kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, Odahviing рече Pazi i kada bih verovao, ne bih bio u stanju da "volim" ovakvog Boga, to ja pričam. Ne bih mogao da budem Hrišćanin i da verujem da on postoji i da znam da on postoji. to je zato sto si daleko brate od boga, necim si se otrovao i to te drzi u hladnim i dalekim odnosima sa izvorom zivota, nekada sam bio kao ti, u pubertetu, mislio sam da je logika sve ali nije. Дијана. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Не секирај се. "У дому оца мога, многи су станови". Или из визије светог Силуана, " Зашто плачеш, зар не знаш да ћу ја судити свету ? ". Лапис Лазули, Arsenija, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 48 minutes ago, kordun рече uzmimo da sam ja primjeran vjernik. sutra umrem, stignem u raj, tamo mi nema mame, tate, babe, koje toliko volim, ajd sto njih nema, nego kako cu bez ono pola ove administracije sa foruma sto nije stiglo u raj, pa to meni ne moze biti raj nego pakao, kako meni moze raj biti raj ako nema onih koje volim tamo, ili Gospod brise po mojoj glavi, ne bi rekao da to radi, sta vi mislite na ovu temu... Uzbuna! Vasilije hakovao Kordunov nalog! zuti car, Драган_Петровић, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 8 minutes ago, Odahviing рече Pazi i kada bih verovao, ne bih bio u stanju da "volim" ovakvog Boga, to ja pričam. Ne bih mogao da budem Hrišćanin i da verujem da on postoji i da znam da on postoji. Mozda Ga(Boga) meris ljudskom ljubavlju ili neki put jos gore hriscanima oko tebe pa Ga zato ne mozes spoznati a samim tim ni zavoleti. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 8 minutes ago, *Jелена* рече Daj Boze pa da vidimo sta biva i ti i ja. A do tada ja verujem da biva sloboda.Ako je Bog na prvom mestu i ispunjava tvoje srce onda ces i bliznje kroz Boga ljubiti sto uvek podrazumeva punu slobodu.I Gospod je plakao i tugovao i celo nebo place za nama, zar mislis da sveti Sava ne place nad Srbima ovog momenta i svakog drgog znajuci da ce mnogi otici kod nepomjanika i mada je to tuga oni su ipak ispunjeni i radosni jer je sam Zivot sama Ljubav prevecna i ne stvorena sa njima. rece bog da nas je gore lisio svake patnje, mene konkretno zanima moze li raj meni biti raj bez mojih roditelja u njemu, ajde ovako, kad umrem svakako bi medju prvim volio da vidim svoje roditelje, odma poslje supruge koja je mislila da ce zivjeti duze od mene ali se preracunala, e sad, ja umro, a nema mi zene u raju, nema mi tate, pa onda bolje da sam otisao u ukrajinu jos jednom da poginem, to onda nije raj Лидија Миленковић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Управо сада, *Jелена* рече Mozda Ga(Boga) meris ljudskom ljubavlju ili neki put jos gore hriscanima oko tebe pa Ga zato ne mozes spoznati a samim tim ni zavoleti. Pazi svestan sam da znam 2 prava hrišćana oko mene, a da ono šta ostatak radi i veruje nema veze sa hrišćanstvom. Tako da hrišćanskog boga ne određujem prema "hrišćanima" u mojoj okolini. Ali recimo ova rečenica jeste pravoslavlje, a toliko mi je grozna i odvratna. 33 minutes ago, *Jелена* рече Kako rece u jevandjelju ko voli oca ili mater ili zenu ili decu ... vise nego Mene, nije Mene dostojan.Zato bolje da vec ovde i sada postavimo Gospoda na Njegovo prvo mesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 rece bog da nas je gore lisio svake patnje, mene konkretno zanima moze li raj meni biti raj bez mojih roditelja u njemu, ajde ovako, kad umrem svakako bi medju prvim volio da vidim svoje roditelje, odma poslje supruge koja je mislila da ce zivjeti duze od mene ali se preracunala, e sad, ja umro, a nema mi zene u raju, nema mi tate, pa onda bolje da sam otisao u ukrajinu jos jednom da poginem, to onda nije raj Рече ли ти малочас некоме да си мислио да је логика све али више не мислиш? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 minute ago, kordun рече rece bog da nas je gore lisio svake patnje, mene konkretno zanima moze li raj meni biti raj bez mojih roditelja u njemu, ajde ovako, kad umrem svakako bi medju prvim volio da vidim svoje roditelje, odma psolje supruge koja je mislila da ce zivjeti duze od mene ali se preracunala, e sad, ja umro, a nema mi zene u raju, nema mi tate, pa onda bolej da sam otisao u ukrajino jos jednom da poginem, to onda nije raj Pa to ti je to.Ja bih prvo volela Gospoda da vidim pa tek onda ljude. Obrni im mesta za sedenje na toj festi. Valjda sta ja znam...ja bolje da se nadam da niko nema saku karamela da ponudi nego sto filozofiram ovde. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 6 minutes ago, obi-wan рече Uzbuna! Vasilije hakovao Kordunov nalog! ko je bio vasilije... znam da se zezas, ali cisto me zanima ova nejasnoca, zato sam i pokrenuo temu, ajde ti nesto kazi, vjeroucitelj si, sigurno imas dobar odgovor Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 2 minutes ago, *Jелена* рече Pa to ti je to.Ja bih prvo volela Gospoda da vidim pa tek onda ljude. Obrni im mesta za sedenje na toj festi. Valjda sta ja znam...ja bolje da se nadam da niko nema saku karamela da ponudi nego sto filozofiram ovde. ja nisam rekao da ne bi prvo gospoda vidio, najaradije bi hrista vidio, oca malo poslje, bojim se da je ljut na mene, jednom sam sa njim igrao tenis preko nekog starog nokia telefona, poderao sam ga .... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Odlicna ali teska tema. Nekad je ona u jos tezem obliku kad ateisti postave pitanje kako ce to spasenima u Carstvu biti lepo dok se neki njihovi bliznji muce u paklu. Ali nista od toga ne izgleda tako konfuzno i tesko za odgovoriti kad shvatimo sta se podrazumeva pod time biti spasen, biti obozen, biti usinovljen. To podrazumeva jednu radikalnu promenu nacina dozivljaja celog sveta i svih licnosti jer umemo videti svet ne samo onakvim kakav je sada nego onakav kakav je osmisljen u predvecnom umu Bozijem, oanakav kakav ce biti pod drugom Hristovom dolasku. Spasen covek je spasen ne zato sto je napravio citavu listu dobrih dela pa je pusten u neke rajske odaje nego zato sto je odstupio od svoje gnomicke (instinktivne, zivotinjske) volje i poceo je biti vodjen pravom Voljom. Onom Voljom koja gleda da u svet unese sto vise smslenosti, lepote, pomoci drugima, uspeha, radosti, zdravlja, opste funkcionalnosti svih stvari. Covek vodje pravom Voljom vidi, bolje reci sluti, idealan oblik stvari, pojava i konacni ljudi. Tako spasen i obozen covek po smrti vodjen pravom Voljom vidi konacni idealni oblik svojih bliznjih i to je jedan od mnogih razloga zasto ne oseca ptanju zbog toga sto se ti njegovi bliznji u istoriji jos nisu sjednili sa svojom idealnom formom. Opste zadovoljstvo spaseni covek crpi iz samog sjedinjenaj sa Bogom, kad covek iskusi samo sekundu prave Volje zna da su ovakve dileme i ako naizlge teske u vecnosti potpuno prevazidjene. Platon svakako nije imamo ovakvo shvatanje sveta ideja ali za pocetak, za razumevanje razlike izmejdu stvari kakvim ih mi opazamo i kakve one jesu nezavisne od posmatraca vredi pogledati ovaj sjajan klip koji sam postavio na drugoj temi. Kao sto je covek u ovoj ilustraciji mozda na trenutak tuzan sto su njegova braca jos svezana u pecini i vide samo senke on je istovremeno i radostan jer zna da ce u konacnosti i oni videti stvar po sebi umesto senki na zidu. Дијана., Sanja Т., Ћириличар and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 5 minutes ago, Odahviing рече Pazi svestan sam da znam 2 prava hrišćana oko mene, a da ono šta ostatak radi i veruje nema veze sa hrišćanstvom. Tako da hrišćanskog boga ne određujem prema "hrišćanima" u mojoj okolini. Ali recimo ova rečenica jeste pravoslavlje, a toliko mi je grozna i odvratna. Sta ti je tu grozno i odvratno? Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 Управо сада, Suncokret54 рече ... ето томе је проблем, "Коме није мајка Црква, томе ни Бог није отац."... nije u tom problem, nemam ja taj problem, nego ste me pogresno razumjeli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 6 minutes ago, Aquilius Cratus рече Odlicna ali teska tema. Nekad je ona u jos tezem obliku kad ateisti postave pitanje kako ce to spasenima u Carstvu biti lepo dok se neki njihovi bliznji muce u paklu. Ali nista od toga ne izgleda tako konfuzno i tesko za odgovoriti kad shvatimo sta se podrazumeva pod time biti spasen, biti obozen, biti usinovljen. To podrazumeva jednu radikalnu promenu nacina dozivljaja celog sveta i svih licnosti jer umemo videti svet ne samo onakvim kakav je sada nego onakav kakav je osmisljen u predvecnom umu Bozijem, oanakav kakav ce biti pod drugom Hristovom dolasku. Spasen covek je spasen ne zato sto je napravio citavu listu dobrih dela pa je pusten u neke rajske odaje nego zato sto je odstupio od svoje gnomicke (instinktivne, zivotinjske) volje i poceo je biti vodjen pravom Voljom. Onom Voljom koja gleda da u svet unese sto vise smslenosti, lepote, pomoci drugima, uspeha, radosti, zdravlja, opste funkcionalnosti svih stvari. Covek vodje pravom Voljom vidi, bolje reci sluti, idealan oblik stvari, pojava i konacni ljudi. Tako spasen i obozen covek po smrti vodjen pravom Voljom vidi konacni idealni oblik svojih bliznjih i to je jedan od mnogih razloga zasto ne oseca ptanju zbog toga sto se ti njegovi bliznji u istoriji jos nisu sjednili sa svojom idealnom formom. Opste zadovoljstvo spaseni covek crpi iz samog sjedinjenaj sa Bogom, kad covek iskusi samo sekundu prave Volje zna da su ovakve dileme i ako naizlge teske u vecnosti potpuno prevazidjene. Platon svakako nije imamo ovakvo shvatanje sveta ideja ali za pocetak, za razumevanje razlike izmejdu stvari kakvim ih mi opazamo i kakve one jesu nezavisne od posmatraca vredi pogledati ovaj sjajan klip koji sam postavio na drugoj temi. Kao sto je covek u ovoj ilustraciji mozda na trenutak tuzan sto su njegova braca jos svezana u pecini i vide samo senke on je istovremeno i radostan jer zna da ce u konacnosti i oni videti stvar po sebi umesto senki na zidu. znaci gore ce nas sastaviti neka nova ljubav koja ce da zasjeni ovozemaljsku ljubav prema bliznjima, bas zato sam i u naslovu pitao ubija li bog ljubav prema covijeku, vidis da sam unapred predvidio ovo o cemu si pisao Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 minute ago, kordun рече znaci gore ce nas sastavit ineka nova ljubav koja ce da zasjeni ovozemaljsku ljubav prema bliznjima, bas zato sam i u naslovu pitao ubija li bog ljubav prema covijeku, vidis da sam unapred predvidio ovo o cemu si pisao Pa ne, jer sam ja pisao o toem da se ljudski um pri spasavanju to jest obozenju siri, vidi dublje, sutinskije, izvornije nego u ovom palom stanju. Nema Bozijeg hakovanja, brisanja, prepravljanja ljudskog uma nego naprotiv, sirenja, jacanja, izostravanja. I sa tim novim bozanskim epitetima covek moze da vidi sveto onako kako ga Bog vidi u vecnosti. Јелена011, АлександраВ, Лапис Лазули and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука