Ronald Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Mislim otići sa planete a ne osjetiti dio bola koji je Hristos pretrpio od ljudi za mene lično bi bilo tužno, jer tumor je sitnica, to ne znači da bih molio Gospoda da mi pošalje bolest to je hula na Duha Svetoga kao što reče starac Porfirije ili da se ne bih molio i prepustio kad sam bolestan. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 3 minutes ago, АлександраВ рече Такође и оне мусли и штатијазнам за доручак ме ужасавају. Тропик мусли плус сиров кикирики, мало сусама, млевеног лана, индијски орах или бадем, мало свеже коприве из врта, рецнем и живу шаргарепу, па банана одозго. Мало воде и све у блендер... Мммммм.... Клинци су одушевљени. Тј, ћера и жена не воле кикирики, уместо коприве више воле спанаћ, прија им и карфиол, кељ... Али, тата прави свакоме по укусу. Може јогурт, може и мало крема да не буде баш све "стрејт" здрава храна (деци, нама јок ) Ronald and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 9 minutes ago, Ronald рече Janko ne bih se slozio ako gledamo iz hrišćanske perspektive bolest je odlična stvar, to je susret sa sobom i svojim lošim stranama i to sve kroz Hrista, najbolja mogućnost sa samosagledavanje. Govorim ti iz iskustva bolest je najbolja prilika da se smiris i pokažeš ljudima da ih volis pogotovo ako o bolesti ne pričaš uopšte kao što su radili starac Sampson i Porfirije Kavsokalivit. У ствари, потпуно се слажемо него се можда слабије разумемо. О томе сам и причао индиректно кад сам поменуо да ништа није случајно. Ronald and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 minute ago, Јанко рече Мало воде и све у блендер... Мммммм.... јооој, нађох ја мог Мирослава на форуму ОК је све то, стварно ми не смета и ја све то волим осим тог муслија, али једем то овако, без блендера... волим рецимо да поједем два-три парадајза, онако, као јабуку, када сецкам поврће за кување, пола поједемо са даске и тако... али волим и да се засладим сланином, штаћу Јанко and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 7 minutes ago, Ronald рече Mislim otići sa planete a ne osjetiti dio bola koji je Hristos pretrpio od ljudi za mene lično bi bilo tužno, jer tumor je sitnica, to ne znači da bih molio Gospoda da mi pošalje bolest to je hula na Duha Svetoga kao što reče starac Porfirije ili da se ne bih molio i prepustio kad sam bolestan. Да парафразирам апостола Павла у твом случају: Добро је да сте као ја, али не може свако. Мој таст сад оперисан од малигног тумора, изгледа одлично и одличне су му прогнозе, али ташта се уби од плача. Нисам сигуран у чему је ствар, да ли јој је жао што су му прогнозе одличне, да ли јој треба пажња јер више обраћамо пажњу на њега или је просто потрешена сусретом са смрћу јер не живи хришћанским животом и о смрти децидирано не жели да говори, то се не помиње. Оно - пу, пу, далеко било. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Neka se svako hrani kako hoce bitno je da druge ne smara i ne nameće. Ja jedem totalno suprotno od mojih ukucana ali im kupujem ono što oni vole i na taj način vjezbam karakterNjima moja hrana izgleda odvratno i bezukusno Јанко and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Тај карцином је послат не само особи која је оболела него свима који су у окружењу. Некада чак више њима (нама) него тој особи. Јанко and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Oh, secam se pre nekog vremena na fejsu je ispala citava frka, zavera jelte farmako i koje mafije koja ce lude proglasiti one koji se zdravo hrane Uopste nije poenta sta jedemo (pobornicima zdrave hrane na ovo iskacu oci), poenta je kako jedemo. I uvek se setim one poucne price o selu u Rumuniji gde li, koje je bilo zagadjeno nuklearnim otpadom, voda zatrovana il slicno, a oni zivi zdravi pravi samo eto zakrstavaju sve sto jedu i piju. I to ne znaci da kazem da mozemo jesti sve bez razmisljanja ako imamo izbor sto novcano sto vremenski. Ali ljudi nekad i nemaju izbora. Secam se ja kad sam zbog bolesti otisla prvi put kod jedne poznate dr nutricioniste, lepo meni zena dade neki plan sa sve gramima. Samo se nasmejah. Pa zar stvarno misli da mogu ispostovati to? I tu ide princip svima isto, pa cekaj, nisu nam ni iste potrwbe ni mogucnosti ni zivotne okolnosti, mucni malo glavom aman. Ako pricamo o ishrani, gde je uzimanje u obzir da li neko radi, ne radi, koje su mu obaveze, sto cuda, koliko moze il ne moze sebi da priusti nesto il ne. Kao kad pricamo o postu, kad neko iz dijaspore krene sa pricom kako je sve dostupno, pa mozda njima jeste kad zive od svog rada, ovde je riba luksuz, ne racunam onog hormonski munutog soma iz maksija koji je kancerogen. Kad je bolest u pitanju, ide neka druga psihologija. Zdravi se cesto ljute na bolesne sto se vise ne paze, a bolesnima fali razumevanje sta je to sto oni konkretno zele i cega se plase i kakva im je pomoc potrebna. Kad se razbolite otkrijete da neki ljudi imaju spisak samo ne znam odakle ga vade zdrave hrane, bilja, lisca i ostale hrane za ptice Kad sretnem nekog ko ne krene odmah sa savetima sta da jedem i kog travara da posetim ja se odusevim normalnim covekom. A da makar pitaju pre saveta Ronald је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 1 minute ago, Ronald рече Neka se svako hrani kako hoce bitno je da druge ne smara i ne nameće. Тачно, то је суштина приче Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 1 minute ago, АлександраВ рече Тачно, то је суштина приче Sloboda izbora АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 18 minutes ago, АлександраВ рече јооој, нађох ја мог Мирослава на форуму ОК је све то, стварно ми не смета и ја све то волим осим тог муслија, али једем то овако, без блендера... волим рецимо да поједем два-три парадајза, онако, као јабуку, када сецкам поврће за кување, пола поједемо са даске и тако... али волим и да се засладим сланином, штаћу Парадајз цео искључиво без соли (иначе ништа не солим кад је живо), греота да се мења укус. Шаргарепа такође. А за сланину - грех је ако јој не додаш малкице сирца и које чено белог лука. То бих могао и овог момента као најздравију комбинацију. Блендер - направи чудо, многе ствари тј биљке (попут коприве, блитве, кеља, броколија...) које никад не бих јео целе тј живе добију предиван укус у микс комбинацији Вреди пробати ако се не плашиш. Иначе, три ствари којих се (бар тако мислим) никад нећу одрећи: - комплет лепиња (умерено, 1. месечно ), - подварак (било посни или мрсни, не правим питање) и - јагњетина. Редослед није битан, ништа се не сме изоставити АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 1 minute ago, Јанко рече А за сланину - грех је ако јој не додаш малкице сирца и које чено белог лука. мож` и црни лукац, шта Хфали За блендер знам и јесте, добије се неки другачији укус, морала сам ја то да пробам, и мој брат зна да буде гонич робова, али једноставно ми се не допада. Ја никада нисам била беба, одмах сам јела зубима волим да жваћкам храну, осим гриза и пиреа слабо могу те масе да једем... 3 minutes ago, Јанко рече Иначе, три ствари којих се никад нећу одрећи: - комплет лепиња (умерено, 1. месечно ), - подварак (било посни или мрсни, не правим питање) и - јагњетина. Ха, иза блендера се крије један човек од укуса Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 11 minutes ago, АлександраВ рече Ха, иза блендера се крије један човек од укуса АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 11 hours ago, JESSY рече sa ovim se potpuno slazem...sta reci, osim da je komercijalizacija u pitanju...a ljudi, kao i u svemu, prate modne trendove...to je sada in... hajde da razumemo kada se radi o mladim ljudima, ali kada osoba sa 50/60 godina menja nacin ishrane, onda je to pomalo i smesno...kao da sve te prethodne godine nije jela to sto je jela... dakle, preterivanje u svakom slucaju... Kada neko iz nekog razloga godinu dana jede tzv, zivu hranu , on posle vise i nije u stanju da u svoj organizam unese nesto sto je zivotinjskog porekla ... To se kod nas retko srece ... Ta ortoreksija je zlo koje nam dolazi sa zapada ... To su teski smaraci ... Zapravo , oni veruju u hranu ... Oni veruju u to da sve bolesti dolaze zbog nezdrave ishrane , a to nije tacno ... Za sebe mogu da kazem da se zdravo hranim ... Jedem uglavnom voce i povrce , pijem kafu ... Ali ne mogu da shvatim ljude koji su time optereceni do te mere da izgube kompas ... P.s. ... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 17, 2016 Пријави Подели Написано Мај 17, 2016 Meni je ok hraniti se zdravo. A pod " zdravo" podrazumevam voce i povrce neprskano, sa sela direktno, iz baste, isto tako i meso zivotinja za koje znas kako su hranjene, provereno. Domace mleko, kozije obozavam, sir, surutka, kostunjavo voce, zitarice...za mene je to zdravo. A ne ono odem u prodavnicu u nemackoj i papriku mogu da kupim u pakovanju od 5 komada u raznim bojama a ukusa nikakvog...a popularno nazvana " organska hrana" je troduplo skuplja i ne uliva mi poverenje nesto narocito. Jaja mozes da biras, jaja od koke koja u zatvorenom zivi ili jaja od koke koja trcka po dvoristu..., jabuke su kisele i bez ukusa, kruske zelene i nemaju ukus kruske, jagode su velicine paradajza, paradajz nema ukus...i tako...tamo jedem krompir, sargarepu, kostunjavo voce, juzno voce, salate, sireve, ribu, bas mi je tesko da odaberem hranu jer je sve tako neprirodnog izgleda i ukusa.... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука