Solomon Kane Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Pa iz Biblije i iz Kurana jasno proizilazi sta je pakao Mjesto muke i bola. Jer ako nije tako zbog cega ce onda ljudi nevjernici patit ako je tako onda je nevjernicima svejedno njima je io bez Boga dobro.znaci nece patiti sto se kosi sa onim sto stoji iu Bibliji i u Kuranu.jer oni ne zele Boziju ljubav i ne trebaju je znaci samim tim nece patiti Замисли да си приморан,где год био и шта год радио, да гледаш некога кога апослутно не подносиш (он теби није нанео никакво зло,чак те и симпатише,али ето...ти га ниси никада желео нити га желиш близу себе из неког свог свесног или подсвеног разлога) нити ти се могу икада променити твоја негативна осећања према њему,а уједно не можеш никако да га елиминишеш из свог физичког и умног видокруга...које осећање би се,на крају крајева,родило у теби? Шта мислиш? Pa oni koji ne vjeruju u Boga i nemaju nikakav odnos prema Njemu. Njima je svejedno da li je On tu ili ne znaci nema patnje Немати "однос са неким" ,па било то и проузроковано "неверовањем" ,тачније "одсуством по(вере)ња" узрокује илузију могућности негације Онога чије постојање је неупитно и у које се сви увере кад-тад,и илузију нерефлектовања истог на биће оног ко се тако поставио,али то је друго питање...ниси ми одговорио на прво питање. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Koje je prvo pitanje ponovi jos jednom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Znaci vas Bog Ljubavi gleda pun ljubavi kako nevjernici gore pod Njim?Jer nemaju kremu? zasto im ne oprosti ako je pun Ljubavi?Savrsen kakav je i pun LJubavi moze oprostiti kome hoce i uciniti da i oni se nemuce Зато што они не желе Његов опрост. Они не желе да живе у заједници са Њим, а не могу назад у небиће. Е, то је мука. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Cuj ne zele izbjeci vatru? I to svjesno ne zele? koji su to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Cuj ne zele izbjeci vatru? I to svjesno ne zele? koji su to ....идиоти! Тачно, да завршим твоју реченицу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Pa da oni iz inata kazu hej necemo oprost pusti nas na miru da se pecemo ovdje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Koje je prvo pitanje ponovi jos jednomпрочитај пост #217 и одговори ми ако желиш. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Pa iz Biblije i iz Kurana jasno proizilazi sta je pakao Mjesto muke i bola. Jer ako nije tako zbog cega ce onda ljudi nevjernici patit ako je tako onda je nevjernicima svejedno njima je io bez Boga dobro.znaci nece patiti sto se kosi sa onim sto stoji iu Bibliji i u Kuranu.jer oni ne zele Boziju ljubav i ne trebaju je znaci samim tim nece patiti Замисли да си приморан,где год био и шта год радио, да гледаш некога кога апослутно не подносиш (он теби није нанео никакво зло,чак те и симпатише,али ето...ти га ниси никада желео нити га желиш близу себе из неког свог свесног или подсвеног разлога) нити ти се могу икада променити твоја негативна осећања према њему,а уједно не можеш никако да га елиминишеш из свог физичког и умног видокруга...које осећање би се,на крају крајева,родило у теби? Шта мислиш?Vec sam rekao -pogresno ovdje kazes da ga apsolutno ne podnosim.Ako ne vjerujem u Boga onda nema tu da ga ne podnosimNe mozes od toga krenuti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Јел ти умеш да читаш? Рекао сам "некога" ,не Бога,већ било кога.Покушај да се ставиш у ту улогу,осети је и одговори ми. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Kazem ti ne mozes pisati o tome na taj nacin. Ne mozes krenuti od pretpostavke da nekog ne podnosis jer to nije tacno nevjernici kazu Bog ne postoji i nama je svejedno za Njega Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Kazem ti ne mozes pisati o tome na taj nacin. Ne mozes krenuti od pretpostavke da nekog ne podnosis jer to nije tacno nevjernici kazu Bog ne postoji i nama je svejedno za Njega Ок,нека ти буде...заборави. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Mene interesuje samo koja je razlika kod vas i kod katolika u poimanju pakla? Katolici tvrde daje to Bozija kazna a vi ne a sve na osnovu istih stihova Mozete li mi to pojasniti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Pa naravno da smo mi sami krivi za to.To i mi vjerujemo a to sto si sada opisao sa suncem je jedna vrsta pakla koji gori krema za sunce je vjerovanje u Boga..znaci ako vjerujem imam zastitu ako ne vjerujem nemam zastitu i gorjecu zbog toga. gdje je problem? Проблем је што Бога оптужујете за постојање пакла. Да ће он обнављати кожу неверницима како би се довека мучили. Ви пакао гледате као Божију освету. Не. Бог је љубав и Он са паклом нема ништа. Бог није творац пакла, није га саздао као претњу људима. Пакао је људски избор и људска креација. Пакао је непокајани став пред Богом љубави, а не никаква Божија освета и иживљавање над грешницима. Pakao ne gledamo kao božiju osvetu nego kao Božiju pravdu!Bog se ne osvečuje!Bog je pravedan! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Upravo tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 7, 2010 Пријави Подели Написано Април 7, 2010 Jasno mi je kakvo je vaše vjerovanje po pitanju pakla( on je u duši onoga ko odbacuje Boga) a ne neko stvarno mjesto! Zanima me jedan kratak odgovor na pitanje:Da li ste svi pravoslavni jedinstveni u tom vjerovanju ili ima razilazaka! Ovo pitam jer citati (vanjsko značenje) upučuju na pakao kao na stvarno mjesto.Zamolio bih objašnjenje! Naravno ne pada mi napamet da ja vas učim i solim vam pamet o vašem vjerovanju, vi znate valjda najbolje kako i na koji način vjerujete!Ja tražim da mi objasnite jer nekada govorim drugima o vašem vjerovanju , želim to na objektivan način učiniti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука