Eniz Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 ovo uce rimokatilcka crkva http://www.elhijodedios.com/Hrvatski/pakao-stvaran-vjecan.html И Православље учи да је пакао стваран и вечан, проблем је само римокатоличка заблуда да Бог "мучи људе" зато што је "гневан". То им је донело читав низ теолошких проблема (попут учења о "чистилишту" и слично) и као последицу практичне проблеме - Инквизиција итд. Izvini brate ali i vama vaše stajalište donosi velike probleme poput Bog nije stvorio pakao onda ispada da je čovjek djelom bog jer je on stvorio pakao1Zatim sada je pakao stvaran ali je u dušama ljudi a večan je a sa druge strane imate problem sa ljubavlju božijom i paklom!i još puno problema koji se rađaju iz takvih teza!(Ne vređajuči vaše vjerske osječaje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 ovo uce rimokatilcka crkva http://www.elhijodedios.com/Hrvatski/pakao-stvaran-vjecan.html И Православље учи да је пакао стваран и вечан, проблем је само римокатоличка заблуда да Бог "мучи људе" зато што је "гневан". То им је донело читав низ теолошких проблема (попут учења о "чистилишту" и слично) и као последицу практичне проблеме - Инквизиција итд. Izvini brate ali i vama vaše stajalište donosi velike probleme poput Bog nije stvorio pakao onda ispada da je čovjek djelom bog jer je on stvorio pakao1Zatim sada je pakao stvaran ali je u dušama ljudi a večan je a sa druge strane imate problem sa ljubavlju božijom i paklom!i još puno problema koji se rađaju iz takvih teza!(Ne vređajuči vaše vjerske osječaje! Не видим проблем уопште. Бог није створио пакао, добили сте одговор у првом коментару од мене на који начин јер није у питању место већ однос са Богом. А не жели свако да има однос са Богом, и последица таквог избора се већ може видети у назнакама битисања које ће тек кулминирати у Вечности. Човек и јесте мали бог, али не као Бог по суштини већ као бог по благодати (дару Духа Светога, поменуо сам енергије). И Христа су нападали Јевреји зашто се гради Богом када је Човек, па им је одговарао кроз књиге Старог Завета: "Није ли писано, ја рекох: богови сте..." И дао сам објашњење како Божија љубав може неком направити пакао у души. Говорећи метафорично, то би изгледало као када би те неко волео кога ти не волиш а не жели ниједног тренутка да те остави самог... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Da li vjerujete da je Bog pravedan? Да, али исто тако верујемо да Божија Правда није исто што и људска правда. Бог није "праведан" у смислу како ми људи схватамо "правду", већ се његова Правда заснива на Љубави према људима и свему створеном. To ostavlja otvorene puteve svakakvom razmisljanju za koja nemozemo znati jesu li po Bozijem ili nisu.A to vodi u opasnost skretanja sa pravog Bozijeg puta. Jer mi vjernici trazimo uputu u Bozijim Knjigama ili ucenjima POslanika kao kod nas Hadisi od Muhameda s.a.w.s. Kod nas je kroz Kuran i kroz Hadis sve pojasnjeno tako da je nase samo da izucavamo ovo dvoj ei onda znamo da smo na pravom Putu. Kod vas Biblija ne daje odredjene konkretne Upute sto otvara vrata sejtanu da moze lakse zavoditi ljude. Није баш тако. Код вас такође постоје тумачења, неки ајети су дерогирани другим, неки нису дословни, неки се односе на конкретне догађаје, али нису универзални итд. Значи, свака књига захтева тумачење, то не може да се заобиђе. Човеку који прочита Куран без тумачења и коментара ништа неће бити јасно јер нема контекст, нити хронологију. Zato i pitam na osnovu kojih Spisa vi tvrdite da Pakao nije stvoren od Boga. Biblija to tvrdi i rimokatolici se drze toga Znaci vi morate imati negdej pojasnjenje za to Библија нигде не тврди да је Бог створио пакао. Ми то закључујемо из саме Библије, на основу Христовог учења, на пример Јован 20. глава. И Православље учи да је пакао стваран и вечан, проблем је само римокатоличка заблуда да Бог "мучи људе" зато што је "гневан". То им је донело читав низ теолошких проблема (попут учења о "чистилишту" и слично) и као последицу практичне проблеме - Инквизиција итд.Izvini brate ali i vama vaše stajalište donosi velike probleme poput Bog nije stvorio pakao onda ispada da je čovjek djelom bog jer je on stvorio pakao1Zatim sada je pakao stvaran ali je u dušama ljudi a večan je a sa druge strane imate problem sa ljubavlju božijom i paklom!i još puno problema koji se rađaju iz takvih teza!(Ne vređajuči vaše vjerske osječaje! Напротив, становиште да је Бог створио пакао доноси велике проблеме. Човек сам ствара своју будућност, јер је биће које има слободну вољу. То нам је од Бога дато када смо створени. Не вређаш ме ништа. