Jump to content

Еп. Арсеније: "Престолонаследник и идеја о поновном успостављању монархије уживају безрезервну подршку Српске Православне Цркве на челу са Патријархом

Оцени ову тему

Препоручена порука

Понављам, кад се 2/3 народа на референдуму изјасни за монархију, може.

Није се народ питао ни када је укинута, па неће ни за повратак.

Постоји други пут. Уставотворна скупштина.

Наравно, парламентарна, као у Британији.

Тако је.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Прво нека се човек докаже као револуционар и председник. Ако добар буде дуже време, једно двадесетак година, треба га прогласити доживотним председником, па и краљем. Нека он за живота постави наследника којег он одабере. Наследник може, али и не мора бити син првенац. Не мора му ни бити син. Фидел Кастро је поставио свог брата. Није краљ званично, али је у истој и још јачој позицији. Може га поставити да влада и за живота уколико се не осећа више способним због старости, болести, или чега већ

Добро је то из више разлога. Као прво нема везе да ли су му преци били "плаве крви". Битно је да се делима докаже на дуже стазе. Као друго, титула доживотног владара приморала би га на потезе који су озбиљни, за које ће, ако се зезнуо, највероватније он сносити последице. А не да шмугне кад му прође мандат, или да задужује следећег дуговима које је он правио, и тиме привремено ствара илузију доброг живота под својом владавином. Као треће, последице ако не сноси он за живота, сносиће његов син, брат, или било ко кога толико воли да му преда своју улогу и свој народ.

Ако је он био способан да се пробије кроз густо трње и челичне бодљикаве жице страних плаћеника, тајкуна, и мафије, и изазове револуцију и препород Србије на боље, значи да је надпросечно способан, и да ће бити мудар и при одабиру свог наследника, а за чији одабир неће имати наметнута и уска ограничења "плаве крви", сина првенца... Наследника ће учити и прирпемати за живота за владавину, преносивши му искуство и тајне свог успеха.

Народ мора бити спреман да реагује и сруши такву власт ако се исквари довевши опет човека истих особина.

Све је ово само одлагање нужних овоземаљских владара који нас увек могу злоупотребити и изневерити, док не дође прави Владар и Краљ. Све те власти до Царства имаће мана и биће несавршене. Али то не значи да требамо дићи руке од свега и владање препустити другима, него се морамо борити да имамо власт што бољу као људи можемо имати, иако неће бити савршена, она може бити у великој мери добра, свакако је неизбежна и морамо јој посветити пажњу.

Подели на овим сајтовима

Прво нека се човек докаже као револуционар и председник.

У ком смислу револуционар?

12933044_1765732446992117_66657803962671

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

У ком смислу револуционар?

Не у том као на слици. Револуција која ће збацити ову и овакву власт и извршити корениту промену у држави на боље. Опет не по комунистичком моделу иако звучи тако. Промена на боље, коренита промена система. Широка је тема говорити о томе какав систем би требао бити. Говорим уопштено више о потенцијалном владару.

Подели на овим сајтовима

ne znam sta se pravoslavci toliko protive monarhiji

Па понеки су и даље под утицајем комунистичке пропаганде, нпр. испиран им је мозак о томе како је Краљ наводно украо злато,  или су гледали Дражу у серијама како пали томпус на кандило, па су саблажњени :) 

Подели на овим сајтовима

ja sam za politicki sistem gdje svako dodje na svoje mjesto u hijerarhiji, onoliko koliko vredi da na to mjesto i sjedne, monarhija je najbliza tome sistemu, mada taj sistem je savrsen tek u eshatonu, na zemlji ima naravno mane, glipo je porediti stare monarhije sa danasnjim tipom drustva, danas bi monarhija bila malko drugacija, ali sam koncept monarhije je odlican i najpravedniji, znam da ovi koji su pametniji od Boga tako ne misle, ali sta cu im ja.

Подели на овим сајтовима

danas bi monarhija bila malko drugacija

Уставна парламентарна монархија (као нпр. у Британији), а ускоро и у Србији.

Подели на овим сајтовима

Уставна парламентарна монархија (као нпр. у Британији), а ускоро и у Србији.

vidi brate, u eshatonu je lako praviti monarhiju jer nema smrti, zna se tacno ko koliko vredi i na kojoj je poziciji, problem sa zemljom je sto smo mi smrtni na ovom svijetu, pa onda nase zasluge dijelom preuzimaju nasi potomci koji to uvijek ne zasluzuju, a ponekad su bolji od nas i zasluzuju vise, tako danas u britaniji imas elitu koja vuce konce po cijeloj planeti, a da li to zasluzuje, svakako ne zasluzuje. ranije je narod bio mnogo primitivan i brutalan da sa njim nisi mogao drugacije nego onako kako se i radilo, sam bog nije mogao isto sa onim ljudima nekada kao sa nama danas, zato ti i postoji stari i novi zavjet sa ljudima, eto muslimani jos zive nekim starim zavjetom, pa vidi kakve probleme imaju da se uklope sa danasnjim vremenom. idealan sistem bi bio da svako bude tamo gdje pripada, a ne da ja ubirem plodove slave mojih roditelja a sam ne vredim nicemu, mozda sam obicna razmazena bitanga koaj ne postuje nikoga i nista. moguce je napraviti sistem na zemlji koji bi detektovao vrijednosti covijeka pojedinca i u skladu sa time ga pozicionirao u drustvu, medjutim nikome nije do toga stalo, znas li zasto, pa nisu ludi ovi koji danas vladaju planetom da prepuste svoje mjesto boljima od sebe, na ovom svijetu vlada nepravda teska, ona je vjerovatno i neophodna i po bozijoj je volji, kada bi svako od nas imao savrsen zivot pretvorili bi se svi u duhovne nakaze, sve sto sam ja zelio reci je da ne razumijem pravoslavne koji su protiv monarhije, to ih ceka u eshatonu, ne misle valjda da ce biti ravni sa bogorodicom...

Подели на овим сајтовима

Не да ћемо бити равни са Богородицом како и Сам Господ каже:"ко изврши вољу Оца мојега који је на небесима, тај је брат мој и сестра и мати", него и Павле даље каже :"Док не достигнемо сви у јединство вјере и познања Сина Божијега, у човјека савршена, у мјеру раста пуноће Христове;"

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Не да ћемо бити равни са Богородицом како и Сам Господ каже:"ко изврши вољу Оца мојега који је на небесима, тај је брат мој и сестра и мати", него и Павле даље каже :"Док не достигнемо сви у јединство вјере и познања Сина Божијега, у човјека савршена, у мјеру раста пуноће Христове;"

to se ne odnosi na to da smo svi jednaki, vec se odnosi na to da svi trebamo da dostignemo nivo bogocovjeka, to je temelj. iz ovoga sto si ti napisala moze se zakljuciti dzumandzi = Hristos, ajde molim te...

ako smo svi jednaki, zasto na nebu imamo hijerarhiju?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...