Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Управо сада, Иван ♪♫ рече

Takodje, valjda razlog ostanka u EU treba da bude korist, a ne strah od kazne.

У идеалној ситуацији, свакако. Ал како ћеш некога да задржиш у ситуацији када треба да му објашњаваш зашто треба да вади Грчку из буле, зашто треба да прима мигранте које неће, зашто треба да ради још милијарду других ствари? Тако што ће да задржи бенефиције које има, али, да се не би опустио, покажеш му како прође онај ко из те уније изађе, па онда нека сам донесе одлуку.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Ronald рече

Pazi Mladjo nisu imali uopste pojma o njohovim finansijama a ovi frizirali rezultate, dok sa fiskalnom unijom to ne bi moglo:)

Ti nisi imao. Evropske birokrate jesu. Jos od osamdesitih postoji izraz "duzan kao grcka" njima su posle clanstva u eu resetovali kreditni skor i krenuli da ih zatrpavaju novim kreditima.

Ili su debil, ili su to namerno radili. Trece objasnjenje ne postoji. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, RYLAH рече

Покушали су више пута, ал народ се противи томе, макар за сада. Врло је могуће да је онај предлог Устава ЕУ и изазвао подозрење код Енглеза и да је један од мноштва разлога који су довели до овакве одлуке.

Али то им је свакако идеал коме ће да теже све док ЕУ постоји, да буду Сједињене Европске Државе., да не буду више оно што зову "економски џин, политички патуљак".

Pa ja mislim da se mora ici ka tome i ako je tesko zbog kulture.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, RYLAH рече

Брате, у самом томе што си цитирао писало је, одмах после јединственог тржишта "а после тога има милијарду других предности". И како после да се човек не изнервира и н батали разговор? 

Да, знам да није само јединствено тржиште, то сам и после написао, знам много тога о ЕУ јер ме је интересовало, а имао сам и имам много интеракције са њима, ал не бих да пишемо докторате на неку тему која је можда функционално повезана са темом, а можда и нема неке везе, пошто је тема излаз ВБ из Уније. 

Buraz, nismo se razumeli jer sam zaboravo an to da ti odgovorim. Ja to ne smatram prednostima, ja to smatram manama. Progresivni ideali nisu prednosti. Vidis da fiskalno ubijaju sve evropske zemlje? Mislim pogledaj samo nezaposlenost medju omladinom.... to je sve produkt tih "prednosti" (ako pricamo o istom) to je sve produkt tih javnih potrosnja i opterecenja. UBistva poslova, sakacenje ekonomije itd. 

Mislim ti si toliko pro-regulacije, i regulacije su super oduvek. Ali to je pre tacno nego netacno. 
Zato sto regulacije trose pare, i vise nego ocigledno vise kostaju nego sto doprnose. 

Uostalom, sam znas iz istorije prava da su sve te regulacije inicijalno stvorene kroz medjusobnu ljudsku dobrovoljnu saradnju. PA je drzava pocela da arbitrira tu, a sada je krenula da poksuva da "oblikuje" trzisne navike i ponasanja. Sto jednsotavno vise skodi nego sto koristi. O cemu nema smisla pricati jer znam da necemo da se slozimo. Ti ces da mi kazes "aha evo tu i tu imas korist" a ja ne mogu da ti uvazim taj argument jer ignorises oporutnitetni trosak. 

Ja mislim da su ekonomski prncipi univerzalni. Svaki put kada nasilnom drzavnom regulacijom pokusavas da oblikujes trzista imas vecu stetu nego korist. Valjaju samo one regulacije i ideje koje je samo trziste stvorilo, pa drzava kodifikovala. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Млађони рече

Ti nisi imao. Evropske birokrate jesu. Jos od osamdesitih postoji izraz "duzan kao grcka" njima su posle clanstva u eu resetovali kreditni skor i krenuli da ih zatrpavaju novim kreditima.

Ili su debil, ili su to namerno radili. Trece objasnjenje ne postoji. 

Mladjo nije od osamdesetih vec od 19 vijeka jer je zemlja koja je imala najvise bankrota u kratkom roku 15-20, medjutim vjeruj mi da ekonomija moze savrseno da prikrije pravo stanje, nisi ni svjestan, a to niko nije u stanju da isprati.

Подели на овим сајтовима

On 6/24/2016 at 23:00, Млађони рече

I sad je od jednom farage rasista sto nece jos par miliona ovakvih ljudi u britaniji? 
Drago mi je da postoje takvi rasisti. 

Не, Фераж је расиста због оваквих ствари:

Цитат

In a statement following the interview he said: "Any normal and fair-minded person would have a perfect right to be concerned if a group of Romanian people suddenly moved in next door."

Линк

и сличних ставова. Иначе, прочитао сам негде да је изјавио да жене које доје децу у јавности морају да буду натеране да седе у ћошку ако се налазе у неком објекту. А дефинитивно је изјавио да су жене које се одлучују да раћају децу мање амбициозне у поређењу са својим мушким колагама па зато и заслужују да буду на минималцу, имаш на линку што сам ставио доле у поруци.

Него, јуче сам мало изгуглао о тој његовој UKIP, пошто не пратим то много, и буквално сам се пренеразио. Човече, која је то екипа! Па ови наши су лордови у поређењу са њима.

Један тврди да су поплаве задњих година изазване геј браковима, једна њихова чланица каже да угоститељске радње морају да имају пуно право да ускрате услуге женама и гејевима (еј, то каже жена!), трећи на састанку њихове странке присутне чланице назива дрољама и после се хвали тиме пред новинарима и када га један новинар изнервира, почне да га псује, отме му новине и удари га њима. Исти тај лик каже да УК не треба да шаље помоћ "Бонго Бонго земљама". Њихов задужен за науку назива заговорнике антропогеног глобалног загревања 'anti-fracking eco freaks' чији је циљ да униште британску економију. Иначе, исти лик је за увођење такозваног 'date rape', неке блаже врсте силовања где би жена ако је силује неко кога познаје (рецимо момак на састанку, одатле име) била делимично одговорна јер је самим тим што га познаје дала делимичан пристанак. И такво силовање би се третирало као мањи злочин од 'класичног', где је у починилац непозната особа. А један њихов омладинац слика селфије са нацистичким поздравом.

Линк

Све мој до мојега врсни примерци западне цивилизације и културе, чији је једини циљ да спрече инвазију исламиста и необразоване, хомофобне масе са Балкана која би срозала величанствену УК економију која је функционисала тако добро док имигранти нису почели да им краду послове. И, наравно, све ово раде из чисто економских и практичних побуда...

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, RYLAH рече

У идеалној ситуацији, свакако. Ал како ћеш некога да задржиш у ситуацији када треба да му објашњаваш зашто треба да вади Грчку из буле, зашто треба да прима мигранте које неће, зашто треба да ради још милијарду других ствари? Тако што ће да задржи бенефиције које има, али, да се не би опустио, покажеш му како прође онај ко из те уније изађе, па онда нека сам донесе одлуку.

Sad cu malo da se pravim filozof. Ako im UK bas toliko treba, to znaci da zavise od nje na neki nacin (ne samo kao primer drugima sta „ne smeju" da rade, vec finansijski), a to dalje znaci da ne smeju da ih kazne. 

Znas sta, ja ovako laicki mislim da ce oni samo da izglade situaciju nekako da svi pretrpe sto manju stetu. Sto se ostalih tice, ako zaista postoji potreba za zastrasivanjem, to mogu uraditi politickim pritiscima i medijskom propagandom, ipak su oni majstori u tome. :) 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ronald рече

nisi ni svjestan, a to niko nije u stanju da isprati.

NAprotiv ja sam porpilicno svestan. Zato su i debili. Zato sto misle da mogu da prate. Mislke da mogu da kontrolisu. Misle da mogu da nas usmeravaju ekonomski kako hoce i da to ima vecu korist nego stetu. I to ih redovno ujeda za dupe. Ali to je druga tema.  

Bas zato svi vi koji ste svesni da birokrate ne mogu to da isprate (hajek i cena/informacija) a podrzavate eu, ili clanstvo britanije u istom ili ne shvatate zasto ne valjaju centralizovane institucije. 

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, RYLAH рече

Врло је могуће да је онај предлог Устава ЕУ

Lisbon Treaty je praktično to bio.

A oni su se pretvarali da je nešto potpuno drugo... :)

1 hour ago, Avocado рече

Koliko znam uopšte nije tačno da je VB punila budžet više nego što je praznila

Nego ko je punio budžet? Poljska, Grčka i Rumunija? :)

Potpuno je normalno da neće da izdržavaju slabe ekonomije. To niko neće da radi, pitaj Vladimira Vladimiroviča...

Putin on Brexit: No one wants to support weak economies

https://www.rt.com/news/348201-putin-brexit-weak-economies/

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Млађони рече

NAprotiv ja sam porpilicno svestan. Zato su i debili. Zato sto misle da mogu da prate. Mislke da mogu da kontrolisu. Misle da mogu da nas usmeravaju ekonomski kako hoce i da to ima vecu korist nego stetu. I to ih redovno ujeda za dupe. Ali to je druga tema.  

Bas zato svi vi koji ste svesni da birokrate ne mogu to da isprate (hajek i cena/informacija) a podrzavate eu, ili clanstvo britanije u istom ili ne shvatate zasto ne valjaju centralizovane institucije. 

Ja mislim samo da je ostanak manje zlo jer bez EU, nema ni od ovih trulih baljanskih drzava nista, takodje Farazu nista ne vjerujem jer je nacionalista i ksenofobista, tako da mu je libertarijanizam na ustima, a u realnosti od toga nema nista. Mladjo ne mozes biti ekonomski liberal, a politicki ne, to ne ide nikako, mada on nije ni ekonomski. Takodje laze, kao sto si vidio.

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Млађони рече

Mislim ti si toliko pro-regulacije, i regulacije su super oduvek.

Нетачно.

30 minutes ago, Млађони рече

Uostalom, sam znas iz istorije prava da su sve te regulacije inicijalno stvorene kroz medjusobnu ljudsku dobrovoljnu saradnju.

Неистина.

30 minutes ago, Млађони рече

Ja mislim da su ekonomski prncipi univerzalni. Svaki put kada nasilnom drzavnom regulacijom pokusavas da oblikujes trzista imas vecu stetu nego korist. Valjaju samo one regulacije i ideje koje je samo trziste stvorilo, pa drzava kodifikovala. 

Да не постоји државе и регулација, не би постојало ни организованог тржишта, ако под "организованим тржиштем" не сматраш трампу и сличне примитивне облике размене, тако да ни ово није тачно.

Нити сам било где и поменуо шта ја мислим о еманципаторским тенденцијама ЕУ, нити шта мислим о самој идеји ЕУ, у њеном основном и у њеном садашњем облику, као ни хиљаду других ствари које си за ово кратко време испалио.

Дакле, као што см и мислио - ништа ниси читао што сам писао, него си учитавао неке своје претпоставке у оно што ја пишем. Негде сам чак и писао нешто од овога на шта сам одговарао, и то одмах после зареза као горе рецимо, али џаба кад ти једноставно нећеш ни да прочиташ.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

42 minutes ago, GeniusAtWork рече

Не, Фераж је расиста због оваквих ствари:

и сличних ставова. Иначе, прочитао сам негде да је изјавио да жене које доје децу у јавности морају да буду натеране да седе у ћошку ако се налазе у неком објекту. А дефинитивно је изјавио да су жене које се одлучују да раћају децу мање амбициозне у поређењу са својим мушким колагама па зато и заслужују да буду на минималцу, имаш на линку што сам ставио доле у поруци.

Него, јуче сам мало изгуглао о тој његовој UKIP, пошто не пратим то много, и буквално сам се пренеразио. Човече, која је то екипа! Па ови наши су лордови у поређењу са њима.

Један тврди да су поплаве задњих година изазване геј браковима, једна њихова чланица каже да угоститељске радње морају да имају пуно право да ускрате услуге женама и гејевима (еј, то каже жена!), трећи на састанку њихове странке присутне чланице назива дрољама и после се хвали тиме пред новинарима и када га један новинар изнервира, почне да га псује, отме му новине и удари га њима. Исти тај лик каже да УК не треба да шаље помоћ "Бонго Бонго земљама". Њихов задужен за науку назива заговорнике антропогеног глобалног загревања 'anti-fracking eco freaks' чији је циљ да униште британску економију. Иначе, исти лик је за увођење такозваног 'date rape', неке блаже врсте силовања где би жена ако је силује неко кога познаје (рецимо момак на састанку, одатле име) била делимично одговорна јер је самим тим што га познаје дала делимичан пристанак. И такво силовање би се третирало као мањи злочин од 'класичног', где је у починилац непозната особа. А један њихов омладинац слика селфије са нацистичким поздравом.

Линк

Све мој до мојега врсни примерци западне цивилизације и културе, чији је једини циљ да спрече инвазију исламиста и необразоване, хомофобне масе са Балкана која би срозала величанствену УК економију која је функционисала тако добро док имигранти нису почели да им краду послове. И, наравно, све ово раде из чисто економских и практичних побуда...

И послије наш Шеки не ваља...

Подели на овим сајтовима

48 minutes ago, RYLAH рече

Kako da objasniš nekom da uradi nešto šta je na njegovu štetu? Tako što prebiješ onoga koji je rekao da neće.

Genijalna solucija, nema šta... :)

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Господин Дареалис рече

Kako da objasniš nekom da uradi nešto šta je na njegovu štetu? Tako što prebiješ onoga koji je rekao da neće.

Genijalna solucija, nema šta... :)

Нисам рекао да ми се свиђа, него како функционише.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...