3006 Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 3 hours ago, Снежана рече не разумем, јел се ти то чудиш, па то су сада вероватно велике демократе из круга двојке Браво! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 3 hours ago, Paradoksologija рече To u nekim krajevima samo, pa nema alternativnog naziva. Na jugu je uvreda i 'Kosovar' - za Srbe sa Kosova (jer nisu 'pravi' Srbi), zatim 'Šop' - za Srbe iz Niša (jer nisu 'pravi' Srbi). Naravno, mrze i Beograđane (jer nisu 'pravi' Srbi), ali nemaju to kao pogrdan naziv. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 To u nekim krajevima samo, pa nema alternativnog naziva. Na jugu je uvreda i 'Kosovar' - za Srbe sa Kosova (jer nisu 'pravi' Srbi), zatim 'Šop' - za Srbe iz Niša (jer nisu 'pravi' Srbi). Naravno, mrze i Beograđane (jer nisu 'pravi' Srbi), ali nemaju to kao pogrdan naziv. Не могу да цитирам, извињавам се. Где се то реч Румун користи као увреда? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 2 minutes ago, 3006 рече To u nekim krajevima samo, pa nema alternativnog naziva. Na jugu je uvreda i 'Kosovar' - za Srbe sa Kosova (jer nisu 'pravi' Srbi), zatim 'Šop' - za Srbe iz Niša (jer nisu 'pravi' Srbi). Naravno, mrze i Beograđane (jer nisu 'pravi' Srbi), ali nemaju to kao pogrdan naziv. Не могу да цитирам, извињавам се. Где се то реч Румун користи као увреда? Čula više puta - što u Šumadiji, što na jugu, što u centru Beograda. 'Rumunu jedan' - odnosi se na činjenicu da su slabo plaćeni fizički radnici u neko malo prošlije vreme često dolazili iz siromašnije Rumunije. GeniusAtWork and 3006 је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Управо тако. Румуни су долазили да раде као надничари, физички радници. Мука их натерала. То што некога покушавамо да увредимо на тај начин више говори о нама него о њима. А помислио сам да не познајеш то о чему пишеш. Опрости ми. PredragVId and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 7 minutes ago, Paradoksologija рече Čula više puta - što u Šumadiji, što na jugu, što u centru Beograda. 'Rumunu jedan' - odnosi se na činjenicu da su slabo plaćeni fizički radnici u neko malo prošlije vreme često dolazili iz siromašnije Rumunije. нису то никакве увреде, то је као кад ја својој ћери када се улуди кажем: "дотерала си се као румунски ђак на екскурзији" или "изгледаш к`о чешки голман"....али и даље мислим да је Миодраг Белодедић један од најбољих одбранбених играча на свету PredragVId, Караконџула and 3006 је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 2 minutes ago, Снежана рече нису то никакве увреде, то је као кад ја својој ћери када се улуди кажем: "дотерала си се као румунски ђак на екскурзији" или "изгледаш к`о чешки голман"....али и даље мислим да је Миодраг Белодедић један од најбољих одбранбених играча на свету Чини ми се да у сваком селу у Србији тако вређају оне који се разликују од осталих - наводе их као примерак из суседног села које не подносе. Опет, то нема везе са суседним селом него са нама самима. Па и ја не варим Цигане због својих лоших искустава, а 99,9% посто грешим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Devojka je bas lepa i deluje mi mudro...nije lako napredovati kad te okruzenje sputava, potrebna je velika moc volje, posvecenost, ljubav prema onome sto se radi i podrska nekog ko moze na bilo koji nacin da utice na tvoj zivot (ona i njena braca su imali srece da su ih nastavnici gurali i podrzavali). Pre dosta godina sam bila u vezi sa Ciganinom (cistim, kucnim, da se razumemo). Kako je on bio divan, dobar, nezan, lep, skroman, a kako su on i njegova porodica samo tesko ziveli. Moja mama ga je jako volela, mislim da joj je bilo bas zao kad smo raskinuli. Njegova mama je isto bila retka lepotica, ali se jako mucila u zivotu...bili su veseli svi, ali im se patnja ipak nekako ocrtavala na licu. Tad sam prvi put videla delic ciganskog zivota...ono ludilo, muzika, ples, punoca zivota, a s druge strane nemastina, i neko odsustvo ambicije, pomirljivost sa cinjenicom da niko od tebe nista vise ne ocekuje. On je detinjstvo proveo u Nemackoj, deportovali su ih za Srbiju kad je vec bio tinejdzer (deportovali su ih samo zato sto su Cigani, nikad nisu imali problema sa zakonom). Samo jednom mi je pricao kako je tamo ziveo, i to kad se prilicno napio na ispracaju njegovog brata...necu vam pricati detalje, ali ono su strahote sta su oni tamo prozivljavali. U Srbiji im se takve stvari nikad nisu desile. GeniusAtWork, Милан Ракић, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 4 hours ago, GeniusAtWork рече у енглеском 'nigger' за црнце и тако даље, има много примера из много језика - су временом добиле скоро искључиво негативну конотацију коју уопште нису имале у почетку Говорио нам својевремено један колега црнац тамо у Америци: ”Е, ајде уђите у лабораторију негде у сред дана кад су сви ту и реците ми гласно hey nigga! Само хоћу да им видим лица кад чују.” Караконџула and Dijasporka је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 2 hours ago, Paradoksologija рече Ipak je u SAD neprikladno da je koriste belci. Најјачи су Амери кад дођу у Европу и зову европске црнце African American. Paradoksologija, -Владимир-, Плутон and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 2 hours ago, Paradoksologija рече Kao što smo u srpskom jeziku ukaljali 'Cigane' i 'Šiptare', koliko god su izvorno bile reči kojima su same te grupe opisivale sebe. Е, не буди толка жена! -Владимир-, Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 10 hours ago, 3006 рече Чини ми се да у сваком селу у Србији тако вређају оне који се разликују од осталих - наводе их као примерак из суседног села које не подносе. Опет, то нема везе са суседним селом него са нама самима. Па и ја не варим Цигане због својих лоших искустава, а 99,9% посто грешим. Jao, na svašta si me podsetio. Ne valjaju ljudi ni iz 'manje civilizovanog' zaseoka više u brdu, ni oni iz zaseoka bližeg putu, oni iz varošice nikako, to su sve Turci, a Beograđani su najgori - to u jednom selu u kom sam bila. U Aranđelovcu sam čula da onaj čija se kuća sa Bukulje ne vidi nije pravi Srbin U Beogradu ima samo opštija podela na 'urbane' i 'seljake', ali u ovde druge spadaju mnogi stanovnici samog grada koji nečim nisu zadovoljili kriterijume onog koji takvu podelu trenutno vrši u svojoj glavi i govoru. I sasvim si u pravu - sve to najviše govori o nama. 9 hours ago, Juan рече Е, не буди толка жена! Ja stvarno znam udate žene koje u svojim tridesetim kažu za sebe da su 'devojke' i eksplicitno izjavljuju da je to jer reč 'žena' za njih uz sebe nosi toliko toga negativnog i uvredljivog što ceo život slušaju. Ja od osamnaeste ipak za sebe ponosno koristim reč 'žena' Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 15 hours ago, Ђоле Пролеће рече ЈЕСУ, само су их сатерали у ћошак, направили од њих смеће света, баш онако како каже апостол Павле, па се бране, измичу, траже начин како да опстану па зазиру од других јер их ти други мрзе, неподносе их, желе да хришћани нестану. А то раде они исти космополити "хуманисти", мејнстрим разних "других Србија", који прде у своју толерантну интернационалну прдаљку по медијима, рачунајући и овај форум, обликујући свест људи. А у души, дубоко у души обичан хришћанин не мрзи никог и прихватио би сваког. Кад би тај други био човек а не свиња са намером да га растргне. Ne bih ja na tvom mestu tako izricito polarizovao problem na- il si hriscanin il si birac za toleranciju. Iz prostog razloga sto u srbiji ima 90% hriscana tako da cak i ako zaista postoje borci za ljudska prava oni cine tek promil od tih 10% a to je brojka koja ne zasluzuje iciju paznju, ergo- sto se tolko nerviras zbog njih (tj.nas, posto sebe ipak radije vidim kao borca za ljudska prava nego kao hriscanina- borca protiv ljudskih prava) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 1 hour ago, Paradoksologija рече Ja stvarno znam udate žene koje u svojim tridesetim kažu za sebe da su 'devojke' i eksplicitno izjavljuju da je to jer reč 'žena' za njih uz sebe nosi toliko toga negativnog i uvredljivog što ceo život slušaju. Ja od osamnaeste ipak za sebe ponosno koristim reč 'žena' Ljudi su zaista cudnovata bica... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Santi Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 (измењено) 17 hours ago, Ђоле Пролеће рече То је све фолирање, јер цела та клика која труби о правима и толеранцији су теееешки самозаљубљени фолиранти који никад не би у своју кућу пустили тог Циганина у своје купатило да се окупа, нити би отишли код њега у кућу да проведу један дан на неком послу заједно, да се зезају, смеју изјадају један другом, да попричају љуЦки, онако из душе. Не, отићи ће да уделе неку помоћ (уместо да пробају да их запосле, а не да глуме хуманост), провешће сат времена, сликаће се за новине, после то баце на медије и крену да тандрљају "ел видите како смо ми толерантни и хумани а не ко ови крезуби Срби што дувају у националну прдаљку". Лицемери, највећи лицемери су они који трубе о толеранцији. Јер је не живе. Зато су ови десничари који су скренули са пута у мржњу и нетрпељивост бољи, јер не лажу, оболео им је ум али они не лажу, нису лицемерни, отворено се показују своју болест. S oproštenjem, .... Измењено Јун 17, 2016 од Paradoksologija Nema potrebe za nepristojnim izrazima i uvredljivim tonom -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 https://lb3f.lilypie.com/nUWBp1.png Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука