Jump to content

U drustvu budi ono sto nisi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Morao sam zapoceti ovu temu, jer bas posmatram jednog lika, od malena je bio glup, previse filozofira. Da radi i ne voli bas, tako on ode prosle godine u crnu goru da radi na jedno 3 ili 4 meseca i kad se vratio poceo je da pametuje stvari svojom nekom smesnom filozofijom, misli da je pametniji. Medjutim, kada ga ko pozove da radi fizicki posao ne zavrsava ga do kraja vec ostavlja za sutra dan a sutra dan ga nema na poslu vec odlazi kod drugog da radi.

Sta vi mislite koja je boljka. Kada covek u drustvu postaje ono sto nije, a predstavlja se ono sto nikada nece biti ?

:D

Meni je to smesno jer ja sam ono sto jesam, covek medju ljudima. Ali zasto drugi to ne mogu biti ???

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Branko D Tomic said:

Meni je to smesno jer ja sam ono sto jesam, covek medju ljudima. Ali zasto drugi to ne mogu biti ???

Blago tebi kad si dostigao taj nivo da jesi ono što jesi, i da znaš šta znači  " ja jesam ". Ja znam da još nisam ono što treba da jesam, a nisam ni sigurna  kakva to treba da  jesam . E pa drago mi je da upoznah jednog čoveka, među ljudima....optimistično....ko kaže da više nema ljudi...:D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Немам одговор на питање. 

Али знам да се једно не мења у свим световима: Чувај се онога што ниси.

Подели на овим сајтовима

@Juan, одлична реакција.

54 minutes ago, Branko D Tomic said:

od malena je bio glup, previse filozofira.

Јер, шта друго рећи на једну овакву констатацију, а не испасти "филозоф" у друштву!

Бити паметан, али никако интелектуалац, не д'о Бог - филозоф. 

Само бих питао Бранка Д Томића, шта за њега представља памет, а шта глупост, те мисли ли он да је једини тип рада физички? 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Sasa Vojvoda said:

Mozda je taj covjek ono sto jeste, mozda je on filozof :D.

Ne skontah kakve veze ima putvoanje u Crnu Goru, filozof otisao filozof se i vratio :D

a  можда је метафизичар ... ууу:dobro:

Подели на овим сајтовима

Кад сам својевремено, бек ин д дејс, требао ићи на дејт са једном дјевојком, овакав савјет мени удијели мој кум:

"Само буди то што јеси.... али немој бити ти, буди неко други." :) 

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Goku said:

Кад сам својевремено, бек ин д дејс, требао ићи на дејт са једном дјевојком, овакав савјет мени удијели мој кум:

"Само буди то што јеси.... али немој бити ти, буди неко други." :) 

па то ти је прави Кум :ok:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Branko D Tomic said:

Sta vi mislite koja je boljka. Kada covek u drustvu postaje ono sto nije, a predstavlja se ono sto nikada nece biti ?

Ta boljka se zove psiholoska projekcija

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 4/13/2016 at 4:35, Караконџула рече

@Juan, одлична реакција.

Јер, шта друго рећи на једну овакву констатацију, а не испасти "филозоф" у друштву!

Бити паметан, али никако интелектуалац, не д'о Бог - филозоф. 

Само бих питао Бранка Д Томића, шта за њега представља памет, а шта глупост, те мисли ли он да је једини тип рада физички? 

Oduvek sam voleo da podelim cak i zadnji metalni dinar iz dzepa sirotinji, volim da pomazem cak i onima koji me mrze ili kako se to jos kaze ogovaraju, volim da cinim dobro ne upustam se u sve i svasta, drzim se zapovesti jer nije tesko biti covek....

Milion, bilion stvari jos postoje ali bi tekst bio predugacak....

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Branko D Tomic рече

Oduvek sam voleo da podelim cak i zadnji metalni dinar iz dzepa sirotinji, volim da pomazem cak i onima koji me mrze ili kako se to jos kaze ogovaraju, volim da cinim dobro ne upustam se u sve i svasta, drzim se zapovesti jer nije tesko biti covek....

Milion, bilion stvari jos postoje ali bi tekst bio predugacak....

Разумијем то, само ми није јасно какве то везе има с оним "филозофом" са почетка. Он га не даје сиротињи, нити помаже икоме? Да ли је он себичан?

Мислим да то нема везе са његовим филозофирањем, памећу, глупошћу, /не/радом, него са карактером, као таквим. 

Колико ја /за/сада разумијем твоје писање у овој теми, онда мислим да се ради о човјеку који у друштву прича како помаже свему и свакоме, како живи "по писму", а заправо се не придржава тога, тј. није такав на дјелу? Јесам ли ухватио срж твоје поруке? 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...