Zoran Đurović Написано Март 31, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Не знам....да ли кроз подвиг до љубави, или из љубави подвиг. Рапсоди, ево, призивам у помоћ опитног Старца, нашег Митрополита, да нам он објасни ствари. Ако ти после овога не буде јасно, ја се предајем... Рапсоди, Јелена011 and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Smirenje, prastanje, nezlobivost, ljubav, nije to hipi pravoslavlje, to bre tesko Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 @Драшко, о овим темама бјеседисмо ономад Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Рапсоди, ево, призивам у помоћ опитног Старца, нашег Митрополита, да нам он објасни ствари. Ако ти после овога не буде јасно, ја се предајем... Па тако Аво...слика вреди хиљаду речи, а уз мало текста две... Па причајте српски да вас цео свет разуме.... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Ja se nekad mislim da su zapovesti cista sigurica Сад зависи на шта тачно мислиш под "заповести". Неке ствари су просто речене на више нивоа. Да сви разумеју. На пример, ова заповест о неосуђивању, уопште није потребна ако човек истински воли свога ближњег па чак и непријатеље!! Јел тако? Ево овај сигурносни конопац ме инспирисао. Рецимо да је заповест, "не пали шуму" и ти се налазиш у хелихоптеру и испод тебе је нека огромна шума са две брвнарице на сваком крају. Ти знаш о чему се ради, о каквој шуми је реч, и каква је опасност. Ако је запалиш, изгориће и те брвнаре. У једној брвнари везан за неко дрво (пањ) седи неки несрећник свезаних очију и муче га са звуковима морских таласа и плаже. Он мисли да је на плажи и све му ставили вентилатор па му пирка у лице поветарац . Он ако чује за ту заповест "не пали шуму" неће јадан имати појма шта то значи, јер он нити види шуму, нити зна за њу, нити о њој може да мисли у таквом стању. Њему ће прва заповест бити, "кад се одрешиш скини повез с очију", па онда "изаћи напоље" па тек онда "не пали шуму". Али ова заповест "не пали шуму" садржи и његову заповест "скини повез" и његово спасење и и спасење ко зна кога који седи у другој брвнари, на другом крају шуме. Јелена011, Биљана 1234, Џуманџи and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Ja ne znam da li da se smejem il da placem Sto su ljudi istripovali da je ljubav osecanje leptirica ja ne znam, al kad se ne radi o gladnima u africi i nepoznatim ljudima koje ne mozemo voleti mislim mozemo samo umisliti da smo sacuvali sliku o sebi... Voli konkretnog coveka pa ce ti se smuciti zivot posle nedelju dana. Preporucujem po bolnicama il zatvorenim ustanovama, ko nije u braku il ne zivi sa roditeljima, tamo uglavnom gde si s nekim 24h i da ne mozes da mrdnes. I ne da ih volis tako sto ces se sklanjati i izmisljati poso sa strane, nego da ih volis tako sto ces da ih slusas, ne sekiras, ne nerviras, ne trazis svoje, ne zavidis... Znam ja jednog, i mnogo ga volim, ume cesto da kaze "joj cekaj malo da ispijem kafu na miru da se odmorim", mislim se aha, ako te tih pet minuta iskljucivanja iz zivota ne spasi nista nece. Voleti znaci i biti prisutan sada i ovde, ne bludeti umom, ne zamisljati i ne ziveti u masti, nego ovde i sada to je sve sto imas, sa svim ljudima koji su ti dati. Pa cvrc izdrzi Sad i ovde, takvi smo kakvi smo, bez ikake garancije buducnosti. Pa majcin sine ko ziv ko mrtav. Nista tu hipi nema. Hipi je ono ja sam fin, placem na svaku romanticnu scenu, placem kad vidim gladne na teveu, to je hipi jer imas sopstvenu sliku da si dobar, divan, sastradavajuci, a u sustini si prazan jer sa tim ljudima nemas odnos pa je lako trucati. Ljubav nije videla sentimentalnost, i hipi je koliko su i zapovesti hipi Nego sta cemo mi kukavci koji tesko pamte i sopstvene grehe, a i ljudi ih zuljaju Zoran Đurović, kopitar, Саша од Москве and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Sto su ljudi istripovali da je ljubav osecanje leptirica Voli konkretnog coveka pa ce ti se smuciti zivot posle nedelju dana "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Nego sta cemo mi kukavci koji tesko pamte i sopstvene grehe, a i ljudi ih zuljaju Шта да радиш. Како год се рвемо са другима тако морамо и са собом. Саша од Москве, Јелена011 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Да је Јелена царица, то сам већ знао, али Ведран ми је откровење, нисам га често сретао на темама. Похвале за О.Зорана и за текст и за започету тему за размишљање, доста схватих и научих из ове 4 странице. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, dragisa and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Хвала Гоку. Просто је лепо кад се лепо разговара. Goku, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Оче, занима ме ваше мишљење о монофизитству (које осуђујемо сваким "Вјерују", али га се нешто слабо одричемо у нутринама свог бића) - и шта је највише допринело томе да Христа " изгурамо" "на небеса" (не алудирам на Достојевског) и прихватимо да је "само" у одређено време (и у Чаши) ту...? Биљана 1234 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Goksiiiiii Jeste ja sam slatka ko secerna bolest. Samo nije fer kad meni secer skoci svi me napadaju, a kad se vladikama desi isto bude jaooj pa pusti ga ima secer hahaha. Elem,Vedran je pravi primer coveka cije su reci blage a argumenti jaki, za sve godine koliko se znamo preko interneta, on je bio blag prema ljudima i strog prema sebi, svakog je pokusao da razume i nikad nije bilo hajde da vidimo ko kome bolje kopa oci. Nego da stanem ce me utepa hahaha Џуманџи, Goku and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Samo nije fer kad meni secer skoci svi me napadaju, a kad se vladikama desi isto bude jaooj pa pusti ga ima secer hahaha. Имам и ја, па будите благи и према мени Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 i nikad nije bilo hajde da vidimo ko kome bolje kopa oci. Nego da stanem ce me utepa Сад да сам јуродив ископао бих ти очи. Ал би ти онда рекла да сам јуродив. А ни то не би било тачно. А ово за шећер То сам доста пута чуо. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 31, 2016 Пријави Подели Написано Март 31, 2016 Doduse kroz salu i humor, Rapso ti ovde potkacinjes sve redom, od ateista do ovih onih, salis se kako si ti albatros a mi ne znam sta bese Па шта фали...ош да те чешкам иза увца... Ја никога не поткачињем, сами се качите, не знам што.... У ствари највише себе поткачињем.....нисам сјајна, а треба да сам.... Ма море нема ништа без заповести...да нам не требају не би их Господ ни дао Но оне су само средство никако и сврха.... Мени требају...потребне су ми као путокази као најсигурније средство да стигнем дома... Е сад постоје људи који су надишли заповести и њима не требају / ни пост ни молитва, ни исповест / разумем ја то....али и ви разумите да су мени лично потребне, мада их по слабости /лењости, разводњености / па баш и не испуњавам , што не значи да не треба.. Биљана 1234 and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука