Jump to content

OPETOVANA MOLBA ZA LITURGIJI U 11.00 sati!? 

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Dominika рече

Због безбедности, препостављам . Тако је свуда (осим, наравно, ако се служи неко право бдење). 

Ali zato gde god da se okrenes jedna kamera ... Ko rijaliti ... Meni se to ne dopada .... Sta to u crkvi moze da se ukrade ... ? 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Arsenija рече

Ali zato gde god da se okrenes jedna kamera ... Ko rijaliti ... Meni se to ne dopada .... Sta to u crkvi moze da se ukrade ... ? 

Нажалост, реалност доказује, да има што да се украдне... Или да неко опљачка светиње...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Arsenija рече

Исто оно одакле на црквеном храму громобран! Не лупетај!

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Arsenija рече

Ne lupetam ...    :catfight  

Crkva ti je , dragi Milane , postala objekat pod video nadzorom ... 

И? Као што је и од времена Бенџамина Франклина постала зграда са громобраном... Шта је нејасно? Тј., шта хоћеш да кажеш? Ако хоћеш?

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, Милан Ракић рече

И? Као што је и од времена Бенџамина Франклина постала зграда са громобраном... Шта је нејасно? Тј., шта хоћеш да кажеш? Ако хоћеш?

Hocu da kazem da mi se to ne dopada . 

Подели на овим сајтовима

Mnogo je sladak ovaj stiker sa šamarima! :) Prosto te razoruža :) Taman sam se naoštrio da se dovatim sa prepodobnima i onima što bi da se podvizavaju na tuđ račun ... ali me je ovaj stiker omekšao. :) Nek ide kako ide, neka misli ko šta hoće.  Od Boga vam zdravlje :)

Подели на овим сајтовима

Arsenija, ti svoju crkvu zamoli da ne zakljucavaju, al ti da nadoknadis stetu...

Jedan sasud ti je u proseku par stotina evra, kada dođu lopovi a oni kradu i preko dana i nocu sve vise..najmanja steta ti je ono od priloga, to su svestenicima plate, to su novci koje trwba da daju vladiki, to ni po jada. Koliko kostaju ikone, neko ce upasti i iz obesti pobacati sasude, unistiti trpezu, izgrebati ikonostas, demolirati ikone, to su stete merene desetinama hiljada evra. Nekom to nista ne znaci, samo da napakosti, da prida u kilo zlata i đretopi i tako dalje. Ako si ti voljna to nadoknadjivati onda samo napred.

Vdrujem da si samo naivna i da ne kontas da su ljudi zli, eto jer im se moze. Sto neko krade telefonske kablove -zbog bakra, sto kradu sahtove...

Crkva nije samo fino zdanje da mislis da nema nista vredno. Skoro mi prica brat kako se mnogo obradovao kad je kupio za svoju crkvu putir jeftinije, samo 600e :D

Slobodno nek ti se ne svidja al se masi za novcanik. A Gospod nam nije rekao da budemo budale, ne zivimo u pecini bez struje i vode, nego itekako na dobro koristimo tehniku i twhnologiju :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Јелена011 рече

Arsenija, ti svoju crkvu zamoli da ne zakljucavaju, al ti da nadoknadis stetu...

Ja cu radije da zamolim moga Boga da izadje kroz ta zakljucana vrata ...   imam nesto vazno da mu kazem . 

Подели на овим сајтовима

Naravno :) samo ne ljuti se na ljude sto zive u ovom svetu, sto ne zive od vazduha i sto brinu o svojoj kuci. Zakljucavaju i vrata od kuce, postoje brave, interfoni, sto cudesa...crkva nije na izvolte, zna se kad je sluzba, kad je liturgija, jutrenje, vecernje, svestenici su uvek tu, svoje telefone daju svakom, ima ih u kalendarcicu eparhije, javni su, neretko i njihpvi kucni brojevi, ne retko neko ih uznemirava i zove i u pola noci..ne optuzuj ih da su nedostupni. Al imaju i svoje porodice kojima nedostaju, a ako im neko opljacka crkvu od svojih usta ce odvojiti novce za nadoknadu stete...

Romantika je lepa, al se ne zivi na oblacima.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Јелена011 рече

Jedan sasud ti je u proseku ***. Crkva nije samo fino zdanje da mislis da nema nista vredno. Skoro mi prica brat kako se mnogo obradovao kad je kupio za svoju crkvu putir jeftinije, samo *** 

U bre Jelo, dobro nisi napravila popis svih artikala sa sve sertifikatima i lepo ih prezentovala pa da eventualni lopovi bar znaju šta da traže!?  Otkud se o tome glasno i javno priča? Njihovo je da malo obiju celivaču, uzmu kolko za burek i jogurt i idu kući. Dok je tako šteta je mala.. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Blaža Željko рече

U bre Jelo, dobro nisi napravila popis svih artikala sa sve sertifikatima i lepo ih prezentovala pa da eventualni lopovi bar znaju šta da traže!?  Otkud se o tome glasno i javno priča? Njihovo je da malo obiju celivaču, uzmu kolko za burek i jogurt i idu kući. Dok je tako šteta je mala.. 

Ne razumem problem i ne volim mistiku.zato nam i jeste tako dok se sve uvija u ukrasni papir. Sasudi su skupi, odezde takodje, svestenici nisu magijski paganski zraci i nije lako opremiti crkvu, nabaviti sve potrebne knjige, skupo je to dosta. Vernici trwba i toga da budu svesni da kad znaju da kritikuju popa da uzima pare i zivi ko princ, budu svesni i svih troskova jedne bogosluzbeno upotrebljive gradjevine. Jel sramota pricati istinu? Eventualni lopovi sigurno ne prate ovakve forume i njima nije plen toliki jer iako su sve stvari skupe kad se to pretopi i prodaje po otpadima ne bude toliko vredno, to je samo njihova pakost jer "posteni lopovi" nece opljackati crkvu, taj ko to radi nije mu do para koje ce uzeti nego da se naruga svetinji. Izuzetak su sitni lopovi preko dana koji kradu samo novce sa ikona, uvuku se na sluzbe pa zavlace ruke potasnama i ostalo, al to su dzeparosi sitni, odatle kamere. Ne moramo mistifikovati crkveni zivot, nismo u srednjem veku :)

Подели на овим сајтовима

Ja stvarno mislim da raspored Sv. Liturgija u beogradskim hramovima ne treba da bude toliko "uniformisan".

Misljenja sam da u mnogo većem procentu hramova u Beogradu  Sv. Liturgija bi trebalo da pocinje u  08:00 ili ranije (osobito leti-uzimajuci u obzir da se ljudi pricescuju u velikom procentu). Ali, cini mi se, da svestenici svojski pokusavaju da to vreme ugase i prebace u 09:00. Tako je, svojevremeno, pokusano da se Liturgija u Hramu Sv. Save ukine u 07:30 i prebaci u 10:30, ali je naislo na veliku pobunu vernika, pa se od toga odustalo, ali je Liturgija praznikom u Hramu ukinuta i ostala je samo nedeljna.

Postavljacu teme, ako je za utehu napominjem da Sv. Liturgija u Crkvi Ružici na Kalemegdanu pocinje u 10:00.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Јелена011 рече

nismo u srednjem veku :)

Steta samo sto nismo u prvom   ...   jer tad postojase drveni putiri i zlatni svestenici ...    :pop: 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...