Deni72 Написано Фебруар 3, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2011 Da li neko zna nesto vise o njima: http://www.nevesta-hristova.com/ А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxina Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Imam sa njima iskustva, i za malo da ne postanem jedna od njih Slava Bogu što nisam! Ma daleko im lepa kuća. Često dele neku knjižicu sa izvodima iz Svetog Pisma, na kojoj se nalazi pečat sa nazivom njihovog hrama, što može da zbuni onoga ko ne zna mnogo o njima a ni o našoj crkvi (što je bio moj slučaj). Njihova organizacija Gideoniti deli Novi Zavet u prevodu prof. Emilijana Čarnića, što je zbunjujuće za obične ljude. Jedno vreme su po Beogradu čak prikazivali film "Isus" po Jevanđelju po Luki, sa nadsinhronizacijom glasovima naših poznatih glumaca. Taj film se ponekad može gledati na nekim našim lokalnim TV stanicama. Vrlo slično govore pravoslavnoj teologiji, ali tek kada se dođe do teme poštovanja ikona, svetitelja ili relikvija se može uvideti razlika. Ljudima pristupaju sa pričom o Hristu koji je ljubav, za koga nije potreban posrednik, (sveštenik, Svetitelj), da mi sami treba da se molimo Hristu i da će On odmah pomoći. U knjigama navode primere onih koji su ozdravili svojom verom (iz jedne knjige mi je ostalo u sećanju priča o ženi koja je toliko verovala da je svoje naočare bacila u more i izlečila svoju dioptriju). Bogosluženja su im vrlo živa, "vesela" i podsticajna, ali mora se upozoriti na efekat takvog osećaja. Sa prvog njihovog bogosluženja na kome sam bila izašla sam sve drhteći kao da imam temperaturu i da mi je hladno. Vrlo neprirodan i neprijatan osećaj! Kada sam pitala osobu zbog koje sam došla tamo kakav je to osećaj, ona mi je odgovorila da je to delovanje Svetog Duha! Kakva razlika od mira koji se oseti pri Liturgiji! A šta kažeš na pesmu: Sve Isusu ja sam pred'o Ja predajem sve Ja predajem sve (samo deo teksta, i to refren koliko mi se čini) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nk404 Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 Поздрав налетио сам на неко предавање извесног др Валтера Фајта,који се представља као ауторитативан тумач Писма. У предавању Мистично царство смрти износи свакојаке тезе,па бих волио,ко има времена да погледа,да прокоментарише његове теорије и закључке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nk404 Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ako vas mrzi da pogledate predavanje radi se o tome da dr Valter Fajt tumači određene citate iz Pisma u težnji da dokaže da od onog momenta kada čovek umre njegova duša tone u neku vrstu sna i čeka vaskrsenje mrtvih u takvom stanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 jeste neko stanje, a kakvo- moze samo da zamislja i nagadja poco sam da gledam i onda nisam mogo vise uz tu muziku i taj nacin... jedino da pogledam ako ima sta novo o istoriji da naucim? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ako vas mrzi da pogledate predavanje radi se o tome da dr Valter Fajt tumači određene citate iz Pisma u težnji da dokaže da od onog momenta kada čovek umre njegova duša tone u neku vrstu sna i čeka vaskrsenje mrtvih u takvom stanju. Писмо, ах Писмо! Тумачење! Па још и са силом доказивања! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Poznajem ga odlicno jer sam odgledao puno njegovih predavanja. Covek je klasicni protestant-adventista, totalni kreacionista, izucavalac teorija zavera, propovednik veganske ishrane..... isti Miroljub Petrovic. Opasno je gledati njegova predavanja jer pored zita ima mnooooogo kukolja. DYNABLASTER and kron је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ako vas mrzi da pogledate predavanje radi se o tome da dr Valter Fajt tumači određene citate iz Pisma u težnji da dokaže da od onog momenta kada čovek umre njegova duša tone u neku vrstu sna i čeka vaskrsenje mrtvih u takvom stanju.Па да то је Библијска порука о души (душа=живот), и тако верују неки на овом форуму укључујући и мене, док већина прихвата платонистичко учење наспрам Библијског. Платонистичко схватање душе је упало у Цркву доста касније, и дошла је из паганизма преко платонистичке философије... Али што помену Игњатије ти протестантски секташи у својим учењима имају много више кукоља него жита, тако да није нешто нарочито корисно слушати њихова предавања... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Губљење времена... DYNABLASTER, Sophrosyne, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nk404 Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Па да то је Библијска порука о души (душа=живот), и тако верују неки на овом форуму укључујући и мене, док већина прихвата платонистичко учење наспрам Библијског. Платонистичко схватање душе је упало у Цркву доста касније, и дошла је из паганизма преко платонистичке философије... Али што помену Игњатије ти протестантски секташи у својим учењима имају много више кукоља него жита, тако да није нешто нарочито корисно слушати њихова предавања... Дакле пошто учење Цркве личи на платонистичко,погрешно је. Самим тим ми смо у заблуди јер поштујемо светитеље као заступнике пред Богом,јер су они "успавани" и тренутно је њихова личност "изгашена". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Дакле пошто учење Цркве личи на платонистичко, погрешно је. Самим тим ми смо у заблуди јер поштујемо светитеље као заступнике пред Богом, јер су они "успавани" и тренутно је њихова личност "изгашена".Па није то учење цркве, у Символу Вере пише верујем у васкрсење мртвих, а не нешто друго и васкрсење мртвих је учење цркве - у то је обавезно веровати, а веровање у платонистичко виђење душе је сувишно (и по мени погрешно), али небитно. Нисмо у заблуди, зато што поред васкрсења мртвих верујемо и у живот будућег века, како се и каже у Символу Вере верујем у васкрсење мртвих и живот будућег века, а Будући Век је Есхатон, када је крај времена и тада више нема просторно-временских препрека, због чега наше молитве могу чути они коју су у Царству са Богом, иако су они у односу на нас у будућности (ми у односу на њих нисмо, јер тада наступа преображење твари и нема више таквог простора и времена као што га ми познајемо, што се види и са васкрслим Христом, када је пролазио кроз зидове, био на више места у исто време појављивао се и нестајао итд. а све то са својим материјалним, човечијим, васкрслим и преображеним телом ). uros је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 био на више места у исто време ? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nk404 Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Па није то учење цркве, у Символу Вере пише верујем у васкрсење мртвих, а не нешто друго и васкрсење мртвих је учење цркве - у то је обавезно веровати, а веровање у платонистичко виђење душе је сувишно (и по мени погрешно), али небитно. Нисмо у заблуди, зато што поред васкрсења мртвих верујемо и у живот будућег века, како се и каже у Символу Вере верујем у васкрсење мртвих и живот будућег века, а Будући Век је Есхатон, када је крај времена и тада више нема просторно-временских препрека, због чега наше молитве могу чути они коју су у Царству са Богом, иако су они у односу на нас у будућности (ми у односу на њих нисмо, јер тада наступа преображење твари и нема више таквог простора и времена као што га ми познајемо, што се види и са васкрслим Христом, када је пролазио кроз зидове, био на више места у исто време појављивао се и нестајао итд. а све то са својим материјалним, човечијим, васкрслим и преображеним телом ). Да пише у символу вјере и то је есхатолошка реалност која нас чека. Међутим у овом предавању ради се о стању душе након смрти,односно др Фајт тврди да су светитељи обмана демонска јер човјек не постоји кад умре,а кад Христос поново дође васкрснуће га. Е сад вјероватно је и Христос био под утицајем Платона када каже ,,ја сам васкрсење и живот;који вјерује у мене ако и умре,живјеће.И сваки који живи и вјерује у мене неће умријети вавијек." Зар нас Христос није ослободио окова смрти? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Да пише у символу вјере и то је есхатолошка реалност која нас чека. Међутим у овом предавању ради се о стању душе након смрти,односно др Фајт тврди да су светитељи обмана демонска јер човјек не постоји кад умре,а кад Христос поново дође васкрснуће га. Е сад вјероватно је и Христос био под утицајем Платона када каже ,,ја сам васкрсење и живот;који вјерује у мене ако и умре,живјеће.И сваки који живи и вјерује у мене неће умријети вавијек." Зар нас Христос није ослободио окова смрти? То је зато што су протестанти изгубили апокалиптичку есхатологију тј. код њих се то свело на чекање некакве катастрофе по планету, а не на радост васкрсења и другог и славног доласка, а због тога немају ни Литургију, нити доживљавају Есхатон на начин на који га ми доживљавамо и чији предукус можемо осетити већ сада. Такође ту су и чувене реченице типа сећање на будућност, сада али не још увек итд. Не обраћамо се ми мртвима, него живима у Есхатону (а и сам Христос каже садукејима да су сви живи). Свакако да је Христос избавио од смрти, али васкрсењем, преображењем, и укључењем у заједницу светих - код Платона и уопште пагана тај проблем никада није ни постојао, они смрт нису сматрали последњим непријатељем попут хришћана, већ највећим добром, које ослобађа добро и божанско тело - душу од злог тела који је тамница душе... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 U drugoj temi o smrtnosti duse sa oko 100-tinak stranica ne nadjoh nigde da se za ovakvo ucenje o smrtnosti duse, uzimaju delovi Pisma ili reci Svetih Otaca. Da li mozes potkrepiti ucenje o smrtnosti duse iz samog Pisma? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука