александар живаљев Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Непотребна употреба антибиотика биће елиминисана тестом крви? петак, 08. јул 2016, 13:25 -> 13:55 Извор: RTS, Stanford.edu Амерички научници осмислили су и направили једноставан тест крви који омогућава разликовање пацијената с бактеријским инфекцијама од пацијената чије су инфекције изазвали вируси. На тај начин непотребна употреба антибиотика била би сведена на минимум. Истраживачки тим Универзитета Станфорд верује да ће њихов нови тест редуковати непотребну примену антибиотика која на дуги рок може резултирати смањењем њихове ефикасности и довести до ширења бактерија отпорних на њихово деловање. Тестом се анализира понашање седам гена, сам тест није скуп, а резултати могу да буду готови за 60 минута. На резултате других тестова који користе исти принцип чекало се много више јер је испитивана реакција више стотина гена. Прецизност новог теста је проверена на узорку од 96 тешко болесне особе у Непалу, а резултате је објавио стручни часопис Science Translational Medicine. Kaludjerovic Sreten, Млађони, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 e pa ovo je ekstra vest... mada cesto na virsne infekcije bakterijske dodju kao sekundarne... АлександраВ, александар живаљев and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 8, 2016 Пријави Подели Написано Јул 8, 2016 Da prostite, zar se to ne vidi i sad vrlo dobro, kks i crp i gotova stvar. Drugo je ovo sto Mladjoni kaze, mi smo nekoliko puta dobili antibiotik na produzenu virusnu infekciju jer je u pitanju dete, da ne bi zbog duze visoke temp i svega doslo do bakterijske infekcije. Al priznajem da je nas pedijatar zena koja nije u fazonu dobar dan lekic Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука