Zoran Đurović Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 13 minutes ago, Zayron рече To se malo gore traži po internetu ali da se to naći. Na takve homilije i textove sam nailazio, čini mi se i na neka videa. Kad nadjem dam to ovamo. Ја нисам. Јави се кад нађеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 21 minutes ago, Zoran Đurović рече Искрено се надам да те Исус неће узети за свог саветника на дан Страшног суда! Ти си искрени тридентинац... ja se smatram iskreno razumnim, kad mi uspijete objasnit čime to postaje svetim ovakav pedofil osudjen na doživotnu kaznu i prilikom čijeg sudjenja je sudija čitajući presudu doživio kolaps, istog tog časa kad se pokaje i ispovijedi taj grijeh i automatski bude ravan svetogorskim monasima, kartuzijanima i trapistima i ide direkt u Raj samo tim što je te svoje gnusne grijehe ispovijedio (po meni ga je to spasilo maximalno samo toga da ne zaglavi u paklu i to u najboljem slučaju, tako se bar može nadat da ću ma Sudu biti oprošteno, bez tog ani to). Kad mi to objasnite nekim razumnim načinom neću imati razloga da vam ne povjerujem. Ako u raju ima mnogo "soba" onda sam siguran da u jednoj sjede "matematičari" i "moralisti"a drugoj "romantičari" i "humanisti" jer ostavit ih zajedno, to bi dopalo vrlo loše. Pedofil Novák dostal doživotí! Soudce se zhroutil! Na Krétě skončil historický sněm pravoslavných církví Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 minute ago, Zayron рече ja se smatram iskreno razumnim, kad mi uspijete objasnit čime to postaje svetim ovakav pedofil osudjen na doživotnu kaznu i prilikom čijeg sudjenja je sudija čitajući presudu doživio kolaps, istog tog časa kad se pokaje i ispovijedi taj grijeh i automatski bude ravan svetogorskim monasima E prijatelju kad budeš rešio zagonetku KO JE I KAKO U STANJU DA SE POKAJE, onda dodži da Čavrljamo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 12 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече E prijatelju kad budeš rešio zagonetku KO JE I KAKO U STANJU DA SE POKAJE, onda dodži da Čavrljamo. Ali ljudi se kaju i griješe stano ukrug. Ne možeš ni na Svetu Pričest ako se nisi pokajao za ono što si od zadnje Ispovijesti pogriješio. Dakle takav koji se malo, malo pa pokaje jer je sem tam ubio nekoga, silovao koga, opljačkao koga pa mu se opet to nekako desi i pokaje se svaki put kad nešto takvog provede (tim se kaže recidivisti) onda je po tome automatski jednako svet tomu nekom svetogorskom monahu ili monahinji iz neke ruske lavre. Za mene u hrišćanstvu postoje Svete Tajne, ne rebusi i zagonetke! Hrišćanstvo je puno Ljubavi i Pravedno istovremeno. Bog nas ljubi Ljubavlju gdje Milosredje ne obesmišljava Pravdu a ani Pravda Milosrdje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 14 minutes ago, Zayron рече Ali ljudi se kaju i griješe stano ukrug. Ne možeš ni na Svetu Pričest ako se nisi pokajao za ono što si od zadnje Ispovijesti pogriješio. Dakle takav koji se malo, malo pa pokaje jer je sem tam ubio nekoga, silovao koga, opljačkao koga pa mu se opet to nekako desi i pokaje se svaki put kad nešto takvog provede (tim se kaže recidivisti) onda je po tome automatski jednako svet tomu nekom svetogorskom monahu ili monahinji iz neke ruske lavre. Za mene u hrišćanstvu postoje Svete Tajne, ne rebusi i zagonetke! Hrišćanstvo je puno Ljubavi i Pravedno istovremeno. Bog nas ljubi Ljubavlju gdje Milosredje ne obesmišljava Pravdu a ani Pravda Milosrdje. Ти замишљаш да је црква стално била тридентинска? Није. У време св. Амброзија су се стално причешћивали али није било ове исповести пред причешће. Није било никаквог опраштања греха о коме ти причаш. У првој цркви није било исповести. Само са либерализацијом долази до тога да се људима једанпут у животу може допустити да погреше. И причешћивали су се без икакве исповести и опраштања грехова! Жика, Џуманџи and poelbuster је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 46 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече E prijatelju kad budeš rešio zagonetku KO JE I KAKO U STANJU DA SE POKAJE, onda dodži da Čavrljamo. To ti vjerujem da je u stanju ko i za sve zašta da se pokaje, ostaje jedno ALI - pokajanje Bog ne mora primit. Pokajanje je izvinjenje Bogu pa i ostalima a ono kao svako drugo može biti primljeno a ni ne mora. O tom odlučuje Bog. Postoji jedna stvar o kojoj se mnogo ne govori a koja takodjer nije sasvim riješena. Crkva može oprostit grijehe. To je tačno. Ali Bog ne mora htjet nekog primiti ni sa tim "oproštenim grijesima" u raj. Ispovijest a ni pokajanje ne obavezuju Boga ni na šta. Bog može učiniti tako kako se taj čovjek i Crkva nada ali može jednostavno i reći: NE! Takav tu neće biti da mu je ne znam ko oprostio ne znam šta. Jer na kraju se pitam ja. To važi i obrnuto, kad si mislimo da se neko ne bi trebao ili mogao spasiti, Bog o tom ipak zna to bolje. Ali ja ovdje cijelo vrijeme pričam ne o takvim izuzecima već o naprostioj većini ljudi koja neće biti ni za pakla a ni za raja, bar ne odmah i "direkt." Radi toga sva ta priča o čistilištu. Kad takvih ljudi ne bude neće biti ni potrebe čistilišta. A to mi možete dokazati samo kad mi dokažete da su većina ljudi il svi andjeli ili svi djavoli ili ih je pola-pola ili u bilo kojem zamislivom omjeru toliko andjela a taj preostatak djavola. Okrenite se oko sebe i porazglednite se a realnost, stvarnost će vas sama najbolje demantovat, uvidite da nijedno od tog nije tačno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Ja takodjer ne smatram takva poredjenja najprikladnijim i najsretnijim ali sam bio primoran na njih iz pukog očajanja i nemoći jer ne razumijete šta vam govorim čim neprekidno ponavljate i poredite da je vaša (i moja) situacija VEČ pokrštenih ljudi analogna toj desnog razbojnika. Čim vidim da ne kapirate to da oni ne samo da NEMAJU istu startnu poziciju nego je ona dijametralno suprotna iako su im zajednička zlodjela i to jedino što im je tu zajedničko, jasno mi je da nećete shvatiti ni ništa ostalo jer u startu barate ne sa lošim već katastrofalno loše protumačenim pretpostavkama a ta greška je u svakom pogledu i moralnom i logičkom i svakom drugom extremno brutalna. Da sam se sjetio nekog boljeg načina, upotrebio bih ga. Pravite i ponavljate stalno istu grešku da sebe i tog razbojnika stavljate u istu poziciju, u istoj poziciji s njim može biti samo novokrštenik a ta situacija bi važila i za vas da ste se tek prije par minuta ili sati pokrstili. Pročitajte to ponovo, tamo je i mala ispravka, tamo je u prvoj rečenici imalo biti -100 da bi to davalo smisla, upotrebite slikovnu predstavljivost, nacrtajte si to u sebi pa ćete shvatit u čemu ja ta greška tako brutalna i zbog nje se ne može objasniti ništa dalje kad vam već je u startu sve to tako krivo postavljeno. Naravno da onda dodjete i do sasvim suprotnog zaključka sa takvim nakrivo postavljenim pretpostavkama. da se to objasnit i riječima, to sam pokušao ali nije zabiralo. Problem je u tome što vi vidite oba recimo kako sjede gore negdje a ja jednog vidim sjedit gore a jednog dole i vi tome što ga ja vidim dole kažete skoči dole a on je ustvari već dole i sjedi dole, razumijete: Desnom razbojniku je oprošteno od -100 do 0 i još dano pride od 0 do + 100 a taj drugi osudjenik je izgubio svojih +100 koji su mu podareni krštenjem i srozao se grijesima na -100. Dakle desni razbojnik je u tom momentu na +100 a taj drugi osudjenik na -100. Tek kad se taj drugi pokaje i ispovijedi doravna si ponovo to na tu nulu a ima radit dalj, posvećivati se i duhovno izgradjivati postovima, molitvama i Svetim Tajnama da bi stigao tog desnog razbojnika na +100. I ovo je parabola koju sam morao ovako nacrtati kao temperaturnu skalu da bi bila lakše i brže razumljibva. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 3 hours ago, Zayron рече Odmah direktno u Katihizisu KC (KKC) je takva analogija: Kdo milost posvěcující ztratil těžkým hříchem, je jako „marnotratný syn“. – Utratil nebeskou krásu své duše, zmařil svatební roucho pro nebe, je pro nebe jakoby mrtev. Pozbyl všech zásluh pro nebe, podobá se suché ratolesti. Kdyby takto zemřel, byl by na věky zavržen. Kdo byl tak nešťasten, že ztratil milost posvěcující, má hledět ihned ji získat zase nazpět! Proto má svého hříchu ihned litovat z lásky k Pánu Bohu a co nejdříve se vyzpovídat. Onda su primjeri gdje se u suvislosti sa čistilištem često pominje i ta parabola o marnotratnom sinu: Nejen milosrdenství, ale Láska. Není jen otcem marnotratného syna, ale Otcem, který dává svého jednorozeného Syna, aby člověk nezahynul, ale měl život věčný.“ (Jan 3,16) Katihizis KC je "summa summarum" katoličkog učenja i obavezujući dogmatski i doktrinarni kompendij i niko ga ne smatra pogrešnim ani pogrešivim ako je izdat ovom Kongregacijom Kurije i s odobrenjem Pape. Ne znam odakle vam to da je zvanični katihizis katoličke Crkve (KKC) pogrešiv?: Kongregace pro nauku víry To je ustvari nekadašnja Inkvizicija, čiji je prefekt bio dugo vremena kardinal Ratzinger/papa Benedikt XVI, dakle ne Inkvizicije već Kongregacije po 2VK Římská inkvizice Papežská kurie Inače ako i dalje ostajete pri tom da je sitaucija desnog razbojnika analogna situaciji bilo koje već pokrštene osobe (izuzev svježe, vrlo nedavno ili tek pokrštene) onda se tako ne možemo oko ničega dogovorit jer očigledno govorimo o različitim stvarima, vi o jednoj a ja o sasvoim drugoj. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 9 minutes ago, Zayron рече Katihizis KC je "summa summarum" katoličkog učenja i obavezujući dogmatski i doktrinarni kompendij i niko ga ne smatra pogrešnim ani pogrešivim ako je izdat ovom Kongregacijom Kurije i s odobrenjem Pape. Ne znam odakle vam to da je zvanični katihizis katoličke Crkve (KKC) pogrešiv?: Kongregace pro nauku víry To je ustvari nekadašnja Inkvizicija, čiji je prefekt bio dugo vremena kardinal Ratzinger/papa Benedikt XVI, dakle ne Inkvizicije već Kongregacije po 2VK Římská inkvizice Papežská kurie Izvini, ali sv. papa Pio X je u svom Katihizisu pisao da nekrstena deca idu u limbo... А то учење је данас избачено, као и материјалност чистилишног огња. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 15 minutes ago, Zoran Đurović рече Izvini, ali sv. papa Pio X je u svom Katihizisu pisao da nekrstena deca idu u limbo... А то учење је данас избачено, као и материјалност чистилишног огња. No, ali je to proglasio jedan nepogrešiv Santo Padre a drugi isto tako nepogrešivi je to potom dao odstranit, tako to može. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 10 minutes ago, Zoran Đurović рече Izvini, ali sv. papa Pio X je u svom Katihizisu pisao da nekrstena deca idu u limbo... А то учење је данас избачено, као и материјалност чистилишног огња. Sad ozbiljno, već sam vam to postavljao. nauk o čistilištu je DOGMA a nauk o limbu TEOLOGUMENA, bogoslovska domnjenka. Ovdje je o tom već i bilo riječi i to uklanjanje limba se moglo tako provesti jer se radi o teologumeni a ne o crkvenoj dogmi. “Nije nužno vjerovati u čistilište; u njega možemo i ne moramo vjerovati, baš kao i u postojanje limba.” Učinili ste dvostruku pogrešku. Prva je u tome što ste čistilište i limb stavili na istu doktrinarnu razinu. Druga je u tome što ste rekli da u čistilište možemo, ali ne moramo vjerovati. To nije točno. Postojanje čistilišta je definirani nauk katoličke vjere. Kao katolik, morate vjerovati u postojanje čistilišta, a ako proučavate Sveto pismo i najraniju crkvenu praksu, trebali biste vjerovati u njegovo postojanje. Limb je nešto posve drugo. On je plod teološke spekulacije, a ne objave. Ako vam se ta spekulacija čini uvjerljivom, ništa vas ne priječi da vjerujete u limb. A ako vam se, pak, čini neuvjerljivom, možete slobodno ne vjerovati u limb. Vjerojatno ne griješimo kad kažemo da danas ima znatno manje teologa koji zastupaju uvjerenje u postojanje limba nego prije pedeset godina. Dakako, danas je i znatno manje teologa koji vjeruju u postojanje čistilišta – pa čak i onih koji uopće pišu i govore o čistilištu – ali to je optužba protiv njih, a ne protiv nauka o čistilištu. Zašto katolik mora vjerovati u čistilište i ne mora vjerovati u limb Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 15 minutes ago, Zayron рече No, ali je to proglasio jedan nepogrešiv Santo Padre a drugi isto tako nepogrešivi je to potom dao odstranit, tako to može. samo da je veselo, limbo mambo bamboca tntntn tntn tnntnntntn... kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 22 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече samo da je veselo, limbo mambo bamboca tntntn tntn tnntnntntn... Da, to je slika iz Bolivije a kad dodje papa u Srbiju onda će mu na dočeku stavit šajkaču na glavu. A sve Hrvate će masovni infarkt strefit. Papa u Boliviji - foto Fotogalerie - Papež František v Bolivii . 10 slika HHO: Šajkača je ljudsko pravo Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 hours ago, Desiderius Erasmus рече A da li onda uopšte promene posle smrti (ne mislim, naravno, na napredovanje u ljubavi i znanju)? Da li neko može da promeni svoj karakter posle smrti? To i mene zanima, jeli potrebno mijenjanje naravi , mislim da to nema veze , možes biti u isto vrijeme i lud i svet , možda će mo takvog trpjeti cijelu vječnost .. zato i neće biti dosadno. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, Zayron рече Sad ozbiljno, već sam vam to postavljao. nauk o čistilištu je DOGMA a nauk o limbu TEOLOGUMENA, bogoslovska domnjenka. Ovdje je o tom već i bilo riječi i to uklanjanje limba se moglo tako provesti jer se radi o teologumeni a ne o crkvenoj dogmi. “Nije nužno vjerovati u čistilište; u njega možemo i ne moramo vjerovati, baš kao i u postojanje limba.” Učinili ste dvostruku pogrešku. Prva je u tome što ste čistilište i limb stavili na istu doktrinarnu razinu. Druga je u tome što ste rekli da u čistilište možemo, ali ne moramo vjerovati. To nije točno. Postojanje čistilišta je definirani nauk katoličke vjere. Kao katolik, morate vjerovati u postojanje čistilišta, a ako proučavate Sveto pismo i najraniju crkvenu praksu, trebali biste vjerovati u njegovo postojanje. Limb je nešto posve drugo. On je plod teološke spekulacije, a ne objave. Ako vam se ta spekulacija čini uvjerljivom, ništa vas ne priječi da vjerujete u limb. A ako vam se, pak, čini neuvjerljivom, možete slobodno ne vjerovati u limb. Vjerojatno ne griješimo kad kažemo da danas ima znatno manje teologa koji zastupaju uvjerenje u postojanje limba nego prije pedeset godina. Dakako, danas je i znatno manje teologa koji vjeruju u postojanje čistilišta – pa čak i onih koji uopće pišu i govore o čistilištu – ali to je optužba protiv njih, a ne protiv nauka o čistilištu. Zašto katolik mora vjerovati u čistilište i ne mora vjerovati u limb На кратком простору си се много излупетао. Нађи где ја велим да је лимб догма! Не, рекао сам да је био у Катихизису. И то једног светог папе, а онда га је избацио један за кога не знамо да је светац. А ти машеш нон-стоп са тим Катихизисом. То не постоји. Скочио си ми за очи кад кажем да и Катихизис греши, а испостави се да греши. Како си и сам сада признао. Када ћете да прогласите за јеретике Бјанкија и Мађија? И мене уз њих, онако у пакету да идемо у пакао? Да ли схваташ да смо вам у Фиренци отворили очи да огањ не можеда буде материјалан? Зашто си незахвалан? Твој проблем је што си се усидрио у тридентинском лимбу. То, више не функционише. Зато сада делујеш смешно у нашим очима. Све параболе из Писма, као и логичке апорије су за тебе остале нерешене. Ослободи се! Што каже папа Франциско: Нон лашатеви руваре ла сперанца! Нико теби не каже да си јеретк што верујеш у то неосновано учење о Чистилишту. Али да онда дођеш да мене убеђујеш у бесмислице, човека који сам из друге традиције, и који ти је показао да постоји маса светаца који ису веровали у Ч и ипак су свеци, онда је мало много! Ја гледам да те опустим, да почнеш да размишљаш. Гледе есхатологије, Рацингер и Ранер су се разликовали, али Рацингеру није пало на памет да анатемише Ранера. Велики духови и светитељи из КЦ су схватили да стварност није тако једноставна, да се не може оповати модерном човеку. Ако не можеш да разговараш, окани се тога. Можда правиш већу штету него корист. Не схватам ту твоју фарисејску гордост. Ти полазиш увек са неке факинг сигурне позиције, знаш све, поседујеш истину и сл. То је монструозно. Зашто се не понизиш пред Богом да би се узвисио? Ти си до сада демонстрирао да си папа над папом! Не заноси се. Замисли се мало над овим дивним гестовима папе Франциска. Размисли зашто је нас папа Бенедикт препознао као цркву... Не кажем ја теби да се приватно ослободиш учења о чистилишту. Али ти кажем да се ослободиш идеје да си ухватио Бога за муда. То је лудило мозга. Базично, твоја неупитна позиција је оно што води у пакао, не ни до Чистилишта... Талибанство је пакао. kopitar, Жика and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука