aliluja Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 4 hours ago, kordun рече ne radi se samo o tome, ali motiv za komentar mi je dao alilujin komentar gdje pominje da je zena voljena, prvi red u komentaru odma uslov, hahah. idi peglaj ves Videh pominjem se u tvom tekstu.. pa da pružim malo pojašnjenje.. Izvinjavam se nisam stigla pre - peglala sam neki veš. U prvoj rečenici se uslov za poslušnost odnosi na ženinu ljubav prema mužu... koja se rodila iz njegovog odnosa prema njoj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 10 minutes ago, aliluja рече Videh pominjem se u tvom tekstu.. pa da pružim malo pojašnjenje.. Izvinjavam se nisam stigla pre - peglala sam neki veš. U prvoj rečenici se uslov za poslušnost odnosi na ženinu ljubav prema mužu... koja se rodila iz njegovog odnosa prema njoj... meni kad neko udara uslove ja sve kontra radim, ne znam sta bi bez uslova, zivot bi mi bio pretezak. kod osobe zavolis licnost, pojavu, ne voli se druga osoba zato sto ti ugadja, to je samo jedan od plodova ljubavi na dobrovoljnom principu, a ne sama ljubav... prosto ugadjanje tebi nije tvoja ljubav, neg tudja ljubav prema tebi usmjerena, ja kolko sam skonto vi svi navijate za tudje ljubavi il sam ja poludio, a sta vasa dusa nudi osim uslova Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 2 minutes ago, kordun рече meni kad neko udara uslove ja sve kontra radim, ne znam sta bi bez uslova, zivot bi mi bio pretezak Nisam ni ja bolja... Samo ljubav ni u kakvom slučaju ne sme postavljati uslove.. jer se oni mogu vremenom doživeti kao zapovest.. i tu su mržnji otvorena vrata... Ne želim da mrzim.. nego da volim... a to mogu samo u slobodi i onako kako ja to znam.. kako mi je od Boga dato... Jer kad bi se neko našao da mi priča kako trebam da volim... to bi bilo od suviška srca... tu ona ljubav od Boga mi data - nije prepoznata... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 1 minute ago, aliluja рече Nisam ni ja bolja... Samo ljubav ni u kakvom slučaju ne sme postavljati uslove.. jer se oni mogu vremenom doživeti kao zapovest.. i tu su mržnji otvorena vrata... Ne želim da mrzim.. nego da volim... a to mogu samo u slobodi i onako kako ja to znam.. kako mi je od Boga dato... Jer kad bi se neko našao da mi priča kako trebam da volim... to bi bilo od suviška srca... tu ona ljubav od Boga mi data - nije prepoznata... pa sad si dosdla skoro na ono sto ja od starta tvrdim, samo jos da se oslobodis onog kamena kog branis ovom slobodom koju pominjes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 7 minutes ago, kordun рече pa sad si dosdla skoro na ono sto ja od starta tvrdim, samo jos da se oslobodis onog kamena kog branis ovom slobodom koju pominjes Nisam sigurna da li sam te razumela... Ali da probam... Taj kamen je ono o čega se sloboda spotiče... Ne branim ja kamen... no sama ga ne mogu pomeriti...Ako Bog bude hteo... poslaće snagu kroz nekog da mi pomogne da ga pomerim.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 “Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život.”Ovo su reči Meše S Uneti radost u nečiji život .To je najlepša projava ljubavi. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 6 hours ago, kordun рече ne radi se samo o tome, ali motiv za komentar mi je dao alilujin komentar gdje pominje da je zena voljena, prvi red u komentaru odma uslov, hahah. idi peglaj ves Opeglala. Idi cepaj drva Дијана. је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 12 hours ago, Јелена011 рече Ne, to je samo primena onoga cim se slaze u tekstu. Ako je neko dosledan, onda to s cim se slaze zivi. Jer sve te uopstene recenice koje sam navela proizlaze iz onog "divnog li" teksta. One nisu moje misljenje, ni moj stav, ni moj cak predlog, ali preskocila si prvi deo -tekst je LAZ, neistinit, ali ako nekom volja da tako misli, ima mesta na zemlji za svakog. Onda ako je na liniji teksta, zivi u skladu sa tim. Sve to sto smatras odvratnim si njoj nalijepila kao imperativ. Nije u redu takvo komuniciranje, veoma je ruzno i omalovazavajuce. Nemas pravo da je vrijedjas ako ti je njen stav neprihvatljiv, a njeno ponasanje si procijenila (pitam se na osnovu cega) kao nedosljedno. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 15 hours ago, kordun рече pa prava ljubav u osnovi i jeste bezuslovna, cim neki uslovi postoje to i niej ljubav prema drugome, ljudi se vole i kad jedno drugo trpe, onaj ko pravi listu uslova ljubavi u sebi za tog drugog nema il je ima jako malo, nemate vi pojma Da li žena koju voliš mora da ti bude verna ili može da švrlja s kim hoće i kad hoće jer je ti,golema srca,bezuslovno voliš? . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 On 8/22/2016 at 7:04, aliluja рече Kako nije? Privukla ga je pomisao da mu Bog nije potreban..koja je došla do njega nebitno na koji način.. bila je tu.. počeo je sumnjati u svog tvorca kroz celi taj akt.... Recimo da je Eva bila neposlušna.. jer je bila zavedena.. dok je Adam posumnjao u svog tvorca... jer je bio zaveden.. Taj isti koji ih je zaveo ni danas nije prestao da zavodi i nas... a mi se tu raspravljamo ko je kriv... i tražimo zlo jedni u drugima I to je toliko prosto reći da je sve zbog Eve ... skoro pa dečije... a Adam je ko mutav... Mislim da je Apostol Pavle razrešio tu dilemu Ženi pak ne dopuštam da druge uči, niti da gospodari nad mužem, nego da bude mirna. Jer je prvo stvoren Adam, zatim Eva. I Adam ne bi prevaren, a žena prevarena učini prestup." (1. Tim. 2:11) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 4 hours ago, Kratos рече Mislim da je Apostol Pavle razrešio tu dilemu Ženi pak ne dopuštam da druge uči, niti da gospodari nad mužem, nego da bude mirna. Jer je prvo stvoren Adam, zatim Eva. I Adam ne bi prevaren, a žena prevarena učini prestup." (1. Tim. 2:11) Drugo vreme bilo . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 5 hours ago, Kratos рече Mislim da je Apostol Pavle razrešio tu dilemu Ženi pak ne dopuštam da druge uči, niti da gospodari nad mužem, nego da bude mirna. Jer je prvo stvoren Adam, zatim Eva. I Adam ne bi prevaren, a žena prevarena učini prestup." (1. Tim. 2:11) Дијана. and Orion је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 6 hours ago, Kratos рече Mislim da je Apostol Pavle razrešio tu dilemu Ženi pak ne dopuštam da druge uči, niti da gospodari nad mužem, nego da bude mirna. Jer je prvo stvoren Adam, zatim Eva. I Adam ne bi prevaren, a žena prevarena učini prestup." (1. Tim. 2:11) Интересантно је да у библијском приказу стварања човека стоји да Бог створи човека по слици својој,не мушкарца! Тек онда када ствара Еву пише да је Адам мушкарац,а Ева жена. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 Човек(и мушкарац и жена) су створени по слици Божјој,не мушкарац мало више него жена,него једнако.Бог не фаворизује ни мушкарца ни жену. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 25 minutes ago, Нифада рече Интересантно је да у библијском приказу стварања човека стоји да Бог створи човека по слици својој,не мушкарца! Тек онда када ствара Еву пише да је Адам мушкарац,а Ева жена. I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih Ovde nedvosmisleno stoji da je obličije Božije i muško i žensko,da sadrži karakterstike oba pola,uostalom kod stvaranja Eve Bog ne uzima ponovo prah zemaljski i u njega udahnjuje Duh životni,oni se se već nalazili u Adamu i od njega su samo uzeti,kao da je Bog,to svoje obličije koje je sadržalo ženske karakteristike odvojio iz Adamovog bića i stvorio Evu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука