Zayron Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Erdolf dobio nogu od EU komisije i Merkelove i otrčao odmah za Putinom da mu se izjada na zlu EU i isplače na ramenu. I pao mu naručje taman u najbolji mogući trenutak koji se mogao izabrat, ko naručen. Bolji tajming nije mogao smislit. Možda ostavi i NATO zbog Putina i savezništva sa Ruskom Federacijom. Sve je moguće. Putin baš ima sreće "u ljubavi"! U svakom slučaju Putin je na gubitku i ovako i onako. I kad Erdolfa nahuška protiv Amerike ili kad s njim sklopi savez. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 16 minutes ago, Zayron рече na gubitku i ovako i onako. I kad Erdolfa nahuška protiv Amerike ili kad s njim sklopi savez. Na dobitku, jasno. Štamparska greška! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саласије Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 On 7/27/2016 at 20:08, Ronald рече Ne govorim ja o Bljucu, nego samo mislim da Putin gleda svoj interes i da ga boli briga za Balkan ukoliko nema koristi. Ti ne bi trebao toliko u njemu da gledas nekakvog spasioca, vec diktatora kao sto jeste. У светској политици као и у економији изкључиво влада интерес. Тако да Путин, као један од највећих играча у глобалној игри, наравно гледа "свој" интерес. А за неки мали народ на балкану, који -барем већина политичара и добар део народа- за свој и најмањи интерес стаје на страну против Русије, заиста нема потребе да мења курс, који је (као што Оби реће) само њему познат, а никако неким назови-новинарима. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 23, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2017 https://www.vecernji.hr/vijesti/ovaj-prostor-nije-sultanat-bar-dok-se-srbi-pitaju-erdogan-neka-cuva-imovinu-izetbegovica-1202714 Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Октобар 23, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2017 Турска је друга НАТО сила на балкану, чији је председник на Косову изјавио да он брине о Косову... Нема ту ништа Руског негативног утицаја, само утицај НАТО алијансе која нам је разорила земљу. Тако да нема благослова русије, тачије би било да кажемо да Немачка и Британија нису дозволиле гас да пређе преко Србије и тражиле су онај прстен који нас заобилази... Али пошто не могу Л.Н.Г. постројења у Хрватску, Португал... да праве за целу европу, доводећи гас из Америке. Онда морају са Русијом да тргују и они и турци. То што се овај ердоган увалио у кадар, то је већ друга ствар и више се тиче НАТО поретка у регији и донекле покушаја државног удара који је финансирала америчко-саудијска агентуре (како каже ердоган)... него нечега другог. Најскупља верзија гасовода је ова преко турске, јер турска је требала подводним путем из околине сочија да добија независно од балкана, ми смо требали преко украине. Или да иде кроз Црно Море, преко бугарске директно. Него не дадоше немци Бугарима, па тако ни нама. Да није било покушаја државног удара у Турску, Сиријског рата и Курда сад, ја предпостављам да ми неби видели Ердогана овде насмејаног и расположеног развој економије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Октобар 23, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2017 Ако неко жели да се озбиљније обавести о "стратегијској дубини" Турске и њеном наступу нека прочита Неоосманизам, повратак Турске на Балкан, професора Дарка Танасковића. Ту ће пронаћи да разилазак Турске са САД није од времена пуча против Ердогана, а да у БиХ није деловала, чак ни у већини, само Турска. Биће да је Турској Балкан важан као идентитетско питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 23, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2017 пре 30 минута, Mиљан Л. рече Турска је друга НАТО сила на балкану, чији је председник на Косову изјавио да он брине о Косову... Нема ту ништа Руског негативног утицаја, само утицај НАТО алијансе која нам је разорила земљу. Тако да нема благослова русије, тачије би било да кажемо да Немачка и Британија нису дозволиле гас да пређе преко Србије и тражиле су онај прстен који нас заобилази... Али пошто не могу Л.Н.