Jump to content

Ekskluzivna kolumna Marija Vargasa Ljose: Kako je Britanija postala mala zemlja Trećeg sveta

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ljosu su prozivali da je ko "portparol bele kuće"

sad je komunjara

Čovek je jako obrazovan, prošao sito i rešeto...ćale ga poslao u vojsku mimo njegove želje...živeo pod diktaturom u Peruu...studirao u Francuskoj, ako se ne varam

Roman "diskretni heroj" ja tako svetla pripovest, tako optimistična...na korak do Hrišćanstva...a da se ne lažemo....da je komunjara, opalio bi taj po Crkvi samo tako....ali ne....tako neostrašćeno govori i o veri i o verujućim Peruancima pa čak i sveštenstvu

Ali ni to nije bitno....optimizam i svetlost!

A da ne govorim o stilu pisanja, umešnosti i širini njegovog obrazovanja.

Da....baš je za kantu intervju...so cool!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 63
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

4 minutes ago, Juan рече

Travesuras de la niña mala :ani_biggrin:

odličan roman

čito :)))

nije za svaki želudac ali sjajno napisan

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Pontifex Emeritus рече

човече, овде није тема његово књижевно стваралаштво, него његови политички ставови, који су изразито левичарски. комуњара био, комуњара остао. зато и ужива симпатије вас левичара. чуј ''оптимизам и светлост''? па и Маркс је пун оптимизма кад говори о диктатури пролетеријата.

da samo što Ljosa govori o životu

a ne o.....

uostalom....treba pročitati pa uporediti sa pomenutim

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Pontifex Emeritus рече

о каквом животу? он говори о Британији и њеном изласку из ЕУ.

pričam o njegovim romanima

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

онда си промашио тему, јер овде причамо о његовом чланку у часопису, где он износи своје политичке ставове. изразито црвене. уосталом, зар Латинска Америка познаје другу боју.

ma da

exeunt

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Ponti

Ljosa kad je bio u Srbiji prošle godine

Na konstataciju novinarke kako je danas svetska politička situacija lošija nego pre, kako srednja klasa gotovo da izumire, pitala je Ljosu šta bi danas savetovao birače kada bi opet bio kandidat na izborima. 

„Ja nisam pesimista. Mislim da je danas svakako mnogo bolje nego pre. Komunizam, taj veliki neprijatelj umetnosti, gotovo je iskorenjen. Ostao je samo na Kubi i u Severnoj Koreji i danas su te zemlje više karikature nego bilo šta drugo. Istina je da je demokratija u krizi i to pre svega zbog korupcije. Korupcija jeste problem i moramo se boriti da je iskorenimo. Uprkos tome, mislim da je sada bolje nego pre. To se oseća naročito u Južnoj Americi gde je društvo civilizovanije, gde više gotovo da nema diktature i gde je srednja klasa u porastu.

Mislim da je globalizacija nešto najbolje što se desilo svetu. Zbog globalizacije male i siromašne zemlje rastu, ljudi koji su živeli u mraku počinju da vide svetlo. Istina, ona ima i svojih mana, ali su joj vrline mnogo značajnije“.

Подели на овим сајтовима

26 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

уосталом, зар Латинска Америка познаје другу боју.

Познаје, него талибани као ти не могу, неће и не желе да упознају ни Латинску Америку нити било шта друго ван својих идеологијом потпуно опијених и самодовољних умова.

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Ronald рече

Komunizam, taj veliki neprijatelj umetnosti, gotovo je iskorenjen.

Ето видиш да је комуниста. Јер само комуниста може да каже да је комунизам искорењен, кад је комунизам свуда око нас. Све је комунизам и комунизам је све. Цео космос је црвен.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

Ето видиш да је комуниста. Јер само комуниста може да каже да је комунизам искорењен, кад је комунизам свуда око нас. Све је комунизам и комунизам је све. Цео космос је црвен.

Da, hehe, kriptokomunisti :) Covjek kritikuje etno nacionalizam, a ne nacionalizam u njegovom izvornom značenju kako ga Pontifex uzima.

Nadam se da voliš Ljosu, evo još malo intervjua od prošle godine:

Pročitao sam „Na Drini ćuprija“ i ostala mi je u živom sećanju. Nažalost, nisam čitao mnogo srpskih pisaca, nadam se da ću posle ove posete neke da otkrijem. Ipak jednog jesam i to mnogo. Danilo Kiš. Pročitao sam sve njegovo što mi je došlo pod ruku. U stvari, mislim da su to sve knjige koje su prevedene na francuski i mnogo mi se dopada njegov stil“.

Evo linka ako nisi citao vezanog za njegov intervju od prošle godine:

hs//www.google.com.hk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.b92.net/kultura/vesti.php%3Fnav_category%3D1087%26yyyy%3D2015%26mm%3D06%26dd%3D23%26nav_id%3D1007527&ved=0ahUKEwiKgInz6JXOAhVGGhQKHSOGCHoQFggrMAY&usg=AFQjCNGf95Q-hwGYhjJILJU0CDYWza2RJA&sig2=9oP_xcttW3i_FiVnLpYQSg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

42 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

бљутаво и површно. како да читам изјаву неке невоизабране мисице

Рон, комунизам није непријатељ уметности. не нужно. након бољшевичке револуције наступио је период невероватног уметничког узлета. и увек је лако пљувати по Куби и Северној Кореји, јер то се политички исплати, то је меинстим дискурс. али зашто овај корифеј слободе не пљује по европским комуњарама који огромним порезима пљачкају сопствене грађане.

Ponti promovisao je knjigu, pa otud i pitanje vezano za umjetnost. Pa i Britanija uskoro povecava poreze. Ogromni porezi su problem svugdje u svijetu, osim nekoliko drzava, kao i cjelokupna javna potrošnja. Otud i kritika Ljosina da se Britanci nisu opredjelili za finansijske i druge slobode već za etatizam. Da su ga pitali da li su visoki porezi problem, sigurno da bi odgovorio potvrdno. Mislim i Južna Amerika se liberalzovala, Cile je najbolji primer. Mislim poreze preko 50% od ukupnih primanja bi trebalo ustavom zabraniti u svim zemljama, jer koji je smisao rada uopšte. Mislim nije Ljosa libertarijanac, ali daleko od toga da je komunista. Nemoj biti isključiv.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

некад сам имао воље и стрпљења да се расправљам са таквим ************** попут тебе, но схватио сам да је то непотребан напор, јер стварност вас непрестано демантује. тако да је сасвим небитно шта ти мислиш.

Smiri se malo, druze, nemoj ovako.

Ja najbolje znam koliko su svi komunjare... :D

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Pontifex Emeritus рече

веруј ми, хтео сам да му напишем нешто много горе, али сам некако смогао снаге и уздржао се. ово горе је био највиши ниво моје, хајде да употребим тај одвратни израз - политичке коректности.

Nisam mislio da cu ovo nekad reci, ali sam ponosan na tvoju politicku korektnost! :)

Nemoj samo da nazivas ljude uvredljivim izrazima.

Подели на овим сајтовима

6 hours ago, Pontifex Emeritus рече

шта је то декаденција?

Unazadjivanje, vracanje drustva na nizi civilizacijski nivo. Sprecavanje daljeg napretka drustva i civilizacije. Sprecavanje daljeg poboljsanja zivota svakog pojedinca na ovoj planeti. Eto tako da ti objasnim, kao malom detetu.

I to danas nacionalizam radi u svim poljima - politickom, ekonomskom pa i kulturnom. Nacionalizam je samo jos jedna vrsta tribalizma i ne moze da funkcionise bez plemenske svesti i plemenskog mentaliteta. A plemenski zivot je jel te necivilizacijski, varvarski, pecinski zivot.

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Deja Vu рече

Unazadjivanje, vracanje drustva na nizi civilizacijski nivo. Sprecavanje daljeg napretka drustva i civilizacije. Sprecavanje daljeg poboljsanja zivota svakog pojedinca na ovoj planeti. Eto tako da ti objasnim, kao malom detetu.

I to danas nacionalizam radi u svim poljima - politickom, ekonomskom pa i kulturnom. Nacionalizam je samo jos jedna vrsta tribalizma i ne moze da funkcionise bez plemenske svesti i plemenskog mentaliteta. A plemenski zivot je jel te necivilizacijski, varvarski, pecinski zivot.

Шта је по теби национализам и да ли је различит од родољубља?

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...