Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

1 hour ago, Господин Дареалис рече

†Seraphim Rose је био монах СПЦ такође. :)

Јеси ли сигуран. Ја сам мислио да је био члан руске заграничне цркве.

Подели на овим сајтовима

Ево, Британци већ постали расисти. Тако ти је то кад ниси у ЕУ, па ти после изађи.

http://www.blic.rs/vesti/svet/stranci-gubite-se-poljaci-prvi-na-udaru-ekstremista-u-velikoj-britaniji-nakon/gmkgg4v

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

Срби су од самих почетака стварања своје нововековне државе прихватили политички, а не етнички концепт нације (треба погледати Сретењски устав). тако је било све до стварања Југославије 1918, кад је одредница Србин добила превасходно етничку димензију, јер се политичко тежиште пренело на један нови појам - Југословен. од тог тренутка Срби престају бити нација у правом смислу речи и постају етничка (или чак верска) заједница. на несрећу, тако је остало до данас. с тим што је дошло и до својеврсне збрке појмова где се националност и народност (етницитет) посматрају као истозначнице. а уводи се држављанство као посебна категорија. значи, тотална збрка. која наравно има многобројне и многоструке штетне последице.

A šta za tebe znači Srbin?

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, -Владимир- рече

Ево, Британци већ постали расисти. Тако ти је то кад ниси у ЕУ, па ти после изађи.

http://www.blic.rs/vesti/svet/stranci-gubite-se-poljaci-prvi-na-udaru-ekstremista-u-velikoj-britaniji-nakon/gmkgg4v

Ти мислиш да се написано не дешава или да се дешава, али је ОК или да се дешава и није ОК, али нема потребе писати и говорити о томе или нешто десето?

Мани сваку политику, мани ЕУ. Да ли као човек и хришћанин мислиш да је такво понашање у реду? Да ли би исто мислио да си ти лично у њиховој кожи? Да ли би био саркастичан када би неко написао "српској гамади" да иде напоље?

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

пре свега националну припадност, у свом основном, изворном и једином могућем значењу - политички организам.

Šta je to tačno, ja nikako da razumijem termin nacionalna pripadnost, pokusaj precizno da mi objasnis. Šta bi danas znacio? I šta je to politički organizam?

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Juan рече

Ти мислиш да се написано не дешава или да се дешава, али је ОК или да се дешава и није ОК, али нема потребе писати и говорити о томе или нешто десето?

Мани сваку политику, мани ЕУ. Да ли као човек и хришћанин мислиш да је такво понашање у реду? Да ли би исто мислио да си ти лично у њиховој кожи? Да ли би био саркастичан када би неко написао "српској гамади" да иде напоље?

Pa ja ne mogu da razumijem ljude koji ekonomiju stave ispred borbe protiv rasizma. Bitnija im je ekonomija i briga ih da li je neko od tih ljudi rasista, pa ja sa rasistima neću nikakav kontakt da imam.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Juan рече

Ти мислиш да се написано не дешава или да се дешава, али је ОК или да се дешава и није ОК, али нема потребе писати и гпворити о томе или нешто десето?

Најбоље да се не пецамо на патетику. До сада је Британија била малте не синоним за људска права и толеранција , а сад пар дана после раскантавања са ЕУ имамо вести типа "Iz raznih delova Engleske stižu svedočenja o mnogim rasistički nastrojenim Englezima koji vređaju muslimane, Italijane, Špance i ostale pripadnike drugih naroda.". Мислим, или је Британија била на нивоу трећег рајха али се крило јер је била чланица Еу, или вероватније, да је у питању тешко претеривање.

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Avocado рече

Kao što već rekoh, glavni uzroci nacionalizam i ksenofobija...

52 % glasaca su rasisti i ksenofobi! Ustanovio avocado. 
Oni koji su uveli britaniju u eu pre sada glasaju za odlazak jer su u medjuvremenu postali neracionalni rasisti, ksenofobi i nacionalisti! 

Postajete smesni. Sve vas je pokidala politicka korektnost.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, -Владимир- рече

Најбоље да се не пецамо на патетику. До сада је Британија била малте не синоним за људска права и толеранција , а сад пар дана после раскантавања са ЕУ имамо вести типа "Iz raznih delova Engleske stižu svedočenja o mnogim rasistički nastrojenim Englezima koji vređaju muslimane, Italijane, Špance i ostale pripadnike drugih naroda.". Мислим, или је Британија била на нивоу трећег рајха али се крило јер је била чланица Еу, или вероватније, да је у питању тешко претеривање.

Значи мислиш да се не дешава или да се евентуално дешава мало, али да новинари претерују?

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, -Владимир- рече

Bravo! Znaci BRAVO!
Neko ko vidi kroz ovu politicki korektno trabunjanje i satanizaciju trecine britanaca - jer nemaju dovoljno jake argumente protiv onoga sto pricaju.
Nemaju dovoljno jake argumente da nekontrolisana migracija ne pravi problem

Nemaju dovoljno jake argumente da se britancima isplati migracija

Nemaju dovoljno jake argumente protiv cinjenica da tamo pored pametnih i radnih ljudi trce automatski mnogi kriminalci i pijavice!

Medjutim.. kako je ljude sramota da kazu.. cekaj bre.. pa kad udje srbija u eu prvo sto ce da urade gomila kriminalaca, lopuza i pijavica jeste da potrci ka britaniji da tamo gleda kako da vara,pljacka, krade (ima se para)

Medjutim... to je strasno reci... to je ksenofobija... rasizam... ljudi su cvece, leptirici, sjajni, super... uopste ne mora da kontrolisemo migraciju.... jer je kretanje ljudsko pravo..... u tvoju kucu moras da pustas svakog jer je to ljudsko pravo..... slobodno pravo na kretanje.
STo dizes ogradu oko dvoriste, ljudsko pravo?
So zakljucavas kucu? HOCES MOZDA DA KAZES DA NEKI OD LJUDI KOJI BI TI USLI U KUCU HOCE DA TE PLJACKAJU!? KSENOFOBU!!!

Ksenofobija je iracionalni strah od drugih nacija.
Ovo sto se desava u britaniji je racionalna zabrinutost.
Posebno u doba kada grcka preti da ce da podeli svakom ko dodje sa bliskog istoka licnu kartu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

Значи мислиш да се не дешава или да се евентуално дешава мало, али да новинари претерују?

Мислим да има понека пијана будала која још слави Брегзит, и новинари који једва чекају да направе причу од тога.

Подели на овим сајтовима

На тему нације и национализма:

Ернест Гелнер: Нације и национализам (модернистички приступ, ово што помиње Пензионер),

Ентони Смит: Национални идентитет (етносимболички приступ, генеза настанка-нација се ослања на етницитет, блиско модерном приступу),

Бенедикт Андерсон: Нација - замишљена заједница (постмодерни-неомарксистички приступ, читај комуњара, ту се убраја и онај Хобсбаум).

• Волим 1

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, -Владимир- рече

jedan komentar sa onog linka sto si postavio: 

: Ja sam stranac u Engleskoj (zivim u Londonu) i gledam iz prikrajka sta se desava. Ova situacija je bila ocekivana i ovo se spremalo vec duze vreme. U UK je doslo toliko stranaca, posebno London, da su Britanci poceli da se iseljavaju. Ovo je tinjalo vec duuugo i sada je konacno puklo. Sada ce da izbace sve strance koje mogu, uvesce vize svima i strogo ce se kontrolisati ko moze, a ko ne moze da bude i radi ovde. Hvrati sada mogu da se pozdrave sa pravom rada u UK.

http://www.blic.rs/forum/stranci-gubite-se-poljaci-prvi-na-udaru-ekstremist,0,2804571,217981856,czytaj.html

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Млађони рече

Medjutim.. kako je ljude sramota da kazu.. cekaj bre.. pa kad udje srbija u eu prvo sto ce da urade gomila kriminalaca, lopuza i pijavica jeste da potrci ka britaniji da tamo gleda kako da vara,pljacka, krade (ima se para)

Реално, за њих границе и нису толики проблем. Они већ сад иду да краду по земљама ЕУ , зато и зазиру да нас приме. Има анегдота о градоначелнику неког града у Шведској који је мислио да је Беране милонски град судећи по броју криминалаца који долазе одатле.

Само што не би могли тако лако да их избаце да смо земља чланица. Већи прблем би била јако повећана емиграција, а то би мислим био већи проблем за нас него за њих.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, -Владимир- рече

Мислим да има понека пијана будала која још слави Брегзит, и новинари који једва чекају да направе причу од тога.

strah je u pitanju, zbog: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3436988/Mother-ten-year-old-boy-raped-Austrian-swimming-pool-Iraqi-said-sexual-emergency-says-regrets-telling-children-migrants-need-help.html

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...