Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Priznavanjem drugog na različitost, pogotovo ako govorimo o prirodi jeste nešto, što bi trebalo da bude neka vodilja čovekoljublju. Međutim ako gej populacije u svetu ima samo 5%, ko je taj i kakvi su argumenti izrečeni, da u jednoj homoseksualnoj porodici odrasta dete, kome to nije priroda i kako znamo, da će se dete razvijati u jednu tolerantnu i čovekoljubivu ličnost i da će suprotno detetovoj prirodi uživati i razvijati se bez pritiska unutar svoje porodice i ono što je takodje važno i bez pritiska ljudi van svog doma? Ako želite da me ubijate odgovorom na ovaj post nemojte, jer konfuzija mi je već sada toliko prisutna da žalim što sam na temi opšte i postavio pitanja. Koliko ljudi jedne heteroseksualne prirode i druge homoseksualne prirode je živelo zajedno u smislu porodičnog doma a da nisu nabliži srodnici (otac,majka,sin,kći), pa da pouzdano znamo, da to neće uticati na usvojeno dete i naneti mu probleme za koje još nije spremno da ih rešava? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Kako danas izgleda život u porodici jednog 14-dišnjeg dečaka, koji dovede svog dečka u kojeg se je zaljubio, kući i upozna ga sa roditeljima? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Mogu oni, naravno, da urade to sto im ti i mnogi pravoslavci preporucuju... da se ozene na silu i da rode svoje dete na silu. Ali to dete je onda osudjeno na vrlo, vrlo nesrecan zivot jer se radja u disfunkcionalnoj porodici bez ljubavi koja je izgradjena na obavezi pre nego na emocijma. Izvini nemoj to više da radiš. Ja nisam govorio o tome da ikoga oženim na silu i da neko dobije dete na silu, van ikakve ljubavi. Ovakve papazjanije ne priliče ozbiljnom čoveku, jer su ne van kompasa negoli van ikavog smisla u ljudskoj komunikaciji. Prvo napraviš jednu ružnu izmišljotinu, pa na osnovu nje napraviš papazjaniju, koju sam navodno ja izazvao jer mi je stav nenormalan i tu može doći do toga da neko uopšte ne uvidi, kako gradiš svu svoju pravednost i umanjuješ sagovornikovu ličnost, na potpuno izmišljenom stavu, koji bi trebao da pripadne meni. Ovo radiš od kad znam za tebe na ovom forumu. Verovatno je dobro za vežbu, to može da koristi prevarantima vrlo. Čoveku to nije na čast. A ako misliš, da je moje pitanje, zašto se homoseksualcima prvo ne omogući, da bar jedan od partnera pokuša da dobije dete na drugačiji način koji mu je priroda i medicina omogućila a ne oma usvajanjem, zaslužuje jadan tretman, onda nisi ni morao da budeš u treningu savršenosti, nego si to mogao oma reći drugojačije i prostije. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Pokušaću ponovo da objasnim o čemu razmišljam. Pregledom kroz google mashine, vidim da velika većina porodica ima problema ako je član porodice neko drugačije seksualne prirode i to je činjenica, koju negde svi poznajemo. U kontra argumentaciji govorimo o tome da niko od heteroseksualnih ne može razumeti prirodu homoseksualnih. U slučajevima, da i 95% ljudi prihvati drugačiju seksualnu prirodu kao činjenicu kod nekog od ukućana, njih 89% neće baš biti srećni i zadovoljni zbog toga a njihovo prihvatanje različitosti završava se samo površinski. Nastavljanje života u takvoj porodici u smislu da se homoseksualac oženi i dovede u zajedničko domaćinstvo svog partnera, je još uvek znanstvena fantastika. Dakle definitivno imamo činjenično stanje kao problematično i nedovoljno rešeno. Budući da je homoseksualaca samo 5% u svetu, očekujem da su deca koja čekaju na usvojenje u 95% slučajeva drugačije prirode, nego što će biti njegovi roditelji, pa se pitam, da li smo iscrpeli sve svoje mogućnosti u konstataciji, da drugačija seksualna priroda ne može uticati na dete u smislu, da bi zbog toga samo dete osetilo problem ili dete pod uticajem okoline upadne u stanje, koje još nije u mogućnosti da prevazidje, reši i da sebi odgovore koji bi ga zadovoljili. Jedno je šta mi želimo a drugo je šta jeste tu kao činjenica a činjenica jeste da u samoj porodici dolazi do problema. Kako bi to bilo sa detetom, koje odrasta u porodici a nije biološko dete roditelja, ne znam. