Jump to content

Војислав Шешељ ослобођен по свим тачкама оптужнице

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Молим све учеснике на теми да се клоне мерења верског, националног, патриотског и сл., јер смо након тога лако склони да пређемо у личне и често веома непријатне квалификације. Хвала.

Подели на овим сајтовима

И ајд што јашу нас, него јашу и ове клинце који су се родили након њиховог сеирења. Сјашите нам бре већ једном са кичме, *****. Нисмо вам бре ми крдо да нас утерујете у ваше квазипатриотске лажљиве оборе и да нас ограђујете вашом жицом. Одхебите бре више Шешељи и Милошевићи. ********!

BRAVO!

Подели на овим сајтовима

Bio sam veoma jasan, s obzirom na poruku na koju sam odgovarao. Nece biti nikakvih posebnih delova udžbenika o tom slučaju, eventualno fusnota, ako i toga bude. Sama optužnica, kad se uporedi sa onim za šta se terete ili su se teretili drugi, je od malog značaja. To što se o njemu piše je stvar politike i političkih interpretacija presude, a ne prava.

Komentar otprilike na nivou četrnaestogodišnjaka. :)

bio mu je na teretu udruzeni zlocinacki poduhvat

Подели на овим сајтовима

covijek je izvozao one spodobe od tuzilastva i udario samarcinu ovoj modernoj zapadnjackoj inkviziciji, kako vreme bude prolazilo, taj samar ce sve jace da boli.

nisu u pitanju samo spodobe od tuzilastva vec i spodobe od sudija

Мани то. Него их је јавно и пред њиховим очима, опсовао, вређао, крајње непоштовање показивао, откривао имена заштићених сведока, тражио највећу могућу казну за себе изражавајући жаљење што не постоји смртна која би му омугућила страдање за идеологију, писао књиге са наловима који их извргавају руглу, штрајковао глађу до фазе опасне по живот како би добио могућност да се сам брани... И на крају добије све што је тражио и оно што није тражио. Дозвољено му је да се сам брани на интеревенцију руских лекара, бива избачен из Хага јер нису више могли да изађу на крај са њим, и као шлаг на торти бива ослобођен, и то по свим тачкама оптужнице. Поред свега што им је чинио добије више него што се ико надао, поготову он.

Због тога опет кажем, ако је Шеки ишта добро и успешно урадео у свом животу, онда је то победа над Хагом. Без обзира на пресуду, она није битна да би му се победа признала. Посекао је један крак западњачке империјалистичке хоботнице зла. То је за сваку похвалу, за медаљу. А његов случај у Хагу изучаваће светски правници. Мало ли је за једног човека, још Србина, још патриоту... Није, браћо.

Подели на овим сајтовима

Sama optužnica, kad se uporedi sa onim za šta se terete ili su se teretili drugi, je od malog značaja. To što se o njemu piše je stvar politike i političkih interpretacija presude, a ne prava.

Politicke interpreacije su nivo ovdasnjeg prostora. Seki je u svojoj odbrani koristio dostupna pravna sredstva, dakle nastupao kao cisti pravnik a ne kao radikal.

Подели на овим сајтовима

Овако се не би пред судијама које требају да му пресуде понашао нико ко првенствено жели слободу. Он као да је хтео да га осуде, али ни ту није "успео".  :D

Подели на овим сајтовима

Напротив, баш се у овоме показује баналност закона Суда и извитопереност политичке коректности.

И треба да им узНе милионе, зато што су глупи.

U cemu tačno?

Ne može da im uzme ni centa...

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Politicke interpreacije su nivo ovdasnjeg prostora. Seki je u svojoj odbrani koristio dostupna pravna sredstva, dakle nastupao kao cisti pravnik a ne kao radikal.

Sto niko nije ni sporio. Samo to ne znaci da je slucaj zbog toga narocito bitan u pogledu onoga za sta je bio optuzen, sto je moja pocetna i jedina poenta.

Подели на овим сајтовима

Sto niko nije ni sporio. Samo to ne znaci da je slucaj zbog toga narocito bitan u pogledu onoga za sta je bio optuzen, sto je moja pocetna i jedina poenta.

bio je optuzen za udruzeni zlocinacki poduhvat, znaci da je planirao i udruzio snage sa vojnim i politickim vrhom u sve tri drzave skoro za sve tipove zlocina, samo sto je ta optuznica pala u vodu, eto kako nije bio optuzivan za bitne stavri, malo si pobrkao loncice, prosto mi ne pada utisak sa ociju da ti je zao sto nije osudjen.

Подели на овим сајтовима

Ne bi rekao da nije bitan. Njegov slucaj je izuzetan, prvo jer je imao za optuzenog izuzetnog Seselja a drugo jer je pokazao da je sud prosto nemocan da, kako kazu - u sirem 'moralnom i politickom' kontekstu sagleda posledice dogadjaja koji su odigrali na terenu. Dakle, Seseljevo sudjenje im je 'otvorilo oci' da uvide koliko su zapravo nemocni da se nose sa tako nezgodnim okolnostima iz 90ih i ako naidju na jednog pravnog giganta kakav je u ovom slucaju Seselj.

Ovaj tekst sabira te 'manjkavosti' zbog koje je Seselj na slobodi:

http://www.tportal.hr/vijesti/komentari/423238/Fatalna-haska-greska-zbog-koje-su-Seselj-i-njegovi-pobijedili.html 

Подели на овим сајтовима

U cemu tačno?

???

Возао их је, намерно одуговлачио суђење, износио податке у књигама, саботирао све.

Показали су се неспособним против једног неуравнотеженог лика, тачка.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

???

Возао их је, намерно одуговлачио суђење, износио податке у књигама, саботирао све.

Показали су се неспособним против једног неуравнотеженог лика, тачка.

To je tacno. Ako nista drugo, njegov slucaj je jasan primer da su dopustili da se svasta desava u jednom krivicnom postupku, sto jeste njihov veliki propust.

Подели на овим сајтовима

bio je optuzen za udruzeni zlocinacki poduhvat, znaci da je planirao i udruzio snage sa vojnim i politickim vrhom u sve tri drzave skoro za sve tipove zlocina, samo sto je ta optuznica pala u vodu, eto kako nije bio optuzivan za bitne stavri, malo si pobrkao loncice, prosto mi ne pada utisak sa ociju da ti je zao sto nije osudjen.

Sem sto je njegova odgovornost, uzimajuci u obzir polozaj na kome se (ni)je nalazio i nedostatak efektivne kontrole, daleko manja.

Sto se tice presude,i da su ga osudili verovatno bi odmah izasao zbog onoga sto je vec odlezao, a vec pre nekih godinu dana sam poceo da mislim da ce ga osloboditi, tako da nisam nesto bio iznenadjen ovakvom presudom. A da li mislim da je za svoje politicke aktivnosti tokom devedesetih trebalo da odgovara? Itekako. Ako ne u Hagu, onda pred domacim sudovima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...