати заједно. чини ми се да је ово можда прва беседа у којој су поменути покемони ,а остали снимци су можда образложења овог првог. од 39:15 мин до 53:05 мин говори се о свесности везану за св тајну Причешћа и настројењима у приступању истој где су покемони поменути. ја лично не видим ништа лоше у овој поуци и њеној намери и ништа саблажњиво речено у тематском контексту. но ја могу бити и слабовид јел ми судећи по дискусијама и реакцијама других што шта промиче ,па ево да погледамо заједно Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 17, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2016 а ипак има једна беседа која претходи и то 5 дана ,,старија`` од ове изнад у којој се помињу покемони. Наиме постоји исечак беседе постављен посебно на ју тјубу(01:38 мин трајање) од центра св Андреј Првозвани дана 24.8. , који је узет из ове беседе од 9.8.на дан св Пантелејмона.Ова изнад наведенае је од 14.8 Беседа је о духу Божанском и духу овог света,разликама.О схватању учења цркве, о светлости јеванђељског учења,граници истине и таме,граници мржње и ко у духу овога света заузима место...ко види и чује а ко не....кога мрзи,,свет `` а кога не и због чега.... Рекао бих да је исечак беседе и ако је само на њега реаговано и коментарисано битно извучен из контекста целе беседе.Да је зато постао бесмислен и изазвао реакције какве су нам познате како на теми тако и у штампи. Чини ми се да и посебно пратећи од 17:00 мин до 22:40 мин појасниће где су и у ком контексту су поменути покемони , а камоли и цела беседа Но као што рекох можда ми је слабовидост камен спотицања,јер не нађох ништа саблажњиво у беседи, па да погледамо заједно Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука