3006 Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 22 hours ago, Ђорђе Р рече Код нас се знаменовање обавља без присуства детета. Исти случај, само што у мом крају име одређује свештеник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 znamenje.docx Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 19 hours ago, Orthophill рече Венчање је део покајања због учињени блуд... Znaci udri pobro kolko ti srce iste, pa se pred smrt vjencas i mirna Bosna Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 1 hour ago, Ћириличар рече Znaci udri pobro kolko ti srce iste, pa se pred smrt vjencas i mirna Bosna samo ako sigurno znas kad ces umreti....:) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 Pa posto se rodio, onda dobija novo ime, novi covek Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 5 hours ago, Ћириличар рече Znaci udri pobro kolko ti srce iste, pa se pred smrt vjencas i mirna Bosna Ако и само ако имаш уговор са Бога, па знаш када ќеш да умреш... Тада чак и не мораш да се венчаш, доѓе поп, исповедаш и покајеш се и одлазиш у рај. Ја искрено не вјерујем да Бог потписује уговоре са оне који живе раскалашно... Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 On 6/2/2016 at 10:40, Ђорђе Р рече Свега код нас има, па тако и теорија о "паравославним именима". Једну Ларису је свештеник одбио да крсти под тим именом него је морала да бира име из календара. На једном бденију у Лазарици у Београду, пришао да буде помазан јелејем један кинез, који рече крштено име, Светозар. И он је морао на крштењу одбацити своје кинеско име и узети српско "православно" име. Инсистирање на српским "православним" именима је будалаштина, која постоји у нашој цркви. Можда би се могло назвати и јерес, јер би то могло да се подведе под етнофилетизам, јерес осуђену сабором. Amin. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 3, 2016 Пријави Подели Написано Јун 3, 2016 Нека су живи, здрави и срећни. Обавеза промена имена нема везе са Хришћанством. Не допада ми се тренд све веће заступљености страних имена, али то није због вере којој припадам. Обичај Цркве по том питању је леп, али не треба бити обавезан. У Исламу обвеза је да човек носи лепо име. Али обичај је код њих да се са променом вере промени и име, у арапско, тј. "исламско". Али то је и код њих помодарство и етнофилетозам, није верска обавеза. Ако си потекао из неког другог народа не мораш мењати име да би био грађанин новог народа где планираш да живиш. Лепо је што младожења промени име због Путина. Тај уме да бира не само праву веру, него и правог државника. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Јун 4, 2016 Пријави Подели Написано Јун 4, 2016 On 2/6/2016 at 21:01, Sasa Vojvoda рече Sablaznjivo i ima veze sa svemirskim pojavama.... stvarno mi nista ne pada na pamet Luna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука