Jump to content

"Mitropolit" Mihajlo "Allah je jedan, Njemu se svi molimo, ne može niko osporiti da je Muhamed poslanik(VIDEO)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Људи мили, браћо и сестре.... Управо одслушах целу емисију из које је овај исечак о Аллаху и Мухамеду постављен.

Слушам, гледам... и не могу да верујем својим ушима и очима. Шта овај распоп све наприча у 20ак минута, па то је нечувено. Поред хуле на Бога и Цркву, он исте лудости говори и о Великој Србији, Црној Гори, "геноциду" у Сребреници, Црногорцима, Републици Српској, Косову, БИХ... Аман, аман... амааааааан, да ли је могуће да постоји овакав човек. Да ли је могуће да њега таквог неко може следити, веровати му, руку му љубити. Сачувај, сачувај нас Боже каквог ли човека... Па то је отпадник не само од Цркве, него и од људског разума и достојанства. :krstix:

Kako god u pravu je u onom što reče za Šešelja da je oslobadjajuća presuda rezultat političkog dogovora i ustvari početak, pružena ruka Srbiji k pregovorima za ulazak u NATO. Ja sam već ovdje na više mjesta pisao o tome da od Haga ne treba tražiti ni pravdu a ni objektivnost. Hag je tu samo kako bi Srbe s jedne strane kaznio za njihov pokušaj vojnog otpora kao pobunjenike a sa druge strane poslao jasan signal da je sa Karadžićem povučena "debela crvena linija" i obračunato sve minus/plus a počinje se iznova a kao znak dobre volje je tu Šešelj, metoda prevaspitanja šećerom i bičem. Haški tribunal je organizovan isto kao i Nirberški pobjedničkim silama i na istom principu radi. I tamo su bili mnogi niži nacisti i vermahtovci pooslobadjani uz obećanje lojalnosti (Wernher von Braun) a neko od njih završili karijeru čak i kao oficiri nove njemačke armije u sklopu NATO. To ne znači ništa drugo već to: Ide se u NATO a Srbija sad ima tamo širom otvorena vrata za prijem i za ulazak! Ili kako to trefno reče Pupovac: Haški sud nalikuje na trgovinu pred zatvaranjem...

http://www.24sata.hr/news/pupovac-haski-sud-nalikuje-na-trgovinu-pred-zatvaranjem-467759

Подели на овим сајтовима

• Гости

Класично додворавање и шлихтање.

Јесте Бог један али није сам. Бог је Света Тројица. 

Истина је и то да се Муслимани клањају Елохиму из Старог Завета, али се Бог нама открио кроз Исуса Христа као Света Тројица.

Подели на овим сајтовима

Људи мили, браћо и сестре.... Управо одслушах целу емисију из које је овај исечак о Аллаху и Мухамеду постављен.

Слушам, гледам... и не могу да верујем својим ушима и очима. Шта овај распоп све наприча у 20ак минута, па то је нечувено. Поред хуле на Бога и Цркву, он исте лудости говори и о Великој Србији, Црној Гори, "геноциду" у Сребреници, Црногорцима, Републици Српској, Косову, БИХ... Аман, аман... амааааааан, да ли је могуће да постоји овакав човек. Да ли је могуће да њега таквог неко може следити, веровати му, руку му љубити. Сачувај, сачувај нас Боже каквог ли човека... Па то је отпадник не само од Цркве, него и од људског разума и достојанства. :krstix:

Ordinarna budaletina. Primer čoveka koji je u isto vreme glup, neobrazovan i bezobrazan....na fakultetu mu je prosek bio zadivljujuć, i još kao student saradjivao je sa UDBOM. Pokojnom mitropolitu Danilu pokušali su da mu ga podmetnu kao vikara, što je on glat odbio.

A sama CPC je cirkus po sebi.  Jeretici i raskolnici kroz istoriju bili su mahom ozbiljni ljudi, ali prosto nekih drugačijih shvatanja (npr. Arije je imao vrhunsko bogoslovsko obrazovanje i bio je veliki asketa), i uglavnom nisu imali pretenzije ka stvaranju novih crkava. Ovi su nešto drugačije, rijaliti šou.....

Подели на овим сајтовима

Није ово никакав екуменизам већ шлихт :)

Itekako jeste.Svejedno je dal si musliman,budista,pravoslavac,paganin,katolik,hinduista.Bog je ljubav,samo ga mi tumačimo na različite načine to je baza svetskom ekumenizma koji promoviše pre svega papa.Imaš i njegov spot na netu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Класично додворавање и шлихтање.

Јесте Бог један али није сам. Бог је Света Тројица. 

Истина је и то да се Муслимани клањају Елохиму из Старог Завета, али се Бог нама открио кроз Исуса Христа као Света Тројица.

No, istina je takodjer i to da se u Starom Zavjetu nigdje taxativno ne spomminju ni Isus a ni Muhamed. Da je Isus - Hristos, dakle Pomazanik to je bilo objavljeno tek apostolima i ostalim sljedbenicima Hristovim, Pomazanikovim (mnogi stihovi iz SZ, Pslama i Proroka su upućivali na to a na njih se i sam Isus pozivao) a Muhamed se objavio potom kao kritik, kompilator, sintetizator i reinterpretator svega što se o Bogu do tada mislilo, smatralo, reklo i stiglo reći uključujući Abrahama, Mojsija, proroke Iliju, Jovana Krstitelja i Isusa. Glavna poruka islama je da je to navodno ona izvorna monoteistička religija kakva je bila za još za Abrajama, ta koju je Abrahamu predao Bog ali su se poslije Jevreji i hrišćani od nje vrlo udaljili i otklonili, izvitoperili su svojim "krivim tumačenjima" tu izvornu Abrahamovu vjeru a Muhamed je potom sve to vratio do normale i prosadio istinitu vjeru Božiju tim što mu je bio objavljen Koran - "izvorna vjera i objava Božija"..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Itekako jeste.Svejedno je dal si musliman,budista,pravoslavac,paganin,katolik,hinduista.Bog je ljubav,samo ga mi tumačimo na različite načine to je baza svetskom ekumenizma koji promoviše pre svega papa.Imaš i njegov spot na netu.

Опет, мислим да то није баш тако, можда некакав тзв. екуменизам, синкретистички.

Православни хришћани са овим немају ништа.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је "митрополит", у мало измењеном редоследу речи, рек'о исто оно што и много уважени нам Др Јеротић. Видела жаба да поткивају коња, па и она дигла ногу!

Не верујете? Па дај да послушамо:

http://youtu.be/5qqRcouUB_o

Sent from my iPad using Tapatalk

Подели на овим сајтовима

Мислим да је управо у том измењеном редоследу речи изречена и суштинска разлика. Проф. Јеротић на овом снимку који си поставио јасно говори о опомени, а и из неких његових ранијих говора се исто може закључити. Врло често уме да каже да са исламом нема шале. Дакле, он када говори о Исламу као Божијој ствари он заправо говорио о Исламу као Божијој опомени (или што брат Дежа воли да каже подсећању). У том смислу и придев "Божији". А ја га лично (Ислам) одавно сматрам бичем, ту превасходно мислим на овај милитаристичко-џихадистички. Иначе, познајем једног сјајног муслимана, дивног човека, паметног, образованог, жива душа, који се гнуша тих фанатика.

Нисам баш сигуран да је све баш тако, јербо уважени Др Јеротић недвосмислено каже:

Паз’те, то је света књига (Куран – прим. niksrbin) и то је човек ког је Бог послао (дакле пророк - прим. niksrbin), Мухамед. (sic.) Немојте да слушам од наших полу просвећених православаца да је у Мухамеду демон. Неможе бити никако, милијарда и више стотина милиона мух…муслимана верују у Алаха...”

Апсолутна дилузија, гордост која ето и донела свој плод те га овај несрећни монтенигрин цитира и продаје као своје, оћу рећи да је плагијатор, јесте лош, али ипак плагијатор...

Подели на овим сајтовима

Знаш како, Бог нам стално шање некаква подсећања, на разне начине опомиње, и на личном плану и шире, па ако је све то од Бога, односно ако их схватамо као Божије, онда је логички нужно да су и свете.

Осим тога, сам џихад, у оном смислу како га ми данас схватамо кроз теророзам, према неким нашим ауторима који се баве том темом (проф. Танасковић, Јевтић) суштински значи нешто сасвим друго од онога како се он кроз историју манифестовао. Џихад је пре свега унутрашња борба, борба са самим собом, езотерија. То исто сам слушао и од тог мог познаника, и у принципу то је једна секуларна ствар. Наравно, кад се човек не бори са самим собом унутра та борба прераста у борбу са другима. Други постаје непријатељ. Све је то наравно последица што је кроз историју Ислам постао идеологија за остварење "земаљског царства". Што је уосталом био случај и са хришћанством. А и данас међу хришћанима, па и међу самим православцима, имамо оне који би да заводе ред на Земљи силом. Мноштво секти, разних учења која су се одвојила (узмимо само протестанте као пример), што је све болест од које болује и Ислам. Једино је разлика у томе што су хришћани те болести углавном прележали (са аспекта религије) а муслимани нису. Овде свакако не генерализујем.

Лажи нису од Бога, тако да лаж никако неможе бити света. Светост онтолошки припада само Богу! Правиш конфузију између "по допуштењу Божијем" и "од Бога"

Иначе на овај начин (одбране проф. Јеретића) може'да се склепа и апологија за несрећног Мираша и његовог плагијаторског 'мишљења' о муслиманима, исламу, Мухамеду као пророку итд.

Подели на овим сајтовима

А зашто лаж? Зар се не може то на неки начин тумачити као саопштавање и неке истине. Рецимо истине да смо као хришћани, као цивилизација, кроз историју дебело оманули у многим стварима, и у многим аспектима и сами изврнули Христову радосну реч, са тешким последицама, ратним разарањима, итд., и да смо делом одговорни за то како свет данас изгледа, што је чист онтолошки промашај са наше стране. Ето можда нам је баш преко тог Мухамеда Бог послао поруку "ел видите шта сте направили и докле вас је довела та ваша борба за власт и моћ". Узгред, кад смо код појма светости, која је од Бога, врати се мало кроз историју па погледај кога све наша Црква није прогласила светитељем. Многима су руке биле крваве до рамена и то из освајачких намера. Јеванђелски, нема шта. А погледај рецимо Јусуфспахиће...Све је то јако шкакљиво питање и никако није црно бела слика. Нама би свакако било лакше да јесте.

Не апологирам ја никога и ништа, само износим своја размишљања и неке закључке на основу искуства и онога што знам. Ми имамо реалан проблем са Исламом, са разним струјама, од којих су неке секуларне а неке фанатично-милитарне. И те ствари треба разграничити, јер са једнима се може живети мирно и нормално, са овим другима не може и од њих се треба бранити. Једино ако не мислиш да би свих милијарду и 200-300 милиона (колико их има) требало физички истребити...Ако мислиш онда бих волео да чујем како то мислиш да изведеш.

1- straw man

2- straw man

NB размишљај колико ти је воља...него то размишљање (овде причам о конкретној теми, а не измишљеним под темама које извлачиш) нема везе са Православним учењем о Светости, пророцима, Божијем допуштењу или концепт "од Бога" . Извини ако сам погрешно мислио да си пробао да пласираш своја размишљања и тумачења као Православна...ако ли пак ниси, онда заиста морам да се потрудим да схватим шта у ствари хоћеш да кажеш!

Подели на овим сајтовима

Паз’те, то је света књига (Куран – прим. niksrbin) и то је човек ког је Бог послао (дакле пророк - прим. niksrbin), Мухамед. (sic.) Немојте да слушам од наших полу просвећених православаца да је у Мухамеду демон. Неможе бити никако, милијарда и више стотина милиона мух…муслимана верују у Алаха...”

Шта се догодило овом човеку? Како да му тако драстично клецне логика?

И одмах су за све криви тамо неки полупросвећени православци... Али, ето, мора да постоји неко, макар и измишљен, на кога ћеш пројектовати свој хејт да би са друге стране, а насупрот томе, креирао своју небул... тезу. Модеран и до крајности рабљен принцип.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...