Jump to content

Да ли је могуће спасити се а не бити ни у браку ни у монаштву?

Оцени ову тему

banana

Препоручена порука

On 18. 2. 2012. at 12:32, nemanjanemanja88 рече

Zasto se u Svetom Pismu potencira da je bolje ziveti u celibatu?Pise da je bolje ne doticati se zene.Kako bi se onda deca radjala?

Ako mislis na Pavlove reci, to je samo njegov savet, njegovo licno misljenje, a nikako zapovest.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

On 18. 2. 2012. at 16:18, nemanjanemanja88 рече

Kod onih koji su propovedali Isusovu nauku,kod apostola.Ima kod Pavla,ima i u Apokalipsi gde se hvale oni koji se ne oskvrnise sa zenama :)

Kol'ko ja znam, samo Pavle to savetuje. Sad mi ne pada na pamet niko drugi.

Sto se tice tog stiha iz otkrovenja, ne znam na sta tacno mislis, ali samo cu reci da nije svaki sex sa zenom oskvrnjenje vec samo blud, tj. sex bez ljubavi.

Подели на овим сајтовима

On 18. 2. 2012. at 16:18, nemanjanemanja88 рече

Kod onih koji su propovedali Isusovu nauku,kod apostola.Ima kod Pavla,ima i u Apokalipsi gde se hvale oni koji se ne oskvrnise sa zenama :)

мислим да превише буквално схваташ неке ствари, зато и постоје тумачења реченог јер се гледа и историјска перспектива као и онтолошка а не толико морална.

On 18. 2. 2012. at 16:31, nemanjanemanja88 рече

A da li se sme reci da je nesto u Svetom pismu privatno misljenje?I zasto je,ako je uopste to bilo licno,privatno,misljenje apostola Pavla,njegov stav u vezi braka takav,da je bolje ne ulaziti u brak?

па кад Апостол сам каже и кад је већ ту дословно, не видим разлога да се то доводи у питање јел приватно или није.

рецимо: Али је блаженија ако остане тако по мом савету; јер мислим да и ја имам Духа Божијег. (1 Кор, 7:40)

друго, то није његов уопштен став у вези брака, већ је то и зачетак целибата у Цркви као алтернативе брачном животу.

Подели на овим сајтовима

Цитат
A da li se sme reci da je nesto u Svetom pismu privatno misljenje?

Naravno.

Цитат
I zasto je,ako je uopste to bilo licno,privatno,misljenje apostola Pavla,njegov stav u vezi braka takav,da je bolje ne ulaziti u brak?

E to nemam pojma. Nisam se bavio detaljnom analizom Pavlove licnosti pa da znam zasto to misli.

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

Pomaze Bog..Postovani,muci me jedno sustinsko pitanje..Ja ne zelim decu,a ne zelim ni manastir..Sta da radim?Hvala! 

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Bolje Vas nasla..:)

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

e pa prepusti se volji Božijoj i jedno od ta dva dolazi 10000000000000...%

ovo su tvoja osećanja, mislim...

seti se samo da imati decu, znači razumeti Boga u potpunosti :)

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2013. at 20:11, vetrenjaca рече
Pomaze Bog..Postovani,muci me jedno sustinsko pitanje..Ja ne zelim decu,a ne zelim ni manastir..Sta da radim?Hvala! 

Dobrodošla vetrenjačice :) 

Sigurna sam da te ovo pitanje mnogo muči, ali možda da malo opširnije kažeš nešto o tome, sigurno će se naći neko ko će ti dati dobar odgovor i savjet! 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...