Jump to content

Васкршње честитке патријарха Иринеја и надбискупа Хочевара

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Васкршње честитке патријарха Иринеја и надбискупа Хочевара

Постављена слика

Патријарх Иринеј Фото А. Васиљевић

Патријарх српски Иринеј упутио је „братске честитке и најбоље жеље” београдском надбискупу Станиславу Хочевару поводом Васкрса, празника над празницима, када се слави „библијска тајна вековима скривана у недрима Старог Завета, објављена свету у Новом Завету”.

„Данашњи човек обремењен бригама овога света и заслепљен себичним потрошачким менталитетом избегава да се суочи са тајном живота и смрти. Сведоци смо да све више долази до изражаја цивилизација смрти... по њима једина реалност, почетак и крај света”, каже се у честитки патријарха београдском надбискупу и истиче да „Црква проповеда најдубље достојанство и светињу људског живота, верујући у васкрсење Христово...

„Дај Боже да будемо сведоци те истине и да у душама нашим и на нашим лицима непрестано блиста радост Васкрсења”, наводи се у празничној честитки поглавара Српске православне цркве.

У њој се истиче да је Христос својим васкресењем потврдио да је Месија и спаситељ света и да за хришћане „нема другог имена на земљи којим би се могли спасти”. „Са овим мислима... уз искрено поштовање остајемо у заједничком Васкрслом Богочовеку Исусу Христу”, наводи се у честитки патријарха Иринеја.

Београдски надбискуп Станислав Хочевар честитао је Васкрс патријарху српском Иринеју, свим јерарсима, свештенству и божјем народу Српске православне цркве, поручивши да заједничко славље ове године указује на заједничку „снагу вере и делотворност љубави”.„Док се данас читаво човечанство хитрим корацима повезује пре свега економијом, техником и многим

Постављена слика

Надбискуп Станислав Хочевар Фото Т. Јањић

софистицираним системима комуникације, ми хришћани позвани смо да објединимо читаву породицу човечанства Божјим Духом који нам предаде Васкрсли Господ”, навео је београдски надбискуп, чија честитка почиње православним поздравом – Христос васкресе. „Ако Бог не буде све више присутан међу нама, и у читавом космосу, осетићемо, сви ми, врло горко Његову одсутност”, каже се у честитки надбискупа и истиче да је дужност хришћана да људима помогну да сагледају истинске циљеве живота - „ново небо и нову земљу”.„Ево зашто се толико радујем Ваша Светости заједничком слављу велике тајне Ускрса! Ево зашто толико чезнемо за све бољим односима и све већој сарадњи”, поручио је београдски надбискуп у честитки српском патријарху Иринеју.

Председник Србије Борис Тадић честитао је јуче поглавару Српске православне цркве патријарху Иринеју, београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свештенству, верницима и свим грађанима велики хришћански празник Васкрс.„Желим да празничне дане проведемо у духовном и свеопштем миру, разумевању и толеранцији међу верницима, пријатељима и комшијама. Поштујући традиције и вредности чувамо наше идентитете, и верујући у себе можемо направити још квалитетније друштво”, наводи се у ускршњој честитки председника Тадића.

Танјуг

[објављено: 01/04/2010]

[ur=]http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Vaskrshnje-chestitke-patrijarha-Irineja-i-nadbiskupa-Hochevara.sr.html] Политика[/url]

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 39
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

"...Београдски надбискуп Станислав Хочевар честитао је Васкрс патријарху српском Иринеју, свим јерарсима, свештенству и божјем народу Српске православне цркве, поручивши да заједничко славље ове године указује на заједничку „снагу вере и делотворност љубави”.„Док се данас читаво човечанство хитрим корацима повезује пре свега економијом, техником и многим софистицираним системима комуникације, ми хришћани позвани смо да објединимо читаву породицу човечанства Божјим Духом који нам предаде Васкрсли Господ”, навео је београдски надбискуп, чија честитка почиње православним поздравом – Христос васкресе. „Ако Бог не буде све више присутан међу нама, и у читавом космосу, осетићемо, сви ми, врло горко Његову одсутност”, каже се у честитки надбискупа и истиче да је дужност хришћана да људима помогну да сагледају истинске циљеве живота - „ново небо и нову земљу”.„Ево зашто се толико радујем Ваша Светости заједничком слављу велике тајне Ускрса! Ево зашто толико чезнемо за све бољим односима и све већој сарадњи”, поручио је београдски надбискуп у честитки српском патријарху Иринеју...."

Шта овај прича?

Како смо то "ми хришћани....",ко МИ,који ХРИШЋАНИ?

Да не мисли да нас стави под управу педофилске братије ( немој ово да брише администратор-да подсетим о томе бруји сав нормалан свет и то сад)?

Или нас Надбискуп већ види "окупљене у Христу" око Папе!!!

Ова изјава је за мене увредљива,на њу би требало реаговати,а ја му у своје име,желим исто оно што је нама Србима,католичка црква одувек желела и (кад је могла) и радила!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Гане, зашто се не посветиш мешалици и малтеру? amin-nas Кад човек научи да прави добар пердаш, грунт и шприц малтер, онда може и да тумачи нешто из еклисиологије? Ако не можеш у малом бити добар, не можеш ни у великоме. 319.gif

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Gospodin Хочевар, 0110_hahahaјел нам он беше реко да не можемо са св.Савом у Јевропу?Ма неее...А поједине владике га више воле него ли "зурлоте" или "псеудо-зурлоте" или људе са "секташким ногама"  1314_womens

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Gospodin Хочевар, 0110_hahahaјел нам он беше реко да не можемо са св.Савом у Јевропу?Ма неее...А поједине владике га више воле него ли "зурлоте" или "псеудо-зурлоте" или људе са "секташким ногама"  1314_womens

E moj brale, ne znamo mi jos kakvi tipovi sjede u Sinodu i u Saboru SPC.

I ne znamo, koliko tajnih kardinala i tajnih papistickih fratara ima medju nasim vladikama i svestenicima.

Подели на овим сајтовима

Да, да, хоће то, у велике параноје широке су зенице од страха...

Можда нам је Синод толико наиван да ради тајно (гле, ево опет ваше тајне завере) против свог народа и црквеног идентитета...

Подели на овим сајтовима

Можда нам је Синод толико наиван да ради тајно (гле, ево опет ваше тајне завере) против свог народа и црквеног идентитета...

Vi ne ocekujete da masoni i papski elementi u SPC svoj destruktivni posao rade javno.

Naravno, da to mora da bude tajno, ali po raskolnickom duhu i po plodovima se mogu, vrlo lako, prepoznati.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Gospodin Хочевар, 0409_feelјел нам он беше реко да не можемо са св.Савом у Јевропу?Ма неее...А поједине владике га више воле него ли "зурлоте" или "псеудо-зурлоте" или људе са "секташким ногама"  0102_laugh

E moj brale, ne znamo mi jos kakvi tipovi sjede u Sinodu i u Saboru SPC.

I ne znamo, koliko tajnih kardinala i tajnih papistickih fratara ima medju nasim vladikama i svestenicima.

Додељујем Вам опомену због константног вређања Синода и свештенства СПЦ.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

:nene: 319.gif 319.gif

Ima li ista lepse nego da ceo Hriscanski svet u ponoc u Nedelju zapeva pesmu Spasenja :HRISTOS VOSKRESE IZ MERTVIH !

Slavice u ponoc i Jerusalim ,Carigrad(Istanbul),Atina,Rim,Brizbejn,Njujork ,vaskoliko covecanstvo ce da proslavi Onoga koji je dosao u Ime GOSPODNJE ,Onoga koji se ovaplotio,stradao i svima nam pruzio ruku Spasenja i nadu na Vaskrsenje i ZIVOT VECNI

Подели на овим сајтовима

Гане, зашто се не посветиш мешалици и малтеру? 0442_feel Кад човек научи да прави добар пердаш, грунт и шприц малтер, онда може и да тумачи нешто из еклисиологије? Ако не можеш у малом бити добар, не можеш ни у великоме. :drugarstvo:

Из реченог мени као лаику за мешалицу и остали дунђерај заиста не личи да ти се мешам у посао...

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Можда је присутан страх некад и неоправдан,и ја се молим Богу да сте ви у праву!Али ми је стрепња велика,још кад видех јутрос како се на РТС-у прича да да и нема разлике између православаца и католика

кад је Ускрс у питању,све ме нешто наводи на закључак да нас полако спремају на нешто,али педагошки,поступно...А после се питамо зашто је све мање верника у Цркви!Продужи ли овако,биће их још мање,осим оних који су "утицајни" па дођу на сликање,прија сујети а и за "имиџ" није лоше...

А народ...он ће да "легне на руду",само народ прича како је почивши Патријарх био светац па му није сметало да иде пешке,а други богами из џипова не излазе!А ова прича има и логичан закључак...

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

На мене је Хочевар оставио леп утисак, волим људе који зраче миром и љубављу.

Утисак генерално јесте леп,али садржај посланице јасно алудира на древне циљеве РКЦ лпка не мења ни понашање ни реторику,па у светлу додељене нам "хришћанске"благодети од РКЦ,вређа невине жртве српске,никако да се РКЦ Црбима извини и покаје за свеколике грехове из прошлости,и да подсетим,само Србима се није извинила-свим  другим нацијама јесте!Случајно?

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...