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 A ako misliš, da je moje pitanje, zašto se homoseksualcima prvo ne omogući, da bar jedan od partnera pokuša da dobije dete na drugačiji način koji mu je priroda i medicina omogućila a ne oma usvajanjem, zaslužuje jadan tretman, onda nisi ni morao da budeš u treningu savršenosti, nego si to mogao oma reći drugojačije i prostije. A zašto bi to zahtevali od njih? Imamo deficit siročića, otimaju se prosto ljudi o njih, pa da ograničimo potražnju? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 A zašto bi to zahtevali od njih? Imamo deficit siročića, otimaju se prosto ljudi o njih, pa da ograničimo potražnju? Pa i ti možeš prostije, nemoj to o viškovima, govorimo o ispunjavanju uslova. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Kako danas izgleda život u porodici jednog 14-dišnjeg dečaka, koji dovede svog dečka u kojeg se je zaljubio, kući i upozna ga sa roditeljima? Zivot tog decaka je mnogo, mnogo bolji od zivota njegovog vrsnjaka koji roditeljima ne sme ni da prizna da je gej. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Moguće da te trolujem otkud znam... Zašto je homoseksualnom paru koji je u braku dopušteno da usvajaju decu ako postoji već mogućnost vantelesne oplodnje ili mogućnost da gej partner nadje za svoje dete surogat majku. Ne znam šta ovde nije jasno, mene zanima, zašto se gej bračni par odriče ovakvog načina dobijanja dece i opredeljuje se za usvajanje. Koji deo pitanja ti nije jasan kad govorim o biološkoj nemogućnosti koju avokado poteže kao argument? Ljubav? A to. Pa tamo gde je gejevima dozvoljeno da se zene i da usvajaju decu, tamo je dozvoljeno i da radjaju putem surogat majke. Zato te nisam razumeo jer ja mislim pises o necemu sto je tabu... nije, tamo gde je dozvoljeno, to je stvar izbora. Gejevi imaju ista prava kao i hetero. A hetero moze da bira dal ovce prirodno ili oca da usvaja. Niko tebi ne moze da zabrani bilo da si gej ili hetero da usvojis dete iako su sposoban da napravis svoje... stavise, to spada u oderdjenu vrstu plemenitosti. Ja i supruga smo razgovarali o tome da ako pozelimo trece dete da to trece usvojimo... sto da ne. Mozemo da napravimo svoje ali eto hocemo da usvojimo. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Овај наш православни,није, ваш из лабораторија и епрувета можда јесте,али кога је то брига... Иначе мишљења сам да је давање деце на усвајање геј паровима исти злочин као и насиље у породицама... Ma bitno da su roditelji hetero pa neka su i pedofili, jel tako zoske, kuco stara! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Pa i ti možeš prostije, nemoj to o viškovima, govorimo o ispunjavanju uslova. Pa to te i pitam... zašto bismo za usvajanje uveli uslov da je usvojitelj iscrpeo sve mogućnosti da prirodno dobije dete??? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Zivot tog decaka je mnogo, mnogo bolji od zivota njegovog vrsnjaka koji roditeljima ne sme ni da prizna da je gej. Ne moraš Branka da me učiš ja sam na istoj strani kao i tvoj stav po ovom pitanju. Ne znam da li opšte postoji takav dečak a i ako postoji što bi bilo dobro, je u nekom procentualnom obliku zanemarljiv. Tako je sad, takvo je činjenično stanje, ko vam kaže da se ja sa tim slažem ili čak šta više, da sa tim ne saosećam? Medjutim, tražim argumentaciju, da usvojeno dete neće imati problema bilo kakve vrste ako bude deo porodice, čiji su roditelji suprotne seksualne prirode, jer prema svim pokazateljima taj problem nije rešen i problemi u samoj porodici a i u društvu su prisutni i nisu sporadična pojava. Hoćemo to na silu da promenimo činjenično stanje ili šta? Koja je argumentacija da usvojeno dete neće imati problema zbog toga što živi sa porodicom, koji su suprotne seksualne prirode? Ne razumem jednostavno pitam koja je argumentacija? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Međutim ako gej populacije u svetu ima samo 5%, ko je taj i kakvi su argumenti izrečeni, da u jednoj homoseksualnoj porodici odrasta dete, kome to nije priroda i kako znamo, da će se dete razvijati u jednu tolerantnu i čovekoljubivu ličnost i da će suprotno detetovoj prirodi uživati i razvijati se bez pritiska unutar svoje porodice i ono što je takodje važno i bez pritiska ljudi van svog doma? Bolje ti objasni zasto sumnjas da ce dete koje odraste u takvoj porodici da se razvije u tolerantnu i covekoljubivu licnost? Evo zoske, kordun, kratos i ostali su skoro sigurno odrastali u heteroseksualnoj porodici pa nemaju tu takvu tolerantnu i covekoljubivu licnost... Zadto bi seksualnost roditelja imala ikakav uticaj na covekoljublje? Ja zapravo mislim da su deca gej parova imaju vecu sansu da odrastu u zdrave osobe jer njihovi roditelji znjau sta zanci biti sikriminisan i premet mrznje i svakako da ne bi to usadjivali svom detetu. Iako ih ima malo, prvi rezlutati u zemljama gde su usvajanja dozvoljena pokauzju da se ta deca ni po cemu ne razlikuju od ostale dece. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Koliko ljudi jedne heteroseksualne prirode i druge homoseksualne prirode je živelo zajedno u smislu porodičnog doma a da nisu nabliži srodnici (otac,majka,sin,kći), pa da pouzdano znamo, da to neće uticati na usvojeno dete i naneti mu probleme za koje još nije spremno da ih rešava? Kod nas nema takvih slucajeva verovatno... ali u inostranstvu ima kolko oces... i nista im ne fali. Sva ta predvidjanja da ce deca gej roditelja da aizrastu u monstrume su katastrofalno propala na terenu jer se tako nesto jos uvek nigde nije desilo... A najzanimljivije sto seksualnost roditelja ne utice na seksualnost dece... Gej roditelji bez ikakvih problema cuvaju hetero decu. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Izvini nemoj to više da radiš. Ja nisam govorio o tome da ikoga oženim na silu i da neko dobije dete na silu, van ikakve ljubavi. Ovakve papazjanije ne priliče ozbiljnom čoveku, jer su ne van kompasa negoli van ikavog smisla u ljudskoj komunikaciji. Prvo napraviš jednu ružnu izmišljotinu, pa na osnovu nje napraviš papazjaniju, koju sam navodno ja izazvao jer mi je stav nenormalan i tu može doći do toga da neko uopšte ne uvidi, kako gradiš svu svoju pravednost i umanjuješ sagovornikovu ličnost, na potpuno izmišljenom stavu, koji bi trebao da pripadne meni. Ovo radiš od kad znam za tebe na ovom forumu. Verovatno je dobro za vežbu, to može da koristi prevarantima vrlo. Čoveku to nije na čast. A ako misliš, da je moje pitanje, zašto se homoseksualcima prvo ne omogući, da bar jedan od partnera pokuša da dobije dete na drugačiji način koji mu je priroda i medicina omogućila a ne oma usvajanjem, zaslužuje jadan tretman, onda nisi ni morao da budeš u treningu savršenosti, nego si to mogao oma reći drugojačije i prostije. Potpuno si upravu, izvinjavam ti se. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Pa to te i pitam... zašto bismo za usvajanje uveli uslov da je usvojitelj iscrpeo sve mogućnosti da prirodno dobije dete??? Ne znam Avokado, ono što znam, da nikome ne možeš zabraniti da ima svoje biološko dete ali sa druge strane ne možeš ni davati na usvajanje dete, koje bi već u startu bilo osudjeno na sredinu, koja nije baš najsjajnije regulisana i koja detetu može stvoriti problem bez obzira u kojoj se državi nalazi takva porodica. Dakle ovo je društveni problem, nisam siguran da dete ne bi imalo problema, kad već biološka deca koja su drugačija, osećaju i dan danas velike nelagodnosti i imaju uglavnom tužan život. Hoće li biti drugačije usvojenom detetu? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука