oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Prije svega moje saučešće u boli sa porodicama poginulih i ranjenih, Život je dovoljno komplikovan i bez katastrofa i tragedija bilo koje vrste i bilo kome od nekih koji samo žele da postignu svoje lične ciljeve i na isti način,vjerujem, stvaraju osnove za postizanjem vlasti i imetka,ma na bilo koji način. Mislim da samo suosjećanje prema postradalima i osuđivanje zločinaca nije dovoljno... Visoka politika , moderan svijet i civilizacija imaju sigurno mehanizme,i to sigurne, da učini nešto na polju toga da se zaustave i u korijenu sasijeku bilo kakve akcije terorizma i akcije slične vrste... Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. Sve u svemu smatram da postoje mehanizmi da se zaustavi sa politikom terora,jer ipak 21. je vijek u kome postoji tehnologija praćenja na svim mogućim mjestima,a čak i satelitskim putem. Kao slobodan građanin i građanin svijeta želio bih da mogu putovati bilo gdje a da ne zazirem i ne strahujem da će neko u svojim bolesnim ambicijama učiniti da ostanem bez dijela tijela ili bez života,samo zato što sam bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Ekonomija,bolji životni standard i čista životna okolina je imperativ koji pokreće i daje želju za životom. Bolesne ambicije,mržnja,pohlepa i želja za vlašću i imetkom generišu teror i tu vjera u Boga nema nikakve veze sa time... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Potpuno se slažem sa ovim što si brate Oslonac napisao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Mislim da samo suosjećanje prema postradalima i osuđivanje zločinaca nije dovoljno... Visoka politika , moderan svijet i civilizacija imaju sigurno mehanizme,i to sigurne, da učini nešto na polju toga da se zaustave i u korijenu sasijeku bilo kakve akcije terorizma i akcije slične vrste... Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. Ко то "смишљено дозвољава и генерише"? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Mislim da samo suosjećanje prema postradalima i osuđivanje zločinaca nije dovoljno... Visoka politika , moderan svijet i civilizacija imaju sigurno mehanizme,i to sigurne, da učini nešto na polju toga da se zaustave i u korijenu sasijeku bilo kakve akcije terorizma i akcije slične vrste... Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. Ко то "смишљено дозвољава и генерише"? Kako misliš? Ime i prezime? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Rekao sam da tako djeluje,Zvonko...a šta ti misliš da li se može to zaustaviti? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Само ме интересује на шта си мислио, пошто овде изгледа да одговорност за тероризам пребацујеш на неке државе или организације: Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. По твом мишљењу - ко? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Само ме интересује на шта си мислио, пошто овде изгледа да одговорност за тероризам пребацујеш на неке државе или организације: Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. По твом мишљењу - ко? Извините што прекидам, то речи руских званичника, као и речи званичника РПЦ у случају убиства оца Сисојева. Ово нису индивидуални злочини! Дакле, ово су више него добро организоване групације, које ће бити уништене! Постоји ко ће да се побрине за то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Још нешто, колико сам пратила дијалог са браћом муслиманима, ислам даје потпору за то, православље не. Како су Московљани реаговали? Тишином! И увек ће православац реаговати тако! Најмање што можете учинити браћо муслимани, пред велики православни празник је да не распредате о одговорности. Сачекајте бар Празник да прође. Изјавили сте саосећање то је довољно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 У Москви се сахрањују жртве експлозија у метроу 1.04.2010 У Москви се сахрањују жртве експлозија на метро-станицама Лубјанка и Парк културе. Данас је на гробљима руског главног града покопано 8 лица. Још 16 жртава ће бити сахрањено у другим регионима земље. Јуче је у центру града одржан комеморативни митинг. Хиљаде људи дошле су на Лубјански трг да положе цвеће и упале свеће. На Тријумфалном тргу одржана је масовна омладинска акција „Генерација против терора". У експлозијама које одјекнуле у московском метроу 29. марта погинуло је 39 и рањено 95 лица. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Медведев за пооштравање мера у борби са тероризмом Председник РФ Дмитриј Медведев изјавио је да методе борбе са тероризмом широм света треба да буде окрутније и превентивније. Шеф државе је на саветовању у главном граду Дагестана, Махачкали, навео основне задатке борбе са тероризмом на Кавказу. Међу њима су учвршћивање органа реда, МУП-а и ФСБ-а, задавање удара терористима и њихово уништавање, развој економије и образовања. Медведев сматра такође да је неопходно одржавати тесне везе са исламским лидерима на Кавказу, помагати подизању њиховог угледа за борбу са тероризмом. Руски лидер у овом раду рачуна на интеракцију са руководиоцима региона и помоћ бизниса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Само ме интересује на шта си мислио, пошто овде изгледа да одговорност за тероризам пребацујеш на неке државе или организације: Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. По твом мишљењу - ко? Odgovoriti ću ti ,ali nemoj misliti da nisam vidio da si ti ignorisao moje pitanje,pa smatram da se ipak trebaš osvrnuti na isto... Pošto sam običan čovjek bez uticaja,veza,prosječan...ne mogu baš znati ko je u pitanju. Ali, vladajući razumom ,onda vidim da neko vlast nad ovim globusom ima (normalno,data mu od Boga Uzvišenog),a da bi je zadržao potrebna je akcija... Terorizam treba spriječiti i zaustaviti. A, šta ti misliš... da li je to moguće? Ja mislim da jeste moguće... A,sada ti ... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Међународни тероризам подстичу двоструки стандарди Терористичке акције у московском метроу у којима су погинуле десетине лица поново су показале снагу и глобални карактер терористичке опасности. Од дејстава терориста-самоубица нису осигуране ни водеће светске силе са својим моћним и разгранатим специјалним службама. Курс на сузбијање терора у нашој земљи о борбу са тероризмом ће бити настављен – обећао је председник Русије Дмитриј Медведев на саветовању у Кремљу додавши да је циља оваквих терористичких акција масовно изненађење и изазивање дестабилизације. Шта, ипак, омогућује терористима да рачунају на успех у рату против читавог човечанства? Пре свега, раздвојеност самог човечанства и двоструки стандарди који се у његовој средини примењују. Парадоксално је то што водећи светски лидери једнодушно осуђују међународни тероризам, али још увек нису успели да саставе општи списак међународних терористичких организација! Чак и сопствени губици понекад не могу да натерају геополитичке играче да признају очигледно. Примери су ту. НАТО-снаге у Авганистану редовно губе своје припаднике у овој земљи. Осим тога, према сведочанству руководиоца Федералне службе Русије за контролу промета наркотика Виктора Иванова, у НАТО-земљама од дрога сваке године умире 10 хиљада лица. То 50 пута више од борбених губитака Алијансе у Авганистану, иако је за главни задатак била проглашена заштита сопственог становништва. Данас је у Авганистану обим производње опијума је троструко већи, него у целом свету пре 10 година, када у овој земљи још није било НАТО-снага. Дакле, Авганистан, дроге и међународни тероризам су у реалном животу нераскидиво међусобно повезани. Међутим, Алијанса одбија чак и да постави задатак борбе са шверцем дрога из Авганистана допуштајући само уништавање усева опијумског мака које контролише Талибан. А то је највише 10 одсто укупних површина. Као што видимо, наркотрговци се и даље деле на добре и лоше. А ко контролише шверц дрога из Авганистана у Централну Азију и Европу? Снаге као што је радикална исламска групација „Хизб-ут-Тахрир-ал Ислами“ која поставља себи задатак стварања Светског халифата, као и добро познати Америци и ЕУ косовски Албанци. Али ни САД, ни водеће европске земље, за разлику од Русије, не сматрају „Хизб-ут-Тахрир-ал Ислами“ терористичком организацијом. Што се, пак, тиче албанских власти Косова, које су већ преузеле контролу над шверцем дрога у Европу, симпатије Запада према њима су уистину безграничне. Неко може да узврати: једва да су „Хизб-ут-Тахрир-ал Ислами“ или косовски сепаратисти организовали терористичке акције у Њујорку, Лондону или Москви. Међутим, светска терористичка инте3рнационаqла је целовити систем у којем су тачно интегрисани идеолошки рад, финансијске резерве, одреди екстремиста и самоубица. А међународне антитерористичке структуре могу само сањати о таквој координацији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Само ме интересује на шта си мислио, пошто овде изгледа да одговорност за тероризам пребацујеш на неке државе или организације: Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. По твом мишљењу - ко? Odgovoriti ću ti ,ali nemoj misliti da nisam vidio da si ti ignorisao moje pitanje,pa smatram da se ipak trebaš osvrnuti na isto... Pošto sam običan čovjek bez uticaja,veza,prosječan...ne mogu baš znati ko je u pitanju. Ali, vladajući razumom ,onda vidim da neko vlast nad ovim globusom ima (normalno,data mu od Boga Uzvišenog),a da bi je zadržao potrebna je akcija... Terorizam treba spriječiti i zaustaviti. A, šta misliš da li je to moguće? A,sada ti ... Тероризам ће бити уништен, не брините за то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Само ме интересује на шта си мислио, пошто овде изгледа да одговорност за тероризам пребацујеш на неке државе или организације: Djeluje da to neko smišljeno dozvoljava i generiše,samo da bi imali opravdanje da i dalje djeluju po svojim programima i planovima u ostvarivanju ciljeva te visoke politike. По твом мишљењу - ко? Odgovoriti ću ti ,ali nemoj misliti da nisam vidio da si ti ignorisao moje pitanje,pa smatram da se ipak trebaš osvrnuti na isto... Pošto sam običan čovjek bez uticaja,veza,prosječan...ne mogu baš znati ko je u pitanju. Ali, vladajući razumom ,onda vidim da neko vlast nad ovim globusom ima (normalno,data mu od Boga Uzvišenog),a da bi je zadržao potrebna je akcija... Terorizam treba spriječiti i zaustaviti. A, šta misliš da li je to moguće? A,sada ti ... Тероризам ће бити уништен, не брините за то. Iskreno se nadam...da mogu putovati gdje hoću i koliko hoću,a tako i svi slobodni i čestiti ljudi... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Међународни тероризам подстичу двоструки стандарди Терористичке акције у московском метроу у којима су погинуле десетине лица поново су показале снагу и глобални карактер терористичке опасности. Од дејстава терориста-самоубица нису осигуране ни водеће светске силе са својим моћним и разгранатим специјалним службама. Курс на сузбијање терора у нашој земљи о борбу са тероризмом ће бити настављен – обећао је председник Русије Дмитриј Медведев на саветовању у Кремљу додавши да је циља оваквих терористичких акција масовно изненађење и изазивање дестабилизације. Шта, ипак, омогућује терористима да рачунају на успех у рату против читавог човечанства? Пре свега, раздвојеност самог човечанства и двоструки стандарди који се у његовој средини примењују. Парадоксално је то што водећи светски лидери једнодушно осуђују међународни тероризам, али још увек нису успели да саставе општи списак међународних терористичких организација! Чак и сопствени губици понекад не могу да натерају геополитичке играче да признају очигледно. Примери су ту. НАТО-снаге у Авганистану редовно губе своје припаднике у овој земљи. Осим тога, према сведочанству руководиоца Федералне службе Русије за контролу промета наркотика Виктора Иванова, у НАТО-земљама од дрога сваке године умире 10 хиљада лица. То 50 пута више од борбених губитака Алијансе у Авганистану, иако је за главни задатак била проглашена заштита сопственог становништва. Данас је у Авганистану обим производње опијума је троструко већи, него у целом свету пре 10 година, када у овој земљи још није било НАТО-снага. Дакле, Авганистан, дроге и међународни тероризам су у реалном животу нераскидиво међусобно повезани. Међутим, Алијанса одбија чак и да постави задатак борбе са шверцем дрога из Авганистана допуштајући само уништавање усева опијумског мака које контролише Талибан. А то је највише 10 одсто укупних површина. Као што видимо, наркотрговци се и даље деле на добре и лоше. А ко контролише шверц дрога из Авганистана у Централну Азију и Европу? Снаге као што је радикална исламска групација „Хизб-ут-Тахрир-ал Ислами“ која поставља себи задатак стварања Светског халифата, као и добро познати Америци и ЕУ косовски Албанци. Али ни САД, ни водеће европске земље, за разлику од Русије, не сматрају „Хизб-ут-Тахрир-ал Ислами“ терористичком организацијом. Што се, пак, тиче албанских власти Косова, које су већ преузеле контролу над шверцем дрога у Европу, симпатије Запада према њима су уистину безграничне. Неко може да узврати: једва да су „Хизб-ут-Тахрир-ал Ислами“ или косовски сепаратисти организовали терористичке акције у Њујорку, Лондону или Москви. Међутим, светска терористичка инте3рнационаqла је целовити систем у којем су тачно интегрисани идеолошки рад, финансијске резерве, одреди екстремиста и самоубица. А међународне антитерористичке структуре могу само сањати о таквој координацији. Ovaj članak najbolje ilustruje ono o čemu sam pisao u gornjem postu... 0102_laugh Postoji način,ali zakazuju mehanizmi u presudnom momentu. ( zašto? i kakve su simpatije u pitanju?) "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука