Jump to content

Риалити шоу-медијска слика наше стварности

Оцени ову тему

Препоручена порука

Šta da radimo kada nam narod gleda rijaliti.Da promenimo narod :)

Mislim da je Mirjana Bobić Mojsilović jedna uspešna i pametna žena.Ne čude komplimenti koje joj je kao sagovorniku u emisiji Agape uputio mitr.Porfirije.

Malo je danas relativizovan taj pojam intelektualac,koliko intelektualca su svojim stavovima,idejama,doneli lošeg ovom svetu

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Џуманџи рече

Па и да је 555.000 није их отела, него зарадила, по уговору. Нема ту никаквих наводника.

Ljudi na različite načine dolaze do novca,šverc,manipulacija i sl.i ulože neki napor,no dali je to društveno poželjno.

Da li je pobednica Farme dobar model mladim ljudima kako da zarade novac.Koliko poznatih ličnosti je učestvovalo u tim riajliti projektima.

Čitala sam analizite rijalitiija od strane poznatih novinara,sociologa,nije baš da je kulturna javnost nezainteresovana i da ne ukazuje na posledice.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Нифада рече

Da li je pobednica Farme dobar model mladim ljudima kako da zarade novac.

Где пише да мора да буде добар или лош модел? Зар нека особа треба да живи само (ако је и) да би била 'друштвено корисна'? :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Santi рече

Ako ti delujem oštro... šta da ti radim, tako inače razgovaram. 

Poštujem tuđe mišljenje ukoliko ne ugrožava mene, a uglavnom me ne ugrožava... ali na njega ne moram da odgovorim osmehom i besmislenim kulturnim izrazima da bih dokazala da ga poštujem. 

Isto kao što ignorišete rijaliti,mogli ste da ignorišete i ovu temu.Moja primedba nije na oštrinu u komunikaciji,nego na zamenu teza,ako ste hteli da razumete mogli ste da razumeta šta sam htela da kažem kada sam navela odnos Hrista prema svetu.Hristos prilazi odbačenim,društveno nepoželjnim,sa aspekta tog društva,najgorim,i neretko šokira i same apostole.Mislim da bi nam morao biti uzor,bez obzira koliko smo daleko od takvog odnosa prema ljudima.To htedoh reći,i mislim da je u takvoj poruci najmanje bilo razloga za neumesnu ironiju.Lepo je kada ljudi razgovaraju,pa i na društvenim mrežama da se razumeju,koliko je to moguće,ali makar na onom elementarnom nivou.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Џуманџи рече

Где пише да мора да буде добар или лош модел? Зар нека особа треба да живи само (ако је и) да би била 'друштвено корисна'? :)

Medijska promocija toga je ono što je tema,naravno da svako može da živi svoj život kako želi,ne čineći štetu drugima.Davanje medijskog prostora najnižim vrednostima jeste problem.Svakako da jedno društvo,Crkva...,bi morali biti zainteresovani da se medijski promovišu pozitivne vrednosti.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Нифада рече

Davanje medijskog prostora najnižim vrednostima jeste problem.

За кога? Узмимо за пример Пинк. Колико људи има оне Пинк пакете и различите канале П. телевизије? Људи плаћају то, бирају пакете по жељи, потписали су уговоре. И шта да се на једном каналу промовишу тзв. највише вредности? Шта би то променило? Или на 2, 3 канала? Потражња диктира понуду, ез симпл ез дет.

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, kamila рече

I vise od nje zuti care samo mi auto 40 000e, prosla sam sveta, moje je zaradjeno postenim poslom, a nije sramnim radnjama. Sacuvaj Boze.

Eeee , ali ko zna za tebe ? A za nju svi znaju , plus 50 000 e . Dzabe tebi tvoje postenje i jos vise para kad si se namucila za iste , poenta je da se ne radi a da se zaradi i jos da se bude poznat . 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Џуманџи рече

За кога? Узмимо за пример Пинк. Колико људи има оне Пинк пакете и различите канале П. телевизије? Људи плаћају то, бирају пакете по жељи, потписали су уговоре. И шта да се на једном каналу промовишу тзв. највише вредности? Шта би то променило? Или на 2, 3 канала? Потражња диктира понуду, ез симпл ез дет.

Ovo je veoma zanimljiva teza-potražnja diktira ponudu.Pošto imam iskustva rada u medijima,često smo polemisali baš na tu temu,kada je bilo reči o složenosti sadržaja koji su se ticali kulture,religije i sl.TV želi da nudi one sadržaje koji bi bili zanimljivi većini,a misli da je većina gledalaca polupismena,neobaveštena i zainteresovana samo površne informacije.Međutim,imaju li oni koji su dobili medijski prostor i obavezu da obrazuju narod,da utiču na svest ljudi,da razvijaju kritički duh i osećaj.Mislim da je tu problem i trebalo bi neko da se ozbiljnije bavi tim.No,sećam se ranije nekih komentara,čini mi se da je bila neka književna promocija nekog dela S.Basare,da se upravo govorilo o tome da turbo-folk muzika,rijaliti i sl.dođu kao sredstvo zaglupljivanja natroda.Jer ako se tom prosečnom gledaocu nude u kontinuitetu bezvredni sadržaji,nije teško predvideti efekat.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Нифада рече

Međutim,imaju li oni koji su dobili medijski prostor i obavezu da obrazuju narod,da utiču na svest ljudi,da razvijaju kritički duh i osećaj.

Ово заиста не знам, али мислим да не. Емисија која нема већу гледаност се 'гаси', просто, све то кошта... А публика је та која одлучује. :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Ovo je veoma zanimljiva teza-potražnja diktira ponudu.Pošto imam iskustva rada u medijima,često smo polemisali baš na tu temu,kada je bilo reči o složenosti sadržaja koji su se ticali kulture,religije i sl.TV želi da nudi one sadržaje koji bi bili zanimljivi većini,a misli da je većina gledalaca polupismena,neobaveštena i zainteresovana samo površne informacije.Međutim,imaju li oni koji su dobili medijski prostor i obavezu da obrazuju narod,da utiču na svest ljudi,da razvijaju kritički duh i osećaj.Mislim da je tu problem i trebalo bi neko da se ozbiljnije bavi tim.No,sećam se ranije nekih komentara,čini mi se da je bila neka književna promocija nekog dela S.Basare,da se upravo govorilo o tome da turbo-folk muzika,rijaliti i sl.dođu kao sredstvo zaglupljivanja natroda.Jer ako se tom prosečnom gledaocu nude u kontinuitetu bezvredni sadržaji,nije teško predvideti efekat.

Подели на овим сајтовима

"Kao što u rijalitiju važi pravilo – ti, koji ulaziš ovde, ostavi svaku nadu i budi spreman da budeš gažen, ponižavan, i tučen, ali i da gaziš, ponižavaš i tučeš, tako, isto pravilo sve više važi i za bilo koju drugu oblast na javnoj sceni –." Mirjana B.Mojsilović

To je taj model koji promoviše rijaliti šou.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Ово заиста не знам, али мислим да не. Емисија која нема већу гледаност се 'гаси', просто, све то кошта... А публика је та која одлучује. :)

Све се своди на новац,тако да је неко недавно приметио да су медијски једнако занимљиви и онај ко добије 50.0000 е за Нобелову награду,и победница Фарме која је такође добила 50.000 е.

Питање је како неко може дати 50.000 е за победу овде,у ријалитију,у друштву где неко са високим образовањем треба да ради једну деценију за исту суму новца.Да ли нешто од тог новца може да иде за финансирање неких пројектата где би се афирмисала култура,образовање и сл.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, zuti car рече

Eeee , ali ko zna za tebe ? A za nju svi znaju , plus 50 000 e . Dzabe tebi tvoje postenje i jos vise para kad si se namucila za iste , poenta je da se ne radi a da se zaradi i jos da se bude poznat . 

Pa neka hvala ne bih se menjala sa doticnom gospodjom i njenim poslom. Meni je i ovako dobro a i mirno spavam bez briga.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...