Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Ти си теолог. Мада ми изгледа, оно што ти поменух да ме забрињава, да си опседнут грехом. Треба да се ослободиш тога. Ис бреме је лако. Нема тог греха. Давидов псалам није и амброзјастрова докртина о првородном греху. То је после све стављено у исти кош. Просветљујућа је расправа пелагијанаца са Августином. То православни нису укапирали јер нису читали дела, али су зато с.... као фоке. Нема благе везе са оним што је тамо речено. Ја сам се пак тиме бавио. Код Давида је једна општа констатација запалости нас смртника. И то је све. Не верујем да је икад и чуо за мит о Адаму и Еви. Можда јесте, али у његовој теологији тога нема. У Августина долази до кристализације става да је Бог узрок бића смртника. И да му биће даје гратис. Пелагијанци, у Јулијану Екланском тврде да је човек еманципиран апсолутно од Бога! Нема мистике, нема мистерије смешавања природа, Бога и човека. И то је срж полемике. Не прича о греху. Да, и она је битна, али сада пресликана на личном плану. Сви смо грешници и нико не заслужује спасење. Оно је гратис, и не са ма, али зато, ипак, мада. Не, спасење је за џ. То је увело и друге проблеме око предестинације, али је отворило човека за један лични однос са Богом. Управо за активизам, а не пасивизам. - Око синодског превода нећу да трошим речи, јер је то свима који знају језик јасно, а боранија нека дува марихуану. Пис брадрс Хехехе... што би рекао један комуналац кад га је новинарска екипа препала са леђа речима: - Шта ви сад радите? - Е...ето... чистим трототоаре.. - Хтели сте рећи тротоаре? - Хтео сам.... Наравно да Давид не прича о првородном, прародитељском греху. Човек хтео жену Урија Хетејина, па му сместио да погине... После се покајао. Наравно, то сам и рекао да је једно стање смртника - огреховљена природа. Ебг, опет мало пре замрсих.... Много ми идеја навире, а прсти дебељушкасти па убоду и по две дирке.... Можда затох остадох недоречен. Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Ovo se vec zove razgovor titana Kokice spremne Драшко је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 ''Јер је плата за грех смрт '' (Рим. 6,23). Тако да моје дивне госпође које не греше, живеће вечно.... И кад се све то погрешно умеси у једну афирмацију Божанског закона, који делује као постулат једног уговора, што си урадио то си добио, није ни чудо да разни ''духовници'' имају спасоносну формулу, не сликај фото апаратом јер узима благодат. Па добијемо леп приручник за почетнике православце ''Шта треба да зна сваки православни дјечак и дјевојцица''... Па, ако си данас убио комарца код гуруа на кукуруз и Mea culpa... Zoran Đurović and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Разочараћу вас, идем да кунтам. Ја се Богу молим и лежећи, не знам да то није неки грех Неђељко не зна да сам ја био пријатељ са вл Данилом. Августина не познајем, као ни неке друге и то ми отежава комуникацију. Зато пишем исувишно или прекратко. Да не помињем ону познау свима о лудом и збуњеном. Али грех није мој, него ваш. И зато немојте да ми се преподобите. Kaludjerovic Sreten and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 ''Јер је плата за грех смрт '' (Рим. 6,23). Тако да моје дивне госпође које не греше, живеће вечно.... И кад се све то погрешно умеси у једну афирмацију Божанског закона, који делује као постулат једног уговора, што си урадио то си добио, није ни чудо да разни ''духовници'' имају спасоносну формулу, не сликај фото апаратом јер узима благодат. Па добијемо леп приручник за почетнике православце ''Шта треба да зна сваки православни дјечак и дјевојčица''... Па, ако си данас убио комарца код гуруа на кукуруз и Mea culpa... (Не мислим на кукуруз кокичар, већ на онај ЗТП хибрид, Земун поље - добар клип). Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2016 ''Јер је плата за грех смрт '' (Рим. 6,23). Тако да моје дивне госпође које не греше, живеће вечно.... И кад се све то погрешно умеси у једну афирмацију Божанског закона, који делује као постулат једног уговора, што си урадио то си добио, није ни чудо да разни ''духовници'' имају спасоносну формулу, не сликај фото апаратом јер узима благодат. Па добијемо леп приручник за почетнике православце ''Шта треба да зна сваки православни дјечак и дјевојцица''... Па, ако си данас убио комарца код гуруа на кукуруз и Mea culpa... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Августина не познајем, Како, Авво па мало час га споменусте!?.... Хехехех... Праштајте, нисам могао да одолим. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 У Господу уснули патр. Павле није свет. Знам, сада ћеш да кажеш: ''За мене јесте''; али званично није, Црква га није прогласила светим, а то се рачуна. Мада, и ту може да се погреши, као недавно што је руска Црква, па морали да раде деканонизацију. :/ Нема везе, Бог зна. Svet , svet , svet .... Za mene je Patrijarh Pavle - s v e t a c ... Mozda zvanicno nije , ali sustinski jeste . Vreme ce pokazati . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Jaaoj pa ovde ima poslastica Ja pokusavah od Ave poduze da iskamcim tekst na tu temu "sta si uradio to si dobio", sa osvrtom na Jova, uz malo prodrmavanja zluradosti pojedinaca kad vide nekog eto ko zna sta je uradio kad mu je tako i svih varijacija na temu gorenja u paklu ako... Mozda sad i docekam Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Разочараћу вас, идем да кунтам. Ја се Богу молим и лежећи, не знам да то није неки грех Неђељко не зна да сам ја био пријатељ са вл Данилом. Августина не познајем, као ни неке друге и то ми отежава комуникацију. Зато пишем исувишно или прекратко. Да не помињем ону познау свима о лудом и збуњеном. Али грех није мој, него ваш. И зато немојте да ми се преподобите. Hahaha smehotresne ispovesti molio sam se na wc solji jel to greh? Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Hahaha smehotresne ispovesti molio sam se na wc solji jel to greh? Зависи!!! Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Da nasednem, od cega? Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Дакле да вам дам мало материјала за размишљање ... ... Plemeniti Avo ... Vi ocigledno ne znate sa kim imate cast ... ... Razmisljanje je za mene misaona imenica ... A kamen koji odbacise zidari ... Eh ... Kamen .... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Hahaha smehotresne ispovesti molio sam se na wc solji jel to greh? Ovako katolička sv. Tereza: One day the devil was mocking St. Teresa of Avila for praying while she was on the commode (toilet) and she answered him saying something like, “What comes out of there is for you! and what comes from my lips is for God!” — St. Teresa of Avila, dialogue with Satan Dijasporka, Zoran Đurović and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Април 10, 2016 Пријави Подели Написано Април 10, 2016 Прошле, или препрошле године, долази једна госпођа у цркву да се исповеди. И кад Бог хоће, Он баш воли да покаже ''кротост''... Од свих попова, само ја у храму. Приђе госпођа, ја узмем епитрахиљ и упитам је шта има да исповеди, а она мени: - Срам вас било. Па зар мислите да сам ја таква жена. Ја сам поштена, вредна, никог не вређам... Нисам грешна. Ма који сам и долазила.. Нисам стигао ништа ни да изустим, већ је излетела из цркве. Видела жена да попови читају молитве кад се неко исповеда... мислила је да је то исповест, а ја је дочеках са питањем.... Толико о Небеском срБском народу.... Милан Ракић, Arsenija, Јефимија Крунић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука