Jump to content

Да ли бисте желели прекид раскола Цркве Истока и Запада?

Оцени ову тему

Да ли бисте желели?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте желели?

• Да
      43
    • Не
      14

Препоручена порука

Цитат
  Цитат

0110_hahaha  0110_hahaha  0110_hahaha  0110_hahaha  0442_feel  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

Ништавило је јеретик? У односу на ваше "православље"? ЈЕСАМ, ЈеСАМ, ЈеСАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЈЕРЕТИК!!!!  Да Бог да ме Бог спалио!!!! amen  amen  amen

bliss jeeee  bliss jeeee  bliss jeeee

_______  t1007

Ти сам каза да си јеретик,не ми.

Сам си себе одлучио од Христа том речју.

Ни сам ниси свестан који је грех рећи себи "ја сам јеретик". Ја то себи не бих рекао никад,па макар ни у шали,поготово не јавно.

To je tvoje misljenje  bleh  bleh  bleh ... kako god ... meni ne smeta da sam jeretik u tom smislu u kome sam rekao ... i skontaj sta sam napisao ... ukljuci malo mozak... rekao sam u "u odnosu na vase pravoslavlje" ...u onosu na TO STO TI I TI TEBI SLICNI MISLITE ... gospodine!!! .... naravno da TI to "sebi ne bi rekao nikad" ... jer se ti plasis samog sebe ... mislis da si etxra pravoslavac ... cestitam tebi i ostalima. .. BRAVISSIMO!!!  :nene:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

И још нешто, господине Искушениче: читам твоје коментаре и чудим се гомилама глупости, неживота, папагајштине, копирања, итд. ко да пише неки мртвак или робот ...све једно те исте небулозе .... дај бре нешто живо човече, дај мало да видим ко си стварно ... није ваљда да се тако велики и истинити православац као ти плаши сопственог мишљења???

И не само ти, него и ови твоји другари по ревности такође.

Не знам за уљудније речи, али мени је вас жао, искрено жао! Жао ми је што вас је живот у Цркви тако умртвио, начинио од вас зомбије, брате!

ТУГА. 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ништавило,

Искушеник се занима за правослвље веома,

иако је доста млад.

Мислим да није заслужио да га тако нападаш,

овде ваљда сви размењујемо мишљење...

Зашто си ти то доживео толико лично?

И зашто генерализујеш?

Ко то ми,

зашто ти је "нас" жао???

Какви другари по ревности?

Алудираш ли ти на оне ревнитеље?

Изгледа ниси довољно времена провео овде...

овде има најмање људи који то мисле...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ништавило,

Искушеник се занима за правослвље веома,

иако је доста млад.

Мислим да није заслужио да га тако нападаш,

овде ваљда сви размењујемо мишљење...

Зашто си ти то доживео толико лично?

И зашто генерализујеш?

Ко то ми,

зашто ти је "нас" жао???

Какви другари по ревности?

Алудираш ли ти на оне ревнитеље?

Изгледа ниси довољно времена провео овде...

овде има најмање људи који то мисле...

Мицко,

1. Повраћа ми се од оних који се "занимају за православље". То прво!

2. Тим пре што је "јако млад" не би требао тако да лупета и да прозива људе овде ... па макар тај људ био и ја ... већ би требао да учи мало.

3. МиЦКО, наравно да сам доживео лично, све увек у животу доживљавам лично. ИСКУШЕНИКУ остављам да доживљава безлично. Срећно у томе!

4. Овде сурфује гомила људи са идеолошким менталитетом. Иако разумем све то, ипак ми се гади тако нешто.

4. На овом форуму сам дуже од тебе, Мицко. Али, признајем! можда нисам добро видео  bliss jeeee bliss jeeee

5. Лазар воли Мицка  0442_feel  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Јес стварно мало чудно делује она твоја порука

написао си да јеси јеретик великим словима,

е сад објашњење стоји малим словима.

Тако је уочљивије ово прво.

Е добро, углавном да ти кажем,

полако са закључивањем...

ја сам на форуму од самог почетка...

само сам имала други ник :-)))

Ма мисли ти шта хоћеш,

наши смо  0442_feel

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Јес стварно мало чудно делује она твоја порука

написао си да јеси јеретик великим словима,

е сад објашњење стоји малим словима.

Тако је уочљивије ово прво.

Е добро, углавном да ти кажем,

полако са закључивањем...

ја сам на форуму од самог почетка...

само сам имала други ник :-)))

Ма мисли ти шта хоћеш,

наши смо  :)

Да, ок ... тако је ... нисам се лепо изразио, тј. нисам се разумљиво описао ... хехехе ... а ви сте одмах хтели ово:

Постављена слика

:)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ма нееее

ми смо одмах хтели да те преобратимо да дођеш код "нас"...

хехехехехехех

али колико видимо

на истој смо страни  :)

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Читам, читам и не могу да се начудим колико су људи "убеђени" да је код православних сва истина хришћанства и света, како Света Тројица "станује" само у православним храмовима, литургији, теологији, догматима, канонима, итд, итд и како је питање "раскола" и његовог превазилажења питање "ПОКАЈАЊА РИМОКАТОЛИКА И ПОВРАТКА У ЈЕДИНО ИСТИНИТО ПРАВОСЛАВЉЕ"  0102_laugh  0102_laugh  0102_laugh  :drugarstvo:  sFun_bat  0110_hahaha  klapklap... хахахаха ... то је смешно и наивно!

Ја, братијо и сестријо, мислим да МИ имамо МНООООГО да се КАЈЕМО и ПОКАЈЕМО пред њима ... такође!!!

Имамо мноооого материјала за то у нама самима ... погледајте само НАШ ЖИВОТ ЦРКВЕНИ ... па то је НЕВИЂЕНА ЈЕРЕС ... гора од сваког папе, филоквеа, безгрешног зачећа и свега ...

У ништавилу је очигледно много мрачно.

:nene:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija
  Цитат
  Цитат
Ништавило,Искушеник се занима за правослвље веома,иако је доста млад.Мислим да није заслужио да га тако нападаш,овде ваљда сви размењујемо мишљење...Зашто си ти то доживео толико лично?И зашто генерализујеш?Ко то ми,зашто ти је "нас" жао???Какви другари по ревности?Алудираш ли ти на оне ревнитеље?Изгледа ниси довољно времена провео овде...овде има најмање људи који то мисле...
Мицко,1. Повраћа ми се од оних који се "занимају за православље". То прво!2. Тим пре што је "јако млад" не би требао тако да лупета и да прозива људе овде ... па макар тај људ био и ја ... већ би требао да учи мало.3. МиЦКО, наравно да сам доживео лично, све увек у животу доживљавам лично. ИСКУШЕНИКУ остављам да доживљава безлично. Срећно у томе!4. Овде сурфује гомила људи са идеолошким менталитетом. Иако разумем све то, ипак ми се гади тако нешто.4. На овом форуму сам дуже од тебе, Мицко. Али, признајем! можда нисам добро видео  4chsmu1 :)5. Лазар воли Мицка  :drugarstvo:  bliss je ceee  algabacaju

ovo nekako nisam ocekivao od ovog clana al svaka cast brate Nistavilo ,, odlicnooooo ! ovo je izraz slobode i izraz kako se prilazi Vecno Zivome i Svagda Novome HRISTOSU SPASU NASEM ! Bez predrasuda, nego cisto ,svojim srcem i svojim mislima  klapklap

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Escobar

Zivota ti, ne lupetaj ovako javno...

Procitaj sta ti brat pise o drugom bratu, pa onda komentarisi...

@Nistavilo

Blago tebi sa tvojim "licnim" dozivljajem Boga, kad ti se povraca od brata u Hristu...

Ima to stanje duse jedno ime u patristici, ali setices se ti i sam, mi ti ionako ne trebamo...

E da, ja nisam mlad, tek onako da znas...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nije lepo sto je rekao za brata da mu se povraca al se nadam da ce malo i na tog brata to da deluje da se malo oslobodi jer BOG nas ne stavlja u kalupe nego nas hoce slobodne i da svim srcem osecamo i NJega i svet oko sebe !

Ljubite se i Radujte  se jer Bi Volja OCA NASEG da nam dade Carstvo

Подели на овим сајтовима

Цитат

Nije lepo sto je rekao za brata da mu se povraca al se nadam da ce malo i na tog brata to da deluje da se malo oslobodi jer BOG nas ne stavlja u kalupe nego nas hoce slobodne i da svim srcem osecamo i NJega i svet oko sebe !

Ljubite se i Radujte  se jer Bi Volja OCA NASEG da nam dade Carstvo

Pre svega, voleo bih da vi ljudi naucite nesto malo vise o toj slobodi, pre nego sto krenete da je (zlo)upotrebljavate...

Ta rec je danas, sigurno je, najvise zloupotrebljena rec u vasioni...

Sloboda, vidis, uvek i obavezno podrazumeva odgovornost, nismo mi hipici da vicemo ljubav, ljubav, a da nam se (ah, slobodnima) povraca od brata (gresio on ili ne, brat je, ima lepog nacina uvek da mu se ukaze na nesto ako treba)...

"Ko kaze bratu svojem 'budalo' bice kriv paklu ognjenome"... ovo sto je on rekao je samo oblik ovoga, varijetet i nista drugo...

"A cega je srce puno, to se na usta preliva", veli Najslobodniji...

Da ne govorim da ovde Iskusenik nije nista pogresno rekao, radi se o obicnoj razlici u razmisljanju, a buduci da smo na forumu, svako moze da kaze sta misli, pa da razgovaramo iznoseci argumente, a ne da pljujemo i povracamo jedni po drugima...

To sto se on ne slaze sa Iskusenikom, sa mnom ili kim bilo u misljenju, a ne rece nista zdravo i argumentovano, nego se kao muci od nas, samo govori koliko je osnovano to misljenje koje zastupa...

Ovakvo vredjanje i ruganje, onako s visine, ne da nema veze s licnim dozivljajem Boga, nego nema nimalo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ja sam mnogo daleko od hipika i tome slicnom ! I Iskusenik i Nistavilo trebaju jedan drugome da pruze ruku i naravno da nikad nebih podrzao neku ne slogu medju bracom ali jedni druge trebamo da upravljamo i da ispravljamo na obostranu korist !

Sto vise covek cita ove Pravoslavne forume moze da postane sve manje i manje Pravoslavan a to mislim da nikome nije na korist

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Цитат

Ja sam mnogo daleko od hipika i tome slicnom ! I Iskusenik i Nistavilo trebaju jedan drugome da pruze ruku i naravno da nikad nebih podrzao neku ne slogu medju bracom ali jedni druge trebamo da upravljamo i da ispravljamo na obostranu korist !

Sto vise covek cita ove Pravoslavne forume moze da postane sve manje i manje Pravoslavan a to mislim da nikome nije na korist

Super, slazemo se sasvim, tako treba, a ne "ljubav, ljubav, sloboda" pa onda povracanje...

I nisu forumi krivi nista, nego je problem u nezrelim ljudima, nesposobnim da sa svoje velike visine cuju drugacije misljenje svojih bliznjih...

Подели на овим сајтовима

Draga braćo i sestre,

"srdnja ne čini pravde Božje"!

NEK SE NE UZNEMIRAVA SRCE VAŠE! VELIKI JE BOG!

ISTINA SE NE NAMEĆE, ONA SE NUDI. Pa, KO VOLI - nek izvoli a ko neće - neka neće, ali ostaje u tami.  :smiley:

Glupost se nameće, jer budala misli da je uvek u pravu. Još se hvali svojom principijelnošću i doslednošću "istini" tj. nepokajanim srcem. :drugarstvo:

ONAJ KOJI MISLI DA ZNA, NE ZNA JOŠ NIŠTA KAO ŠTO TREBA ZNATI A ONAJ KOJI LJUBI BOGA TAJ LJUBI I BRAĆU SVOJU, JER BOG GA JE NAUČIO! Telesni čovek ne razume, jer telo ne pomaže ništa. Duh Božji je ono što oživljava i On diše gde hoće i kako hoće.

Svako neka ispita sebe u ovoj slobodnoj komunikaciji pred Bogom, koji oživljava.

"Duh ispituje srce i bubrege".

Naše je samo da "imamo soli" (ljubavi) u komunikaciji. Istina može da oživi ali i da ubije. Hoćeš li da kažeš istinu i da ubiješ brata svojega ili da ga zadobiješ?

Na kraju, žao mi je ljutoverna braćo moja (kako sam vas doživeo; praštajte ako grešim) ne što niste primili moje reči (Bog nam daje tu slobodu da poslušamo ili ne poslušamo i odgovornost), već što ste me slušali ali me niste čuli.

Razumeo sam vaše poimanje: i Crkve i mene i rimokatolika i (praštajte, da uprostim):

KAD RIMOKATOLICI POČNU DA MISLE, GOVORE, OBLAČE SE ... I PONAŠAJU SE KAO MI (JA!), PRIHVATIĆEMO IH, A DODATNA IMPLIKACIJA JE NARAVNO, ONDA ĆE IH I BOG PRIHVATITI! I ONDA ĆEMO SVI SREĆNO ŽIVETI! VOLEĆI SEBE U NJIMA! :smiley:

Praštajte braćo, ali meni ovo liči u najboljem slučaju kao bajka a suštinski PRAVOSLAVNO SEKTAŠTVO.

PRAVOSLAVLJE ILI SMRT!

Hristos će pobediti svakako!

Sa nama ili bez nas?

"Razmislite o tome. Otvorena srca - otvorena uma." Da citiram (mislim) o.Ugrina.

• Волим 1

"NIJE ISKREN,

NITI PRAVEDAN,

onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom,

no onaj ko  IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...