Jump to content

Протестантске "цркве"

Оцени ову тему

ribar

Препоручена порука

Цитат
био на више места у исто време

?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 10. 8. 2012. at 20:10, Александар Богдановић рече

Па није то учење цркве, у Символу Вере пише верујем у васкрсење мртвих, а не нешто друго и васкрсење мртвих је учење цркве - у то је обавезно веровати, а веровање у платонистичко виђење душе је сувишно (и по мени погрешно), али небитно. Нисмо у заблуди, зато што поред васкрсења мртвих верујемо и у живот будућег века, како се и каже у Символу Вере верујем у васкрсење мртвих и живот будућег века, а Будући Век је Есхатон, када је крај времена и тада више нема просторно-временских препрека, због чега наше молитве могу чути они коју су у Царству са Богом, иако су они у односу на нас у будућности (ми у односу на њих нисмо, јер тада наступа преображење твари и нема више таквог простора и времена као што га ми познајемо, што се види и са васкрслим Христом, када је пролазио кроз зидове, био на више места у исто време појављивао се и нестајао итд. а све то са својим материјалним, човечијим, васкрслим и преображеним телом ).

Да пише у символу вјере и то је есхатолошка реалност која нас чека. Међутим у овом предавању ради се о стању душе након смрти,односно др Фајт тврди да су светитељи обмана демонска јер човјек не постоји кад умре,а кад Христос поново дође васкрснуће га.

Е сад вјероватно је и Христос био под утицајем Платона када каже ,,ја сам васкрсење и живот;који вјерује у мене ако и умре,живјеће.И сваки који живи и вјерује у мене неће умријети вавијек." Зар нас Христос није ослободио окова смрти?

Подели на овим сајтовима

On 11. 8. 2012. at 22:24, nk404 рече
Да пише у символу вјере и то је есхатолошка реалност која нас чека. Међутим у овом предавању ради се о стању душе након смрти,односно др Фајт тврди да су светитељи обмана демонска јер човјек не постоји кад умре,а кад Христос поново дође васкрснуће га. Е сад вјероватно је и Христос био под утицајем Платона када каже ,,ја сам васкрсење и живот;који вјерује у мене ако и умре,живјеће.И сваки који живи и вјерује у мене неће умријети вавијек." Зар нас Христос није ослободио окова смрти?
То је зато што су протестанти изгубили апокалиптичку есхатологију тј. код њих се то свело на чекање некакве катастрофе по планету, а не на радост васкрсења и другог и славног доласка, а због тога немају ни Литургију, нити доживљавају Есхатон на начин на који га ми доживљавамо и чији предукус можемо осетити већ сада. Такође ту су и чувене реченице типа сећање на будућност, сада али не још увек итд. Не обраћамо се ми мртвима, него живима у Есхатону (а и сам Христос каже садукејима да су сви живи). Свакако да је Христос избавио од смрти, али васкрсењем, преображењем, и укључењем у заједницу светих - код Платона и уопште пагана тај проблем никада није ни постојао, они смрт нису сматрали последњим непријатељем попут хришћана, већ највећим добром, које ослобађа добро и божанско тело - душу од злог тела који је тамница душе...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Oscar Cullmann (25 February 1902, Strasbourg - 16 January 1999, Chamonix) was a Christian theologian in the Lutheran tradition. He is best known for his work in the ecumenical movement, being in part responsible for the establishment of dialogue between the Lutheran and Roman Catholic traditions. Because of his intense ecumenical work, Cullmann's Basel colleague Karl Barth joked with him that his tombstone would bear the inscription "advisor to three popes." He was invited to be an observer at the Second Vatican Council.

Dok je profesor Kubat jos uvek , Bogu hvala, medju zivima. Mozda i gresim, ali ja licno mnogo vise verujem, Svetiteljima nego zivim bogoslovima kojima je to profesija.

Probaj da nadjes konkretne citate iz Pisma, ili konkretne citate Svetitelja nase Crkve. Jehovini Svedoci takodje imaju ovakvo ucenje o dusi i koriste par citatra iz Starog Zaveta pa bih samo hteo videti da li koristite iste.

Подели на овим сајтовима

Нисам дошао на форум да просветљујем незнавене, нити да се шегачим са људима који не желе да прочитају неколико реченица... Не бацајте бисере пред свиње вели Господ...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  On 29. 8. 2012. at 12:01, Dragi рече

Sa svega oko 40 članova, uglavnom u rodbinskoj vezi, teško da su Church tj. Crkva..

http://en.wikipedia...._Baptist_Church

Oни су као двери.. нису црква него породица. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 29. 8. 2012. at 12:10, Dragi рече

Dveri nisu Crkva nego politički pokret odnosno međuvremenom politička partija.

Драго ниси ме разумео

Двери нису политичка партија - они су породица. (двери тако кажу)

Па тако и ови, нису црква - они су породица.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Otvorili su novi 'dražesni' sajt godhatestheworld

Ima poseban odeljak o Srbiji i Crnoj Gori

http://www.godhatestheworld.com/serbia/index.html

http://www.godhatestheworld.com/montenegro/index.html

Eto , ludaci iz Westboro sekte smatraju da je Srbija gay friendly :)

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

On 3. 10. 2012. at 19:36, Euthyphro рече

Otvorili su novi 'dražesni' sajt godhatestheworld

Ima poseban odeljak o Srbiji i Crnoj Gori

http://www.godhatest...rbia/index.html

http://www.godhatest...egro/index.html

Eto , ludaci iz Westboro sekte smatraju da je Srbija gay friendly :)

ахахаххахахахаххахахахахаххахахахахаха

Јесу ли они озбиљни? :D :D :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...