Г. постројења у Хрватску, Португал... да праве за целу европу, доводећи гас из Америке. Онда морају са Русијом да тргују и они и турци. То што се овај ердоган увалио у кадар, то је већ друга ствар и више се тиче НАТО поретка у регији и донекле покушаја државног удара који је финансирала америчко-саудијска агентуре (како каже ердоган)... него нечега другог. Најскупља верзија гасовода је ова преко турске, јер турска је требала подводним путем из околине сочија да добија независно од балкана, ми смо требали преко украине. Или да иде кроз Црно Море, преко бугарске директно. Него не дадоше немци Бугарима, па тако ни нама. Да није било покушаја државног удара у Турску, Сиријског рата и Курда сад, ја предпостављам да ми неби видели Ердогана овде насмејаног и расположеног развој економије Putinu paše zahlađenje odnosa Turska- SAD. Putin može dati blagoslov novom sultanu Erdoganu da kontrolira i proširi svoju moć na Balkan , samo ako mu se on podloži i to dobro na neki način plati. Tako da nam se loše piše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Октобар 23, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Putinu paše zahlađenje odnosa Turska- SAD. Putin može dati blagoslov novom sultanu Erdoganu da kontrolira i proširi svoju moć na Balkan , samo ako mu se on podloži i to dobro na neki način plati. Tako da nam se loše piše. Турска је присутна преко муслиманских заједница из бугарске, Бих, србије, албаније... Такође преко свог утицаја у НАТО алијанси као друга војна сила... Путин је највећи критичар Ердогана био, ФСБ је изнео документа и доказе да ИСИЛ преко ердогановог сина продаје нафту из сирије у турску; па обарање руског авиона, па обарање руских војних авиона, па убиство амбасадора руског у Турску. Ја верујем да је турска замало избегла руску интервенцију. Скоро је почело Руско-Турско појачавање добрих односа након претњи Путина, али санкције Русије на визе, храну... и даље трају ка Турској. То што Путин не може да му одузме благослов без рата са НАТО алијансом, не значи да му је дао благослов. Ја верујем, да ће Руси да их изују из гаћа и да Турци то јако добро знају. Ипак су Руси и Украинци традиционално ратовали најжешће у историји, руси су их заправо и спречили да створе јаче присуство на балкан изазивајући ратове на другу страну. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Октобар 23, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2017 пре 41 минута, Тихон рече Ако неко жели да се озбиљније обавести о "стратегијској дубини" Турске и њеном наступу нека прочита Неоосманизам, повратак Турске на Балкан, професора Дарка Танасковића. Ту ће пронаћи да разилазак Турске са САД није од времена пуча против Ердогана, а да у БиХ није деловала, чак ни у већини, само Турска. Биће да је Турској Балкан важан као идентитетско питање. Тај политички рат у Турској култури измеђи шеријата који је увео Осман и проевропског верски толерантног покрета који је увео Кемал је њихово идентитетско питање. Кад се распало Османско Царство и било презадужено код енглеза они су се окренули ка унутрањем етничком питању и тада су починили велике геноциде. Историчари тврде да је Османско царство коштало балкан и анатолију преко 50.000.000 источних хришћанских живота у својој владавини... Иначе њима је широк спољно политички дневни ред, од кавказа, крима, балкана, туркијске земље у централној азији су им највеће питање. Казакстан, туркменистан, турци у кини којих има пар милиона и боре се за независност... За разлику од свих тих Турских спољно политичких веза, само ови наши муслимани Срби се идентификују са Турцима, турци им по правилу не верују. Иначе остали муслимани се идентификују са својом културом и арапском традицијом. Испада да наши (Српско-Хрватски муслимани) имају проблем клутурног идентитета. Кратос and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 23, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2017 пре 37 минута, Mиљан Л. рече Испада да наши (Српско-Хрватски муслимани) имају проблем клутурног идентитета. Tu vidimo i izmišljanje novog jezika tz bosanski jezik. Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Октобар 24, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2017 "Турска је у већој мери производ Балкана, него Средње Азије. [...] Данас у нашој земљи живе, наравно, људи чији су преци дошли из Средње Азије, али има и оних којима су преци приспели с Балкана. Којих ли је више? Несумњиво ових других. То представља неизбежан и непорецив други ослонац европства Турске. Балкан је оставио дубоке трагове у турском етничком, културном и друштвеном бићу. [...] Рат у Босни је настојање да се Турска избаци из Европе, да се пошаље на Исток, да се протера на Исток коме никада није припадала и који је за њу увек био и остао маргиналан То је судбоносни рат који, да би се осветили за Косово, против нас воде фашисти. Ми смо Балканци, ми смо Европљани. Порицање сопственог порекла никоме не може донети ништа добро." Мехмет Али Киличбај, Ми смо, заиста, Европљани, Истанбул, 1997. Овако о свом идентитету пише један Турчин, историчар економије и политиколог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука