Jump to content

Putin: "Žene u Rusiji će od sada SLOBODNO moći da ubiju svoje silovatelje!"

Препоручена порука

FENOMENALAN ZAKON! Putin: "Žene u Rusiji će od sada SLOBODNO moći da ubiju svoje silovatelje!"Zabranjeno kopiranje!

140506160556-putin-yelling-horizontal-la

Fenomenalan zakon usvojen je u ruskoj Dumi nakon žučne raprave tamašnjih akademika i članova političke elite.

Na kraju, donet je direktant dekret o promeni zakona nad silovateljima.

Tako žene u Rusiji, u buduće će moći same da likvidiraju svoje mučitelje i silovatelje a da zakonski ne odgovaraju, što znači da neće morati da idu u zatvor na idržavanje kazne, jer će se to ubistvo automatski smatrati sa nužnom samoodbranom. Zakon je oduševio i opustio mnoge žene.

Uredio: Darko Restak

http://slobodnimediji.com/svet/3828-fenomenalan-zakon-putin-zene-u-rusiji-ce-od-sada-slobodno-moci-da-ubiju-svoje-silovatelje

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Nesto mi cudna ova vest nisam nigde uspela opsirnije da nadjem o tome.

Подели на овим сајтовима

50 minutes ago, *Jелена* рече

Nesto mi cudna ova vest nisam nigde uspela opsirnije da nadjem o tome.

http://www.pravda.rs/2016/07/03/putin-doneo-jos-nevidjen-zakon-zene-u-rusiji-ce-moci-da-ubijaju-svoje-silovatelje/

Подели на овим сајтовима

У Хонг Конгу уколико жена ухвати мужа у прељуби дозвољено јој је да га убије. Једини услов је да то уради голим рукама.

Подели на овим сајтовима

Ovo mi izgleda kao nepravedno na prvi pogled. Mislim, jasno je da je silovanje uzasna stvar, ali silovanjem se unistava takoreci "tjelesno-seksualni integritet", dok ubistvom se unistava zivot. Ne pricinjava se ista steta.

Govorim sa stanovista krivicnog prava gdje postoje instituti nuzne odbrane i krajnje nuzde koji dozvoljavaju nanosenje stete napadacu ili cak trecem licu ali uz uslov da pricinjena steta nije veca od one koja bi bila pretrpljena. Ovdje je ocigledno pricinjena steta veca od one koja bi bila pretrpljena ( govoreci cisto sa pravne strane ).

Drugacije bi bilo da se zeni uzme kao veoma olaksavajuca okolnost pri sudjenju za ubistvo cinjenica da ju je ubijeni pokusao silovati ili silovao, pa da se na kraju izrekne neka minorna kazna.

A da ne spominjem mogucnosti zloupotrebe od strane nekih lujki.

I naravno, postavlja se pitanje - da li je zakon formulisan tako da samo zene imaju pravo ubiti silovatelja, ili to mogu i silovani muskarci? ( jest da je rijetko, al ja morsm sve opcije pretabiriti ).

Подели на овим сајтовима

48 minutes ago, Ћириличар рече

Ovo mi izgleda kao nepravedno na prvi pogled. Mislim, jasno je da je silovanje uzasna stvar, ali silovanjem se unistava takoreci "tjelesno-seksualni integritet", dok ubistvom se unistava zivot. Ne pricinjava se ista steta.

Govorim sa stanovista krivicnog prava gdje postoje instituti nuzne odbrane i krajnje nuzde koji dozvoljavaju nanosenje stete napadacu ili cak trecem licu ali uz uslov da pricinjena steta nije veca od one koja bi bila pretrpljena. Ovdje je ocigledno pricinjena steta veca od one koja bi bila pretrpljena ( govoreci cisto sa pravne strane ).

Drugacije bi bilo da se zeni uzme kao veoma olaksavajuca okolnost pri sudjenju za ubistvo cinjenica da ju je ubijeni pokusao silovati ili silovao, pa da se na kraju izrekne neka minorna kazna.

A da ne spominjem mogucnosti zloupotrebe od strane nekih lujki.

I naravno, postavlja se pitanje - da li je zakon formulisan tako da samo zene imaju pravo ubiti silovatelja, ili to mogu i silovani muskarci? ( jest da je rijetko, al ja morsm sve opcije pretabiriti ).

Cela priča, koja ovde deluje senzacionalistički, zaista ima smisla samo ako govorimo o nenamernom prekoračenju nužne samoodbrane, ako sam se dobro izrazila. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Agaton Vuzman рече

У Хонг Конгу уколико жена ухвати мужа у прељуби дозвољено јој је да га убије. Једини услов је да то уради голим рукама.

Ovakvoj to ne bi bio nikakav problem.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je vise aj da kazem vaspitnog zastrasivackog karaktera,u fazonu ako je kazna za kradju odsecanje ruke a ne malo da izblejis u zatvoru ili platis nesto,ond ace se svi dobro razmisliti pre nego posegnu za necim da ukradu,tako i ovo.Dosta je bila kazna par meseci ili par godina zatvora,nekome to unisti zivot ceo,dzaba sto je/ga nije ubi ostetio ga za ceo zivot.

Naravno zloupotrebe su moguce i u tom pravcu.Nekako mi neozbiljno deluje ovo u novinama ne znam zasto nesto im ne verujem generalno.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, *Jелена* рече

Mislim da je vise aj da kazem vaspitnog zastrasivackog karaktera

Pride bar iz članka se stiče utisak da se sada zakon stavlja u ruke žrtve, pa neka ona kazni počinioca, da država ne prlja ruke.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

ja se vazda zalazem za to, svi da mogu da poseduju oruzije te ce zene biti u mogucnosti da se odbrane od silovatelja. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Agaton Vuzman рече

A sta ako muz uhvati zenu? Evo ja sam za to, ko koga uhvati u preljubi moze da ubija. 

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Иван ♪♫ рече

Bolje je da postoji opšte pravo na samoodbranu, koje bi važilo za svakoga. Ako si ugrožen - braniš se, bez bojazni da ćeš odgovarati zakonu.

Pa bolje, samo je lepse ovako, senzacionalistickije, ispadas veci smeker.. bolje za glasove.. ti kad pricas o opsttoj samoodbrani prosecan glasac ne moze to da shvati.. on misli to kad neko pokusa da te opljacka i to...

a t to ukljuci i odbrane od pljackasa i ubica i silovanja i nasilnika i odbranu od tiranijske vlasti .

Подели на овим сајтовима

50 minutes ago, Paradoksologija рече

Pride bar iz članka se stiče utisak da se sada zakon stavlja u ruke žrtve, pa neka ona kazni počinioca, da država ne prlja ruke.

Hm sta znam meni vise deluje kao onaj zakon kad ti neko upadne na posed imas pravo da ga ubijes a ne ko kod nas i u samoodbrani da ga ubijes opet ces da zaglavis bar 10 ag god.ni kriv ni duzan.Pa i ovo je valjda tog tipa,mislim da su novine naprave šou ko sto uvek rade nekako ne mogu da zamislim sta sad dokaze se silovanje i aj ti ces sestro da ga streljas pa izvoli pusku,a moz i rijaliti da snimimo kad smo vec tu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...