Dragi Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Znači, ne učestvuješ i ne razgovaraš sa drugim narodima (ne računam Hrvate, Muslimane i srpske Albance), ne neguješ zajednicu sa njima niti uzimaš udeo sa njima. Vidiš, ja to radim. Angažujem se u politici i društvenom životu Austrije, manje u Nemce, još manje u Engleze (engleski mi ne ide najbolje), što znači da sam više internacionalista i globalista i naravno Evropejac od tebe. Tvoj internacionalizam i tvoj globalizam i vas "liberalnih" Srba je samo prikriveni antisrbizam. Možda i niste svesni tome, ne znam. Razumem da ponekad ispadam oštar i time uvredljiv zato što ne umem dobro one duhovite finoće retorike na srpskom jeziku pa moram direktno u centar. Svet nije Srbija i susedi. Svet je cela planeta. Kada izađete u svet, nije vam potrebno da se udvarate susedima. Kada izađete u svet, vidite koliko su susedi mali i nevažni. Kada izađete u svet, gubite potrebu da vas susedi vole, jer vidite koliko je njihova ljubav mala i da od nje dobijate toliko malo da se njihova ljubav ne isplati. Kada izađete u svet, poznajete koliko su oni neinetersantni i da ima mnogo interesantnijih ljudi, društva i kultura od njih, toliko interesantniji da gubite svako zanimanje za susede. I sami postajete deo tog sveta da susedi, koji su vas ranije ubeđivali da su toliko veći od vas, odjednom postaju zatucani provincijalci pored vas da ne smeju ni reč da progovore, ta velika i uvažena gospoda. I to je Srbija koju ja predstavljam. Samo morate u svet, ne u susede... I naravno da sam veliki Srbin. Kad vidim kako su Austrijanci izgradili Beč, to hoću i u Beogradu, i dvaput, triput lepše. I što da ne..? Tako se i razvijala kultura, i tako je napredovala, da imamo lepše od onih koji imaju lepo, da imamo bolje od onih koji imaju bolje.. Napredovanje je uvek upoređenje, i takmičenje, i da preteknemo one koji imaju više od nas. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 15, 2016 Пријави Подели Написано Мај 15, 2016 1 hour ago, Dragi рече Znači, ne učestvuješ i ne razgovaraš sa drugim narodima (ne računam Hrvate, Muslimane i srpske Albance), ne neguješ zajednicu sa njima niti uzimaš udeo sa njima. Vidiš, ja to radim. Angažujem se u politici i društvenom životu Austrije, manje u Nemce, još manje u Engleze (engleski mi ne ide najbolje), što znači da sam više internacionalista i globalista i naravno Evropejac od tebe. Tvoj internacionalizam i tvoj globalizam i vas "liberalnih" Srba je samo prikriveni antisrbizam. Možda i niste svesni tome, ne znam. Razumem da ponekad ispadam oštar i time uvredljiv zato što ne umem dobro one duhovite finoće retorike na srpskom jeziku pa moram direktno u centar. Svet nije Srbija i susedi. Svet je cela planeta. Kada izađete u svet, nije vam potrebno da se udvarate susedima. Kada izađete u svet, vidite koliko su susedi mali i nevažni. Kada izađete u svet, gubite potrebu da vas susedi vole, jer vidite koliko je njihova ljubav mala i da od nje dobijate toliko malo da se njihova ljubav ne isplati. Kada izađete u svet, poznajete koliko su oni neinetersantni i da ima mnogo interesantnijih ljudi, društva i kultura od njih, toliko interesantniji da gubite svako zanimanje za susede. I sami postajete deo tog sveta da susedi, koji su vas ranije ubeđivali da su toliko veći od vas, odjednom postaju zatucani provincijalci pored vas da ne smeju ni reč da progovore, ta velika i uvažena gospoda. I to je Srbija koju ja predstavljam. Samo morate u svet, ne u susede... Етикете, квалификације, клевете и сољење памети о "нашем" несвесном, и поново доношење некаквих закључака ни из чега. Па да ти у том тону и одговорим. Ниси ти оштар, ти си само исфрустриран тиме што се твоја замишљена национална идеологија не спроводи у дело. Кад такви као ти, тј. људи твог умног калибра, заседну на чело државе, они цео народ жртвују својој идеји, као рецимо Милошевић или Шешељ, јер мисле да је једино њихова идеја богомдана и исправна и да имају тапију на државу и нацију. И против