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Бог ће судити свету, и као што каже апостол Павле да ће прво Васкрснути они у Христу (хришћани) верујем да ће прво Суд бити њима, али као што каже Христос, Господ и Богочовек, неће сви бити осуђени него ће одмах наследити Царство Божије и живот вечни. Такође, не можемо се у свему ослањати на Библију јер иако имамо адекватне оријентире како се требамо владати овде и сада, не познајемо Божију Промисао у том сада и овде као ни моменат који се односи на Будући Век јер не знамо како ће Бог да суди свету. Дакле, то значи да се појам спасења односи на све људе а не само на хришћане, самим тим, да нема гаранција да ће се сви хришћани само зато што су хришћани аутоматски спасити (имамо такав одељак на више места у Јеванђељу када Христос каже да се неће сви спасити који Му говоре: "Господе, Господе...", или пак када на другом месту пророчки описује тај Будући Суд говорећи "осуђенима": "...не дадосте ми да једем...пијем...не посетисте ме...итд.". Тако се открива да ће етички ниво МОЖДА бити једно универзално мерило самог суда, без обзира на вероисповест, атеизам, грешност, итд. Међутим, није све црно-бело јер ни два грешника немају исти однос према свом греху - један се стиди њиме а други се надима њиме... "...Такође, не можемо се у свему ослањати на Библију јер иако имамо адекватне оријентире како се требамо владати овде и сада, не познајемо Божију Промисао у том сада и овде као ни моменат који се односи на Будући Век јер не знамо како ће Бог да суди свету..." To ostavlja otvorene puteve svakakvom razmisljanju za koja nemozemo znati jesu li po Bozijem ili nisu.A to vodi u opasnost skretanja sa pravog Bozijeg puta. Jer mi vjernici trazimo uputu u Bozijim Knjigama ili ucenjima POslanika kao kod nas Hadisi od Muhameda s.a.w.s. Kod nas je kroz Kuran i kroz Hadis sve pojasnjeno tako da je nase samo da izucavamo ovo dvoj ei onda znamo da smo na pravom Putu. Kod vas Biblija ne daje odredjene konkretne Upute sto otvara vrata sejtanu da moze lakse zavoditi ljude. Zato i pitam na osnovu kojih Spisa vi tvrdite da Pakao nije stvoren od Boga. Biblija to tvrdi i rimokatolici se drze toga Znaci vi morate imati negdej pojasnjenje za to Ако нешто не можемо знати - не значи да не можемо сазнати. Наша вера не трпи генерализације јер је свака личност универзална и не може се дефинисати једностраним путем. Ваша вера се ослања на записе а ми на "записе написане Божијом руком у срцима нашим" - мастилом Духа Светога (енергијама). И то ако се одричемо ђавола на Крштењу (ви кажете шејтан), то не значи да смо без "жалца" сатане до краја живота (постоји Божије допуштење како би се испитала вера наша - види старозаветну књигу о праведном Јову). Bog nam je i dao uputu da znamo tacno koji je put pravi koji je put pravi? pakao kao ljudska ili bozija tvorevina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 ovo uce rimokatilcka crkva http://www.elhijodedios.com/Hrvatski/pakao-stvaran-vjecan.html И Православље учи да је пакао стваран и вечан, проблем је само римокатоличка заблуда да Бог "мучи људе" зато што је "гневан". То им је донело читав низ теолошких проблема (попут учења о "чистилишту" и слично) и као последицу практичне проблеме - Инквизиција итд. Izvini brate ali i vama vaše stajalište donosi velike probleme poput Bog nije stvorio pakao onda ispada da je čovjek djelom bog jer je on stvorio pakao1Zatim sada je pakao stvaran ali je u dušama ljudi a večan je a sa druge strane imate problem sa ljubavlju božijom i paklom!i još puno problema koji se rađaju iz takvih teza!(Ne vređajuči vaše vjerske osječaje! мало мање узвичника молим.... 0104_cheesy Види, такође и ми не верујемо да човек има толико стваралачке способности да направи Пакао, то ни ђаво нема.... зато кажемо, Пакао треба НАЈПРЕ разумети као личн(осн)у отуђеност-одвојеност од Бога и неспособност да волиш и да примиш љубав ....неки то већ сада предокушавају. Иако живе на Земљи они живе као у Паклу, што је недвосмислен показатељ да је Пакао духовна и душевна орјентација и избор а не материјална природа.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 Бог ће судити свету, и као што каже апостол Павле да ће прво Васкрснути они у Христу (хришћани) верујем да ће прво Суд бити њима, али као што каже Христос, Господ и Богочовек, неће сви бити осуђени него ће одмах наследити Царство Божије и живот вечни. Такође, не можемо се у свему ослањати на Библију јер иако имамо адекватне оријентире како се требамо владати овде и сада, не познајемо Божију Промисао у том сада и овде као ни моменат који се односи на Будући Век јер не знамо како ће Бог да суди свету. Дакле, то значи да се појам спасења односи на све људе а не само на хришћане, самим тим, да нема гаранција да ће се сви хришћани само зато што су хришћани аутоматски спасити (имамо такав одељак на више места у Јеванђељу када Христос каже да се неће сви спасити који Му говоре: "Господе, Господе...", или пак када на другом месту пророчки описује тај Будући Суд говорећи "осуђенима": "...не дадосте ми да једем...пијем...не посетисте ме...итд.". Тако се открива да ће етички ниво МОЖДА бити једно универзално мерило самог суда, без обзира на вероисповест, атеизам, грешност, итд. Међутим, није све црно-бело јер ни два грешника немају исти однос према свом греху - један се стиди њиме а други се надима њиме... "...Такође, не можемо се у свему ослањати на Библију јер иако имамо адекватне оријентире како се требамо владати овде и сада, не познајемо Божију Промисао у том сада и овде као ни моменат који се односи на Будући Век јер не знамо како ће Бог да суди свету..." To ostavlja otvorene puteve svakakvom razmisljanju za koja nemozemo znati jesu li po Bozijem ili nisu.A to vodi u opasnost skretanja sa pravog Bozijeg puta. Jer mi vjernici trazimo uputu u Bozijim Knjigama ili ucenjima POslanika kao kod nas Hadisi od Muhameda s.a.w.s. Kod nas je kroz Kuran i kroz Hadis sve pojasnjeno tako da je nase samo da izucavamo ovo dvoj ei onda znamo da smo na pravom Putu. Kod vas Biblija ne daje odredjene konkretne Upute sto otvara vrata sejtanu da moze lakse zavoditi ljude. Zato i pitam na osnovu kojih Spisa vi tvrdite da Pakao nije stvoren od Boga. Biblija to tvrdi i rimokatolici se drze toga Znaci vi morate imati negdej pojasnjenje za to Ако нешто не можемо знати - не значи да не можемо сазнати. Наша вера не трпи генерализације јер је свака личност универзална и не може се дефинисати једностраним путем. Ваша вера се ослања на записе а ми на "записе написане Божијом руком у срцима нашим" - мастилом Духа Светога (енергијама). И то ако се одричемо ђавола на Крштењу (ви кажете шејтан), то не значи да смо без "жалца" сатане до краја живота (постоји Божије допуштење како би се испитала вера наша - види старозаветну књигу о праведном Јову). Bog nam je i dao uputu da znamo tacno koji je put pravi koji je put pravi? pakao kao ljudska ili bozija tvorevina Христос каже: "Ја Сам Пут, Истина и Живот..." - то је наш оријентир... а за друго питање, добио си одговор више пута и од бољих од мене на овој страни... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Поред Св. Писма ми имамо и Св. Предање ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Поред Св. Писма ми имамо и Св. Предање ..... Znam I sta ono kaze za ovo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Поред Св. Писма ми имамо и Св. Предање ..... .... нешто као што је Талмуд за јевреје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Неки узимају "библијине стихове" као доказ за ванземаљце... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Неки узимају "библијине стихове" као доказ за ванземаљце... klapklap sFun_bat Јесте!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Поред Св. Писма ми имамо и Св. Предање ..... Znam I sta ono kaze za ovo? Ево нешто из св.Предања : " Ми потајно (тихо) верујемо у апокатастазу (спасење свих људи и ђавола)" Св. Григоријие Нисијски "Пакао постоји али не изван нас самих (дакле само у нама-душевно!)" . Свети Максим Исповедник Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Поред Св. Писма ми имамо и Св. Предање ..... Znam I sta ono kaze za ovo? Ево нешто из св.Предања : " Ми потајно (тихо) верујемо у апокатастазу (спасење свих људи и ђавола)" Св. Григоријие Нисијски "Пакао постоји али не изван нас самих (дакле само у нама-душевно!)" . Свети Максим Исповедник dva divna citata, oche.... sheta shto je to nekima na sablazan... mislim da je bash isti sv. Grigorije rekao da ne zavidimo tudjem spasenju... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 8, 2010 rimokatolici uzimaju biblijine stihove kao dokaz za pakao od Boga a vi koje dokaze imate? Поред Св. Писма ми имамо и Св. Предање ..... Znam I sta ono kaze za ovo? Ево нешто из св.Предања : " Ми потајно (тихо) верујемо у апокатастазу (спасење свих људи и ђавола)" Св. Григоријие Нисијски "Пакао постоји али не изван нас самих (дакле само у нама-душевно!)" . Свети Максим Исповедник dva divna citata, oche.... sheta shto je to nekima na sablazan... mislim da je bash isti sv. Grigorije rekao da ne zavidimo tudjem spasenju... Ћути, за ово би нас ултра-супер-мега-гига-православци анатемисали на јавном.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука