Agnostik Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ovde pricam o srednjem veku. I srpske ime sto se osvajanjem siri, isto tako se povlaci kad srpska drzava izgubi teretorije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 28, 2016 Пријави Подели Написано Март 28, 2016 Ja jesam romantik i idealista....i verujem u utopije...mogu i u ovu.. Bogu je sve moguće...čuda se dešavaju... Ali više verujem u ovo Ustajte prezreni na svijetuSvi sužnji koje mori glad! P.S.Šalim se nisam komunista .... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Ovde pricam o srednjem veku. I srpske ime sto se osvajanjem siri, isto tako se povlaci kad srpska drzava izgubi teretorije. Lupaš gluposti. Српско име се није ширило никаквим освајањем јер су то све биле државе српског народа. Ширила се само политика оне државе која успе да отме парче друге државе. Али чак ни тад Рашани нису Босанцима наметали име. Јер да јесу вероватно би се данас пола Босне звало Рашка. Што Душан када је освојио 9/10 Византије није наметнуо Грцима да су Срби? Или Маџари када су освајали српске просторе што нису Србима наметнули да су Маџари? То се просто није дешавало ни у средњем веку ни за време Турака. Та логика је националистичка и потиче тек од новијег доба Европе. Мешаш бабе и жабе. -Владимир-, Аристарх, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Па ко нам је крив кад држимо Латинку која је црногорски националиста на нашем универзитету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Ма не меша, већ му је тамо на филозофском оно Латинкино крило са Дубравком као перјаницом утувило ко зна које теорије па вероватно конта да су нације постојале откад је Адаму отпо пупак, е да би племе поистоветили са нацијом, па да ондак нако комуњарски имају по чему да клепају и да граде академску каријеру. Narodi su postojali. I da Bosnjani su se odvojili od Srbije kad su se osamostalili za ostatkama stare identifikacije. Ima tu nekih dokumenta ko Ninoslavova povelja i naziv srpski jezikom Stjepana Kotormarica. To nisam ni sporio. Lupaš gluposti. Српско име се није ширило никаквим освајањем јер су то све биле државе српског народа. Ширила се само политика оне државе која успе да отме парче друге државе. Ili si ti cuo za slovenska plemena Moravaca i Timocana. Oni su preuzeli srpsko ime posle osvajanja. Aли чак ни тад Рашани нису Босанцима наметали име. Јер да јесу вероватно би се данас пола Босне звало Рашка. Pa u drzavi Bodina to su bile provinca. Srpsko ime je bilo Што Душан када је освојио 9/10 Византије није наметнуо Грцима да су Срби? Или Маџари када су освајали српске просторе што нису Србима наметнули да су Маџари? Grci i Albanci nisu Sloveni То се просто није дешавало ни у средњем веку ни за време Турака. Та логика је националистичка и потиче тек од новијег доба Европе. Мешаш бабе и жабе. Jeste pa bas su Turci poturcili celu Anatoliju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Ili si ti cuo za slovenska plemena Moravaca i Timocana. Oni su preuzeli srpsko ime posle osvajanja. Колико ја знам Тимочани се још зову тако а и Моравци . Видети слику . Моравац са породицом . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 brate, ja sam za bosnjak cuo prvi puta 1994 godine, nidje to nikad cuo nisam, ali sam kod tebe primjetio da ih forsiras u istorijskim temama, tako da sam ja jos onomad reko da si ti njihov, makar za mene Do tada termin bošnjak nije postojao.veštački kreirana nacija na bazi religije.Sve su to poturčeni Srbi. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Овдје спадају Србија са Косовом, република Српска, Црна Гора и можда Македонија. Осјећам неку промену у свијести људи са ових простора у задње вријеме, поготово од када је Русија ојачала. Ови протести и побуне, мислим да се сви полако будимо и схватамо да нам без јединства нема напредка. Такође, и пророчанства наших светитеља говоре о поновном уједињењу, да ћемо бити јаки и сложни. Русија ће помоћи да се ослободи и Косово. Старац Гаврило, отац Тадеј, Владика Николај сви су о томе прорицали. Вјерујете ли у ово? Да ли смо близу тога времена? Да ли ћемо доживети то вријеме? I deo rvacke sve do granice Karlovac,Karlobag Ogulin,Virovitica.Velika Srbija.Za taj projekat će doći vreme ako dođe do globalnog rata do tada mož samo da sanjamo.Mada realno mogli bi sa RS daa se ujedino putem referenduma. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука