Avocado Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Da sklonimo reakciju AS sa strane, dosta medija je objavilo ovu vest pre njihove reakcije... Bolnica nije demantovala... jel neko ovde smatra da je u redu i normalno da se u državnim bolnicama vrše abortusi, ali ne na "crveno slovo"? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Sad sam saznao da je zena zdravstveni radnik i da je ovo trebalo da joj bude cetvrto dete. Eto... Prenesite onom vasem svesteniku koji je bacio javno prokletstvo na nju, da je zbog "cedoubistva" prokleo majku troje dece... Nadam se samo da je zena ateista tako da joj ovo bacanje anateme nece znaciti vise od budjavog zrna pasulja, ali ako je vrenik onda ce joj javna anatema od strane pravoslavnog svestenika sigurno puno zagorcati zivot... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Meni je ceo članak nedorečen i senzacionalistički. Nešto se jeste desilo, ali je sve izvađeno iz ko zna kog konteksta i stavljeno u neki odgovarajući (nekome). Kad je reč o abortusu, čini mi se da se namerno stalno potencira pravo žene da odlučuje o svom telu. To je u redu, ali o tome se odlučuje pre, a kad u telu žene postoji drugo malo ljudsko biće, onda ona više ne odlučuje samo o svom telu već i o njegovom životu. Kad se na vagu stavi telo spram života, po meni je život važniji. Drugo, kakve dogme i kakvi rituali se spominju u ovom kontekstu. "Ne ubi" nije ni dogma ni ritual već zapovest, a prihvataju je i civilni zakoni i opšteprihvaćeni moralni principi savremenog društva. Ne vredi da se mažu oči sa tvrdnjama da embrion nije čovek. Još jedna stvar je po meni sasvim upitna sa stanovišta medicinske etike. Medicina je da leči, a abortus nije lečenje niti je žena koja hoće da abortira, jer hoće da odlučuje o svom telu, pacijent. Ako postoje zdravstveni problemi, onda je na lekarima donošenje teške odluke i to je druga stvar. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 On 6/27/2016 at 20:54, Dijasporka рече http://www.telegraf.rs/vesti/2213833-proklinjem-zenu-koja-je-htela-abortus-teske-reci-svestenika-spc-posle-afere-u-bolnici-u-smederevskoj-palanci Све лепше од лепшег... Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 2 hours ago, NinaD рече Meni je ceo članak nedorečen i senzacionalistički. Nešto se jeste desilo, ali je sve izvađeno iz ko zna kog konteksta i stavljeno u neki odgovarajući (nekome). Kad je reč o abortusu, čini mi se da se namerno stalno potencira pravo žene da odlučuje o svom telu. To je u redu, ali o tome se odlučuje pre, a kad u telu žene postoji drugo malo ljudsko biće, onda ona više ne odlučuje samo o svom telu već i o njegovom životu. Kad se na vagu stavi telo spram života, po meni je život važniji. Drugo, kakve dogme i kakvi rituali se spominju u ovom kontekstu. "Ne ubi" nije ni dogma ni ritual već zapovest, a prihvataju je i civilni zakoni i opšteprihvaćeni moralni principi savremenog društva. Ne vredi da se mažu oči sa tvrdnjama da embrion nije čovek. Još jedna stvar je po meni sasvim upitna sa stanovišta medicinske etike. Medicina je da leči, a abortus nije lečenje niti je žena koja hoće da abortira, jer hoće da odlučuje o svom telu, pacijent. Ako postoje zdravstveni problemi, onda je na lekarima donošenje teške odluke i to je druga stvar. Sudeci po informacijama koje imamo, ovo nije nezeljena trudnoca vec neuspesna. Ppjavio se zdravstveni rizik po majku i doktori su predlozili abortus. Млађони and zuti car је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 10 minutes ago, cloudking рече Sudeci po informacijama koje imamo, ovo nije nezeljena trudnoca vec neuspesna. Ppjavio se zdravstveni rizik po majku i doktori su predlozili abortus. Ja sam razumela da postoji rizik da trudnoca ostavi posledice po majku ali da stanje nije toliko alarmantno, tj. da abortus nije nuzno morao da se obavi istog trenutka. Objasnjenje da ga ne rade zbog praznika mi je apsurdno, i ako su to i rekli zeni, sve mi se cini da im je to bio