таквог зла се треба борити свим средствима и без милости. А што се осталог тиче, видиш, то је ствар физичке ограничености и места на којем се човек налази, те сходно томе човек сарађује са оним људима који га окружују. Те си тако ти киднуо у иноземство а ја живим у Србији па ми је окружење хомогено (хомогеније) по етничком саставу. Међутим, као што ти је познато, Србија је мултиетничка и вишеконфесионална држава, на шта сам ја поносан, па је потпуно бесмислено да учествујући у друштвеном и политичком животу своје земље (на нивоу своје локалне заједнице) истовремено не негујем заједницу са поменутим. Конкретно и лично, ја у мом селу имам Роме, са којима имам одличну сарадњу у парохији, а ту је и неколико Хрвата комшија (замисли, причешћује их православни поп, каква бласфемија ) који су ономад побегли због таквих усијаних глава као што је твоја (којих је наравно било на свим странама); својевремено сам био одличан другар са рецимо једним Албанцем католиком, чак смо једно време дрљали заједно у бенду, а између осталог имао сам цуру Румунку а богме и муслиманку (опет бласфемија ), те блиске колеге Вијетнамце (одлично играју фудбал, деру у техници и брзини); штавише, дружио сам се интезивно и са једним педером (опет бласфемија, куку мени шта ће са мном бити на Суду) који је, осим што је такође добро играо фудбал, целу екипу драо у испијању пива (и по количини а и по брзини, чиме је дичним Србендама толико вређао его да су пуцали од муке), а од недавно, захваљујући сестриној удаји за човека широких погледа, има и нових муслимана у мом животу који су јој кумовали... Као што можеш видети из овог штурог сижеа одржавао сам и одржавам заједницу са најразличитијим људима, по свим основама, сходно месту где сам се и у које време налазио и налазим, те су твоје квалификације апсолутни промашај. Што сам ти и рекао у претходно посту. Ал шта ће Србин, ко и сваки комплексаш, мора да измери чији је већи, па тако и ти, што се и види из другог пасуса, у којем савршено описујеш патологију просечног Србина са комплексом ниже вредности (зато му и треба велика Србија) који се мало дохвати неког "света", па са висина гледа и на ту средину у којој се нашао и на оне у матици. На твоју жалост, а на моју срећу, ја сам ти сват који тих комплексашких проблема није имао, а све предрасуде које су ме качиле, ко и сваког инсана, брзо су спадале без неких нарочитих ломова, укључујући ту и идеју велике Србије. А кад смо код ње... 1 hour ago, Dragi рече I naravno da sam veliki Srbin. Kad vidim kako su Austrijanci izgradili Beč, to hoću i u Beogradu, i dvaput, triput lepše. I što da ne..? Tako se i razvijala kultura, i tako je napredovala, da imamo lepše od onih koji imaju lepo, da imamo bolje od onih koji imaju bolje.. Napredovanje je uvek upoređenje, i takmičenje, i da preteknemo one koji imaju više od nas. ...осим што и даље провејава комплекс ниже вредности (не вреди, не искорењује се то тако лако), а што се да видети из цитираног, ти уз то пројављујеш и завист, што је наравно једно са другим скопчано. Човек који мисли да вреди мање он се гради вишим и бољим пројављујући тиме гордост, и наравно са њом скопчану завист. Но, да не заборавим велику Србију. Врати се. Дођи у Србију па из ње прави велику. Ако ти дозволим, и ја а и још понеко, а има нас, јер дозволићеш, и ми се питамо, јел тако. То је она твоја демократија коју помињеш. Даклем дођи, а не да са безбедне удаљености хушкаш овдашње Србе да "гину" (а може и без наводника, није редак случај на овим теренима, јер од наводника до њиховог уклањања танка је нит) за твоју велику идеју, дочим си ти твоје себично доопе склонио на сигурно. И кад будеш долазио поведи и фамилију, што да гине само наша за твоју идеју. Из свега наведеног може се донети један закључак који гласи да су људи твог профила (тоталитарног ума) у својој суштини лицемери своје врсте, каква се ретко среће, који би све друге жртвовали свом психотичном погледу на свет, али им на памет не пада да у тој жртви и сами учествују. Зато су људи попут рецимо Гризлија, Хуана, Адел, Фло (и других, да се не увреде, ови су ми сад пали на памет) који живе напољу а друже се са нама на овом форуму и одржавају везе са матицом, поштени и чисти, и надасве разумни, да схвате у ком се свету налазимо, где живимо и како функционише цивилизација, и немају те сулуде тоталитарне идеје као ти, због којих је мој народ (јер замисли, и ја сам Србин) тешко пропатио у протеклом веку. Било, не поновило се. RYLAH, Adelaida, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 15, 2016 Пријави Подели Написано Мај 15, 2016 1 hour ago, Ђоле Пролеће рече и ја а и још понеко, а има нас, јер дозволићеш, и ми се питамо, јел тако. Kad se sad nisam slogirao!!! Ti se pitas ? Vucko i njegova menazerija se pita . Ti se pitas taman toliko ,koliko i ja u Japanu u kom nikad bio nisam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 15, 2016 Пријави Подели Написано Мај 15, 2016 3 minutes ago, zuti car рече Kad se sad nisam slogirao!!! Ti se pitas ? Vucko i njegova menazerija se pita . Ti se pitas taman toliko ,koliko i ja u Japanu u kom nikad bio nisam Ма јок море, не конташ. Ја то користим исту логику коју користи и Драги, пошто би он да се пита о великој Србији, па ето хоћу и ја. Што он да се пита из Аустрије а ја да се не питам у Србији, што је он бољи од мене. А и та демократска прича је његова, он то протежира, ја ти слабо у демократију верујем. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 15, 2016 Пријави Подели Написано Мај 15, 2016 34 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Ма јок море, не конташ. Ја то користим исту логику коју користи и Драги, пошто би он да се пита о великој Србији, па ето хоћу и ја. Што он да се пита из Аустрије а ја да се не питам у Србији, што је он бољи од мене. А и та демократска прича је његова, он то протежира, ја ти слабо у демократију верујем. Ja se ukljucih tek na zadnjoj strani , ne znam sta ste ranije pricali . Elem I ja zivim van Srbije i uopste se mesam ni u sta , ne solim pamet niti dajem predloge . Ako je vama tamo dobro ovako kako je sta imam ja da se mesam . A demokratija je za Srbe isto koliko je prasetina za muslimane, ne ide brate , ili vodja ili nista . Danijela, Adelaida and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 15, 2016 Пријави Подели Написано Мај 15, 2016 7 hours ago, Dragi рече Svet nije Srbija i susedi. Svet je cela planeta. Kada izađete u svet, nije vam potrebno da se udvarate susedima. Kada izađete u svet, vidite koliko su susedi mali i nevažni. Kada izađete u svet, gubite potrebu da vas susedi vole, jer vidite koliko je njihova ljubav mala i da od nje dobijate toliko malo da se njihova ljubav ne isplati. Kada izađete u svet, poznajete koliko su oni neinetersantni i da ima mnogo interesantnijih ljudi, društva i kultura od njih, toliko interesantniji da gubite svako zanimanje za susede. I sami postajete deo tog sveta da susedi, koji su vas ranije ubeđivali da su toliko veći od vas, odjednom postaju zatucani provincijalci pored vas da ne smeju ni reč da progovore, ta velika i uvažena gospoda. I to je Srbija koju ja predstavljam. Samo morate u svet, ne u susede... Види се да ниси причао са неким ко одлучује о било чему, да се не увредиш. Да си причао са неким ко одлучује о било чему, а да си му испричао ту причу, у старту би те отписао као неозбиљног човека са којим ништа озбиљно не може да се ради, да не употребим неке теже изразе. Ако ни због чега другог, односи са суседима су битни због стабилности. Само у двадесетом веку, са суседима смо се, са променљивом срећом пет или шест пута хватали за гуше. Сваки пут са великом штетом и по нас и по њих. А сваки пут смо се обрукали и они и ми. Некад више они, некад више ми. Тако да своје суседе не мораш да волиш, своје суседе треба гледати реално, без потцењивања или прецењивања њихове снаге, али ако мислиш да градиш неку озбиљну причу а да ниси у добрим односима са онима око тебе, ти си неозбиљан за било какву озбиљну причу. У том смислу су суседи много битни, колико год били мали или велики, а то је основа сваке даље озбиљне приче. Ronald, zuti car and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Toliko i toliko puta smo se hvatali za guše sa susedima, so what, rado ide Srbin u vojnike, zar ne.. A sad reci mi, koje je susede napao Srbin u 20. veku? Kao što rekoh "Đoletu": Kakvu politiku Srbija treba da vodi da bi se svidela susedima, onu "dajem zemlju za mir"? U slučaju Srbije bilo bi: "Dajem zemlju, i kulturu, istoriju, jezik, najzad i sam narod, moju ženu, decu, za mir.." Šta je to sa vama, koje vas je čudno mišljenje uhvatilo? Ovim ste jedinstveni ako ne na planeti onda barem u Evropi. A što nisam pričao sa nekim ko odlučuje baš mnogo me brine. A možda sam i pričao sa nekim ko odlučuje, šta misliš? Jer koliko znam, ni Hristos nije išao u carske palate niti je pričao sa carevima i keževima ovog sveta na koje, očigledno, ti misliš. Nego je govorio narodu, seljacima, radnicima, grešnicima... Pa, dakle, idi ti tvojim carevima i kneževima i trudi se za njihovu milost, klanjaj im se, čini im metanije, jer rob koji se pomirio da bude rob ne zna za drugo no da bude rob. I ne, nemoj se vređati.. Sad moram da razmišljam: Da li je Hristos igde negde govorio robovima, da li se koji prorok obratio robovima, osim Mojsija koji je izveo Izrailjce iz Misira, pogubivši pola naroda koji bi se klanjali biku, izbrivši plemena Dan i Jefrem iz nasledstva Izrailja da nemaju rod? Bolje grob nego rob, ili bolje rob nego grob, sad je pitanje... Ja sad ne bih hteo ni jedno ni drugo, da budem iskren. Samo sam čovek koji voli da ide u svet i da se druži sa svim ljudima, ali isto tako da ima sređenu kuću u koju se uvek vraća. Ne treba da me boli kad se sretnem sa Francuzima, i Holanđanima, i Šveđanima, i oni imaju svoju državu i njoj se ponose, a meni je zabranjeno i još moram da se smejem i da igram sreću i kako je to samo pravedno i dobro za mene..? Rećiću ovako: Ko se predaje sudbini, njega će sudbina da proguta, i od njega neće ništa ostati a ono što je imao daće se drugima. Ako neko ovaj put bira za sebe, dobro, on mora da znade šta je za njega najbolje. Ali nema pravo da ovo naređuje drugima. Da ne bude kao glupa devojka koja je izgubila nevinost, pa da joj sramota ne bi bila velika, nagovora i druge devojke da i one izgube svoju nevinost. Nije da pozivam na ratovanje - gle ludog Srbina, i dalje je žedan krvopolića... Kad te udari metak, najmanje misliš na Srbiju, ili neku drugu naciju i državu, naprotiv, jaka je šansa da ćeš da ih proklinješ, sve države i narode sveta. Zamena za život ne postoji. Ali predaja, i da se sve prihvati, pa i sopstveni nestanak, ni ovo nije rešenje. Onda umirem ovako i onako, onako sa metkom brzo i fizičkim bolima, ovako pak sporo i duševnim bolima. Pitanje a da ne rasuđujem, pošto ne znam no i za mene je enigma: Proklinjete li zato Srbiju, što umirete? Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 On 15.05.2016 at 5:08, zuti car рече Ja se ukljucih tek na zadnjoj strani , ne znam sta ste ranije pricali . Elem I ja zivim van Srbije i uopste se mesam ni u sta , ne solim pamet niti dajem predloge . Ako je vama tamo dobro ovako kako je sta imam ja da se mesam . A demokratija je za Srbe isto koliko je prasetina za muslimane, ne ide brate , ili vodja ili nista . Hm, da, globalizam, svi smo jedno, one world, jedan svet, sve dok meni odgovara.. U onom trentuku kada neko ima drugo mišljenje, onda više ne znamo za globalizam i da smo svi jedno, one world, jedan svet.. Uvek isto. Bilo gde, bilo s kim Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 10 minutes ago, Dragi рече Hm, da, globalizam, svi smo jedno, one world, jedan svet, sve dok meni odgovara.. U onom trentuku kada neko ima drugo mišljenje, onda više ne znamo za globalizam i da smo svi jedno, one world, jedan svet.. Uvek isto. Bilo gde, bilo s kim Jedan od peoblema u Srba je i taj sto ne odvajaju coveka od misljenja. Cim neko u jednom , bilo kom segmentu misli drugacije taj je neprijatelj i treba mu ... , nivo razmisljanja dece od 4 godine . To to se verovatno slazemo u mnogo cemu drugom i imamo iste ciljeve ne znaci nista , ili identicno mislimo do detalja ili smo krvni neprijatelji . To ce nas sahraniti. Sto se mene tice , meni je samo zao sto nisam otisao pre 20 godina . Sto se globalizma tice , to nepostoji nigde , to je farsa koja pada posle dva piva blo gde ,ljudi su rasisti i fasiti po prirodi , takvo je fabricko podesavanje RYLAH and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 A demokratija pobeđuje. Kakav crni vođ, ne treba nama Srbima jedan GröFAZ Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 24 minutes ago, Dragi рече Sad moram da razmišljam: Da li je Hristos igde negde govorio robovima, da li se koji prorok obratio robovima, osim Mojsija koji je izveo Izrailjce iz Misira, pogubivši pola naroda koji bi se klanjali biku, izbrivši plemena Dan i Jefrem iz nasledstva Izrailja da nemaju rod? Пророк Јеремија је саветовао да се робује Вавилоњанима. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 19 minutes ago, zuti car рече Jedan od peoblema u Srba je i taj sto ne odvajaju coveka od misljenja. Cim neko u jednom , bilo kom segmentu misli drugacije taj je neprijatelj i treba mu ... , nivo razmisljanja dece od 4 godine . To to se verovatno slazemo u mnogo cemu drugom i imamo iste ciljeve ne znaci nista , ili identicno mislimo do detalja ili smo krvni neprijatelji . To ce nas sahraniti. Sto se mene tice , meni je samo zao sto nisam otisao pre 20 godina . Sto se globalizma tice , to nepostoji nigde , to je farsa koja pada posle dva piva blo gde ,ljudi su rasisti i fasiti po prirodi , takvo je fabricko podesavanje Ne, ne, ljudi nisu tako loši.. Čovek je još uvek kruna Božijeg stvaranja, samo moraju neke istine da se prihvate. Ili što reče moj drug Žika koji se vratio u Srbiju: Čovek nije nastao juče da danas mora da se pita šta je dobro a šta nije! I ovo je što danas imamo, pokušaj da se stvori jedan novi čovek, što ali ne odgovara uvek sa njegovom ljudskom prirodom pa dobijamo koaliziju ideologije i realnosti. A svaka ideologija je u suštini već ekstremizam. U načelu ima neke dobre ideje, svejedno da li nacionalizam, anacionalizam, komunizam, kapitalizam itd., ali onda se fiksira na jedino te ideje, dolazi do radikalizacije i nastaje ideologija koja poznaje jedino svoju istinu. Moj profesor književnosti je jednom rekao lepo slovo koje sam zavoleo, naime da ne veruje da ljudi pre hiljadu godina nisu voleli svoju decu jednako kao mi danas. Nego mi gledamo obično unazad pogrdnim pogledom i mislimo kako smo mi danas sad nešto naj naj.. kao deca koja uvek misle da su bolji od svojih roditelja. A istina je da su jednaki kao svoji roditelji. Veruj u čoveka! Nema vere u Boga bez vere u čoveka. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 22 minutes ago, Џуманџи рече Пророк Јеремија је саветовао да се робује Вавилоњанима. Zašto, zbog čega, a dalje? Judejci se kažnjavaju zbog njihove nevere Bogu i zbog njihove (socijalne!) nepravde da je i samom Bogu mučna njihova nepravda, jel' tako..? Ali im obećava i spasenje, slobodu, i da se vrate u svoju domovinu. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 hour ago, Dragi рече Toliko i toliko puta smo se hvatali za guše sa susedima, so what, rado ide Srbin u vojnike, zar ne.. Није проблем. Јеси ли ишао у ратове деведесетих, пошто си Србин и пошто радо идеш у војнике? Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 hour ago, Dragi рече Ne treba da me boli kad se sretnem sa Francuzima, i Holanđanima, i Šveđanima, i oni imaju svoju državu i njoj se ponose, Ponose, naravno, i Nemci se " ne stide " svoje proslosti.... jos decu u osnovnoj skoli vode na ekskurzije u konc logore...da bih dobila drzavljanstvo moram da poznajem nemacku istoriju bolje i od samih nemaca...( Cisto da znam s kim imam posla ) A cega se ti stidis u belom svetu? Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука