Jump to content

Војни пуч у Турској?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 7. 2016. at 22:40, АлександраВ рече

или код нас...

Expand  

Нека дође у Сарајево. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:35, Ћириличар рече

Ја на то гледам са мјешовитог становишта. Мислим да страни фактор само потпали већ постојеће незадовољство у земљи, да му неке опште смјернице и онда буде весело ( као за 5. октобар ).

Expand  

Ма умеју они и да измисле незадовољство а не само да га распламсају. Свака земља има слабу тачку, е ту где је најтање они праве чир и темпирају пуцање. А тешко да данас државе имају само једну слабу тачку.

Сад, Ердоган каже да је у питању нека исламска групација која му је супротстављена, а има центар у Пенсилванији.

Expand  

Не верујем у ово, али све је могуће, јер, ко зна ко заиста управља војском, у ком центру је даљинац (нпр. у Пентагону).

Е сад, ако се пламен распламса у Турској, онда задњи бастион стабилности у исламском свијету остаје Иран, који је ближи Русији него Западу. Али једно је сигурно, турска дмеократија је озбиљно уназађена овим. 

Expand  

Имају Турци историју пучева, није ово ништа ново за њих.

Пази, чак и исламизирана Турска је ихахај боља од рецимо СА и осталих монархија. Зашто рецимо "арапско пролеће" није успело у Бахреину? Тамо је већинско становништво шиитско, ал је владајућа породица сунитска. Било је и тамо буне ономад, и то масовне, но су крваво угушене, позван велики заливски брат и всјо равно. Ови "ослободиоци" нешто нису кевтали много, ваљда чували снагу за Асада...

Са друге стране Иран иако шиитски доста тога баштини из персијске културе, други свет у односу на овај "нама познати" Ислам.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:41, Ћириличар рече

Нека дође у Сарајево. 

Expand  

Verovatno i hoce, zato je onda i dolazio onaj iz CIA u Bosnu...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:49, Ђоле Пролеће рече

Имају Турци историју пучева, није ово ништа ново за њих.

Expand  

Да, али је сваки потенцијална опасност да постане изузетак од правила.

Пази, чак и исламизирана Турска је ихахај боља од рецимо СА и осталих монархија

Expand  

Генерално, да. Конкретно по Балкан, поготово Србе, опет је мање зло.

1468618480185.jpg

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:53, ИгорМ рече
Expand  

Ниједни, него баба приставидер кафу да гледамо шоуове.

Подели на овим сајтовима

Пази, чак и исламизирана Турска је ихахај боља од рецимо СА и осталих монархија.

Expand  
  On 15. 7. 2016. at 22:52, Ћириличар рече

Генерално, да. Конкретно по Балкан, поготово Србе, опет је мање зло.

Expand  

Овај део ме једино занима од целе ове екскурзије јер свакако не могу да похватам све...

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:55, ИгорМ рече

Овај део ме једино занима од целе ове екскурзије јер свакако не могу да похватам све...

Expand  

Што сад рече моја  матер:"Оу, Ердоган је опасан балија.". Он је тврдо уз бошњачке политичаре и подржава их у свему. У сваком случају, ако Ердоган буде смијењен, може се очекивати или пасивнија политика у том смјеру, или потпуно иста. Мање-више исто би било по нас, само је на крају много боља секуларнија Турска него изразито националистичка или исламистичка Турска.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2016. at 22:01, kordun рече

bice jopet rata, nece me valjda omasiti, za sad samo jedan imam iza sebe, najgori sam medju svojima u 10 generacija, a vreme mi izmice, bruka...

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...