Јелена011 Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 7 minutes ago, Arsenija рече Steta samo sto nismo u prvom ... jer tad postojase drveni putiri i zlatni svestenici ... Postoje i sad, samo ne ocajavati itekako ih ima divnih Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 12, 2016 Пријави Подели Написано Јул 12, 2016 1 hour ago, Јелена011 рече Postoje i sad, samo ne ocajavati itekako ih ima divnih Ne ocajavam nikada , ni zbog koga , ni zbog cega , jer ja sam hriscanka ... no mi zivimo u sistemu premecenih vrednosti ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 . On 7/12/2016 at 18:22, lab_man рече Ja stvarno mislim da raspored Sv. Liturgija u beogradskim hramovima ne treba da bude toliko "uniformisan". Misljenja sam da u mnogo većem procentu hramova u Beogradu Sv. Liturgija bi trebalo da pocinje u 08:00 ili ranije (osobito leti-uzimajuci u obzir da se ljudi pricescuju u velikom procentu). Ali, cini mi se, da svestenici svojski pokusavaju da to vreme ugase i prebace u 09:00. Tako je, svojevremeno, pokusano da se Liturgija u Hramu Sv. Save ukine u 07:30 i prebaci u 10:30, ali je naislo na veliku pobunu vernika, pa se od toga odustalo, ali je Liturgija praznikom u Hramu ukinuta i ostala je samo nedeljna. Postavljacu teme, ako je za utehu napominjem da Sv. Liturgija u Crkvi Ružici na Kalemegdanu pocinje u 10:00. Да, треба прилагодити време служења Литуригије људима који раде. Данас многи раде и суботом и недељом. Рецимо многим људима одговара Литургија у Храму Светог Саве баш у 7:30h јер уколико раде могу евентуално да стигну и на посао. Са друге стране у Руској цркви у Београду служе Литургију у 10 часова. Сећам се када сам пре неколико година био у Солуну у Цркви Светог Димитрија тамо су после бденија између петка и суботе служили Литургију. Колико се сећам завшравала се око поноћи. Касније сам чуо да је то због оних који раде и не могу да стигну на Литургију у уобичајено време. Не знам колико је то тачно, али ми се допала идеја. Kaludjerovic Sreten, Blaža Željko, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 17, 2016 Пријави Подели Написано Јул 17, 2016 3 hours ago, Marjanovic рече . Да, треба прилагодити време служења Литуригије људима који раде. Данас многи раде и суботом и недељом. Рецимо многим људима одговара Литургија у Храму Светог Саве баш у 7:30h јер уколико раде могу евентуално да стигну и на посао. Са друге стране у Руској цркви у Београду служе Литургију у 10 часова. Сећам се када сам пре неколико година био у Солуну у Цркви Светог Димитрија тамо су после бденија између петка и суботе служили Литургију. Колико се сећам завшравала се око поноћи. Касније сам чуо да је то због оних који раде и не могу да стигну на Литургију у уобичајено време. Не знам колико је то тачно, али ми се допала идеја. Baš tako...ali nikako pojedinim u Crkvi da se objasni da su oni tu zbog naroda, a ne narod zbog Crkve...U malom mestu još i mogu da razumem samo jedna Sv. Liturgija...Ali u Beogradu, gde u jednoj Crkvi postoji i do 8 sveštenika ovo se ne može opravdati. Još mi se manje svidja praksa da se Sv. Liturgije iz Velikog Hrama Sv. Save sve više potiskuju i nastoje da se prenesu u malu Crkvu (od kako je došlo novo rukovodstvo u Hram).. Pa čemu su onda dizali Hram, ako ne da u njemu kroz Liturgiju slave Gospoda... Ali dobro, možda meni nije dato da to shvatim... Dominika, Лидија Миленковић, Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука