Jump to content

nemanjanemanja88

Члан
  • Број садржаја

    18
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

nemanjanemanja88's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

4

Форумска репутација

  1. Ima li neko da odgovori,onda,ko zna,zasto onako apostol Pavle misli? Da li ima neki ucenik Pavlov,da je pisao o tome sta nam je to hteo da kaze,ako ne sme bukvalno da se tumaci?
  2. Najobicnija igra reci.A ako bi Bog neki kamen ucinio neunistivim to znaci da bi mu podario svoj bozanski atribut.
  3. A da li se sme reci da je nesto u Svetom pismu privatno misljenje?I zasto je,ako je uopste to bilo licno,privatno,misljenje apostola Pavla,njegov stav u vezi braka takav,da je bolje ne ulaziti u brak?
  4. [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329578971' post='586295] а где то пише? Kod onih koji su propovedali Isusovu nauku,kod apostola.Ima kod Pavla,ima i u Apokalipsi gde se hvale oni koji se ne oskvrnise sa zenama
  5. Oduvek je mnogo Slovena zivelo u Tesalonikiji,narocito u Solunu,i glavari Ruske crkve Makedonce nazivaju Makedonski Slovene.Makedonci kazu-sta ovi lupaju?
  6. Zasto se u Svetom Pismu potencira da je bolje ziveti u celibatu?Pise da je bolje ne doticati se zene.Kako bi se onda deca radjala?
  7. Sta je ovo,pa katari su imali ovakav pogled na rat..Imaju li veze ovi Oci sa katarima?Da li su katari i slicni sacuvali neke izvorne poglede rane crkve?
  8. Pa to oni tako veruju, kako su oni sad jeretici ybog трансубстанциацијe (пресуштавањa), a mi ne?
  9. Mnogi veruju medju narodom a i svestenstvom pravoslavnim da se pretvaraju u telo i krv Isusa Hrista, da je u sustini to ona ista krv i telo Hristova,pod vidom hleba i vina. I ako tako neko veruje ili oni koji su do sada verovali,da li su spasavali duse svoje posto su verovali jereticki?
  10. U cemu je razlika iymedju teorije inteligentnog dizajna i kreacionizma?
  11. Ovakve stvari se sluze i govore javno i niko ih ne prekoreva iz vrha i nize? Gde je taj papa da reaguje na ovakve stvari, jer ovo nisu ispadi vec je ovo ucestalo u toj rkc u Hrvata..
  12. nemanjanemanja88

    Велики прасак?

    Sve to ima svoju funkciju. Kosmos je izgleda jedan organizam, i mozda je prvobitno dat u ruke Satanailu, prvome bicu Bozijem (kaze se da su andjeli prvi stvoreni, a da je Satanailo bio prvi - poetski se kaze - zvezda zornjaca ili denica). On je usmerio materiju u pogresnom smeru, ali Spasitelj - Bozanska Ljubav vodi ka spasenju, postujuci slobodu tvorevine. Zato je u celoj prici vazan poslednji - tj. Covek! Svet ili kosmos, taj organizam Bog gleda kroz Sina, i kao Hrista ce ga poznati.
×
×
  • Креирај ново...