samo izgovor a da je pravi razlog bilo nesto drugo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 5 hours ago, cloudking рече Sad sam saznao da je zena zdravstveni radnik i da je ovo trebalo da joj bude cetvrto dete. Eto... Prenesite onom vasem svesteniku koji je bacio javno prokletstvo na nju, da je zbog "cedoubistva" prokleo majku troje dece... Ja se nadam da ce zena da nauci da koristi kondom i antibebi pilule a na de izlaze gradjane srbije trosku. edit: Izvnjavma se kasnije sam video da se pojavio rizik a da nije abortus nezeljene trudnoce. cloudking је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 53 minutes ago, Dijasporka рече Ja sam razumela da postoji rizik da trudnoca ostavi posledice po majku ali da stanje nije toliko alarmantno, tj. da abortus nije nuzno morao da se obavi istog trenutka. Objasnjenje da ga ne rade zbog praznika mi je apsurdno, i ako su to i rekli zeni, sve mi se cini da im je to bio samo izgovor a da je pravi razlog bilo nesto drugo. Da li je stanje bilo "dovoljno alarmantno" ili ne nije ni na meni ni na tebi da resavamo. Ja verujem doktorskoj proceni. Ne zato sto su doktori dobri andjeli vec zato sto sam tako izabrao. zuti car, Dijasporka and Млађони је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 7 minutes ago, cloudking рече Da li je stanje bilo "dovoljno alarmantno" ili ne nije ni na meni ni na tebi da resavamo. Ja verujem doktorskoj proceni. Ne zato sto su doktori dobri andjeli vec zato sto sam tako izabrao. Pa i oni koji su odbili da ga urade su doktori, zar ne? I oni su procenili da nije hitno. Mislim, svaka trudnoca koja se zavrsi abortusom je za mene tragicna prica i uzasne su mi spekulacije na tu temu... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 50 minutes ago, Dijasporka рече Pa i oni koji su odbili da ga urade su doktori, zar ne? I oni su procenili da nije hitno. Mislim, svaka trudnoca koja se zavrsi abortusom je za mene tragicna prica i uzasne su mi spekulacije na tu temu... Kad kazem da verujem doktorima ne mislim na Dr.Miku, Dr.Peru i Dr.Lazu, nego da verujem zvanicnoj lekarskoj praksi. Ovo sto su ovi "doktori" uradili ne spada u tu praksu. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 2 hours ago, cloudking рече Sudeci po informacijama koje imamo, ovo nije nezeljena trudnoca vec neuspesna. Ppjavio se zdravstveni rizik po majku i doktori su predlozili abortus. dje si golube, odkad te skinulo sa bana stalno mi se prikazujes u onom chat prozoru ko utvara, sad te ima sad te nema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 15 minutes ago, cloudking рече Kad kazem da verujem doktorima ne mislim na Dr.Miku, Dr.Peru i Dr.Lazu, nego da verujem zvanicnoj lekarskoj praksi. Ovo sto su ovi "doktori" uradili ne spada u tu praksu. To je opet tvoje proizvoljno tumacenje. Ti zapravo ne znas zenino stanje i kako onda znas ko je tu u pravu? Nigde nema potvrde da je crveno slovo zaista razlog odlaganja (ako jeste, onda se slazem s tobom da je necuveno), sasvim je moguce da je izvuceno iz konteksta/lose protumaceno/cak i potpuno izmisljeno (ovo poslednje od strane novinara, ne zene, naravno), a da je pravi razlog druge prirode, pa mozda cak i medicinske. Jesi li video njen zdravstveni karton, znas tacno sta u njemu pise, koji je razlog zbog kog je upucuju na prekid trudnoce? Da li je taj razlog utemeljen u lekarskoj praksi, da li je dr koji ju je uputio obavio nephodne preglede i analize? Evo jednog suludog nagadjanja...recimo da doktori nisu hteli da prekinu trudnocu dok se ne uvere u valjanost indikacije...a za to im je bio potreban odredjeni aparat/lekar specijalista/sta god...do kog nisu mogli da dodju jer je praznik...u tom slucaju praznik jeste uzrok odlaganja ali ne iz nekih zatucanih i besmislenih ubedjenja, vec iz prakticnih razloga. Млађони, АлександраВ and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 hours ago, Dijasporka рече To je opet tvoje proizvoljno tumacenje. Ti zapravo ne znas zenino stanje i kako onda znas ko je tu u pravu? Nigde nema potvrde da je crveno slovo zaista razlog odlaganja (ako jeste, onda se slazem s tobom da je necuveno), sasvim je moguce da je izvuceno iz konteksta/lose protumaceno/cak i potpuno izmisljeno (ovo poslednje od strane novinara, ne zene, naravno), a da je pravi razlog druge prirode, pa mozda cak i medicinske. Jesi li video njen zdravstveni karton, znas tacno sta u njemu pise, koji je razlog zbog kog je upucuju na prekid trudnoce? Da li je taj razlog utemeljen u lekarskoj praksi, da li je dr koji ju je uputio obavio nephodne preglede i analize? Evo jednog suludog nagadjanja...recimo da doktori nisu hteli da prekinu trudnocu dok se ne uvere u valjanost indikacije...a za to im je bio potreban odredjeni aparat/lekar specijalista/sta god...do kog nisu mogli da dodju jer je praznik...u tom slucaju praznik jeste uzrok odlaganja ali ne iz nekih zatucanih i besmislenih ubedjenja, vec iz prakticnih razloga. Pa dobro, svasta je moguce. Moguce je da si ti u pravu i da je prica iskonstruisana. Isto tako je moguce da su doktori vanzenaljci koji ovim cinom pocinju prvu fazu borbe za svetsku dominaciju... Na zalost dok ne dobijemo konkretne informacije svaki scenario je moguc, samo je pitanje koliko je koloritna nasa masta... I koliku zelju imamo da stvari izgledaju onako kako smo zamislili a ne onako kako najverovatnije jesu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 hours ago, Dijasporka рече To je opet tvoje proizvoljno tumacenje. Ti zapravo ne znas zenino stanje i kako onda znas ko je tu u pravu? Nigde nema potvrde da je crveno slovo zaista razlog odlaganja (ako jeste, onda se slazem s tobom da je necuveno), sasvim je moguce da je izvuceno iz konteksta/lose protumaceno/cak i potpuno izmisljeno (ovo poslednje od strane novinara, ne zene, naravno), a da je pravi razlog druge prirode, pa mozda cak i medicinske. Jesi li video njen zdravstveni karton, znas tacno sta u njemu pise, koji je razlog zbog kog je upucuju na prekid trudnoce? Da li je taj razlog utemeljen u lekarskoj praksi, da li je dr koji ju je uputio obavio nephodne preglede i analize? Evo jednog suludog nagadjanja...recimo da doktori nisu hteli da prekinu trudnocu dok se ne uvere u valjanost indikacije...a za to im je bio potreban odredjeni aparat/lekar specijalista/sta god...do kog nisu mogli da dodju jer je praznik...u tom slucaju praznik jeste uzrok odlaganja ali ne iz nekih zatucanih i besmislenih ubedjenja, vec iz prakticnih razloga. A sto bi tek bilo lepo videti ovakav nivo analiticnosti u vestima koje govore o raznoraznim pravoslavnim cudima... Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, cloudking рече Pa dobro, svasta je moguce. Moguce je da si ti u pravu i da je prica iskonstruisana. Isto tako je moguce da su doktori vanzenaljci koji ovim cinom pocinju prvu fazu borbe za svetsku dominaciju... Na zalost dok ne dobijemo konkretne informacije svaki scenario je moguc, samo je pitanje koliko je koloritna nasa masta... I koliku zelju imamo da stvari izgledaju onako kako smo zamislili a ne onako kako najverovatnije jesu... To ti i kazem...ono sto je meni bljutavo je to sto su Ateisti Srbije iskoristili ovu tragicnu pricu (jer, ponavljam, meni je u svakom slucaju tragicna, cim jedan zivot mora da se prekine) u svoje populisticke i politicke svrhe. Kao sto ni ti ni ja ne znamo sta se zapravo desilo, tako ne znaju ni oni, ali su skocili odmah kao opareni da se uzasavaju...vidim, bas im je mnogo stalo do zene, te bebe i njene porodice...ne, odmah po popovima (a nije mi uopste jasno ni kakve veze imaju popovi sa ovim slucajem, kao da su oni odbili bilo sta). I izvini molim te, ali meni uopste nije najverovatnije da su je vratili kuci zato sto im se nije radio abortus na crveno slovo...naprotiv, to mi je najteze da zamislim, valjda bas zato sto verujem u lekarsku etiku, kao sto ti onomad napisa da verujes u lekarsku praksu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука