Jump to content

Misandrija kao drustveni fenomen.

Препоручена порука

14 minutes ago, Нифада рече

Односи између мушкараца и жена интригирају још од Адама и Еве,Адам се и није баш џентлменски понео према Еви.могао је да одговори-ја изабрах тако,него-Ева ме наговори.Битан је свакако тај културни,социјални,историјски контекст и он се различито манифестовао на статусе,и једних и других,у смислу да ли је фаворизовао неког на рачун неког.

Можда је,историјски гледано било више периода када су жене биле друштвно  инфериорније,па сада се стиче утисак да жене узвраћају. .Прича о равноправности "полова" посебно је актуелизована у новије време.Међутим,равноправност не би требало да подразумева изједначавање,јер је неке предиспозивије Творац одредио.

И када је реч о овој теми постоји једна медијска слика која не одговара увек стварности.Интересантно је какав профил жене ,а какав мушкарца медији данас  намећу,које се вредности фаворизују,па и када је реч о мушко-женским односима.Да ли је "доминација" жене у рекламама нпр.афирмативна за жену.Можемо узети за пример једне дневне новине које свакодневно објављују слику полуголе или голе жене уз коментар на друштвено-политичке теме који је деградирајући за жену.

Недавно је Ђоковићева изјава изазвала полемику о зарадама тенисерки,уследио је жесток одговор жена из света тениса.Данас се у свему некако потенцирају права,а то показује да ту недостаке најважнија ствар.

Но,да се вратим на почетак приче,не замерам Адаму на одговору да га Ева наговори,но некако би ми дражи  био да рече до мене је,није до Еве,решење би било исто,само би Адам испао џентлмен.И такав Адам-џентлмен фаворит је у свакој епохи и сваком историјском контексту.  :)

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, kordun рече

drugu babu nisam imao, umrla je prije nego sam rodjen, jedan deda mi je poginuo 1944 u partizanima, drugi je umro poslje rata od posljedica ranjavanja, imo sam samo babu mariju, legendu, pokoj joj dusi.

Imao si je, samo je umrla pre tvog rođenja, i dalje ti je baba.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Ne umem da čitam misli, pa zato pitam i tražim da budeš konkretna.

Rekla si da popularna kultura uci iskoriscavanju zena. Osnovno obrazovanje i udzbenici istorije? Smatras da uce tome? I jos da su ta dva deo popularne kulture? 

Dakle, gde je ta propaganda nasilja nad zenama? Konkretno. Nema „ja sam rekla i tako je", to se ne vazi.

13567335_607438592746208_348884700406020

Glupa i promiskuitetna

13592255_607438576079543_462768478012865

Lenja sponzoruša

13438961_607438652746202_245102773884963

ne mogu da komentarišem, izbaciću sav alkohol i sladoled koji sam večeras unela.

13615420_607438612746206_286391596871329

Sklona prevarama, neverna, opet lenja sponzoruša koja koristi svoje dete za prikrivanje lenjosti

Ovaj tekst je objavljen u državnom glasilu (realno, Informer nažalost to jeste).

U 21.veku, geografski u Evropi. Mentalno na nivou kromanjonaca.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, -Владимир- рече

Популарна култура ? Информер није ни популаран, а од културе нема ни к. :))

Da, ali je nažalost javno glasilo koje čita većina ovog lobotomisanog naroda jer izražava stavove Velikog Vođe, ima svoju sopstvenu percepciju realnosti a kako ovaj narod nikad mogao nije sam da percipira (velika većina) biraće ono što je vlasti drago da odlučuju. I onda imaš pola Srbije koja čita ovo. Nažalost velika većina tih i takvih ni srednju školu nije završila a iz svog sela mrdne jednom godišnje na vašar u susednom selu, tako da... eto zašto imamo neznamnijakoliko žena koje su žrtve (mrtve, ubijene, ohlađene, sahranjene, ne postoje) nasilja muškaraca nad njima i ni jednog muškarca koji je izgubio život kao žrtva nasilja od strane neke žene.

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Santi рече

Ovaj tekst je objavljen u državnom glasilu (realno, Informer nažalost to jeste).

U 21.veku, geografski u Evropi. Mentalno na nivou kromanjonaca.

I ti mislis da taj tekst ima uticaj na bilo koga? Da iko procita taj tekst i pomisli "oh kako super saveti!" 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

50 minutes ago, Santi рече

Čekaj, ti stvarno živiš na Mesecu, nemaš pristup internetu, novinama, trafikama etc? Udžbenicima istorije? Osnovnom obrazovanju? Nečemu?

Auuuu

Naprotiv, imam pristup internetu novinama trafikama. Ali isto tako imam pristup naucnim istrazivanja gde su slicnu takvu tvrndnju vezanu za nasilje i video igrice iznosili. Pa se dokazala kao lazna. Nisu nasli nikakvu vezu izmedju nasilja u video igrama i nasilja u stvanrom zivotu. 

Zato sam te pitao, odakle. Na sta se nisi smogla da odgovoris adekvatno, al ti si izgleda resila da me pitas neko glupavo pitanje kao da ja ne citam novine. I podelila si neke slicice iz informera tvrdeci da je to neka pop kultura. 
Moram da te razocaram, ovi tekstovi iz infomera ne govore o nekom nasiju. Dakle, ne mozes da opravdas ono sto tvrdis, vec hoces da to bude opste prihvaceno.

dakle jos jedno pitanje..

1. Kako nas to popularna kultura uci nasiljem nad zenama.
2. Kako to popularna kultura moze da te uci bilo kom nasilju.

Sto se udzbenika istorije, istorija je prepuna lazi o feministickom pokretu i zenskim pravima ovde su iznete gomile stvari koje nisu istina
1. DA zene nisu imale pravo glasa do pre 200 godina ( sto sam objasnio zasto nije istina)
2. Da zene nisu imale svojinsko-movinska prava pre (sto sam opet objasnio da nije istina)
3. Da zene nisu imale pravo na rad pre (sto sam opet objasnio da nije istina)
4. Da zene nisu imale pravo na obrazovanje (i to sam objasnio da nije istina)

Dakle, ja se pitam, citate li vi udzbenike istorije... kada iznosite ovakve tvrdnje.. mislim citate li ljubopitivo. Ili samo citate ono sto vam se servira? 
Tacno je bilo da je postojala diskriminacija zena, ali u istim tim danima su i muskarci diskriminisani u velikoj meri.

Zapravo prava diskriminacija zena (Gde su muskarci imali neka super prava a zene nisu) trajala je nekih 20 godina. I  najgora diskriminacija je bila sto zenama nisu dozvoljavali da pohadajaju javne univerzitete. 

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Млађони рече

I ti mislis da taj tekst ima uticaj na bilo koga? Da iko procita taj tekst i pomisli "oh kako super saveti!" 

Ако имаш најчитаније новине у земљи које се продају у више од 100.000 примерака сваког дана, увек ће се наћи публика и за овакве имбецилне текстове као што су ови савети.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, GeniusAtWork рече

Ако имаш најчитаније новине у земљи које се продају у више од 100.000 примерака сваког дана, увек ће се наћи публика и за овакве имбецилне текстове као што су ови савети.

Savanti je rekla/rekao da pop kultura promovise nasilje nad zenama. 
Ovaj tekst ne promovise nasilje nad zenama.
Cak i da uzmemo da se prodaje u milion primeraka, sumnjam da ce veliki broj od tih milion ljudi uzeti taj savet za ozbiljno. 

DAkle, nemoj da skrecemo od inicijalne tvrdnje. Kapiram da imas potrebu da branis savanti itd. ALi mislim da je i tebi jasno da i tih milion sto kupe kurir tesko da citaju te savete, jos manje da ih shvataju ozbiljno. 

Da ce da se nadje neki debil, sigurno oce ali to je daleko od OGROMNOG PROMOVISANJA NASILJA NAD ZENAMA U POPULARNOJ KULTURI.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, GeniusAtWork рече

Информер најчитанији ? Не верујем. Мени се стомак окреће само кад прочитам наслове у пролазу. Не знам ко би од своје воље читао то смеће.

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Млађони рече

Kapiram da imas potrebu da branis savanti itd.

Зашто ја имам потребу да је браним? Ајд објасни ми, ја не капирам :)

18 minutes ago, Млађони рече

Da ce da se nadje neki debil, sigurno oce ali to je daleko od OGROMNOG PROMOVISANJA NASILJA NAD ZENAMA U POPULARNOJ KULTURI.

Жене представља као лење, неспособне паразите које интересују само паре и "провајдери" и које су неспособне да било шта саме науче и да сазнају, све што знају су научиле од мушкараца да би могле лакше да њима манипулишу и да их варају. Текст је апсолутно дно дна, тачно је да не позива на насиље, али какву поруку мислиш да шаље мушкарцима кад онако описује жене? Како они треба да се односе према њима ако су онакве каквим их овај текст описује?

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, -Владимир- рече

Информер најчитанији ? Не верујем. Мени се стомак окреће само кад прочитам наслове у пролазу. Не знам ко би од своје воље читао то смеће.

Па и ја се надам да нису. Они су још прошле године тврдили да имају тираж од 100.000 примерака дневно. Било би лепо да лажу, да бар има неки трачак наде... :) 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, GeniusAtWork рече

Па и ја се надам да нису. Они су још прошле године тврдили да имају тираж од 100.000 примерака дневно. Било би лепо да лажу, да бар има неки трачак наде... :) 

Заиста бих се изненадио да је ишта у тим новинама истина. Иначе, и Блиц и Курир тврде исто.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...