Juanito Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ono sto je interesantno pitanje, ne postavljam retoricki vec cisto onako za razmisliti, da li bi ti evropski "socijalisti" i/ili socijalisti mogli sebi da priuste taj vikend-hedonizam i te godisnje odmore kad ne bi imao odredjeni procenat ljudi na planeti koji krvnicki zapinje i ne moze ili nece da cuje za godisnje?! Kad bi sve vise njih upraznjavalo takav pristup radu automatski bi sve te robe i usluge koje se hedonisticki konzumiraju postale skuplje a neke ne bi ni postojale sto postavlja pitanje mozemo li danas bilo koju ekonomiju posmatrati zasebno kad je vecina stvari prodkut globalnih procesa. Питања има колико хоћеш... Само би волео да се не користе толико ти епитети. Просечан западни и северни Европљанин није неки нарочит социјалиста по убеђењу, већ воли живот. Европљани раде да би живели, а Амери живе да би радили. Амери не могу заиста да одмарају (типа седе у парку на сунцу и кулирају), већ им је и сваки одмор увек нека активност, увек нешто морају да раде. Они траће огроман број сати на привидан и непродуктиван рад. Толики рад није заиста неопходан за исти крајњи резултат, већ је вероватно у питању бежање од себе, као и код сваке зависности. Grizzly Adams and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Чуо сам једном следећу причу, кажу да је истинита. Негде тамо око 1860-те, окупили се најумнији људи Њу Јорка да испланирају будућност свог града. И после озбиљне дискусије, дошли су до закључка да за сто година Њу Јорк неће постојати... Физички је немогуће. Јер само за транспорт људи по граду били би потребни милиони коња, а већ у то време - са мање од милион становника - је проблем коњског измета у граду био веома озбиљан. Значи, ако град настави да расте том стопом, прети му пропаст. Данас, више од сто година после, Њу Јорк има скоро 10 милиона становника и са коњима као што видиш немамо никакав проблем. nemas jer ti je to tehnologija omogucila, vazduh u njuorku je odavno problem ,zato imas te asmaticare i ostale padavicare, ali ajde to se nekako izdrzava dok tebe ne pogodi, medjutim planeta nema neogranicene resurse cak i uz ovu stopu razvoja tehnologija oni su limitirani i stavrno trebaju ogranicenja neka, nikome zaista niej potreban ekstra profit, cemu, cemu bi on sluzio, da pojedinci jedu veceru od 5000 dolara, daj brate... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ljudi imate pogresne sisteme vrijednosti, tako ja mislim, drugog logicnog objasnjenja ja nemam, zasto bi pravoslavac odobravao ekstra profit, svaki ekstra profit je ekspluatacija zivih ljudi, na ovaj ili onaj nacin, sustina je tacno ta, bez obzira sto ce aquilius i ekipa sad da mi krenu objasnjavati kako bogati razvijaju industriju od koje svi postaju bogatiji, moze to da se radi i bez ekstra profita isto, u ljudskoj prirodi je da stvara, najveci naucnici svijeta su bili gola bijeda pa su stvarali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 nemas jer ti je to tehnologija omogucila, vazduh u njuorku je odavno problem ,zato imas te asmaticare i ostale padavicare, ali ajde to se nekako izdrzava dok tebe ne pogodi Ваздух у Њу Јорку је веома чист с` обзиром на количину људи и аутомобила. Изненађујуће... medjutim planeta nema neogranicene resurse cak i uz ovu stopu razvoja tehnologija oni su limitirani i stavrno trebaju ogranicenja neka Ми стално проналазимо нове и ефикасније начине коришћења ресурса. Кад читаш историју, видиш да су многи људи сто пута правили ту исту грешку и пророковали "катаклизму" зато што ћемо "потрошити ресурсе", а онда их је време демантовало. nikome zaista niej potreban ekstra profit, cemu, cemu bi on sluzio, da pojedinci jedu veceru od 5000 dolara, daj brate... Шта је то "екстра" профит? Како се дефинише то "екстра"? Ако је човек нешто поштено зарадио, зашто би то било "екстра"? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Хемофарм стоји иза такве иницијативе због тога што улаже велике напоре да створи слику једне светске компаније, друштвено одговорне, која води бригу о својим радницима и породичним вредностима. Проблем је у томе што више напора улажу у стварању слике него у подизање квалитета самог пословања и односа према радницима. Pa da, najobičniji marketing, nema tu nikakve ,,zavere protiv društvenog prosperiteta". Reklamiraju se, farbaju fasadu, šta je iznutra, ko te pita. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ваздух у Њу Јорку је веома чист с` обзиром на количину људи и аутомобила. Изненађујуће... Ми стално проналазимо нове и ефикасније начине коришћења ресурса. Кад читаш историју, видиш да су многи људи сто пута правили ту исту грешку и пророковали "катаклизму" зато што ћемо "потрошити ресурсе", а онда их је време демантовало. Шта је то "екстра" профит? Како се дефинише то "екстра"? Ако је човек нешто поштено зарадио, зашто би то било "екстра"? ekstra profit je nenormalno velika zarada za ulozen trud i znanje, recimo neka pjevacica izda album, zaradi 30 miliona dolara, otpjeva ga za mjesec dana u studiu, u stvaranje muzike se razumije ko krava u kozmetiku, oni ljudi koji je stvaraju su najcesce anonimni, njoj ide i slava i ekstra profit, nije truda ulozila nista, zaradila je za sat vremena sto neko ne moze pola zivota, to ti je ekstra profit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ljudi imate pogresne sisteme vrijednosti, tako ja mislim, drugog logicnog objasnjenja ja nemam, zasto bi pravoslavac odobravao ekstra profit, svaki ekstra profit je ekspluatacija zivih ljudi, na ovaj ili onaj nacin, sustina je tacno ta, bez obzira sto ce aquilius i ekipa sad da mi krenu objasnjavati kako bogati razvijaju industriju od koje svi postaju bogatiji, moze to da se radi i bez ekstra profita isto, u ljudskoj prirodi je da stvara, najveci naucnici svijeta su bili gola bijeda pa su stvarali А па брате немој да брукаш ту шубару... Ако ово мислиш, онда је скини па стави титовку и петокраку као што приличи. Аурор and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 zakon ponude i potraznje je uzrok velikih nepravdi u svijetu i uzrokuje takodjer bijedu i glad sirom planete! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ekstra profit je nenormalno velika zarada za ulozen trud i znanje, recimo neka pjevacica izda album, zaradi 30 miliona dolara, otpjeva ga za mjesec dana u studiu, u stvaranje muzike se razumije ko krava u kozmetiku, oni ljudi koji je stvaraju su najcesce anonimni, njoj ide i slava i ekstra profit, nije truda ulozila nista, zaradila je za sat vremena sto neko ne moze pola zivota, to ti je ekstra profit Зашто је то "екстра"? Па није она никоме ништа узела, него су јој други људи добровољно дали новац за то. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 zakon ponude i potraznje je uzrok velikih nepravdi u svijetu i uzrokuje takodjer bijedu i glad sirom planete! Хахахахаха... ) :smeh1: 12:smeha: Брате, размисли ти стварно о тој шубари... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 А па брате немој да брукаш ту шубару... Ако ово мислиш, онда је скини па стави титовку и петокраку као што приличи. ne bavi se time, rekao sam ti da se ja za socijalizam ne zalazem, socijalizam se bavi unistavanjem velikih i osrednjih ljudi na nivo najlosijeg u kolektivu, skoro pa tako. ali se ne zalazem ni za liberalizam, pusti ti moju kokardu, nije ona tu zbog ekonomije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Зашто је то "екстра"? Па није она никоме ништа узела, него су јој други људи добровољно дали новац за то. pa znam, napisao sam ti u produzetku da zakon ponude i potraznje ima velike mane i izvor je velikih nepravdi, ja sam brate da se zna neki red, ko kosi , ko vodu nosi, al da svi imaju sansu da pokazu ko su i sta su, to je najpostenije, samo nece ova elita nikada za taj sistem da se zalaze, znas li zasto, zato sto bi taj olos pao na dno, eto zato. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Хахахахаха... ) :smeh1: 12:smeha: Брате, размисли ти стварно о тој шубари... bolje ti razmisli malo sta je zakon ponude i potraznje, zamisli koje su sve moguce zloupotrebe tu, ako se ne sjetis ja cu da ti navedem primjer iz realnosti kako se osiromasuje cijela regija zloupotrebom zakona ponude i potraznje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ljudi imate pogresne sisteme vrijednosti, tako ja mislim, drugog logicnog objasnjenja ja nemam, zasto bi pravoslavac odobravao ekstra profit, svaki ekstra profit je ekspluatacija zivih ljudi, na ovaj ili onaj nacin, sustina je tacno ta, bez obzira sto ce aquilius i ekipa sad da mi krenu objasnjavati kako bogati razvijaju industriju od koje svi postaju bogatiji, moze to da se radi i bez ekstra profita isto, u ljudskoj prirodi je da stvara, najveci naucnici svijeta su bili gola bijeda pa su stvarali Zato sto bez ekstra profita nema civilizacije a bez civilizacije nam neginu bolesti, zverstva, ljudozderstva i ostale krajnje antihriscanske grozote. Da li je vecina naucnika kroz istoriju bila siromasna, osrednja ili bogata manje je bitno od toga kako su se odnosili prema bogacenju, ekstra profitu, da li su smatrali to losim ili dobrim. Kad malo pogledamo vidimo da se ta prica o naucniku koga ne zanima profit javlja negde u 20. veku kad je i marksisticko ispiranje mozga postalo najitenzivnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Zato sto bez ekstra profita nema civilizacije a bez civilizacije nam neginu bolesti, zverstva, ljudozderstva i ostale krajnje antihriscanske grozote. Da li je vecina naucnika kroz istoriju bila siromasna, osrednja ili bogata manje je bitno od toga kako su se odnosili prema bogacenju, ekstra profitu, da li su smatrali to losim ili dobrim. Kad malo pogledamo vidimo da se ta prica o naucniku koga ne zanima profit javlja negde u 20. veku kad je i marksisticko ispiranje mozga postalo najitenzivnije. brate stoji to sto ti kazes, ali ja sam rekao nesto drugo, rekao sam da to nije presudno, nagon stvaranja je jaci od svega toga Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука