Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

Не могу да заборавим свој "први" излив осећања у Студеници. Желим да га поделим са вама.

Кренули смо са групом парохијана на поклоничко путовање. Била сам почетник у вери, још нисам била крштена (мада, понела је моја будућа кума сву опрему за крштење у немањићком манастиру-кад не могу на Јордан, онда БАР Студеница, шалили су се са мном). Кад смо након дугог пута коначно стигли у Студеницу биле смо јако уморне.

Отишле смо на вечерње и једва чекале да се заврши па да се опружимо у предивним, удобним, тада новим конацима манастира.

Отворили су кивоте са моштима Светог Симона и Преподобне мати Анастасије и река људи стала је испред кивота да се поклони моштима. Стала сам и ја,више из знатижеље јер никад нисам видела мошти. Мајка свештеника који нас је водио рекла ми је, након мог питања, да могу да станем иако нисам крштена. Дуго смо стајали у реду, врпољећи се тамо-амо, проучавајући фреске на зидовима док није дошао ред да се и ја попнем. Испред мене је била једна жена која се дуууго молила над моштима, а ја сам била нестрпљива да ВИДИМ. Кад сам стала изнад мошти Светог Симона, мислила сам да ће ми се плућа распасти и почела сам да се гушим у сузама. Склањала сам их руком са лица да не би кануле на свеца док сам му целивала чело. Као да сам била парализована, нисам желела да се макнем одатле. Хтела сам да заувек останем над моштима нашег првог краља и да до краја века плачем. У себи сам осећала покајање, љубав, понос јер припадам немањићком народу, радост, благодат Божју... Утроба ми се цепала. Очева мајка ме узела под руку, повела доле, да целивамо руку свештенику који је служио и тражимо благослов. На сав глас сам ридала желећи да над његовом руком останем што дуже. Већ сам му била добро поквасила руку кад ме је бака нежно одвела до кивота Преподобне мати Анастасије. Река суза и даље ми се сливала низ лице, кад сам целивала мошти мајке која нам је подарила највећег сина нашег народа. Мислила сам да ћу да се распаднем на ћелије.

Тада ми је "прорадио" разум и једина мисао која ми је била у глави је била да не скрећем пажњу на себе. Истрчала сам из цркве ридајући, чучнула  по страни и плакала, плакала од радости.

Тада сам била сигурна ко је Истина.

kisa

:) :) 0102_laugh smej.gif 0442_feel kisa

slava3

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

0442_feel bila sam. Jesi li išla u Žiču Mirođijjo? Kako je tebi bilo?

smej.gif  :)

0102_laugh :)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

mnogo mi se svidja ova ikona male  Bogorodicaaaaaa, javite ako ima u Bg da se kupi, nisam je vidjala. a manastiri iz prvih postova su najblizi mom srcu, posebno gde su svet vladika Nikolaj i otac Justin, sto kazu, da covek zauvek ostane u njihovom prisustvu (Gospode, dobro nam je ovde biti, da nacinimo 3 sjenice, tebi jednu i Mojseju i Iliji, e, na to me sad podseti)

Подели на овим сајтовима

mnogo mi se svidja ova ikona male  Bogorodicaaaaaa, javite ako ima u Bg da se kupi, nisam je vidjala.

та икона се продаје, али на средини теме имаш њену фотку.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5777.0.html

и ми смо сматрали да је толико лепа да је ставимо као иконицу  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Dragi narode ima li iko ko planira da ide u Đunis o Pokrovu Presvete Bogorodice?

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Значи, жене, ту пијете кафицу !

А ја се убих тражећи тему која је слична оној мушкој " уз ракијицу", рек'о, где овде жена може да испије кафицу  :drugarstvo:

Па, даклем, дођох и ја у кафанче, ако ме примате .

Подели на овим сајтовима

Хајде онда да попијемо једну кафицу и проћаскамо.

Најпре да се прво представим : зовем се Виолета, имам 33 године, самохрана сам мајка два дечака Гаврила и Михаила. Живимо у Београду.

Завршила Факултет политичких наука, радим у Центру за социјални рад.

Певам у хору једне београдске цркве.

Музика ми је, поред књига, најомиљенији начин попуњавања слободног времена.

То је било по мало уопште о мени.

Тренутно одмарам и чекам да ми се пробуде клинци.

А ви шта радите тренутно ?

Подели на овим сајтовима

Ја срећом не морам да се бавим зимницом, јер моја мама то обавље сваке године.

Додуше, ја ни не једем много ни ајваре ни поврће из туршије, таманим, додуше, џемове.

Али волЕм кад замирише печена паприка  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Zasto ne dodjes da ti pokzem moj sporet na drva  eheeeej

bendoff 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Ja volim da ostavljam imnicu ali ne SAMO paprike...Moja cerka se raduje doduse onom sarenilu ali gde god pogledam po kuci nadjem jednu semenku i onda tako idem, idem....semenka, opet id....semenka...pa podjem semenKE..I tako...

Подели на овим сајтовима

Драге  моје  радо  бих  вам  сервирала  врућу  кафицу, али  тренутно ми  нешто  блокира комп, па

не  могу  да  пребацујем  фотке, али  да  вам  пожелим  бар  као  и  себи  мало  одмора уз  једну  миришљаву  кафицу...срк... bendoff

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Evo izvolite drage moje dame. Izaberite koja vam se sviđa. Nadam se da ima za sve. Uživaj draga moja Violetice, a tebi Marine šaljem pp, vezano za Đunis. Ljubim vas sestrice. prstgore

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...